Jump to content

patrick1

Super Membru
 • Posts

  1,348
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by patrick1

 1. Asta? Se găseşte la prietenii din Bg. Ba chiar şi asta:
 2. Poate fi exact aceeaşi "poveste" cu circuite de masă (lipsă) dacă bobina ta de inducţie este pe cadru şi nu ai legătură de masă şi între cadru şi motor (separate mecanic şi electric). Iniţial nu aveai o legătură solidă de masă între baterie (acumulator) şi electromotorul de pornire. Acum probabil că nu ai legătură de masă între baterie-(electro)motor şi cadru. Masa trebuie să fie comună la toate elementele electrice, fie prin fixare mecanică metal /metal, fie şi cu fir separat de masă care dublează conexiunile. Altfel ar putea trece curent continuu prin rulmenţi (cum ar fi cei de la direcţie) care se vor deteriora prin electroeroziune dacă circuitul becului de far (4-6A) se închide la masă prin ei şi nu prin fir (circuit) separat.
 3. Nu aş zice, dar ... dacă încerci să vinzi (aici) tramvaie. E confuzia (ta) între motociclist şi vatman "Le conducteur, appelé cyclomotoriste, motard ou motocycliste ..." https://fr.wikipedia.org/wiki/Motocyclette VATMÁN, vatmani, s. m. Persoană care conduce un tramvai. [Acc. și: vátman] – Din fr. wattman. https://dexonline.ro/definitie/vatman P.S. W (Watt) se scrie cu majusculă şi la kW (putere) şi la kWh (energie), în cinstea cuiva cam străin culturii tale https://en.wikipedia.org/wiki/James_Watt Nah' ... zicala cu şofranul.
 4. Păi dacă spunea prezidentul că "Statul român a eşuat în misiunea sa fundamentală de a-şi proteja cetăţenii", iar peste (pretinsa) "justiţie" era tot "Cîţ' de aici ...!", la ce te aştepţi? Pentru miliţieni poliţa este validă (formal pari asigurat), pentru despăgubiri ... aia! Hoţii se ajută între ei. (prin înşelăciune)
 5. Te cred! Magnetoul chinezesc dă scânteie foarte bună mai ales la învârtire lentă sau deloc. Totuşi, pe lângă un circuit de masă, mai trebuie legat corect şi un furtun de benzină. Altfel, doar pe electromotor, nu prea porneşte.
 6. Posibil. Nici in manualul de utilizare al ciorapilor nu scrie ca se recomanda spalarea picioarelor. Nici ca unleaded = fara plumb. P.S. Dacă ar fi specificat că merge (bine) numai cu bere super la raport de compresie >11 /1 ... şi că nu prea o mai satisface berea premium, regular sau light (ca pe altele) ... câţi s-ar fi înghesuit să o ia acasă?
 7. Compression Ratio 11.2:1 (2008-2013). https://en.wikipedia.org/wiki/Yamaha_YZF-R125 Bingo?
 8. Şi dacă e din alamă? Se referea la clistir! Trebuie şi presiune, la gaze ("demaror") că altfel ... Sau nu pulverizează corect ca direcţie , stropeşte faianţa (sau scândura).
 9. Nu ăsta era subiectul relevant ci faptul că, la butelia GPL obişnuită de aragaz de 11Kg /22 litrii umplutura (nu fierăria + robinet), butelie nici mică /camping nici mare pentru livrat cu macaraua - umplerea la furnizor (nu la staţia de gaz lichefiat /auto /GPL) este de maximum 80% (norma ISCIR) plus ceva apă reziduală în butelie, adică 6,30 RON /litru preţul de combustibil de încălzire. Puţin probabil ca toţi cei cu case /apartamente încălzite cu GPL să poată să îşi care butelii (cam 1 pe săptămână în medie se pare) la o staţie GPL auto pentru încărcare D.I.Y. fără hoţie. Lăsând hârtiile (false - tipic de România) la o parte, preţul actual de combustibil x consumul lunar (4 butelii?) plus cota lunară de amortizare a investiţiei iniţiale în instalaţie plus costurile de întreţinere (reparaţii) pot contura o "imagine" şi o alegere a soluţiei tehnice, pe criteriu economico-financiar, fără amestec de contabili - că ăştia nu pot socoti d'astea Nu vreau să descurajez pe nimeni, doar "teoria" proletară a lui @cinezicealae spre promovarea lipsei de chibzuinţă şi socoteală (pentru sine şi pentru altul). Adică o porunca nouă: "Să îţi prosteşti aproapele ca pe tine însuţi" (de voie sau fără de voie). De acord cu asta?
