Sari la conținut

botezu'

Super Membru
  • Număr conținut

    621
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de botezu'

  1. On 7/21/2023 at 8:55 PM, TrekOut said:

    Multumesc pentru ajutor.

    Pana la urma am cumparat Dl1000 2018.

    Intr-adevar are plusuri fata de DL650.

    Frane bune, suspensie mult mai placuta decat la 650, putere incat sa nu te plictisesti ca pe DL650 (asta parca avea lag :) ), ambreiajul hidraulic este placut, sunetul e cu totul altul.

    Cred ca as fi vrut cu roti turnate, asta are spite, o voi plimba ca atare.

    Urmeaza sa cumpar crash bar, suport sidecase (am niste cutii E41, dar cred ca voi incerca sa gasesc ceva de aluminiu) si un topcase de aluminiu.

    WhatsApp Image 2023-07-19 at 17.10.01 (1).jpeg

    DL1000XT. Felicitări, să te bucuri de el! Să verifici spițele din când în când, să nu se slăbească. Dai cu o cheie sau ceva metalic în ele, ar trebui să se audă un cling, nu un sunet înfundat.

  2. Părerea mea e că exagerați un pic cu oala de ambreiaj la miar și că cine vă citește poate avea impresia greșită că e cine știe ce problemă majoră de fiabilitate pe acolo care te lasă în drum sau ceva.

    De fapt:

    1. Nu e ceva care să te lase în drum, numai că face zgomot și vibrează un pic (cu subliniere pe un pic), ceea ce... e o motocicletă până la urmă;
    2. Dacă chiaaar vă deranjează vibrațiile, se poate rezolva cu relativ putini bani (față de cât costă să rezolvi altele la alte mobre - cum a zis și colegul de mai sus, vstromul te învață să fii zgârcit ;));
    3. Problemele pe care le avea mobra lui Dodel nu prea puteau fi puse în cârca fiabilității miarului;
    4. Voi de ce mergeți cu motocicletele ca și cum ați merge cu o mașină diesel? 2000 de turații ai doar la plecare; băgați mâna în gaz, flăcăi!


     

  3. On 7/10/2023 at 5:41 PM, botezu' said:

    Dau o pereche de cizme Gaerne SG-12, marimea 43, talpa cu crampoane de enduro (nu cea dreapta, de MX).

    Practic noi, purtate 2 ore pe uscat si teren foarte light, cât să mă prind că nu mi se înțeleg picioarele cu ele.

    Pret: 1600 de lei (noi sunt intre 1900 si 2400, depinde unde le cauti/gasesti, eu nu am mai găsit marimea asta) + cât o fi transportul.

    Predare personala in Bucuresti sau in tara prin Fan Courier.

    Ma puteti contacta prin mesaj privat aici, primesc notificari si raspund cat pot de repede, sau nr de telefon de pe site-ul asta: https://www.olx.ro/d/oferta/cizme-enduro-gaerne-sg-12-marime-43-IDhm7Pn.html

     

     


    Le-am dat.

  4. Dau o pereche de cizme Gaerne SG-12, marimea 43, talpa cu crampoane de enduro (nu cea dreapta, de MX).

    Practic noi, purtate 2 ore pe uscat si teren foarte light, cât să mă prind că nu mi se înțeleg picioarele cu ele.

    Pret: 1600 de lei (noi sunt intre 1900 si 2400, depinde unde le cauti/gasesti, eu nu am mai găsit marimea asta) + cât o fi transportul.

    Predare personala in Bucuresti sau in tara prin Fan Courier.

    Ma puteti contacta prin mesaj privat aici, primesc notificari si raspund cat pot de repede, sau nr de telefon de pe site-ul asta: https://www.olx.ro/d/oferta/cizme-enduro-gaerne-sg-12-marime-43-IDhm7Pn.html

     

    IMG_20230702_193608_MP.jpg

    IMG_20230702_193556_MP.jpg

    IMG_20230702_193623_MP.jpg

    IMG_20230702_193635_MP.jpg

  5. Imi place ca electronica sa ajute, nu sa preia controlul si sa faca totul. Desi apreciez si mi se pare foarte fain modul de ABS offroad, as prefera sa pot dezactiva de tot ABS-ul la 890 pentru ca mi-ar placea sa pot exersa si partea de tehnica atunci cand vreau sa fac asta.

     

    Pentru mine e important sa invat geometria motocicletei si cata aderenta am pe roata fata pe sectiunile mai tehnice, de exemplu, in diverse conditii de aderenta, ca sa stiu cat pot impinge limitele (fara sa dau ca surdu-n nimic, ca asta nu e mentalitate ok pentru doua roti), iar asta e o lectie pe care nu o inveti ok daca iti intra ABS-ul magic care te salveaza si cand nu vrei sa fii salvat.

