Sari la conținut

mircea.cazachevici

Super Membru
  • Număr conținut

    1.456
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de mircea.cazachevici

  1. Acum 16 minute, foxbat a spus:

    Placerea si comformtul de EV sunt"fara pret".

     

    Exact asta nu inteleg unii oameni. Ca exista si placere in condusul unui EV.  Nu e numai economie sau ecologie, ci si un comfort in a nu simti absolut niciun fel de vibratii, de a auzi tiuitul ala fin cand accelerezi.

    Acum 50 minute, Djebelu' a spus:

    Apropo, cum incalzesti locuinta in care stai?

    Gaz, pentru ca acum 10 ani cand am luat-o, asa a venit casa, cu centrala la pachet. Dar, ca tot veni vorba, cam da centrala niste belele, trebuie schimbata. Crede-ma, ma uit destul de mult la centrale electrice, mai ales pentru ca mai am loc pe acoperis de panouri pentru inca vreo 5-6 kwh. Analizez, fac comparatie de costuri, vad daca mai stau un pic pe gaz sau trec acum pe electric. Insa, pe termen lung, tot electricul e solutia si la centrale.

  2. @Djebelu', vezi lucrurile destul de limitat. Cine isi ia un Spring vrea o electrica, insa nu is permite sa dea de 4 ori mai mult pe o electrica de drum lung. Insa, prin achizitia Spring-ului, rezolva cel putin 70-80% din drumuri, alea din oras.

    De exemplu, eu am renuntat la hibrid pentru deplasarea la enduro. Am gasit un loc unde sa las motorul la munte, ma duc cu EV-ul pana acolo (180 km), ma dau cu moto, apoi la intoarcere pun EV-ul 1 ora la incarcat la un Kaufland din apropiere. Numai bine, pana spal motorul, pana ma schimb, mai strang un surub, mai bibilesc cate ceva... Hibridul ramane doar pentru concedii si deplasari la peste 300km distanta.

    Urmatoarea masina nou, cand o sa-mi permit, va fi tot o electrica. Iar la capitolul moto, ma uit la motoare de enduro electrice, insa deocamdata autonomia e cam mica. Degeaba imi iau eu un motor ce ma tine 3 ore prin padure, cand colegii fac ture de 5-6 ore...

     

     

    P.S. Un prieten endurist si mecanic auto, ce poseda un ditamai Tuareg TDI, tocmai a luat un Smart for 2 EV. Si e foarte multumit de el. Asociatul lui si-a luat un Spring, si e si el incantat. Pai daca si mecanicii auto trec pe EV-uri....

  3. Da, cred ca asa fac deocamdata, de lene sa ma complic cu alte metode si de frica sa nu fac mai multe stricaciuni pe acolo. Torn lichid pe sus, desfac foarte putin surubul, las sa curga pana se limpezeste, apoi strang. Si apoi fac tehnica de aerisire normala: pompe, apas maneta, desfac puntin, strang, etc.

    In principiu, prin manete succesive ar trebui sa se mai amestece un pic din lichidul din conducta cu cel din cilindru, apoi sa elimin lichidul din conducta cand desfac putin. Si, daca repet operatiune de destul de multe ori, s-ar putea sa amestec destul de mult lichid nou in cilindu ca sa am un rezultat multumitor.

    Multumesc.

  4. @l.u.v, esti sigur ca pot face aerisirea si pe la conducta? Ideea e ca trebuie neaparat sa schimb lichidul, e deja negru. Iar pe portiuni tehnice, cand chinui motorul, ajunge sa fiarba lichidul in interior si sa raman fara ambreiaj.

    Daca desfac cilindrul ca sa scot tot lichidul si sa sterg bine, nu cumva aerul ce va ramane in interior cand torn lichid nou nu va putea fi scos decat pe la aerisitor?

