Sari la conținut

owene

Super Membru
  • Număr conținut

    2.280
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Romania
  • Carnet moto din
    2007
  • Motocicleta
    MZ ETZ250, Honda NT650V Revere

Vizitatori Recenți Profil

2.209 citiri profil

owene's Achievements

  1. owene

    CZ

    La multi ani si jos palaria pt poze. Sunt exact ce trebuie pentru suflet
  2. owene

    MZ

    site-uri de afara au. ost2rad, guesi, - mai de calitate. Iti asumi ca imbatranesti pana o faci originala. Spor!
  3. Merg duminică să-l văd! Am tot intrat anual pe topic și acum se inchide bucla :-)
  4. O pomenire, eu acum am aflat - din 24 mai 2020, Gaurav Jani nu mai este. RIP. A apucat sa facă puține filme(3 si unul neterminat), dar au fost foarte apreciate. Riding Solo To The Top Of The World - One Crazy Time -
  5. owene

    MZ

    In al doilea weekend din iulie e intrunirea MZ, e timp
  6. owene

    MZ

    relax, știm ce o să se întâmple în final: o căruță cu un cal costeliv, mânată de un țigan ușor beat, cară fier vechi spre REMAT. Și deasupra fierului vechi, tronează o epavă de MZ RT125, dezasamblat, fără acte. S-a întâmplat de prea multe ori. E firea umană. Prea ușor abandonăm când dăm de greutăți. In rezervor intră acumulatorul. Teoretic. Doar că trece un cadru prin rezervor. Iar tabla aia subtire ține masă lichidă nu solidă. Dar în principiu nu e problema insurmontabilă. Ascunderea motorului electric. Unde? Cel mai logic e să rămână cutia de viteze nemodificată, fiindcă scapi de o grămadă de modificări și rămâi cu avantajele. Așa că ambielaj si piston zboară, iar motorul electric trebuie să încapă exact în carter. 2 lucruri de rezolvat: ventilația motorului electric, dar să poți merge și pe ploaie. Al doilea e cuplarea motorului la cutia de viteze. Să zicem că renunți la ambreiaj, că pui PWM. Dar tot trebuie să îl cuplezi la cutia de viteze. Strungar, dibăcie, piese potrivite. ...Si apoi dupa ce ai terminat de băgat banii și munca și vine momentul să te bucuri a) nu are acte, deci nu poți merge nici la biserică b) oricum nu te remarcă nimeni că nu te aude. Trebuie să porți reflectorizantă ca să te vadă șoferii.
  7. A fost de nota 10, am dormit sub tarp (prima data) si a fost fain, cand m-am culcat la 5 dimineata dupa povesti la foc cu drobu si Iuli voshod. Am vazut ca Aurel s-a rostogolit pe jumate pe sub tarp, afara. Un cort nu-ti permite asta Daca bei prea putin, atunci te zvarcolesti! Asa cu foaia de cort nu am avut usa cortului, dar tot a fost bine in sacul de dormit. Fiecare are alte si alte planuri cu motocicleta sa, unii sa nu se aseze praful pe ea, altii sa nu se aseze km, altii sa nu se aseze gagici goale, eu am in plan sa duc MZ-ul la 100 de mii de km, mai am 16 mii, nu de alta dar daca nu o fac, o sa dovedeasca trei generatii si nu e bine, e ca si cum ne-ar tine o pereche de bocanci o viata, cat de putin sa traim, cat o pereche de bocanci? Intalnirea asta din nou a avut toti parametrii obisnuiti indepliniti, a fost cum stiam ca trebuie sa fie, ce n-a fost acum inseamna ca a fost la intrunirile trecute, sau o sa fie la cele viitoare! Acum dupa 10 ani, vad ca au mai venit cativa chiar dintre cei pe care i-am intalnit in 2009 la Dambu Morii, asta nu poate insemna decat ca e o intalnire nasoala, de masochisti! E cum trebuie, sa ne revedem sanatosi la anul si peste 10!
  8. Nu imi place sa fiu Mythbuster, dar am incercat eu sa amestec cu benzina alcool de 90% si nu se amesteca, se separa, alcoolul jos, benzina sus, si destul de rapid. Cu alcoolul nu se amesteca nici uleiul 2T. O fi mers IJ-ul, dar a mers asa: intai a consumat benzina din carb, dupa aia a mers pe alcool fara ulei 2T, s-a uns cu ce ulei mai era prin carter, motorul era fierbinte si alcoolul s-a vaporizat si a mers. Dar asta implica ca palinca era tare de tot, nu a fost mai mult de un litru ca cine stie cat poate merge fara ungere. Apoi a consumat benzina cu ulei 2T si a mers si uns din nou. Am vrut si eu sa incerc un amestec 50%-50% dar pana nu gasesc un ulei 2T care sa se amestece cu alcoolul, nu stric motorul fara ungere, ca nu am pompa de ulei 2T. Ca sa se amestece cu benzina, alcoolul trebuie sa aiba 97,3% alcoolemie, dar asa ceva nu mai e palinca demult, e alcool anhidru, din asta e in E10, E15... Cel mai rafinat alimentar e 96% (scump ca naiba ca e mai mult acciza decat alcool)
  9. Am fost si eu la o intrunire care s-a tinut la Cloverfest in Muscel, cu scena, trupe, ceaun, exact 50% au fost comuniste. Ca am fost eu cu MZ-ul si a mai fost o Honda :-)). Dar nu se numea intrunire de comuniste sau de motociclisti Se pare ca intrunirea cu Majoritatea Comuniste si Atase s-a facut private party al societatii intrate in subteran a detinatorilor, nu e pe FB, am primit si eu telefon de la un prietin, ca e in lucru si o sa aflam. M-am inscris si eu pe FB dar cred ca ies din grup, ca e ca si cum aici pe forum ne mutam toti pe un singur topic, si zice fiecare cate ceva in legea lui, de nu mai are cap sau coada, tot timpul pop-up. Socializare, auzi. Decat sa iti dau un like, mai bine iti dau o bere la intrunire, beau si eu, asta e total altceva. De like e plin podul.
  10. Eu am pistoane Almot pe ETZ (seturi diferite) K12, K20 - procentul de siliciu din aliaj - si merg fara gres. Almot e ce pot gasi mai bun pentru ETZ in ziua de azi, mi se par peste Berta. Altceva oricum nu gasesc (China, taiwan, india, wtf). Sper sa fii la fel de multumit.
  11. 11 ani, dezgropam :-) AndreiD are ETZ, are si ala ceva ca e pe tusa.
  12. Salut

    Te rog sterge-mi linia cu numerele de telefon din "Numerele Brasovenilor", nu mai vad rostul sa stea publice.

    Ti-am dat PM dar cred ca ti-e plin

    Merci!

    F.

  13. inteleg, dar securitatea se poate implementa si fara consum constant de curent. Cand pica tensiunea de la alternator = motor oprit, se ia doar atunci un mic curent de pe acumulator sau de pe un mic acumulator dedicat si se actioneaza inchiderea. Asa cum e acum, daca se opreste motorul la masina, tot ai 12V in instalatie de pe acumulator si tot nu inchide gazul pana nu consuma acumulatorul mai intai.
  14. Omule, esti exact cum trebuie Avem ce invata de la tine, mai ales la persistenta.
  15. asta e: » Post actualizat in 11 Sep 2018 19:09 asta e:
×
×
  • Creează nouă...