Sari la conținut

LimpTA

Super Membru
  • Număr conținut

    1.516
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de LimpTA

  1. 23 hours ago, GoodKat said:

     
     Care este poanta cu titlurile bombastice puse in thumbnailul video-ului? Flashy, colorate, "Am facut accident!" etc. Chiar mai functioneaza clickbaitul?


    Functioneaza daca vrei sa primesti vizualizari de la copilasi. Sau pe partea cealalta de la adulti cu diverse tipuri de retard. Cam ala e 'demograficul'.

    Acum ca efectiv oricine are o camera la indemana sau pe casca, motociclismul autohton ar fi putut fi ceva tare de tot, ca avem de toate in tara asta ca sa faci continut pe care altii l-ar invidia. Doar caaa... din nefericire mana intinsa la o lingura de ciorba aka vizualizari si/sau niste centi de la youtube, contureaza motovlogul in forma actuala :) 

    Goana dupa atentie cu orice pret reflecta probabil niste traume mai adanci din copilarie, doar ca acum ai ocazia sa-i si vezi pe toti daca esti interesat :))) 

  2. 2 hours ago, utzi22 said:

     

    Ce am observat in turele mele scurte este ca trage dreapta destul de tare daca dau drumu la ghidon. Voi ridica problema la revizie, dar sunt curios de la ce credeti ca ar putea fi comportamentul asta?

    Si a mea trage. "Asa face ele" . Te pacaleste si inclinarea drumului dar mai toate trag dreapta :) 

    Steph a desfacut roata stpate si-a ajustat distantierele pentru intinderea lantului cu sublerul pe ambele parti si zice ca a lui nu mai trage. Eu am tot pus gradatiile alea fix pe fix (fara subler) si a mea tot trage. Cand am servisat furca ma asteptam ca odata desprinse telescoapele si realiniate triplele de jug cum trebuie sa nu mai faca. Aparent la fel trage. Si cu gume noi si fara. 

    N-am stat sa-mi mai bat capul. Atat timp cat gumele se tocesc cum trebuie e ok. Guma fata oricum se va toci mai mult pe partea cu maneta de ambreiaj din aceleasi considerente cu inclinarea drumului.

     

    Mai e o chestie pe care fiecare posesor de KTM ADV 1000cmc+ ar trebui s-o stie: La viteze intre 60-80kmh mai ales pe decelerare e un sweet spot unde incepe ghidonul sa scuture ca un fel de mini voblaj daca iei ambele maini de pe el. Chestia asta se intampla din 2 motive, oricare sau cumulate:
    1)striatiile gumei  in timp fata se tocesc intr-un mod in care induc acest trepidaj. Efectul dispare cand pui guma fata noua
    2) topcase-ul mai ales cand esti singur actioneaza ca o vela (opusul downforce) si iti strica incarcarea pe roata fata inducand acest voblaj fix la vitezele alea 60-80kmh 

    Nu te apuca sa umbli la motoreta ca au schimbat baietii pe afara rulmenti de jug, furci, rulmenti de roata etc si era de fapt de la topcase :) 

     

  3. Si lateralele originale cat si topcaseul KTM sunt facute tot de shad. De-aia si SH59 de aluminiu merge perfect cu lateralele de KTM :D  Doar ca topcaseul original are un design mai ciudatel, e dublu ca pret si e mai mic decat SH58/9 care are avantajul de-a fi extensibil intre 36 si 58L.

    Topcase-urile mici de sub 30L pe care le primesti la scuter cand il inchiriezi in Grecia am exclus din start sa pun pe-o mobra cu care faci concedii. Nu incape nici o sticla de 2L de apa in ele.

    Nu mai vorbesc de situatiile in care pleci in plimbare 2-3 zile si nu se preteaza iei lateralele dupa tine, prin urmare ajungi sa bagi totul in topcase. Iar laterale aftermarket ai neajunsul ca iti maresc considerabil latimea. Esti un fel de Can-Am :P 

  4. Felicitari pentru achizitie! 1290-ul nou e super misto dar gumele cu care vine ii iau grav din performate, feeling/incredere si in cele din urma zambete sau ranjete de-ale tale sub casca.  Terra Force alea sunt niste mizerii ordinare.

