Jump to content

yo4hgx

Super Membru
 • Content Count

  3,650
 • Joined

 • Last visited

About yo4hgx

 • Rank
  Amateur

Contact Methods

 • Yahoo
  yo4hgx@yahoo.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Liverpool, UK
 • Carnet moto din
  1991
 • Motocicleta
  R1 '08
 • Numar Moto
  SN08FFL

Profile Fields

 • Motociclete detinute
  Jupiter 5, XS400, FZ750, FZR1000EXUP

Recent Profile Visitors

1,631 profile views
 1. Nu ma pricep in mod special la 4fi dar cand apar probleme primul lucru pe care il faci e sa schimbi “consumabilele” ca sa ai un punct de referinta. Bujiile sunt greu de verificat si pot avea comportament ciudat, pot merge bine la relanti dar prost in sarcina... sau invers. Un filtru de aer sau de benzina vechi sau infundat, o rezistenta din pipa coapta sau corodata, etc. Nu poti cere opinii sau cauta un defect inainte de a avea un minim de “intretinere”... Ah, si incearca mai bine pe topicul posesorilor, aici in scurt timp vor invada mormolocii.
 2. In astia “cativa ani” ai facut ceva intretinere? Bujii, filtru de aer, filltru de benzina, etc.?
 3. Topicul asta trebuia curatat si inchis demult...
 4. Cuzinetii in functiune: jos, uleimineral, sus, ulei sintetic...
 5. Am spus ca nu mai intervin dar am realizat ca am uitat sa raspund intrebarii initiale a topicului. Ceva ani in urma, mai precis vreo 12 si eu mi-am pus aceeasi intrebare si cum nimeni nu mi-a putut oferi un raspuns transant, am facut un mic “studiu de caz” pe cont propriu. Apoi am zis sa impartasesc si cu celilalti informatiile. Materialul e vechi, intre timp am mai aflat cate ceva in plus, am mai cristalizat... dar principiile de baza au ramas aceleasi. https://pro-bike.ro/forums/topic/22266-aproape-totul-depre-aditivi/
 6. Nu (mai) am ce sa explic, ai facut-o tu “perfect”! Si desi ti-am spus sa cauti pe google cum e cu lubrificarea la cuzineti, tu o dai in continuare cotita cu Greuceanu si alte “platitudini de pe Tg. Ocna”. Am mai spus-o si o repet, fatabde regulile generale pe sectiunea tehnica posturile ar trebui moderate si functie de aberatiile tehnice... dar cine sa o faca? Uneori chiar moderatorii dau cu bata-n balta asa ca mai bine ma retrag.
 7. Prietene, eu ti-am atras atentia ca gresesti si ti-am explicat si de ce. Ce faci mai departe e treaba ta, legile fizicii si respectiv principiul ce sta la baza lubrificarii cuzinetilor-lagarelor arborelui nu se schimba. Sa fii iubit!
 8. Multumesc! Poate nu stiai dar nimeni nu detine monopolul “teoriei”, iti recomand sa dai mai putin din clanta (taste) si sa incerci sa studiezi. Eu abia cand am deschis prima carte am realizat cat de prost sunt...
 9. Ar fi bine sa fie asa simplu, in realitate in acest caz pelicula film este creeata prin lubrificare hidrodinamica. Mai documenteaza-te pe google inainte sa postezi!
 10. Eu am inmatriculat FZR-ul meu din 95. Trebuie MOT (ITP) facut pe VIN (serie) si apoi procedura descrisa online. Nu trebuie schimbat nimic, nici far, nici vitezometru, etc. Asigurarea difera mult functie de multe variabile, locatie, conditii (ex.garaj), vechime, cursuri, etc. Nu e chiar asa de greu cum pare la prima vedere. Succes!
 11. Cum naiba ai masurat nivelul cu precizie de 0.5mm?
 12. Cand pornesti motorul din an in pasti... si cand ai bani!
 13. Diferenta majora intre 300V si 7100 este categoria uleiului de baza, esteri pentru 300V (gr.V) si PAO pentru 7100 (gr.IV). Datorita proprietatilor "magnetice" ale esterilor pelicula film rezista mai mult timp dupa oprirea motorului care, printre altele, confera o lubrefiere mai rapida la repornire, in special dupa perioade mai indelungate. Cel putin asta e teoria din reclame...
×
×
 • Create New...