Sari la conținut

Dimethylmercury

Super Membru
  • Număr conținut

    1.515
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Dimethylmercury

  1. La 24.08.2023 la 14:05, m72story a spus:

    Masurat cu micrometrul pe cota de presare boltul are 5 sutimi peste 25.

    Micronetrul digital, marca Mitutoyo. 

    Nu de carcotas zic, ci doar de curios, pt ca m-ar interesa si pe mine solutia, dar pozele tale cu micrometrul clasic arata 25.01 pe ambele capete.

     

    Si precum vezi, si colivia de bronz mentionata de Lup69 era ghidata de ochiul mare al bielei, ceea ce a fost cheia succesului (si a uzurii). Poate fi ghidata si de maneton, dar la rulmentii pe ace/role colivia e ghidata doar de role in general. Seria NA e totusi una care a fost folosita cu succes de multi Simsonari, inclusiv eu pt vreo 10000km, dar si acolo in final tot colivia cedeaza in general. 

    IMG-20230710-WA0042.jpeg.d498fdbb0e4c324516b1a898da9ba624.jpeg

    IMG-20230710-WA0044.jpeg.82e820b71afe5b534f74916d7e8e84ce.jpeg

  2. Morala e ca se adevereste ce scrie in specificatiile tehnice ale acestor rulmenti, si anume ca nu rezista la miscari de oscilatie. Materialul nu e problema, ci designul. Si coliviile pt maneton sunt din otel placat cu argint sau cupru, dar sunt ghidate de suprafata ochiului bielei.

    In alta ordine de idei, poti confirma ca (virgula) cota de presare la manetoanele noi e 25.05? Eu parca 25.005 retin. 25.05 rezolva problema strangerii in majoritatea cazurilor, dar 25.005 nicidecum.

  3. Salut.

     

    Diametrul galeriei de admisie din chiulasa de Simson e de 26mm. Poate vei avea rezultate mai bune cu un carburator cu difuzor mai mic sau egal cu galeria de adminise. Original sunt de 25.5 si 26mm carburatoarele, insa eu merg cu mult succes cu unul de 24mm la cei ~280 ccm pe care ii am.

     

    Daca vrei un set de piston/bolt/segmenti/camasa de 72mm (Skoda 120) pentru a trage mai bine atasul, da-mi un buzz pe tel.

     

    Voie buna

  4. Fluxurile non-corozive sunt cele organice. Pot fi folosite si cele anorganice (HCl, ZnCl2, etc.) fara sa corodeze in timp, dar trebuie clatite bine, ceea ce poate fi mai problematic la cabluri de frana. Pe capatul dinspre maneta, eu folosesc pastile mecanice de 8mm din cupru cu surub zincat, si dupa ce strang la maxim, umplu pastila cu aliaj de lipit Sn99Cu. Cablul rezidual il tai dupa aceea la nivel cu pastila. Daca totul e curat, decapatul s-ar putea sa nu fie necesar pt ca sunt zincate cablul si surubul din pastila, iar pastila e din cupru (se poate decapa anterior procedurii intr-un pic de acid clorhidric). Un spritz de WD pe capatul pe cablu rezultat si cu EtOH la dilutia preferata pe gat asigura longevitate proiectului. 

  5. Pare-se ca exista mai multe teorii ale relativitatii (atasului fata de mobra). Eu am citit alta cand am maritat Velorexul cu Simsonul. Cert e ca a mers f bine asa, si prinderile din poze ar fi permis linistit orisice misculatie. Mai mult, din cate imi amintesc, nici Stoye Elastik-ul nu are avans mai mare. Vezi poza cu MZ-ul, care e similar.

    csm_Stoye_01_eb77e28a39.thumb.jpg.4fbceeaa85e7c34d2928de48e327e93b.jpg

    Pot masura si eu candva.  Pana atunci, revin cu poze despre un alt atas maritabil direct cu Simson Sport.

    Uite, am gasit si poze cu primul meu atas. Acesta se prindea direct, fara nici o piesa intermediara.

