Sari la conținut

zapata

Membru
  • Număr conținut

    38
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de zapata

  1. Am fost cu motorul la spălătorie de 2 ori și am avut aceeași problema cu următoarele simptome. 

    Am spălat motoreta la jetul de presiune cu toate programele, spuma, clătire, lac, etc, am pornit o si murea la câteva secunde, după care nu mai pornea dacă ii dădeam la automat imediat. Prima oara când am dus-o și am dat cu jetul pe ea fără mila nici nu mergea accelerata, o porneam și cum mișcăm accelerația murea instant. A doua oara când am dus o mergea accelerata dar se ingatuia și la fel ca prima oara, murea după câteva secunde de relanti. 

    A doua oara am pornit o împinsă s am plecat în goana cu ea, în mers o țineam turata sa nu moara(Undeva 6-8k ture) și ma ingatuia în mers chiar dacă o țineam accelerata. Se oprea din accelerat ca și cum nu s ar alimenta, dar foarte brusc și revenea la loc(ca și cum i-aș fi dat peste killswitch într una în mers). 

    Cum s-a manifestat dupa:

    După ce s-a uscat a pornit și a mers fără nicio problema. 

     

    Ce cred ca ar fi:

    Probleme cu bateria, e cea originala și are deja 8 ani(am pus-o pe un redresor înainte sa o scot de la iernat sezonul asta) 

    Ceva releu(electric, scurt pe undeva etc) 

     

    Aștept păreri, motorul e un yamaha yzf r125

  2. Salut, 

     

     

    Am un 125 cu o toba akrapovic fake, si vreau sa știu dacă voi credeți ca o fisura în galerie pe lângă catalizator pe unde mai ies gaze poate sa îmi influențeze rateurile de pe evacuare. Țin sa precizez ca motorul da și asa câteodată niște rateuri frumoase, dar nu cum as vrea eu. Dacă ii astup acea fisura și nu va mai pierde gaze va fi mai ok? 

  3. Salut! 

     

    Am un yamaha yzf r125 2014, și trebuie sa ii completez antigelul, mai ales ca a venit și iarna. Doar ca nu știu sincer de care sa folosesc, am citit pe net ca sunt mai multe tipuri dar nu am văzut nicăieri nicio diferența. Am citit în manual și nu scrie nimic de un anumit tip de antigel. Antigelul vechi din motocicleta era de culoare roz. 

  4. Acum 1 oră, patrick1 a spus:

    Are!

    Că dacă ţi-e "belită" treapta a 3-a (de exemplu craboţi, furci uzate, jocuri de arbori) spre cuplul maxim tinde să sară din viteză când accelerezi şi să revină cu "trosc" inapoi în treaptă când reduci acceleraţia.

    De obicei asta se întâmplă prin uzură la treptele 2 sau 3 (cele mai folosite) şi în condiţii de cuplu maxim când apar, peste uzuri şi deformări elastice mai mari ale pieselor din cutie de "scrâşnesc dinţii".

    Capito?

    Uneori cutia de viteze uzată mai "sare" (numai la cuplu mare) şi în altă treaptă alăturată.

    Şi cum unii schimbă treptele şi fără ambreiaj ... :(

    https://www.motorcycleforum.com/threads/3rd-gear-knocking.78202/

    Da, este posibil să ai deja şi un rulment de culoare albastră.

    Dacă zici că în toate treptele ... "trosc".

    Sau un "timming chain" care "dă" să ... sară (la ture mari). Verifică şi CCT (cam chain tensioner).

    Exact asta voiam sa aud... Bine nu chiar.. Dar fix asa se întâmplă,se aude un trosc și sare în turații de parca ar fi pe liber după care își revine singura. 

  5. Deci nu imi vine sa cred ce răspunsuri primesc... Nu ca eu as fi vrun expert ca tocmai de aia am venit sa întreb aici. Ce relevanta are dacă e 60 în a treia, în a 5 a în a 7 a...Am dat doar un exemplu, ideea esențiala era ca se aude un crank CÂND ACCELEREZ BRUSC ȘI ÎN TURE ÎNALTE, nu la viteza. Și nu, nu lovesc limitatorul... Pinionul de atac e montat bine, lanțul este o-ring, Pinionul spate are 32 de dinți, lanțul e întins corespunzător. Mai aștept și alte întrebări de genul: Ce culoare e motoreta? 

  6. Acum 53 minute, goe 75 a spus:

     

    Deci in a treia ii lovesti in limitatorul de turatii... la restul inca nu .

