Sari la conținut

Ion Brad

Membru
  • Număr conținut

    3
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Bucuresti
  • Carnet moto din
    1985 (B)
  • Motocicleta
    Scuter electric NIU N1 s
  • Numar Moto
    Ceva cu 3 la sfarsit
  • Club
    Nu

Informații profil

  • Motociclete detinute
    Sunt la primul 2 roti motorizat

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

Ion Brad's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Este adevarat, cu un motor clasic, se scapa la fel de stresul parcarii si al aglomeratiei, iar pretul benzinei consumate este mult mai mic fata de cel cu masina, din motivele clare si cunoscute, respectiv capacitate motor mai mică, greutate mica, stat in trafic timp scurt. Dar ... Pretul mult mai mare, consumabile, pret combustibil oricum mai mare decat cel de energie electrica, de poluat tot polueaza chiar daca mult mai putin ca o masina iar despre viteza ce sa zic, pe un traseu cu multe semafoare si sincronizate cum numai primaria din Bucuresti stie, nu ai nici un avantaj. Am parcurs de multe ori distante cot la cot cu motoare puternice, pentru ca indiferent cu ce acceleratie pleca, se oprea in urmatorul semafor la care ajungeam si eu dupa 10-12 secunde. Cat despre radar, nu am ce comenta. Este imposibil sa fiu prins depasind viteza legala! (doar daca nu este vreo restrictie de 30km/ora).
  2. Foarte bine, dar când ai de făcut 16 km de acasa pana la locul de muncă, timpul incepe sa isi ceara drepturile. 4 - 5 km merge sa ii faci pe bicicleta, timpul este acceptabil, efortul acceptabil si el. Mai mult insa, deplasarea ia prea mult timp iar efortul s-ar putea sa te faca sa iei o pauza de o jumatate de ora cand ajungi la destinatie, ca sa iti revii.
  3. Buna ziua tuturor celor ce citesc postarile de pe acest forum. Sunt posesorul unui NIU N Sport, (acum vad pe niumania.ro ca ii zice NIU NQi Sport si este mai scump!) din octombrie 2019 si am 610 km cu el pana in acest moment. Sunt destul de multumit de el pana acum. Zic destul, pentru ca autonomia nu trece de 40 km (pana in 10%. pentru ca nu am vrut sa testez ce se intampla daca descarc bateria pana nu mai poate). Asta se intampla insa acum, pe 2 martie 2020, la 12 grade afara. Probabil ca si cele 130 de kg ale mele (imbracat pentru frig!) au o influenta destul de mare. Poate la vara si cu mai putine haine pe mine, sa mai creasca autonomia cu 7-8 Km. Probabil ca atunci cand se fac calculele de autonomie, chinezii o fac cu un"zdrahon" de chinez de 70 kg sau cu o chinezoaica plinuta de 45 kg. Si nu mai vorbim de viteza ametitoare de 20 km/ora, de parca ar fi scutere pentru copii de 10 ani. Ceea ce ma face sa fiu insa foarte incantat de scuter, este ca am scăpat de stresul f. mare legat de locul de parcare. Oriunde ma duc, la banca, la ministere, la taxe si impozite locale, etc, parchez exact langa intrare. Nici aglomeratia nu mai prezinta o problema, putand ajunge aproape tot timpul primul langa samafor, sau f. aproape de acesta. Am o viteza medie de deplasare de 32 Km/ora, ceea ce cu masina la orele la care m-am deplasat cu scuterul, nu scoteam mai mult de 21 Km/ora. Ca sa nu mai vorbesc de consumul de benzina, pt. ca as fi avut un consum de minim 18 l/100 km. Asa, ma costa 2 lei un "plin" de baterie. Este adevarat ca bateria se incarca in 6 ore, dar cand stai 10-11 ore la birou, nu este o problema acest lucru. Imi place si idea ca nu poluez nici atmosferic si nici sonor. Am ramas de asemenea placut impresionat (recunosc ca nu ma asteptam) de faptul ca multi soferi imi fac loc sa trec printre masinile lor. In concluzie, recomand tuturor sa treaca la deplasarea pe 2 roti, electric cel mai bine din toate punctele de vedere, aceasta fiind in conceptia mea, singura modalitate de a scapa de stresul extrem de mare al locului de parcare, al aglomeratiei, al poluarii si nu in ultimul rand, al costurilor. Mi-ar placea sa existe o asociatie, un club, al posesorilor de scutere elctrice indiferent de marca acestora. Daca cineva are cunostinta de asa ceva, il rog sa ma informeze. Numai bine.
×
×
  • Creează nouă...