    Eu am 1290 2017, iar un prieten il are pe asta nou ca al tau. M-am dat in mai multe randuri on/off sarind de pe a mea pe-a lui la diferite plimbari si gumele sunt horror. Dupa ce le-a dat jos si a pus Road6 a zis ca i s-a schimbat motoreta :) 

    A fost cea mai proasta decizie a KTM sa renunte la Pirelli cu care venea inainte, s-au zgarcit la costuri fix la gume. Daca ti se pare ca in unele cazuri ii atingi limita, gandeste-te ca poate de 2 ori mai mult cu alte gume.

    Ar mai fi o chestie ca trebuie sa demontezi jumatate de motoreta dpdv plasticaraie daca vrei sa iti pui proiectoare(ca sa ai acces la mufele de ACC). Compenseaza cu faptul ca acum filtrul de aer e la indemana si nu mai trebuie sa demontezi aceeasi jumatate de motoreta ca sa-l schimbi (cum era modelul dinainte) 

    In rest apa, paie si bataie. Motorul in sine e tanc, au baietii pe afara 200-300K cu ele. 


     

  5. 1 minute ago, patrick1 said:

     

    Cu ”replay” la ”versetul” din ”biblie” (noul testament rutier):

    O astfel de manevră fără ”ieșirea din banda de circulație” rămâne la categorie ”taine și miracole” accesibile exclusiv cunoașterii ”preoților” în fața cărora majoritatea celor prezenți obișnuiesc să îngenuncheze cu umilință (deși nu le cere nimeni). Să fie o coincidență?

    Pai daca nu iesi de pe banda te incadrezi la "sau iesirea din sirul de vehicule in care s-a aflat initial, adica tot depasire este, ca e in descrisa in definitia depasirii. 

    Daca te duci la orice politist rutier cu "devansarea" pe buze o sa rada de tine. NU exista operatiunea de devansare descrisa nicaieri in legea codului rutier.  Astia pe grupuri, social media, bloguri, motovloguri etc care ii dau sus si tare cu devansarea fura curent :D 

  6. 1 minute ago, ENEOS said:

    Nu de foarte mult timp s-au schimbat regulile referitoare la distanța laterală la depășirea 🚲, și cam ești obligat să ieși de pe bandă! Iar pe lângă căruțe nici nu ai loc altfel (cu mașina vorbesc, că reglementările cam ignoră 🏍️🏍️). 

     Evident ca exprimarea era in conditiile in care respecti prevederile de depasire ale acelor vehicule. Nu toate benzile sunt la fel de late. Moto fiind autovehicul (deci tratat identic ca o masina) poate sa faca depasirea in unele cazuri fara sa iasa de pe banda. 

    Tocmai de-aia s-a completat legea cu "comportamentul agresiv", ca erau destui zmei care schimbau banda in ultima secunda ca sa fie pusi la socoteala ca ei "devanseaza" :D 

  7. 5 hours ago, patrick1 said:

    Pe aceeași bandă (sau sens de circulație) nu există depășire ci eventual devansare.

     

    Iar incepem cu devansarea :))))))))  cred ca in fiecare an e cate o discutie cu prajeala asta.

    Primul care imi aduce articolul/le de lege din codul rutier in care este definita/reglementata devansarea are o lada de bere de la mine. Subliniez din lege nu  de pe vreun blog obscur care interpreteaza dupa ureche

    Carutele, biclcletele, etc se depasesc fara sa iesi de pe banda.

  8. 2 hours ago, categoria"A" said:

     

    Ati facut franari doar in linie dreapta...

    au fost suficiente si alea din moment ce majoritatea a inteles ca daca esti luat prin surprindere iti dublezi sau chiar triplezi distanta de franare. Prin urmare trebuie atat de mult, des si divers exersat incat dozajul sa devina reflex (la motocicletele fara abs).

    Iar cei care au venit acolo au fost cei care si-au pus intrebari sau macar curiosi, chiar daca rezultatele au fost realiste, adica slabe la inceput. De ceilalti, adica majoritatea covarsitoare care circula pe strada si pentru care motociclismul nu mai are secrete :D , nici nu are rost sa mai aduc in discutie. Ne supraapreciem pana ajungem sa ne facem pachet pe la parade... 

  9. 17 minutes ago, TETEA. said:

     

    Asa-i, vezi cum iti trece tot cheful cand ti se raspunde in acelasi duh cu ce ai postat tu?


