Sari la conținut

yo4hgx

Super Membru
  • Număr conținut

    4.045
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de yo4hgx

  1. @karate-kid la

    cum te exprimi, pari un pustan fara experienta. Eu te-am invitat sa ne intalnim (la profil ai ca locatie Brighton, UK, nu departe de mine) nu ca sa ne masuram papadiile (sunt prea batran pentru astfel de provocari), ci ca sa iti spun opinia mea despre starea motorului, si nu ca sa iti stric “bucuria”, ci ca sa iti atrag atentia, daca e cazul, asupra unor posibile probleme din cauza carora ti-ai putea rupe gatul.
     

    Ah, si inca ceva, zici ca mergi exclusiv pe doua roti de peste 25 de ani, dar la profil ai carnet moto din 2009… 
     

    Cred ca ti s-a oferit mult prea multa atentie, probabil degeaba! Din partea mea topicul se poate inchide. 
     

    Sa fii iubit!

  2. La 17.01.2024 la 8:12, karate-kid a spus:

     Sa ți răspund la întrebare. suzuki gsxr 1000 k8, Gilera gp 800, Honda nx650. aprilia srv 850, gilera fouco 500, yamaha t-max 530,560 și primul din viata mea Malaguti Spidermax GT500 .. Merg de vro' 25 ani DOAR pe 2 roti...


    @ENEOS dupa 25 ani exclusiv pe moto te astepti la un dram de cunostinte de pilotaj… ceva nu se leaga aici!

    Acum 12 ore, MirceaB a spus:

    Cu toate astea, omul a întrebat care poate fi cauza problemelor cu frana, nicidecum păreri despre numărul de km sau carene.


    Am facut o invitatie “omului” sa ne intalnim ca sa ma convinga ca gresesc… dar vad ca a tacut. 🤷‍♂️

  3. Am pus o poza cu carene chinezesti cu aceeasi schema de culori pe care am gasit-o la o cautare rapida, pentru exemplificare, nu stau sa-mi pierd timpul sa caut exact pana la ulitmul milimetru pentru modelul/anul motorului respectiv pentru ca “oferta” este extrem de abundenta.

     

    Am insistat pe acest aspect pentru ca faptul ca nu are carenele originale, sau a fost revopsit la 3500km pentru mine spune multe. 

     

    In UK sunt vreo 50-60 de circuite deschise publicului si se practica frecvent “prepararea” motoarelor pentru pista, adica schimbat carenele si bordul, dat forja cat cuprinde, apoi revenit la formula de strada. Evident, in acest timp kilometrajul de la MOT (revizia tehnica anuala), care in UK poate fi verificat la liber online, creste foarte putin.

     

    Nu am cum sa fiu 100% sigur pe ce afirm fara sa vad/testez personal motorul dar am zis sa punctez ce pare indoielnic, pentru ca daca l-a lasat frana acum, iarna… cam ce se va intampla la vara?

     

    Cu totii facem greseli, important este insa sa invatam din ele si sa nu le repetam. 
     

    @karate-kidte invit la vara sa ne intalnim la Matlock-Bath, nu e doarte departe de tine iar traseul e de motor, Cat’n Fiddle la doi pasi, daca am gresit… platesc eu berea!

  4. Acum 12 minute, MotoS Garage a spus:

     

    anul trecut am vopsit un motor la 13 km. :) din doua motive: varianta pe negru mai intarzia 6-8 luni si nu era doar pe negru, avea si stickere si gri... asa ca am facut toata motocicleta neagra! fara stickere de cacao si cadrul gri... si da, am renuntat la garantie, ca oricum e degeaba in principiu!


    Asa, si? Daca il vindeai dupa 2000 mile probabil aveai poze cu inainte si dupa. 
     

    Asta e motor manarit cu carene chinezesti! Imi pare rau dar asta e realitatea… 

     

    IMG_2750.thumb.png.1a260c6af98ce18993fcbf34bffe3dc4.png

  5. Acum 17 minute, karate-kid a spus:

    Daca este asa, îmi cer scuze eu!  Sunt oameni care chiar le vopsesc și de noi, mai ales ca modelul ales nu a fost niciodat pt public.. Parca prin 2014, Rossi a pilotat un r1 cu modelul asemănător. 