 10. Da, aşa ştiam şi eu, este capacitatea teoretic posibilă. Însă: "Umplerea propriu zisă: folosirea de amestec GPL (gaz petrolier lichefiat) tip ARAGAZ (reglementat de standardul SR 66:2007) odorizat cu mercaptan (pentru sesizarea eventualelor scăpări) și verificarea respectării gradului de umplere de maxim 80%;" https://old.iscir.ro/doc/comunicate/Comunicat campanie Nu încărca butelia la stația GPL.pdf Adică cam 4,4 litri "dispar" din start din cei 22 posibili, cu încă vreo 2-3 de apă ... Adică 95 lei/15 litri = 6.3 lei /litrul de GPL Benzina este un pic mai ieftină E ... hoţi!
 11. Ce vezi pe acolo (tunel - pod - artă) a fost construit de austrieci (înainte de 1918), altfel ar fi fost ca şi la podul Grădiştea (Bucureşti - Giurgiu). P.S. Inginerul-arhitect (Johann Ludwig Dollhoff-Dier) care a "ratat" topografic calculele la tunelul Gârlişte din calea ferată Anina Oraviţa ... s-a sinucis (onorabil). Pe la Bucureşti nu se fac d'astea? https://www.banatulazi.ro/cum-mergeau-banatenii-in-secolul-al-xix-lea-cu-stegu-prin-muntii-aninei-pana-la-oravita-foto/ https://bagyinszki.eu/archives/316
 12. Nu aş spune asta. Cineva a investigat totuşi ce se întâmplă pe acolo (de data asta). Altfel ar fi rămas la constatarea (tipizată a) meleţeanului cu "neadaptarea vitezei ..." & "pierderea controlului" & influenţa substanţelor stupidifiante. Şi au apărut ceva "măsuri". Îndreptate asupra suprastructurii rutiere, nu a infrastructurii. De parcă la ieşirea de tunel feroviar pe pod suspendat la armeniş (Piatra Scrisă) nu ar fi vizibile crăpături verticale în structura zidăriei de rezistenţă. Şi asta nu de ieri ... Încă nu a deraiat trenul (acolo). Doar un ex-ministru de interne era un deraiat (tot de pe acolo)
 13. Fie şi aşa (nu văd panouri prăbuşite - doar ceva tencuială), o bucăţică d'asta (neaşteptată) era suficientă ca să "trimită" pe unul cu motocicleta (neavizat) ... pe lumea cealaltă Bine că s-au "trezit"!
 14. Da, 1 Kg de butan lichefiat e aproximativ 2 litrii, 11 Kg ... cam 22 litri. http://www.butelii-timisoara.ro/ Care e problema ta? Confunzi berea cu butan lichefiat? Vinzi tu la altă densitate şi volum? Şi în comparaţie cu temperatura balconului (din stânga sus). Edificacator Morala (@Siver...): balconul a fost discuit cu frâna maşinii
 15. Scrie (de antigel) şi în limba română? https://usareally.com/9042-11-soldiers-at-fort-bliss-sickened-after-drinking-ethylene-glycol
 16. adică 2 x 11Kg = 2 x 22 litri butan = 22Kg butan /17 zile? Asta înseamnă cam 1,3Kg /zi /80mp - fără încălzire în podea. (pardoseală) ? Şi 640 lei / 2 butelii? Wow!
 17. Cu termistori , nu cu curu' pe ţarină. Nu înlocuieşte Politehnica. Nici liceul. Crezi prost. Goagălu' tău "zice" că ar ajunge la 110% https://www.econdensare.ro/randament-centrale-in-condensatie-a15 Cine are carte ... mai socoteşte, cine nu ... strică materialul Uneori şi orzul pe gâşte. Eu aş zice să te vaccinezi. Nu are la ce să îţi strice. Morala: decât bun, gândit, cu rost - cumpărăm mai scump, mai prost! Să ne-admire-n satu' nost'
 18. Diferenţa de temperatură dintre tur şi retur se măsoară (nu se calculează) Cantitatea de căldură se poate calcula şi este = m x c x Δt (masa x căldura specifică x diferenţa de temperatură). GPL-ul acela mai are şi ceva pierderi (randament) la transformarea în căldură. Însă este admirabil de bine izolată casa aceea (sau este admirabil frigul din ea) dacă cu o putere continuă sub 1,7KW poţi încălzi 120mp de pardoseală, iarna. (1,7KW x 24ore = 40,8KWh).
 19. Energia se măsoară în KWh, Ws (Watt-secundă) sau J (Joule). Puterea (W, KW, MW) este altceva. Bateriile au capacitatea de a înmagazina energie. Puterea lor la descarcare /încărcare este însă limitată. Altfel ar exploda. Sau ar fierbe, dacă nu sunt elemente etanşe. Încărcările "rapide" însă nu asigură "umplerea" cu energia maximă corespunzătoare capacităţii nominale a bateriei, tocmai din cauza limitărilor termice (limita de explozie). Au şi ele un timp de "digestie" Asta rămâne o problemă, poate mai puţin la biciclete /motociclete unde masa redusă a bateriei permite înlocuirea ei cu o dublură pre-încărcată cu timp disponibil.
 20. Sau viaduct! Dar pe "semeringul bănăţean" https://subiectiv.net/2021/07/14/calatorie-pe-semeringul-banatean-fara-locomotive/ Nah' ... că şi acolo au mai căzut ceva şaibe, şuruburi ... Iar asta e semmering
×
×
 • Create New...