     

    Poti sa repeti experienta si in restul de viteze daca insisti pe acceleratie pana loveste limitatorul.

     

     

    Mai inteligent este sa spui si modelul si anul ...pentru ca diferite modele au limita la un alt mumar de turatii.

     

    Daca e Yamaha trebuie verificat pinionul de atac , sa nu fie pe punctul ca mai are putin si zboara ...si tot asa .

     

     

    Cand ai probleme se incepe discutia cu modelul si anul fabricatiei.

    Yamaha Yzf r125 modelul 2014,fara ABS, 15 cai putere, 11Kw. Motor în 4 timpi, injecție. 

    Am verificat în toate vitezele, se aude la fel, se simte o vibrație neobișnuită în scărițe si se simte ca și cum s-ar zdrobii pinioanele între ele. Doar la turații înalte când accelerez, nu și la viteza.

  7. Acum 3 ore, Penetru a spus:

    Se produce o extorsiune a unui degajament, axul roţii spate alunecă înainte-înapoi pentru că nu e strâns sau şuruburile de prindere a motorului sunt slabe.

    Alt loc cu probleme ar fi la axul basculei, o ovalizare acolo ar da şi o mică modificare a traiectoriei la accelerare.

    Repet, dacă ar fi din cauza lanțului sau a traiectoriei de tracțiune a acestuia, s-ar auzii la viteze mai mari, nu la turații. Doar lanțul nu se învârte mai repede dacă merg cu 40 la ora în limitare decât dacă merg cu 100 în 6k ture. 

     

    Acum 2 ore, patrick1 a spus:

    Ce tiriplişcă o fi aia cu 60km/h la 9.000 r/m în treapta a 3-a?

    Motor de 125, 11KW, 4 timpi. 

  8. Nu este asta problema, lanțul e întins cum trebuie și are jocul corespunzător. Problema este ca nu cred ca este de la lanț, altfel s-ar fi auzit doar la viteza nu și la turații mari. 

    De exemplu: Dacă accelerez în a 3 a la 60km/h și în 9 mii de turații se aude un crank, dacă ii schimb a 4-a, a 5-a și merg cu 80-90km/h în 4-5k ture nu se mai simte nimic. 

  9. Acum 9 ore, patrick1 a spus:

     

     

    Bravo!

    Intr-adevar, ai și tu dreptate :)).

    L-am dus la un mecanic care ma pus sa culc mobra și a lovit tot cu dalta, dar eu unul nu prea mai aveam încredere când am văzut ca deja busonul arata asa, scuzele mele. 

    Acum 40 minute, Speedy.K a spus:

    Ce mobra e, pana la urma, de are busonul ala din kakat?!

    Yamaha Yzf r125

  10. Salut! 

    Am o nelămurire și nu știu dacă trebuie sa ma sperii sau dacă este normal. 

    Ideea e în felul următor, când accelerez brusc și ajung la niște turații (8-9 mii) se aude un crank în zona lanțului și o vibrație în scărițe mai mult sau mai puțin explicabila. 

    Ma gândesc ca ar putea fi o problema mai grava și totuși vreau sa ma documentez.. Țin sa precizez ca lanțul și pinioanele sunt noi. 

  11. La 05.11.2021 la 20:07, Lucian_M a spus:

     

    Problema rezolvata. 

    Am culcat mobra pe o parte și am lovit cu o dalta marginea pana s-a desurubat busonul, după care l am inlocuit cu unul nou. 

    Sfat: Dacă aveți vreodată dea face cu un bușon din antimoniu, loviți-l în margine chit ca îl spargeți, iese el pana la urma. Al meu arata asa după ce l am scos. 

    Screenshot_20211106_144342_com.instagram.android.jpg

  12. La 28.10.2021 la 22:42, Daviddd a spus:

    Salut, nu știu dacă e vreo problemă că postez asta aici, sper să nu fie. Dar am o mare curiozitate și nu știu pe cine să întreb, nu știe nimeni să îmi explice:))

    Am un cbr 125 2006 și am finala fake Akrapovic (din aia celebra, știți voi), când bătea vântul din spate am văzut acul la 130 cu 2 pe ea, uimitor...

    Într-o bună zi m-am gândit să o fac să urle mai tare, așa că am luat o teavă de inox de la o furcă moto, am modelat-o în forma țevii de evacuare și am montat-o. Sunet puternic, gros, ziceai că e avion, dar odată cu suntetul ăsta gros i-a dispărut puterea efectiv, nu mai prindea peste 100 și trăgea mai slab. Am stat cu țeava aia vreo 2 saptamani, apoi am pus iar galeria ei și totul a revenit la normal, prinde iar 120-130 în funcție de vânt bineînțeles:).