    N-am postat in niciun duh bre, posibil sa fi luat personal treaba cu cunoscutul motoretei care facea fererire la cei care fac plici. Desigur ca motoretele franeaza diferit functie de tipul si constructia lor. Tocmai de-aia proverbele scoase din contex nu spun nimic.  Acum e adevarat ca in ziua de azi lumea vrea direct solutii sau raspunsuri simple ca sa nu mai sa aprofundeze, tocmai de-aia prind sintagmele cu "motul", "2ct" etc. 
    Habar n-am ce mai face racerii de bulevard in ziua de azi dar daca e vorba strict de sportive in situatii mai serioase, tot frana fata e baza, problema e ca trebuie stapanita cum trebuie.

    Ca un mic exemplu practic, mai acum vreo 4-5 ani nu mai stiu, facusem o aciuare ad-hoc in spate la ikea pentru niste franare de urgenta in limita a X metri, in urma unui topic de pe aici. Primele incercari ale unor baieti de atunci care au sarit pe frana spate, au rezultat in faptul ca s-au dus sanie de nu s-au mai oprit. 

    In ceea ce priveste on-topic, daca innozi fata ABS-ul nu te salveaza. Am cornering pe una dintre mobre si garantez oricui ca nu vrea sa-l testeze pe inclinat pe drumurile publice :D  Ajungi prea repede in situatia in care nu te salveaza 'calculatoarele'.

  10. 48 minutes ago, TETEA. said:

     

    Daca nu te ține sa continuăm discuția, te ințeleg. Poate peste niște ani...

     

    N-am timp de cheltuit prea mult cu baietii odihniti de pe forum :D  ma oboseam sa ma antrenez in discutii acum 5-10 ani.
    Dar "poate peste niste ani" cand ies la pensie am putea relua, dac-o mai fi cineva p-aici si plictiseala va fi mare...

  11. 3 hours ago, TETEA. said:

    Exact, argumentul aruncat pe nemestecate era ca "daca asa fac aia pe pista care se dau tare, inseamna ca e bine si pentru mine care merg pe strada, ca doar aia stiu mai bine". 

    Atat timp cat sunt scoase din context, 'proverbele' astea nu spun nimic. Doar alimenteaza ideile alea de gasca noasta e mai desteapta decat gasca voastra. Valabil pentru oricare tabere.

    Pe partea cealalta au fost si accidente destule de bajeti cu urme de spate blocat muuulti metri, care au facut plici, cand poate i-ar fi ajutat mult mai mult sa stie care-i treaba cu franarea eficienta. Treaba asta ti-o cam zice si constructorul functie de discurile cu care iti echipeaza agregatul, dar aici intram in chestii de cunoscut motoreta.

  12. 17 hours ago, The Mentalist said:

    ...

    Deci, la un moment dat am fost tentat sa instruiesc si eu pe altii, asa cum altii mai vechi la vremea lor m-au indrumat pe mine.

    S-a ajuns la genul de discutii, da cine esti tu mah, Rossi, sa dai tu sfaturi? Mi-am dat seama ca au dreptate, am zis sa imi vad de drumul meu si gata.

    Greu cu instruitul la noi. Maxim sa starnesti curiozitatea cu vreun challenge cum am facut cu franarea de la 50kmh in spate la ikea :P 

    Lumea acum e plina de convingeri deja dinainte sa se intrebe daca au ei lipsuri sau probleme. 

     

  13. 27 minutes ago, DiarM said:

    Nu am bruscat, nu am accelerat. Mergeam deja pe ploaie de o ora. 

     


    Sunt anumite aspecte pe care riderii pro-ploaie ori nu vor sa le ia in seama, ori le baga sub pres ca sa minimizeze riscurile. In special treaba cu  rugozitatea care de fapt nu exista la noi, mai ales in oras si pe drumurile intens circulate, neasfaltate de ceva vreme unde s-a ajuns sa te bronzezi de la sosea. 

    Drumurile noastre sunt tabacite vai mama lor, apa nu se mai scurge, baltile persista mult mai mult decat pe sosele normale la cap, alea de mai merge lumea prin vestul europei si se mira ca la aia tine blanao, ba chiar te poate prinde si inceputul ploii acolo si totusi asfatul e foarte bun, matuit, poros, nu balteste.

    De Bucuresti nu mai zic, ca e un fel de linoleum, nu se poate numi asfalt. La fel si la bulgari, sa vezi ce misto e sa te prinda ploaia pe drumul ala de Veliko si tu sa vrei sa iei curba iar motoreta sa se duca unde vrea ea :D Sau la noi pe serpentinele tabacite de camioane unde iti fug ambele roti juma' de metru mai incolo pentru ca de ce nu, cu aceleasi gume cu care pe alte drumuri(alea normale la cap) poti face stoppie pe aceeasi ploaie. 

