Sari la conținut

_Tex_

Super Membru
  • Număr conținut

    600
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de _Tex_

  1. Acum 15 ore, PzKpfW a spus:

     

    Cuvintele astea două nu prea au ce să caute în aceeași propoziție.

     

     

    Dacă UE nu-ți satisface dorința de libertate/democrație/cum vrei să-i zici, sunt curios care ar fi meleagurile mai prielnice. Australia? Chile? Noua Zeelandă?

     

    image.thumb.png.0a6f31bf139c446f4ff4cee11fa76c1b.png

    Curiosity killed the cat.

    Lasă ce fac eu, principalul este că ești tu mulțumit. E normal pană la urmă, trebuie să existe și un public pentru aberațiile UE.

  2. Ce nu înțeleg cei câțiva fani electrificare ce scriu asiduu pe aici, este faptul că pe noi, tabăra "adversă", nu ne deranjează deloc pasiunea lor. Cel puțin pe mine nu mă deranjează cu nimic, ba chiar mă amuză, seamănă cu unii posesori de Oltcit și Trabant din trecut, care aveau o dragoste fanatică pentru conservele lor.

    Nici măcar nu îmi închipui vreo secundă că vreun argument le-ar putea pune vreun semn de întrebare.

    Problema pentru mine este însă perspectiva impunerii cu forța a unor reguli de către niște progresiști creștini, care au acum frâiele puterii. Adică adio frigider cu freon, adio centrală termică pe gaze, adio mașina pe benzină/motorină  etc etc.

    N-am nimic împotriva existenței în paralel a mai multor soluții, dar lasă-mă să îmi aleg ce mi se potrivește. 

    Dacă după europarlamentarele din 2024 nu se schimbă orânduirea, mă gândesc serios să îmi iau zborul spre orizonturi mai puțin isterice.

  3. Acum 3 ore, prafrau a spus:


    Poate tie iti plac toate lucrurile pe care eu le detest, poate iti place sa conduci pe autostrada, sa dormi in hoteluri din orasele mici, sa conduci mereu aceeasi masina/acelasi motor, sa cauti parcare prin orasele mari, sa te trezesti si in vacanta la 7 pentru caine, sa cari prea multe bagaje, sa mergi in aceleasi locuri aproape de casa. Poate ai prea multe zile libere si iti permiti sa cheltui 2-3 pe drum. Poate ai fost foarte ghinionist cu zborurile si prea inflexibil cu inchirierile. Daca altii nu sunt la fel nu inseamna ca nu vor sa gandeasca, inseamna doar ca vor alte lucruri.

     

    Pare ca tu ii consideri pe cei care nu sunt ca tine niste imbecili. Asta uneori se rezolva mergand mai departe, experimentand lucruri noi, de preferat cu o minte deschisa.

     

    Nu sunt fan electrice, dar le vad utile, si nu inteleg cum cineva poate avea atata ura pentru niste electrocasnice. E ca si cum ai uri plitele cu inductie in timp ce ridici in slavi aragazul.

     

    Daca vorbim de masini cu veleitati sportive e alta discutie, dar aia e pe celalalt topic.

    Eu am răspuns la întrebarea unui băiețaș de pe aici de ce merg EU cu mașina prin Europa, în loc de avion.

    Nu am încercat să conving pe tine sau pe alții să procedeze ca mine.

    Dacă am învățat ceva pe acest forum, este faptul că nimeni nu a reușit performanța de a convinge pe cineva să-și schimbe părerea inițială și să recunoască că există și gri, nu doar alb sau negru.

    Cu părere de rău constat însă că și între motocicliști sunt din ce în ce mai mulți care s-au înrolat fericiți în noua ordine mondială, dar prefer să nu mă mai contrazic și pe acest subiect, sunt alți membri pe forum care au punctat lucrurile foarte clar.

  4. Acum 10 ore, prafrau a spus:

     

    Eu nu inteleg de ce unii pierd zile conducand pe autostrada in loc sa zboare. Presupun ca nici multi dintre aia cu electrice nu inteleg.