     

    Marea mea curiozitate este de ce s-a întâmplat asta, după mintea mea socotesc că ar fi trebuit să respire mai bine motorul și nu să piardă din putere, respira mult mai bine cu țeava aia și are mai puțina presiune pe evacuare cred eu. Făcea pac pac, sunet dar puterea se dusese. Are cineva timp și chef să îmi explice și mie cum stă treaba cu asta? E pe carburator și mă gândesc că e reglat pt evacuarea originală, n-am mai umblat pe acolo că n-avea rost să mă complic doar pt sunet. Orice părere e bine venită 🙂

    O evacuare goala va avea întotdeauna ca efect pierderea puterii doar dacă nu faci un soft. 

    M-am dat cu o aprilia tot de 125 cu o bomba de evacuare, dar fără DB-killer. Se auzea mișto, dar se simțea ca pierde putere. Cel mai bine mergi cu db-ul pus majoritatea timpului, ajuți și motorul puțin și nici nu pierzi putere, ți-o zic din experienta. Dacă vrei sa faci gălăgie câteodată îl dai jos și îl pui la loc, simplu. 

    Succes! 

  13. Salut. 

     

    Deci problema este în felul următor. 

    Am vrut sa fac schimbul de ulei dar am observat ca șurubul de la Baia de ulei este gripat. Am încercat cu o cheie de 19 dar scăpa și nu se misca deloc. Am comandat alt bușon sa îl înlocuiesc cu gândul ca rezolv cu o dalta si îl scot afara, dar n am reușit. 

     

    Concluzie: Capul șurubului e tocit și nu pot sa-l scot. Ce as putea sa fac? Fără comentarii de genul:

    -Sudează o piulita: Busonul este din antimoniu și nu se poate suda. 

    -Încearcă cu o dalta: Am încercat deja, nu se misca deloc. 

    -Încearcă cu un mox, papagal, etc:

    Am încercat deja, dinții de pe cheie "musca" din material și nu se poate desfileta. 

    Screenshot_20211105_143222_com.instagram.android.jpg

    Edit: poza cu șurubul este făcută după toate încercările de a îl desface.(dalta,mox, cheie) 

  14. Acum 12 ore, goe 75 a spus:

    Uite aici o parere

     

    Opiniile o sa varieze foarte mult in functie de experienta fiecaruia.

     

    1     Aia mai experimentati o sa te trateze cu mila pentru  ca arunci bani in plus fara sens, mergand pe aia mai scumpa.

     

    2    Multi incepatori au impresia ca "dau motorului ce este mai bun" , la pompa ...dar ignora importanta cauciucurilor , unui schimb de lichid de frana ...etc.

     

    3    Intre 1 si 2 este o adevarata jungla.

     

     

    Ps . Atat de mare conspirationismul cu benzina ca ma mir ca nu e tot vina lui Geitz... va baga chip-uri in benzina si nu mai trage bine...

    Chiar mi-a placut raspunsul asta sincer :)).

    Am vazut mai multe raspunsuri si m-am lamurit in legatura cu nedumerirea mea, nu e nicio diferenta majora. Bine spus cu neglijarea "cauciucurilor, schimburilor, etc". Am prieteni care baga numai benzina scumpa si se uita ciudat la mine cand bag benzina 95 cu o privire de genul "distrugi motorul (cuvant jignitor)", dar ei merg cu cauciucuri dot 2010 sau ambreiaje patinate :) :) 

  15. Salut.

     

    Pana acum bagam numai benzina 98 de la rompetrol, pana cand mi-a zis cineva ca nu e chiar bine sa bagi mereu benzina "scumpa" in motocicleta pentru ca aceasta contine mai multi aditivi care prajesc motorul in timp. Ma gandesc ca daca cifra octanica e mai mare, automat benzina arde mai greu si forjeaza putin propulsorul. Am inteles ca dupa un plin de benzina 98 e bine sa bagi cateva plinuri "ieftine". 

    Voi ce ziceti?

  16. Acum 2 ore, ENEOS a spus:

    Vezi că or fi prins vreo lamelă elastică între ele! Eu sunt 100% că e o greșeală de montaj chiar dacă de afară par toate la locul lor, nu cred în coincidențe. 