  5. Salut, as avea nevoie de un sfat.

    Ieri am incercat sa-mi schimb lichidul la ambreiajul hidraulic, Beta 300RR 2020. Problema este ca nu am putut desface aerisitorul, s-a rupt direct. Lichidul nu a fost schimbat niciodata de la achizitia motorului, acum 4 ani.

    Stiti cumva vreo alta solutie in afara de cilindru nou? Vreo metoda de a extrage aerisitorul, sau chiar o metoda de a schimba lichidul si a face aerisirea doar pe la surub?

    In acest moment bucata de aerisitor ramasa in cilindru nu lasa lichidul sa curga, mai pot folosi asa motorul o vreme.

    Multumesc.

    WhatsApp Image 2024-03-23 at 17.16.44_b4dfc45b.jpg

    WhatsApp Image 2024-03-23 at 17.14.57_d92845d9.jpg

  6. Let's agree to disagree.

     

    Netul distorsioneaza destul de mult discutia. Poate eu spun ceva si nu stiu cum sa subliniez exact ce vreau eu sa spun, poate tu te concentrezi doar pe o anumita parte din ce spun eu.

     

    Te deranjeaza ca spun, exagerand usor, ca nu ma intereseaza prea mult de poluarea din China, atata timp cat la mine in oras eu nu mai inghit fum? Ma intereseaza si de poluarea de pe cealalta parte a planetei, insa mult mai mult de fumul pe care-l ingit eu. Tu nu te duci la munte pentru aer curat?  Ramai in oras, ca doar, conform celor spuse pe aici, poluarea nu sta intr-un loc. Se duce si la munte. Poti la fel de bine sa stai si in Bucegi, si intr-o parcare subterana de mall, ca poluatrea e aceeasi.

    Chestia cu frica de moarte e ilara de-a dreptul. Am spus ca, potrivit studiilor, eu mor cu 2 ani mai devreme. A se citi noi toti, e o statistica pe populatia Romaniei. Asta se traduce, de catre unii, ca mie mi-e frica de moarte si de TDI-uri.

     

    Oricum, cam multe atacuri la persoana pe aici. Doar discutam discutii....

  7. Pai si eu ce spuneam mai sus? Vrei o masina noua? O iei noua, o inmatriculezi in alt stat pentru 3 zile si apoi o importi ca SH la noi. Cu taxe vamale. Poti si acum sa faci asa ceva cu masinile noi din tarile non-UE, doar sa fie acolo inmatriculata cateva zile.

  8. Adica imi spui ca daca eu acum gasesc un Mustang 68 in SUA si-l cumpar, nu il pot importa in Romania si inmatricula, pentru ca e non-euro? Ba da, daca platesc taxele vamale pot sa-mi inscriu in tara bunul meu.

    La fel va fi si dupa 2035. Vrei o masina pe benzina, o cumperi noua intr-un alt stat, o inmatriculezi acolo pentru 3 zile, apoi o importi si platesti taxe vamale pentru masina SH.

  9. Bine zis gargara. Gargara e si din partea celor pro-EV, si din partea celor anti-EV. La fel, se arunca cu idei luate din reels-uri de facebook si tik-tok. Asta e internetul, se incing spiritele si fiecare crede ca dreptatea e de partea lui.

     

    Totusi, dupa mai mult de 1 an jumate de vizionat acest topic, pot sa spun ca toti posesorii de EV-uri care au scris aici sunt multumiti de achizitie. Aia nemultumiti, chiar indignati si gata sa sara la gatul EV-istilor sunt fix cei ce nu au avut niciodata.

     

    De asemenea, sunt pe vreo 2 grupuri de facebook de posesori de Spring si Tesla. In ambele se discuta diverse, insa la fel, toti posesorii sunt multumiti per total. Si, normal, toti au avut sau ma au un ICE, deci pot sa faca o comparatie obiectiva.