    Baiatul a murit intr-o curba, pe un drum judetean, dintr-un sat. Contraexemplele ar trebui sa fie tot din acelasi film, altfel comparam mere cu pere.

    tot ce-ar trebui de invatat din tipicul asta e ca, din nou, trebuie sa te adaptezi la conditiile de drum indiferent cat de incet te forteaza situatia sa te deplasezi. 
    Te prinde ploaia, asta e, bineinteles ca se poate merge, doar ca nu se poate merge fluierand.

  14. 22 minutes ago, Metal Heart said:

    Initial, dupa postul lui Niko, ma gandeam sa zic "ia uite-l frate, pe asta, motociclist de atata amar de vreme si o da acum cu ploaia si cu cele 15 grade". Dar omul are dreptate. Isi recunoaste limitele si zona de confort si nu se teme sa le faca publice. 


    Apropo de limite, la fel ca Niko nu am cautat niciodata ploaia dar la drum lung cred ca am avut 'sansa' sa prind cel putin 20 pana acum.

    O fi stupid dar mi-am format un obicei sa fac un check cu cizma pe asfalt si surpriza: in 100% din cazuri sub talpa a fost mult mai ghetus decat lasau impresia anvelopele.  Fata de uscat nu mai zic ca diferenta era colosala. Dupa fazele astea mereu am redus viteza drastic sau in unele cazuri oprit pana trec siroaiele. Impresia lasata de ghidon(fara testul cu talpa pe jos) ma pacalea sa merg mai tare decat trebuie pentru ce era sub mine. Beleaua poate sa vina imediat. Gumele de touring prietenoase cu ploaia mi se par mai mult marketing. Daca luceste drumul in soare, fii sigur ca pe ploaie va fi horror. Ar mai fi o chestie ca ploile din ultimii ani fiind mai mult furtuni, par ca greseaza carosabilul in loc sa-l spele precum ploile de durata.

    Asfalt din asta rugos turnat ploaspat care dreneaza apa n-am prins niciodata, o fi la altii poate, nu la noi. Iar in Europa pe autostrada unde zici ca e mai decent, o ploaie de 8h de la Belgrad la Rijeka m-a linistit cu mers din asta "pe orice vreme". 

  15. 1 hour ago, kriminal said:

     

    Când faci mulți kilometri în fiecare zi, tinzi să intri într-o rutină și să nu mai fii atent la detalii. Pur și simplu se derulează drumul și tu lași motoreta să curgă, fără să te gândești prea mult. Pentru că toate curbele încep să semene unele cu altele, toți kilometrii unii cu alții etc. [..] ești într-un "flow".

     


    +1 la asta. De ceva ani, la mers in afara am observat mirajul asta in care intri ca reflex. Par lucrurile meh, pregatire psihica inainte de tura... zero. Arunc repede chestiile in topcase cu 30min inainte dimineata si ii dau bataie pe aceleasi drumuri boring, cel putin primii 100-300km din Bucuresti catre orice punct, pentru ca le-am mai facut de 1 milion de ori. Ma uit atent in fata si totusi 'dorm'. Si nu pentru ca ma venerez ci pentru ca efectiv nu pare nimic nou. Si aici te poate fura.

    Versus un trackday la pista(unde paradoxal asfaltul e identic) - fac bagajele cu 2 zile inainte, le mai verific de 5 ori intre timp si am mindsetul continuu preocupat de cum sa fiu brici acolo, starea motoretei, presiune gume, hidratare, focus, etc.

    Imi pare rau de el. Nu impartaseam neaparat concluziile recenziilor lui unde mereu castiga BMW, insa i-am urmarit cu interes expeditiile si turele. Avea infinit mai multe de povestit decat altii care fac videouri din scandal.

  16. Dumnezeu sa-l ierte!
    N-avem de unde sa stim fix ce-a fost acolo decat daca a mai fost cineva cu el si face lamuriri. Prin satele alea prin munti, nu prea sta lumea pe prispa casei cand ploua ca sa ai martori.
    Din ce se vede pe pagina lui, tocmai ce fusese la adventure cu niste baieti, de unde si gumele alea. Nu e ca si cand n-a mai mers pe asa ceva la cate ture avea in palmares, doar ca daca s-o fi grabit + ploaie + gumele de gen care pot fi chiar periculoase pe ud, s-a ivit necazul. 

    Pacat, e o pierdere pentru motociclism chiar daca nu il cunosteam personal.
    Condoleante familiei!