     

    Dupa aia, cand vreau sa ma dau ca berbecul si vreau sa imi salveze electronica aia poponeata de prostiile de care-s in stare, ok, pornesc toate jucariile ca deh imi place si sa ma intorc acasa la familie intr-o bucata.

     

    Ideea e sa poti alege, ca e viata ta si daca vrei neaparat ar tb sa poti decide sa faci si tampenii.

  6. Bine, hai sa o luam mai de la inceputuri. :))))) Prichindelul meu e mai mic, abia a facut 11 luni si momentan vreau doar sa-l obisnuiesc cu ideea de 2 roti, asa ca-s in cautarea "jucariei" din link-ul de mai jos. Nu am gasit-o la preturi digerabile nicaieri prin europa (digerabil ar fi pretul din US, in EU am gasit doar +50%), aveti careva asa ceva aruncat printr-o debara si/sau idei de ceva similar care sa se gaseasca mai lejer pe la noi?

    https://striderbikes.com/buy/shop-all/balance-bikes/strider-2-in-1-rocking-bike/strider-sport-2-in-1-rocking-bike/

  7. 3 hours ago, yglos said:

    Pana acum este cea mai tehnica si plauzibila explicatie. La scut m-am uitat de curand si este ok.

    Aripa fata.....te referi la aparatoarea de noroi si apa?

    O sa verific eu cat pot pe afara dar pentru reperele din schema ta doar service-ul le poate verifica.

    Multam!


    Da, aparatoarea de la roata fata. Are doua suruburi pe fiecare parte, unul dintre ele este reflectorul ala portocaliu (daca nu au schimbat prinderile la modelul asta nou al tau, verifica si tu), incearca-le pe amandoua.

  8. On 1/24/2023 at 6:55 PM, yglos said:

    Greu de crezut sa fie vreo capsa de la acele plastice. (caci nu sunt prinse in suruburi ci in niste capse de plastic speciale) Spun si de ce: Zgomotul este exact in functie de turatia motorului, este exact cum suna un cablu de acceleratie de dacie care agata in camasa.

    Am verificat si stau bine la locul lor deocamdata, desi am schimbat un bec si a fost chinu dreq pana sa ajungi la el, cu desfacut tot bordul.

     

    Unicul vinovat ar fi fost turometrul, dar de ce face numai in mers si pe loc nu se simte?

     

    Vezi ca baietii vorbeau de altceva. Plasticele alea sunt intr-adevar prinse intre ele cu capsele de plastic, dar ele toate ar trebui sa fie prinse pe dedesubt, cu suruburi, de un subcadru metalic facut dintr-un soi de tevi subtiri, care la randul lui e prins tot cu suruburi de cadrul principal al motocicletei. De multe ori suruburile subcadrului aluia se slabesc de la vibratii si apare un zgomot la anumite turatii. Este vb de reperul 19 de aici (iar suruburile sunt reperele 12 si 21): https://www.motorcyclespareparts.eu/en/suzuki-parts/2021-dl650aaexaxae-v-strom-motorcycles/cowling-body

    Un alt lucru la care sa te uiti e daca ai toate suruburile la aripa fata. Si alea cad tot din cauza vibratiilor si e posibil sa inceapa sa huruie tot asa, doar la anumite turatii si doar in mers. Atat la 650 cat si la miar am schimbat cateva seturi pana cand sa-mi bag picioarele si sa pun pur si simblu soricei in loc, care au tinut multe zeci de mii de km.

    Si daca tot te uiti in partea din fata, verifica si prinderile radiatorului, si acolo sunt niste suruburi care pot cadea de la vibratii.

    EDIT: nu stiu cum e modelul asta al tau, dar uita-te si la scutul/protectia de plastic, daca ai asa ceva. Si de acolo pleaca suruburi la plimbare. :)))

    Nu ai cabluri mecanice pe stil vechi pentru turometru sau de kilometraj.

    Spor, sper sa gasesti de la ce e!

    EDIT: nu trebuie sa fie cazute neaparat, e posibil sa fie slabite. Pune o cheie/imbus pe ele si strange-le de mana, vezi daca nu cumva sunt "in curs de pierdere". :)

  9. Nu chiar, de exemplu 890 Adventure are niste harti care permit si pipi dintr-ala de care se gaseste prin zonele mai nasoale de pe glob.

     

    Cu fiabilitatea... depinde de model foarte mult. De exemplu, 500 Exc, 660 Adv, 950 Adv, 990 Adv si 1190 adv sunt foarte fiabile. Pe de alta parte, 790 si 890 au niste probleme pe care nu ar trebui sa le aiba. Au dat si japonezii rasoale, dau si europenii... asta este.