  10. Oare?

    Imi amintesc din anii 1999-2000. Ma plimbam prin Bucuresti, admiram cladirile, si efectiv pana la etajul 2 toate blocurile erau un gri mai inchis. Praf, smog, gaze de esapament, de toate. Iar pe vremea aia erau injurati aia de impun cu forta normele euro. Ca cica mai putin consuma un golf 1 diesel decat un golf 4 diesel. Iar electronica aia, mai buna e, domnule, masina fara pic de electronica decat asta noua unde nu merge doar cu surubelnita si cheia tubulara. Iti mai trebuie sa ii citesti si calculatorul. Mai bine mergi cu non-euro, chair daca dupa tine lasi ceata.

     

    Vremurile au trecut, suntem la Euro6, iar blocurile din Bucuresti nu mai sunt asa de gri desi s-au inmultit masinile.  Iar oamenii chiar sunt multumiti de masinile lor cu electronica multa si consum un pic mai mare decat golful 1.

     

    Si, apropos de obligativitate, nimeni nu va obliga la nimic. Pun pariu ca in 2040 se vor mai face ICE-uri noi pentru India, Africa, etc. Le importati de acolo. Taxe vamale, dar asta e.....

  11. Nu e prima. La Springul meu au descoperit astia la revizia de 1 an ca e bateria mica cursa si suportul deteriorat de la acid...... Baterie chinezeasca.

    Au schimbat-o pe garantie cu una Renault. Diferenta e ca la EV-uri, periodic, bateria mare incarca bateria mica de 12V, si nu simti daca te lasa. Masina porneste oricum.

  12. Acum 3 ore, l.u.v a spus:

    Nu e EV, e hybrid.

    Aseara n-a mai pornit sărăcia.

    Toyota Corolla 1.8 hybrid din 2023, nu știu dacă are 20.000 km, mașină de servici.

    A început să bâzâie, s-au aprins toate căcaturile în bord, a scăzut lumina din interior.

    Nici n-am putut s-o încui decât cu cheia mecanică.

    Pare baterie crăpată.

    La sărăciile astea hybrid poți da curent de la o altă mașină?

    Cum dracu se procedează?

    Sau platformă și gata?

    Fi-mi-ar scârbă!

    Cu cotețul meu diesel de 20 ani plec mâine până la capătul Europei fără nicio grijă!

    99% e bateria aia mica de 12V. Asa mi s-a intamplat si mie asta vara. Te lasa fara niciun semn.

    Cred ca e ca la prius 1,8. Adica ii dai curent si porneste. Atentie, nu ii dai niciodata curent direct pe bornele bateriei, dat fiind ca poti arde invertorul. Ar trebui sa ai in fata, sub capota, la panoul de sigurante, un plus rosu unde poti cupla plusul de pe cealalta masina. Iar minusul orunde pe motor sau caroserie.

    https://www.google.com/search?q=prius+3+jumpstart&rlz=1C1GCEA_enRO1035RO1035&oq=prius+3+jumpstart&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIHCAEQIRigATIHCAIQIRigAdIBCDU1NDhqMGo3qAIAsAIA&sourceid=chrome&ie=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:b6bf581a,vid:rtM8OsH_h4o,st:0

     

     

     

  13. Mi se pare absolut corect. Ca m-am cam saturat sa vad nesimtiti cu skode TDI si BMW-uri ca parcheaza in fata statiei de incarcare EV-uri. Sa vezi la mall Plaza, din 10 locuri de incarcare, 8 erau pline cu TDI-uri.....

     

    Si, ca sa trecem peste hatareala asta fara rost, de ce ziceati voi ca nu se poate gasi si la noi o solutie simpla, de alimentat EV-urile direct de la stalpii de iluminat stradal?

     

    WhatsApp Image 2024-03-11 at 09.48.36_49c8df34.jpg

  14. Acum 21 ore, ENEOS a spus:

    .. iar forțarea trecerii rapide la ev este o manevră, motivul real nu e să ai matale aer mai curat în sat! Și în nici un caz să te poți plimba ieftin cât de mult dorești.

     

    Teoria conspiratiei, teoria conspiratiei.....