    Pentru ca nu vrei sa gandesti, de aia nu intelegi. Hai sa iti dau eu niste argumente:

    1. Vreau sa fiu sigur ca vreo greva sau alta problema aviatica nu imi anuleaza concediul

    2. Imi iau cainele cu mine

    3. Imi iau o tona de lucruri, mai ales la ski, ca sa ma simt comfortabil

    4. Totdeauna, la dus, vizitez orase frumoase din Europa, astfel ma luminez la minte (atentie, vizitez orase, nu statii de incarcare de pe autostrada)

    5. Evit distractia cu inchirierea masinii la destinatie, alt motiv de surprize.

    6. Chiar imi place sa conduc

    Pot continua lista pana maine.

    Confirm ca cei plecati cu masini electrice la drum lung incurca circulatia TIR-urilor pe autostrada, ruland la viteze sub 95 kmh.

  5. Am fost la ski, ieri m-am intors. 4600 km dus/intors. Ca sa vorbesc doar de drumul de intoarcere, pentru care am ales un traseu mai scurt, duminica am parcurs 1200 km si ieri 1000 km. Plecat la 9,30 dimineata, ajuns la 9 seara, in ambele zile.

    Ma intrebam cum ar fi fost sa opresc la fiecare 3 ore de mers, in cautare de stecher.

    Singurele masini electrice de pe autostradele unguresti/austriece/italienesti/germane, altele decat foarte putinele cu numere locale, au fost cu placi de inamtriculare romanesti, dovada ca la prostie si fudulie nu ne intrece nimeni. Culmea absoluta a fost un Mini cu numere verzi (cu o cutie pe plafon aproape cat masina), care se tara cu 80 km/h prin Ungaria. La interior, o familie de hipsteri (ca sa ma exprim elegant).

    Ma indoiesc ca planurile politicienilor vor prinde prea rapid la niste popoare unde partea practica este mult mai importanta decat la noi, unde moda si infatuarea sunt la putere.

  6. O grămadă de lume...

    De unde află toți? Eu am fost la vreo 4 sau 5 ediții, acum habar n-am avut că se ține.

    La fel pe șosea, grupuri de zeci de motocicliști, iar aici e liniște și pace.

    Nu că mi-aș dori neapărat să mă alătur lor, sunt doar curios. 

  7. C4 Pro a fost un esec, cauzat de mutarea in Germania de Est a firmei Schuberth, insa vechiul personal a ramas in Vest. Sunt nenumarate recenzii despre acest produs nereusit. De aceea si pretul este foarte avantajos la C4 Pro. Era sa cad si eu in capcana asta, momenatn am pastrat C3 Pro.

  8. Eu fac o analogie simplă, dacă iau în calcul 20kWh pentru 100 km, ca să țină 1000 km, trebuie baterie de 200 kwh. Cred ca se poate face oricând, întrebarea este cât de mare iese și cât cântărește. Cea de Tesla de vreo 96 kWh are 600 kg. Iar ca s-o încarci repede, îți trebuie niște stații SF, din punct de vedere al voltajul și posibilității de a le răspândi peste tot.

  9. Acum 44 minute, 3.14 a spus:

    Parca se cazuse de acord ca buleftrica este ok in oras  sa te duca de ici-colo ....nu concedii .

    Tu esti un caz aparte , fericit ....noi ne mai bucuram si de o incarcare la lidl ,,,csf ...ncsf

    Din moment ce tot mai multi producatori importanti dau termene de la care masinile lor vor fi pur electrice, ma gandesc ca va fi vorba si de concedii.

    Pe de o parte urla ca este criza energetica, pe de alta parte vor sa te impinga cu consumul exact in acea zona unde spun ca sunt probleme si costuri crescute. Asa m-am saturat de scenariile astea in care intram ca prostii. Acum 20 de ani radeam de vestici si americani, cum inghit tot ce li se serveste. Vad ca ne-am tampit si noi in timp record.