     

    IMG_4851.JPG

    IMG_4848.JPG

    Acum 9 ore, patrick1 a spus:

    Adică CH3-Hg-H3C, pentru cine? :D

    Daca ai tangenta cu chimia, din partea mea ai un "nesatisfacator". Corect e H3C-Hg-CH3. E pentru cine is doreste o moarte lenta si cumplita.

    Acum 9 ore, m72story a spus:

    Se vede omul pasionat cu chef de treaba, le face si in bucatarie.

    Sunt si unii dintre noi care se plang ca nu au garaj, nu este hala, nu este spatiu, nu sunt conditii pentru restaurari

    Le dau dreptate. Sfatul meu personal e sa nu se apuce daca nu au cunostintele/conditiile/meseriasii. Viata-i scurta, mai bine te dai cu bicicleta (daca stii s-o intretii).

     

    Voie buna.

  6. Unde e ban, acolo sigur exista si putoare. La astea eu nu ma pricep, si ca sa nu fiu interpretat gresit, mentionez ca simpatia mea catre interlocutorii din conversatia de mai sus este limitata. 

     

    Amu partea frumoasa: mi-am facut si eu atestatul acesta recent, si la RAR totusi am fost respins la ITP pentru ca agregatul nu avea semnalizari si oglinda dreapta, cu toate ca elementele acestea nu au ce cauta pe vehiculul meu. Atat reprezentantul judetean din Cluj (dl. Popescu) cat si dl. Razvan Badulescu (presedinte comisia tehnica) au fost deosebit de comunicativi, prin convorbiri telefonice, la ore la care altii nici la mesaje nu raspund, si dl. Badulescu m-a ajutat sa rezolv problema. Asta in ciuda faptului ca de la mine nu au vazut nici un ban (fiind vorba de moto). Le multumesc si pe aceasta cale pentru omenie si ajutor.

     

  7. Iarasi niste remarci:

    1. La platane e(ra) bine sa corectezi doar suprafata de contact cu biela. Altfel cu materialul luat se duce echilibrarea, plus ca ambeilajul devine si mai flexibil.

    Iote o un exemplu la EMW (biela Suzuki parca):

    33264158qj.thumb.jpg.44c7cb7abc1bde5991e5700700af4c8b.jpg

    2. Asta cu pelicula de ulei suna diplomatic, dar eu tare suspectez ca nici macar nu poti asambla rulmentul. Bielele se pot honui, insa daca nu faci corect operatiunea, va iesi (bi)conic. Totusi, ar fi bine sa vezi cat ai de luat din biela dupa ce presezi si camasa interioara pe bolt.

     

  8. Acum 1 oră, m72story a spus:

    Fratilor va spun sincer:

    In final ni le vom da noi intre noi, va fi un fel de posta, un transfer interjudetean .

    Asta pana nu vor ajunge in mainile unui international in vederea exportului si atunci piesa respectiva va iesi din aceasta ruleta geto-dracica.

    Daca la tine a ajuns, e bine.

     

    Acum 11 minute, mobiletron a spus:

     

    Asta e soarta corecta a vechiturilor, plecatul spre un trai mai bun in occident. Intr-o ora Nipra mea trebuie sa ajunga la un francez, nici un roman verde nu a binevoit sa-mi plateasca agregatul si am primit numai oferte insultatoare. In schimb francezul nici macar nu a negociat pretul, a cerut niste informatii in baza carora s-a hotarat sa cumpere motocicleta si asta a fost tot. Drept urmare e firesc ca vechiturile sa ajunga in mod inevitabil peste granita.

     

    Eh, in Franta probabil e mai simpla (re)omologarea cu atas.

  9. Ambitioasa treaba.

    Tri chestii: 

    1. Inelul tau exterior fiind tot un inel interior de rulment, nu are suprafata interioara lepuita, ci doar rectificata. Niste hartie abraziva de 800 si un pic de pasta si pasla rezolva problema. Exact asa ceva am si eu in biela, preparat dupa reteta descrisa. Si merge de o vreme....