    Adica statul mi-a dat 20.000 euro bonificatie ca mi-am luat masini electrice, mi-a mai dat si 4000 euro bonificatie ca sa-mi instalez panouri fotovoltaice pentru a-mi produce singur curent.... Si de un an jumatate, am facut cu electricele, adunat, 50.000 km. Adica nu am mai ars vreo 3 tone de benzina. Din alea 3 tone, jumatate de pret era al statului. Adica am mai si pagubit bugetul cu vreo 1000 euro pentru ca nu am mai trecut pe la benzinarie.

     

    Deci cum castiga statul, UE si oculta din trecerea la EV-uri? Ca asta imi da rau cu virgula.....

  15. Linii de inalta tensiune = camp electromagnetic mare.

    Linii de joasa tensiune = camp electromagnetic mic

     

    Mai precis, nu e recomandat sa stai prea mult pe sub o linie de 110.000V, chiar daca firul e relativ subtire, plus ca e la 20 metri inaltime. Pe cand pe langa tabloul de tensiune al blocului poti sa treci fara probleme, chiar daca firul ce intra in el e cat bratul de gros. Oricum, acest "nu e recomandat" nu e dovedit inca din punct de vedere stiintific, e mai mult o recomandare din gura in gura.

     

     

    Cat despre legatura intre EV-uri, vaccinuri, UE, Soros, poluare, dungi pe cer, etc, ea exista, se stie. Se numeste adepul teoriei conspiratiei. Atunci cand discutia despre eficienta sau ineficienta unui produs duce in recomandari de chiloti de plumb, guverne care vor sa ne faca sclavii lor, etc, e cam clar. Avem un adept al teoriei conspiratiei printre noi. Si aici deja argumentele stiintifice sau practice nu ne mai sunt de folos...... 

     

  16. Traiasca reels-urile de pe facebook, ca sunt cele mai tari argumente intr-o discutie!

     

    Sectiunea stiri un pic mai serioase:

    In teste, un EV de 10 ani vechime are degradarea bateriei de doar 16%. Asta inseamna ca, in teorie, nu va schimba niciodata bateria.

    https://piataauto.md/Stiri/2024/02/VIDEO-Un-norvegian-arata-cat-de-mult-a-degrada-bateria-unui-VW-e-up-electric-in-timp-de-10-ani-si-doar-72500-km-parcursi/?fbclid=IwAR1N2Lz2zEJ9NNvwbPN6oyjJ2NPhKsc-rwIfgLnWLWnrjJ4f9WSjrcvqU-s

     

    Normal ca mai exista si masini la care le scade bateria repede, insa trendul e sa se produca masini la care niciodata sa nu fie nevoie de aceasta schimbare.

     

    Plus, culmea-culmilor, Etiopia vrea sa interzica importul de ICE si sa se axeze doar pe EV-uri.

    https://techpoint.africa/2024/02/08/ethiopia-ban-importation-fuel-powered-cars/

     

  17. Ca si idee de baza, la cautarea unei motociclete enduro:

     

    Cand vezi anunturi cu "motocicleta cu acte" sau "acte pentru inmatriculare", fugi de ele. Bag seama ca tu cauti ceva inmatriculat, ca sa-l folosesti odata cu permisul. Ia doar una deja inmatriculata.

    Site-uri de vanzare sunt destule: olx, publi24, etc

    Si inca ceva, vad ca tu cauti ceva "enduro". Vezi ca sunt in 2 timpi si in 4 timpi. De asemenea, mai pot fi pentru hard-enduro (foarte usoare, dar cu care e mai greu sa mergi si pe sosea) si soft-enduro (mai grele, mai bune pe sosea, dar in offroad nu poti sa te bagi cu ele chiar pe oriunde merge una de hard enduro).

     

    Beta 125 si Suzuki 125 recomandate de colegul de mai sus sunt in 4 timpi, soft-enduro. Pentru hard-enduro te uiti la KTM EXC 125, in 2 timpi, sau modele asemanatoare. Dar, atentie, la hard-enduro foarte putine sunt inmatriculate. 