  10. Am si eu 2 vorbe de spus. Nu imi doresc sa devin sclavul masinii sau al motocicletei si sa imi fac traseul si programul dupa nivelul de incarcare al unei baterii.

    Din 1996 incoace am numai masini si motociclete cumparate de noi. Din fericire, am ajuns la un nivel la care imi permit ca aspectul financiar sa fie unul din ultimele criterii atunci cand aleg. N-am nimic impotriva progresului, ca dovada am 2 masini cu an de fabricatie 2021, un diesel mild hibrid si o benzina mild hibrid. As fi putut sa imi cumpar cu banii dati pe masina diesel mild hibrid aproape orice model de electrica, tot noua. Nu consider ca am ajuns atat de parlit incat sa stau prin Lidl pana mi se incarca masina, in loc sa vin ca boierul acasa si sa imi vad de ale mele, sub pretextul ca bag curent gratis fiindca e benzina scumpa. Nu mai zic de excursii de peste 300 km, mai stiu pe unii care au facut o saptamana pana in Germania, doar ca sa dovedeasca ca se poate merge in concediu si cu electrica.

  11. Acum 2 ore, einstein1984 a spus:

     

    nu stiu ce spune fundometrul tau, dar am vazut analize de laborator de la 3 benzinarii mari din romania si benzina corespndea cu prescrpritiile EN590, la fel ca aia din franta sau germania. 

    Nu înțeleg ce e ăla fundometru, n-am așa ceva în dotare, tu probabil folosești și știi mai bine.

    Indiferent ce fițuici ai văzut, e normal ca ele să existe, totul trebuie să pară conform.

    Dacă ai fost prin vest, e imposibil să nu fi observat diferențe de consum și comportament al motorului. Chiar și la stație, dacă n-ai covid  simți ca miroase altfel și are altă consistență, în special motorina, nu e așa uleioasa.

    Iar Mol Evoplus, din păcate, nu mai e din import.

  12. Marea performanță a benzinarilor români e că fac motoarele să funcționeze cu alt combustibil decât cel pentru care au fost proiectate. Nu ați observat faptul că alimentând cu benzina sau motorina din vestul Europei, consumul scade cu 10 - 20% și motorul e mai silențios și mai performant? Eu am constatat acest lucru de acum vreo 15 ani și se verifica de fiecare dată. În cazul în care merg cu mașina și tractez rulotă, diferența de consum ajunge spre 30%.

    Am venit în iulie din Austria, consum 9% motorină. La Arad, tot pe autostradă  am pus Rompetrol - instantaneu am urcat la 12%.

    Și altă observație, confirmată de o persoană cu funcție în OMV Petrom (nu pot da nume): în condiții identice, motorul consuma mai mult cu carburanții de la ei decât cu cei ai concurenței. Acest lucru l-am constatat și eu, pe buzunarul meu.

    Așa că rămân la Lukoil, măcar în weekend pun sortimentul superior la prețul celui standard.

  13. Mol nu are rafinărie în România, cumpără de la cei care produc: Lukoil, Rompetrol și Petrom, apoi își adaugă proprii aditivi. Ca urmare, specificația combustibilului diferă,  în funcție de stația de unde alimentezi. Adică benzina Mol din CT nu e la fel cu cea din CJ.

    Aceeași discuție și cu Lukoil, nu știu de unde aveți informații atât de precise că e proastă. Are vreunul laborator de analize pe aici? Eu pun acum numai de la ei, atât motorină, cât și benzina și totul e normal. Problemele apar în funcție de stație,  dacă rezervoarele sunt vechi, murdare sau cu infiltratii. Câteodată, în lipsa controalelor metrologice, unii mai și botează carburantul.

  14. Salut, am luat protectie pentru display, in ideea ca plasticul folosit pentru ceasurile de bord se zgarie imediat, nu stiu care destept a facut o economie cu materialul asta.

    Nu sunt in stare sa aplic folia, am stricat una, mai sunt 3. Daca exista cineva mai priceput, care si-l doreste, vand kit-ul:

    Pe site-ul Wunderlich zice ca se potriveste pentru modelele de dupa 2017.