  10. On 11/18/2022 at 2:35 PM, vis-a-vis said:

    Stai liniștit că am prestat off-road serios cu V-stromu' de 650, mult mai bine decât ai reusit tu cu T7-le ăla închiriat ;)

    Iar de băieții cu Transalp care se bagă la niște chestii unde mulți d-aici nici nu se gândesc, nu mai zic. 

    Întotdeauna e vorba de motociclist, nu neapărat de motocicletă. Dacă o mobră de 180 de kile ti se pare ok și alta de 220 mult prea grea, mai bagă o proteină, mai du-te la sală și trage cu greutați mai mari...

     

    On 11/19/2022 at 7:44 PM, vis-a-vis said:

    Exact. Se pot folosi diferite "hărți" și se schimbă mulți parametri. Iar motorul de ktm și așa mi se pare destul de forțat pentru puterea aia la un bicilindru (dpdv fiabilitate mai degrabă), la un motor cu compresie de 13:1 deja lucrurile o iau razna pe parte de autodetonații și scântei pierdute. Ținând cont că e vorba de o motocicletă adventure cu care poate ai de gând să ajungi prin Africa și nu găsești decât benzină la Pet de 2 litri cu cifră octanică îndoielnică, nici mama calculatorului nu poate ține în frâu exploziile necontrolate la presiunea aia. Doar nu îți faci traseu doar unde găsești benzină superplus. D-aia hondele alea vechi de 40 de cai cu raport de compresie 7:1 merg foarte bine prin toată lumea. Totul are un preț pe lumea asta... 

    Admisie scurtă ajută la turație, implicit putere dar cu conducte foarte lungi de admisie ai cuplu de jos sesizabil mai mare... 

     

    On 11/20/2022 at 5:00 PM, vis-a-vis said:

    Evident că au, dar asta-i un soi de ESP versus diferențial autoblocant. Raportul mare de compresie e o chestie fizică fixă și nu poate fi controlată electronic, autodetonațiile apar iar electronica nu face decât să "repare", dar în veci un motor de compresie mare nu va merge bine cu benzină proastă.

     

    On 11/22/2022 at 3:14 PM, vis-a-vis said:

    Chiar dacă unii s-au umezit dacă au luat chinezaria între picioare, niciun "unicorn" d-ăsta venit de nicăieri peste noapte n-a demonstrat în timp că merită cumpărat. Cei mai mulți clienți aleg calea bătută, japoneze sau câteva europene. N-ai cum să ții cont de părerea cuiva care crede că pe un prototip de rally raid arunci niște genți și pleci pe TET. Ăla are alt scop, să parcurgă în viteză secțiuni lungi de off-road, în regim de cursă. Dar fiecare cu gărgăunii lui. Pe mine mă amuză de fiecare dată părerile astea tranșante cu mari ochelari de cal asociați. Chinezaria asta pare ok pe hârtie, însă nu cred că va confirma pe termen lung. 


    De fiecare data cand citesc ce mai comentezi imi aduc aminte de ce ma enervezi dar in acelasi timp de ce pana la urma tot iti dau dreptate. Confirm offroad-ul cu vstromul si ca e super important cel care piloteaza, motocicleta potrivita doar iti face viata mai usoara, dar multe drumuri sunt posibile cu mobre care teoretic nu ar avea ce cauta pe acolo. ;) Singura chestie e ca la un moment dat te mai puturosesti si tu si iti iei mobra mai bine adaptata pentru drumurile pe care mergi.

    On-topic, chinezariile sunt interesante cat timp raportul cost/risc e avantajos. Marea problema cu jucariile astea mecanice e atunci cand se strica, mai exact cat de repede se strica si ce retea de dealeri ai, cat de usor e sa iei piese de schimb, etc. Daca riscul sa se strice ar fi apropiat de 0, m-ar durea la basca de reteaua de dealeri. Daca e facuta in China de un brand chinezesc, nu am deloc incredere in fiabilitate, asa ca am nevoie de o retea super dezvoltata de dealeri, care sa aiba ori stocuri de piese serioase, ori cai rapide de a le obtine. Cu criza recenta, piesele vin greu, iar cu noutatea brandului, reteaua de dealeri nu exista. De exemplu, la SWM am avut surpriza sa tb sa comand piesele din Italia, reprezentantii din Ro nu m-au ajutat (iar asta a fost un caz fericit, ca mobra aia era facuta in UE, in fosta fabrica Husky din IT, iar piesele erau maruntisuri simple de mentenanta, nimic serios).

×
×
  • Creează nouă...