  18. Ti-am raspuns. Poluarea e in Chile, in India, in China. Nu in nasul meu.

    Pentru mine e un deal bun. 

    Ceea ce vrei tu sa spui e ca poluarea totala cauzata de un EV e mai mare decat a unui ICE. E corect doar pana la atingerea unui prag de 60-70.000 km. Dupa acest prag, ICE-ul devine mai poluant decat EV-ul. Iar chestia care ma intereseaza pe mine e faptul ca poluarea ICE-ului se intampla in nasul meu, iar poluarea EV-ului e mai mult pe cealalta parte a globului. 

  19. Acum 2 ore, Ruginel a spus:


    Si unde este ecologia in toata treaba asta? Adica…nu ma prind, ai dat 20,000 euro cash iar statul inca pe

    atat ca sa faci economie la benzina / mentenanta la ICE? 

    Corect, primul calcul al oricui este daca e avantajos financiar. Iar pentru mine a fost.

     

    Cat despre ecologie, ea exista. Se afla in plamanii mei.

    Pe bune, voi nu traiti in orase aglomerate? Nu simtiti absolut nimic in aer? Ca mie-mi vine sa mor daca ma poarta pasii la o ora de varf prin parcarea subterana a vreunui mall, cand toti stau la coada in masini ca sa iasa sau sa intre. Sau la scoala, asteptand copiii sa iasa, cu 10 mamici  cocotate in SUV-uri, asteptand cu motorul pornit. 

    Am ajuns sa stam in masini cu motorul pornit la orice temperatura, doar-doar vom putea respira aer mai putin poluat, macar un pic filtrat de catre filtrele masinii.

    Situatia mea e clara. Am 2 masini electrice, produc curent cu panourile solare cat sa le alimentez pe ambele. Iar altii au cate un TDI cu care  ard cate 2 tone de motorina pe an. Si mi le arunca mie in nas. 

     

    Nu stiu cate studii imi spun ca eu mor cu 2 ani mai repede decat ar trebui din cauza poluarii de la mine din oras. In aceste conditii e absolut normal sa-mi doresc un oras nepoluat. Nu ma intereseaza ca in Chile se deschide o exploatare de litiu si oamenii din zona vor muri cu 1 an mai devreme, nu ma intereseaza ca in India oamenii de pe langa o topitorie de otel mor cu 1 an mai devreme, sau ca in China cei de la o fabrica de baterii de EV suporta smog-ul in fiecare zi. Atata timp cat la mine in oras sau in tara e curat, eu traiesc sanatos, totul e bine pentru mine.

     

     

  20. Propun sa ne intoarcem la pornirea masinii la manivela. Da-o dracului de baterie de 12V si de electromotor, sunt tot electrice si tot plumb trebuie turnat in jurul lor. SI sa nu va mai vad in mana cu filetante! Inapoi la coarba si la surubelnita!!!!

     

    Si, ca sa depasim un pic sectiune de FUN, se pare ca totusi viitorul auto nu va fi pe hidrogen. Dupa ce Norbegia a inchis anul trecut toate statiile de hidrogen tin tara, acum California a inchis 7 din cele 55 statii de hidrogen din acest stat. Iar Toyota isi vinde ultimele modele 2023 din celebrul Mirai, in California, cu 66% discount. Daca se ia in considerare si bonusul de 15.000 USD in tichete de combustibil (hidrogen) oferit direct de Toyota, discount-ul ajunge la peste 80% pentru Mirai.

    Iar in Romania, singura statie de hidrogen, cea de la Gara de Nord, e desfiintata de ani de zile...

     

    Detalii aici:

    https://piataauto.md/Stiri/2024/02/Shell-inchide-toate-statiile-de-alimentare-cu-hidrogen-din-California-facand-exploatarea-unor-asemenea-masini-si-mai-dificila/

×
×
  • Creează nouă...