     Sa ți răspund la întrebare. suzuki gsxr 1000 k8, Gilera gp 800, Honda nx650. aprilia srv 850, gilera fouco 500, yamaha t-max 530,560 și primul din viata mea Malaguti Spidermax GT500 .. Merg de vro' 25 ani DOAR pe 2 roti..

    Multumesc pt sfat, dau un semn dacă e cazul. 


    Rossi s-a dat cu R1M, adica modelul de dupa 2015, la a carui dezvoltare a avut o contributie considerabila… senzori pe 6 axe, suspensii asistate, etc., un cu totul si cu torul alt animal fata de ce ai luat tu.

     

    Am intrebat depre istoria ta in domeniul moto pentru ca dupa abordare pari incepator (no offence), adica nu am exclus faptul ca motorul poate fi in toate mintile lui dar utilizat incorect.

     

    Si ca fapt divers, cand cautam motor in UK (am ales modelul ‘08 pentru ca “big bang-ul” de dinainte de 2015 mi s-a parut greoi iar sunetul motorului semana prea mult a Ducati… stricat 😑) am gasit multi “leoparzi” vopsiti cu bidineaua, dar prezentati drept “imoecabila cu doar cateva mile”.

     

    Toate cele bune, iti doresc sa rezolvi problema franei spate, indiferent daca e tehnica sau de alta natura!

  6. Acum 10 minute, ENEOS a spus:

    Și când o scotea se dădea decât pe circuit cu ea! 😈

    Dacă avea 6 🏍🏍🏍, cum o alegea pe cea care să stea în casă? Sau bagă câte 1 pe rând pt poze? 😋


    Hai, nu fi rau si tu acum… in UK oamenii au ceva bani si sunt multi “colectionari”. Asta era “favorita” asa ca statea in sufragerie, restul in dormitor :D

  7. Acum 3 ore, binox a spus:

    De acord, dar nu cred ca intra in aceasta categorie si cei cu motociclete cu 3500km, chiar daca-s mai vechi  :)

    Problema principala la etrieri se datoreaza umezelei care in timp ajunge sub garniturile de etansare unde creeaza un oxid care face ca garnitura sa stranga prea tare pe pistonas.

    Chestia asta nu are cum sa se intample in mod normal la o motocicleta cu 3500km .Nu zic ca-i imposibil dar este foarte improbabil.

     


    Presupunand ca kilometrii sunt reali, desi m-as mira, teoria ta se poate aplica doar daca motorul a fost tinut in garaj cu incalzire… ceea ce m-ar mira, din nou. 

     

    In plus, la R1 se foloseste frana de spate doar ca stabilizator de directie, ca sa ma exprim asa, si mai putin in sensul clasic, ceea ce ma face sa cred ca proprietarul a cam sarit peste niste etape pana aici. Dar poate gresesc!

  8. La 13.01.2024 la 19:29, karate-kid a spus:

    … r1 din 2010 cu 3900km la bord…


    Ai gresit un zero cumva? Presupunand ca nu, cand au fost servisate ultima data etrierele? Chiar daca lichidul e nou, garniturile imbatranesc si fac ca pistonasele sa lucreze elastic, mica frecare cu discurile cand nu se foloseste frana contribuind consistent la cresterea temperaturii… desi pe frigul asta probabil alta e problema. Si nu in ultimul rand, ce lichid ai bagat? Iti recomand DOT 5.1 sau mai bine RBF600, ambele compatibile cu DOT 4 care vine de obicei standard.

     

  9. La 01.01.2024 la 19:48, ENEOS a spus:

    Tu îți închipui că s-a modificat nivelul sau s-au desincronizat carburatoarele pt că a stat și s-a înecat când a vrut s-o pornească?

    :moron:


    Daca are mizerie si trebuie desfacute carburatoarele e musai ca dupa sa fie  refacut nivelul si restul reglajelor, asta imi “inchipui” eu… si nu sustin ca asta e problema, mai ales fara a sti starea si istoria motorului dar eu de aici as incepe. Daca ai alta idee esti liber sa o expui daca nu, mai bine taci!  

    La 01.01.2024 la 21:23, MotoS Garage a spus:

     

    ce face? :))) nu porneste? :)))) porneste in alea care au ramas la locul lor. greu si merge prost, evident! dac-ai sti cati minitehnicusi au ajuns la mine cu 3 si 4 inversate... :)))


    As vrea sa vad si eu un motor cu fisele 3-4 inversate care se duce in 115km/h… 

  10. Acum 7 ore, MotoS Garage a spus:

    poate vezi ca a schimbat fisele intre ele :))


    Nu mai pornea in veci daca inversa fisele, el zice ca merge, dar prost.