    Demontează etrierul de pe suport, scoate plăcuțele și așează totul cum trebuie. 

    La asta m am gândit și eu, cel mai probabil, o sa ma ocup astăzi. 

     

    Acum 1 oră, patrick1 a spus:

    Presupun că inainte de a pune etrierul înapoi pe disc ai împins pistonaşul hidraulic înapoi în interiorul etrierului, pentru a face loc suficient între plăcuţe la reasamblare.

    Cu ocazia asta este posibil şi să fi introdus nisip, praf, mizerie între suprafeţele de etanşare.

    De unde şi efectele.

     

    Dacă ai fi avut aer pe instalaţie şi înainte ... nu ai fi avut frână bună nici înainte (aerul este elastic la comprimare).

    Deci aerul a intrat acum, când ai schimbat kit-ul de lanţ. Tot acolo pe unde a intrat aer, probabil că iese şi lichid de frână.

    Cu efect

     

    Nu iese lichid de frână pe nicăieri, frâna a prins aer când am dat etrierul jos, cum ai zis și tu. Cel mai probabil pistonasele nu lucrează suficient și trebuiesc curățate. 

     

    1 oră în urmă, l.u.v a spus:

    Avem răspunsul. 

    Nu e nimic montat greșit. 

    Dacă înainte era ok și acum ai aer pe instalație, acel aer a ajuns  acolo cumva. Verifică furtunul și pompa spate să nu ai scurgere de lichid. 

    Dacă nu, mai fă odată aerisirea ca la carte. 

    Dacă ai frână e ok, dacă începe să fie din nou moale după o perioadă, schimbă kitul pompă spate. 

    Aer nu mai este pe instalație, pompa trage lichid de frână deci nu e problema la ea. Pedala e încă moale și tine doar când o calc pana la maxim. (la fel se aprinde și stopul pe frână, tot când calc pedala la maxim) 

  17. Acum 8 ore, ENEOS a spus:

    Ai făcut vreo dibăcie, gen montat ambele plăcuțe pe aceeași parte a discului. 

    Plăcutele sunt montate bine, am verificat. 

     

    Acum 8 ore, Lucian_M a spus:

    Să nu iasă vreo minune și să fie decalibrat discul (sau care o fi termenul).

    Cred ca te referi la ovalizat. 

    Nu, nu e nicio problema la disc. 

  18. Salut. 

     

     

    Am o problema cu frâna spate. 

    Recent, am schimbat kit-ul de lanț și automat a trebuit sa dau roată jos odată cu etrierul de pe disc. După ce am schimbat pinionul si am pus etrierul înapoi pe disc nu mai aveam frână deloc, pedala era fixa, am crezut ca trebuie aerisita și asta am făcut. Am aerisit frâna, avea aer pe instalație, pedala s-a eliberat, dar tot nu tine frâna deloc.  Calc pedala pana la maxim ca să tina puțin, lucru deloc ok. 

    Țin sa specific ca înainte sa schimb kitul de lanț totul era ok, piscam puțin frâna, ținea super bine. 

    Problemele la care m am gândit eu ar fi următoarele. 

    - pistonasele sunt prea îndepărtate și nu calcă bine plăcutele. 

    - etrierul nu e bine pus pe disc 

    Acum aștept și alte păreri, maine o sa desfac etrierul și o sa ii curat pistonasele și plăcutele, sa vad dacă totul merge bine. Dar am zis sa mai cer și alte păreri :)

  19. Acum 9 ore, _Raul_ a spus:

    Nu poți da orasul în alt județ, nu? 

    99% este la locul de domiciliu, dar chiar nu știu cum mai este acum. 

     

    Si pe mine m-a întrebat un polițist daca eu sunt "ala" de vrea sa dea examenul de moto. Venise iarna în Nov deja. Am înghețat pe motor ceva de vis. 

    Dacă îți dorești permisul suficient de tare și te-ai pregătit vor fi acolo doar ca să constate. 

    Fii fără griji și succes! 

    Se pare ca în noiembrie voi da și eu, am fost astăzi la politie și mi-au spus cei de acolo ca primul examen e programat pe 17 septembrie, dar nu pentru școala la care sunt eu, ci pentru alții din alt județ, urmând ca după primul examen sa ne programeze și pe noi.  Este un singur examinator și el a fost în concediu o perioada, și s au adunat foarte mulți candidați. 

    Deci pe scurt, dacă se mai dau examene în octombrie/noiembrie, voi da, dacă nu, la anu :)). 

     

×
×
  • Creează nouă...