  17. 2 minutes ago, _Raul_ said:

    Este o deductie lansata si de altii pe topic, neconfimata, cum ca motocicleta era a lui. 

    Poate era imprumutata, inchiriata, etc. 

     

     

    Avea numele scris pe motoreta, cu logoul de la contul lui de instagram, unde daca intri, apare el pe acelasi bmw. 
    Din pacate am asistat live (desi prin telefon) la  manevrele de resuscitare care au esuat, iar inainte sa vina smurd, au fost motociclisti de la fata locului (e constitutiei totusi) care au zis cum s-a intamplat.
    Bine macar ca pe partea cealalta, adica mama si copilul din masina sunt ok, putea sa fie nasol si acolo. 
    Asta e, insa tentativa de bagat sub pres a politiei e penibila.

     

  18. 6 minutes ago, Speedy.K said:

    Ce treaba are stoppie si wheelie cu abs sau tcs?!

    moto astea noi au giroscop, doar ca poti sa ii faci bypass daca fortezi caci fizica nu o bate nimeni, la fel si la cornering ABS. 
    TC merge si el in conditii de oameni normali, spre exemplu la acceleratie progresiva daca vede ca roata fata ar vrea sa se ridice, taie din putere un pic.  Doar ca ce sa vezi, daca ii dai intentionat cu ambreiaj, imediat se uita cu farul la cer :D 
    La fel si la stoppie, teoretic astea cu linked brakes actioneaza si frana spate ca sa balanseze motoreta, doar ca, la fel, daca sari cu 4 deshte pe maneta de frana te numesti catapulta instant.
    Stunterii scot direct siguranta de la ABS daca e posibil (doar TC se poate dezactiva din meniu), iar la circuit se da la o parte modulul de ABS cu totul. 

  19. 11 minutes ago, GoodKat said:

     

    Daca e moto din poza, ala este un BMW S1000RR, generatie noua. Are toate sistemele de siguranta care se pot monta pe o motocicleta...Dumnezeu sa il ierte!

    din pacate anti-stoppie inca nu s-a inventat. Poti sa te joci cu fortele pana la un punct, apoi te cam catapulteaza.

    Din ce vad pe hotnews si pe digi oamenii pun titlu ca "automobil a lovit motociclist (..)" in conditiile in care martori de acolo au zis clar cum s-a intamplat. O fi oare pt faptul ca facea parte din politie? :) 

    @Speedy.K - stiu ca a mai fost un accident pe "malu' alalalt" al pietei constitutiei acum ceva timp parca...

  20. @benilica am citit discutia pe diagonala si ma intreb oare daca venind tocmai aici sa ti-o fluturi a fost o decizie inteleapta :))

    problema sta in felul urmator... la cum vorbesti cu potentialii tai 'clienti', carora culmea le ceri sprijinul "like / subscribe", ar trebui sa ai o cu totul alta abordare caci pe piata libera daca youtube-ul tau ar fi restaurant, nu rezisti nici 2 zile :D

    Deoarece behaie youtube-ul de miliarde de clipuri tot ale unor baieti ca tine, tu daca vrei sa te afirmi si sa iti creezi public, pe langa ingredientul care ar trebui sa faca contentul tau unic in multimea de clipuri ale celorlalti, ai puteta sa fii atent macar sa NU faci urmatoarele:

    - nu-ti certa publicul -> lumea tinde sa se ridice de la masa daca intampina servicii ostile.
    - nu-i scoate ochii -> putin imi pasa cate ore ai lucrat, tu vrei sa te afirmi, nu eu. In ziua de azi cand toti avem gopro, avem cel putin o vaga idee ca implica efort, ore, etc.
    - nu te da de gol ca faci asta doar pentru vizualizari/likes ca te sabotezi singur cu "facem ce se cere". Manele si can-can se cer la fel de mult, si uite ca avem 60% din tara analfabeta functional.

    Daca vrei sa faci continut pe care sa-l urmareasca si altii decat copiii din clasele primare, cauta ingredientul care te face special in balta asta de miliarde de clipuri, tine-te de el, ai rabdare, si intr-un final publicul tau va decide sa te urmareasca, sa te distrubuie daca vede ca faci asta din pasiune si motivatie. Daca publicul tau tinta sunt motociclistii, pai va trebui sa faci continut care nu tinteste catre kinderii care descopera internetul si clipurile cu motociclete.

     

×
×
  • Creează nouă...