     

    Pare a mizerie in carburatoare, daca nu te pricepi singur du-o la un mecanic priceput sa le bibileasca, niveluri, sincronizari… 

  11. Acum 9 ore, PzKpfW a spus:

     

    Pentru ca un motor în 4 pistoane să aibă cuplu mai mare decât unul în 2 ar avea nevoie de un alezaj foarte redus și o cursă foarte lungă. Motoarele de tractor sunt un bun exemplu în acest sens. Nu există așa ceva pe motociclete pentru că turația maximă ar fi extrem de mică (1000-2000 rot/min), vibrațiile foarte mari iar puterea derizorie.

     

    La cilindreele și nevoile unei motociclete, un bicilindru va avea invariabil mai mult cuplu având biele mai lungi.

     

     

    Parțial corect, impulsurile mai rare permit gumei să câștige tracțiune între aprinderi punând mai puțin stres pe carcasă și limitând supraîncălzirea. Asta ajută la motoarele foarte puternice, care în regim competițional merg constant la turații înalte (principalul motiv pentru care în MotoGP motoarele V4 actuale sunt toate de tip "big bang" și nu "screamer"). La motocicletele stradale care au sub 200cp și pe care mergi extrem de rar la turație maximă este cvasi-irelevant. În uz stradal, un bicilindru de capacitate echivalentă va rupe aderența mai ușor tocmai datorită cuplului mai mare, disponibil mai jos în ture.

     

    Încă un aspect: nu toate bicilindrele au pauze semnificative între aprinderi. Twin-urile de la KTM sau Aprilia de exemplu (care au mai puțin de 90° între bancuri) au o etajare aproape egală a aprinderilor, iar precedentul motor 2 paralel de la BMW are aprinderi perfect simetrice (una la fiecare 360°).

     

     

    Crossplane-ul în 3 cilindri de la Yamaha are aprinderi distanțate egal, una la fiecare 240°.

    Crossplane-ul în 4 cilindri este un compromis între modelul "screamer" și "big bang" al unui V4.

     

    image.thumb.png.b8fce1f5a2afda4ea56c14a6a0eab886.png image.thumb.png.b3c47ae7b0db1a9019ebf7b690dff477.png

     

    Ordinea de aprindere la crossplane 4 este totuși mai apropiată de cea a unui screamer (impulsurile se suprapun mai mult), cum se poate vedea mai jos.

     

    image.thumb.png.cb33a83408b0e4ba61f9fde1acab6d64.png

     

    Singurul V4 de pe piață care încearcă oarecum să imite un V2 (din motive de marketing în principal) este cel de la Ducati - V4 "twin-pulse", care are aprinderile cilindrilor opuși în succesiune rapidă, apoi o pauză mai lungă urmată de aprinderea celorlalți doi. Sună puțin ca două V2-uri suprapuse și se apropie cel mai mult de un "big bang" adevărat.

    image.thumb.png.9cdc9c111a545332a227d31f2d9ec832.png image.thumb.png.fff38703a29f48c11e3cef2c5ed592e3.png

     

    Puțină umilitate nu ți-ar strica. Nu încerc să-ți explic ție nimic, nu pari genul capabil să-și pună la îndoială cunoștințele. Este bine totuși pentru ceilalți ca informațiile prezentate să fie corecte.


    Ti-a luat un pic pana ai googalit dar macar ai mai invatat si tu ceva, desi ai scapat si cateva dume la interpretare… in fine, in principiu s-a inteles despre ce este vorba, dpmdv consider subiectul incheiat.

  12. 1 oră în urmă, PzKpfW a spus:

     

    Te asigur că la cilindree echivalentă, un V2 rupe aderența mai serios ca un L4. Oricum, comparația aici era între V2 și ||2.

     

     

    Crossplane-ul în 4 pistoane încearcă să imite un V4 (aceeași ordine de aprindere ca un V4 la 90°, și foarte similară cu cea de pe RSV4).


    Cilindreea nu are relevanta, jongland cu lungimea bielei, compresia… si alte variabile un motor, orice motor, poate fi proiectat pentru cuplu sau pentru putere, nu intru in detalii.