    2. Poliamida nu se foloseste din fabrica la aplicatii de genul acesta. Poate se comporta excelent, poate nu.

    3. Latimea de 20 s-ar putea sa fie un pic ambitioasa in contextul in care trebuie sa iei din fiecare "sunca" cate 2.5mm, si asta dintr-un ambielaj prin care trece forta comprimarii arcurilor de la ambreiaj. Evident, se pierd 2.5mm din inaltimea gaurilor in care se preseaza manetoanele, ceea ce faciliteaza descentrarea. Inteleg ca al doilea inconvenient il compensezi cu sudura.

    In orice caz, iti urez mult succes.

  10. Daca retin bine, eu l-am ajutat cu informatii pt omologarea cu atas si ceva maruntaie pt prinderea atasului pe moto. Deci, motocicleta este omologata cu atas si luata in evidenta exact in aceasta forma la RAR. Si motorul mergea ok cand l-am vazut ultima data. In consecinta, pretul e mai mult decat decent pentru ce se ofera.

  11. Aproape pursange... :P

    Acela e un carb de 26mm, folosit pe Sport de 14 cai, iar blocul si cilindrul sunt de 15.5 cai, motor pe care vine carb de 25.5.

    Eniuei, am si eu o rampa pe birou, in care presiune de ulei e mica momentan, dar va creste in curand...

    IMG_20210318_155015.jpg

  12. Acum 3 ore, apriliacluj a spus:

    1550 sa lasi la 1500?

    Vad o sclipire in ochii tai. Sari repede, pana nu isi da seama si altul, si ti-o sufla.

     

    Romeo, exact cum zici, se poate face din fier vechi (undeva pe la <0.5 RON/kg) motocicleta. Se poate face si din fier vechi de 100 de ori mai scump (~10 euro/kg), dar pt asta tre deja vointa tot de f(ra)ier. In rest, nu e nici o diferenta.

  13. Acum 8 ore, m72story a spus:

    Sper sa se gaeasca un doritor de motociclete clasice.

    Nu mai sunt multe exemplare, de repopulat mai degraba aducem zimbri in Herastrau caci in Fagaras am inteles ca au adus din Deuchland.

    Pretul nu il comentez, am si eu cateva si sincer nu imi vine sa renunt la ele.

    Voi incheia cu un calcul mioritic:

    -Daca dau pe un Logan 500 euroi, cum sa dau pe un fier din 1960 1500?

    ......obrazul subtire.......

     

    Tinem aproape!

    Permite-mi sa iti raspund. Loganul te duce pe tine (impreuna cu mormanele astea de fier), ceea ce e departe de a fi valabil pt mormanul asta de fier.

    Daca scoti din puzzleul ala piesele care pot fi reparate doar prin topire (sau pot fi folosite asa cum is, dar ca si ancora), constati ca nu ramane asa mult. Daca iti dai seama ca esti prea sarac, mai bine dai dublul acestor bani si iti iei unul decent fie de aici, fie de afara.

    Voie buna 

  14. Permite-mi sa iti raspund eu cu haliexpressu'. Si eu am vreo 20 de comenzi active, printre care juma de M72, insa toate pe undeva pe drum, cam tot asa, max de la inceputul anului. Cele cu tracking arata ca au intrat in Romania demult, dar aci s-au lovit de ..... realitate? Nu stiu cum sa ii spun. Pana in Ro fac max 2 saptamani, si in tara cel putin 2 luni. Asa incurajeaza autoritatile comertul inracomunitar.

  15. Piese originale Dnepr/Ural, printre care si un alternator, releu si cruce cardanica noi. Pe langa filtrul de aer cromat am si unul de plastic. Un carb K63 nou, dar fara cui de dozaj, k65uri folosite putin. Garnituri de Dnepr chinezesti si amortizoare probabil tot de aceiasi provenienta. Sunt piese luate la pachet.

    Motorul posibil sa il dezmembrez daca sunt doritori pt mai multe piese. Interiorul e descris la sectiunea Ural. Preturi pe PM.

    IMG_20210114_175257.jpg

    IMG_20210114_173630.jpg

    IMG_20210114_173453.jpg

    IMG_20210114_173254.jpg

    IMG_20210114_173129.jpg

    IMG_20210114_173031.jpg

    IMG_20201226_134749.jpg

    IMG_20201226_131555.jpg

    IMG_20201226_131309.jpg

    IMG_20201218_171806.jpg

×
×
  • Creează nouă...