     

    V twin poate fi stors de cuplu datorita modului cum transpune puterea pe asfalt, doua “ciocane” la 60-90 grade urmate de “pauza”’ pana la 720 grade (4 timpi) permite gumei sa (re)capete aderenta. 
     

    Crossplane-ul e un alt animal, si nu am nici timpul nici dispozitia sa te educ dar este vorba despre emularea V twin.

     


     

     

  13. Configuratia V2 twin nu e aleasa din considerente economice sau a distributiei maselor ci pentru ca nu rupe aderenta ca L4, ofera un feedback mai bun si astfel se poate impinge cuplul de la turatii mici. Crossplane-ul de la yamaha incearca sa imbine cele doua variante, L4 cu feeling V2 twin…

  14. La 28.08.2023 la 14:37, Alex bandit a spus:

    Am verificat etanșeitatea, chiar am și demontat acele "gaturi" și le am verificat și am pus un silicon de etanșare când le am montat. Nu păreau sa aibă fisuri. 

    Am reglat la 17 mm nivelul plutitoarelor din carburatoare. 

    Ciudat ar mai fi faptul ca dacă o înclin spre partea stânga, creste turația motorului în relanti. 

     

    Pe langa cuiele pontou verifica si o-ringurile, cele de pe traseul de vacuum de sub capacul superior si cele de pe benzina de pe traseul de relanti din capatul suruburilor pilot. 

     

    Multi ani in urma am avut un amic cu aceeasi problema la un GSX750F, nu foarte diferit de cel de 600cc. Dupa ce am schimbat toate garniturile si o-ringurile din carburatoare si am pierdut o zi intreaga jucandu-ma cu nivelul si turele la suruburile pilot si o mie de sincronizari, am reusit doar un relanti decent. Interesant insa ca dupa ce l-a vandut, m-am intalnit cu noul proprietar si am ramas uimit cat de curat si stabil era relantiul, reglat cu "color-tune", bujia aia transparenta de care aminteam mai devreme. Nu am fost prezent cand a facut reglajele dar din spusele lui reglajul suruburilor pilot a fost sensibil diferit de la cilindru la cilindru si, foarte important, pentru gasirea "sweet-spot-ului" a trebuit sa invarta de suruburi in trepte de maximum 1/8 de tura. 

     

    Succes!

  15. Verifica etanseitatea traseului de admisie, da cu niste spray de pornit pe langa galerii, etc. 

     

    Verifica si regleaza nivelul benzinei in carburatoare. 
     

    Reglajele de fabrica sunt oricum relative la un motor asa vechi, pentru ajustarea suruburilor pilot ai nevoie de “colortune”, o bujie speciala transparenta cu care poti vedea culoarea exploziilor din cilindri.

     

    Mergi la un mecanic priceput, problemele de finete nu se rezolva pe forum…

  16. Acum 2 ore, Geologu a spus:

    Cum să nu poți? Antreprenoriatul e același oriunde în lume. Nu contează ce formare ai, dacă ai capital și vrei să îl investești într-o afacere în care nu ai calificare, atâta timp cât îți angajezi personal specializat și obții toate autorizațiile și certificările necesare, ești liber să fii "patron".


    Ia intreaba tu un avocat… sau consilier juridic si mai vorbim.

  17. La 07.03.2023 la 18:07, Speedy.K a spus:


    De ce ar trebui sa raspunda patronul sau directorul daca Dorel nu pune semnalizarea si pretemnalizarea unde trebuie? Exista sefuleti de echipa care trebuie sa-l verifice, pana la patron sunt 20 de sefi de jos in sus. Ca sa nu mai zic ca patronul poate e ...pictor sau poet. El e doar cu banii si cel mult administrarea firmei in acte. 
    Si asta ne duce la sensul invers decat scrii tu la inceput, recte treaba pe care nu si-o face nimeni, dar de data asta de jos in sus. Ma indoiesc ca un sef nu-l lasa pe Dorecl sa faca asa cum trebuie. Cel mult nu-l verifica.


    Tocmai de aceea nu poti fi “patronul” unei afaceri fara a avea calificare de profil. Adica nu poti deschide o farmacie daca tu, proprietarul “afacerii” nu esti farmacist. La fel e si in constructii, etc. Legea exista doar ca este foarte usor de eschivat, exista deja o retea in acest sens de unde poti “angaja” (fictiv) orice ai nevoie sa iasa bine la hartii. Asta e romania…

×
×
  • Creează nouă...