  15. Acum 7 ore, MIHAI VARADERO a spus:

    Daca vremea tine cu noi, sambata si duminica poate facem o tura la nisipuri. Plecarea sambata dimineata si intoarcerea duminica. la dus mergem pe varna , intoarcerea pe dobrich, silistra,ruse.

    Am fost duminica la Tyulenovo, la dus prin Vama, la intoarcere prin Dobrich, Silistra, Ruse. Fata de anul trecut, s-a stricat drumul Balchik - Dobrich, in rest e bine. Bulgaria e pustie, am dat viteza, daca tot am terminat rodajul.

  16. Inca o noutate de la Michelin: nu cumparati cauciucul Road 5 GT, pe spate atinge in bascula.

     

    "Hot off the press: Michelin have withdrawn the R5GT for use on K1600 models.
    I have been offered a free PR4GT rear as a replacement.
    For the doomsayers amongst us this is a Michelin problem, NOT a BMW K16 fault"

     

    image.thumb.png.6a1a816353b14c41d3fc3349d790bf30.pngimage.thumb.png.31b9e86f0b514c4c96bb9a3a0aec6e40.png

    image.thumb.png.062987c3637582b26564fb43df25fe30.png

     

  17. Incidența a fost foarte redusă și cred că doar la cei care au brutalizat cutia. Problema a apărut când au mutat fabricarea cutiei în Canada. Deci, tehnic, e vina unor economiști care au zis să reducă niște cheltuieli. 

  18. Sa vedem ce aduce 2021 dupa tavalugul euro 5.

    Momentan nu am ce sa iau, dupa k1600, standardele sunt foarte sus. Poate succesorul, daca o mai exista asa ceva.

    Vad ca japonezii, cu exceptia goldwing, au renuntat la aceasta clasa. Nu pun la socoteala fjr, ca incalzesc aceeasi ciorba de 20 de ani.

  19. Luigi, eu nu vreau sa ma contrazic, insa parerea mea este diferita: cu cauciucurile si franele nu te joci. Ce pot sa iti spun, dupa 2 seturi de Michelin PR3, 1 set PR4, 2 seturi PR4 GT, este faptul ca aceasta marca de cauciucuri este, indiscutabil, ceea ce trebuie dpdv al sigurantei si duratei de viata. Nu zic ca sunt ieftine, insa la echilibrare in 50% din cazuri nici nu au cerut plumb, iar senzatia de siguranta este imbatabila. Compar aici cu Bridgestone (echipare de nou  la zzr1400, gtr 1400 si k1600) si Dunlop (am trecut si prin gradina lor). La Michelin, pina a aparut varianta GT, scoteam cam 13000 cu un set de gume. Varianta GT, pentru touring-uri grele, a crescut kilometrii parcursi la gtr spre 16000, cu precizarea foarte importanta ca pneul si-a pastrat forma relativ corecta. Vezi ca gtr-ul mananca pneurile destul de tare, nu imi dau seama de ce, dar se patrateau mult mai repede decat la k1600. Cu PR4 GT am acum 17000 parcursi la bmw, mai tin minim 3000 (nu ma refer numai la semnele de uzura), iar forma de ou e inca prezenta, calea de rulare nu s-a patratit decat foarte putin. Mi-am comandat Road 5 GT, insa nu mai apuc sa povestesc impresii, ca am vandut vineri motocicleta. Din ce citesc, se pare ca tin mai putin decat PR4 GT. Iar preturi de Michelin Pilot Road mult mai mici gasesti pe anvelope moto.eu, eu cumpar de la ei de peste 10 ani.

  20. Eu in parcaj la Carrefour Chitila, Diana la intrarea in magazin - incep parazitii. Eu in curtea din spate, Diana incuie usa la casa, 50 metri distanta cu casa intre noi - nu se mai aude. Intelegeti romaneste ca daca vreti sa se auda bine la distanta, trebuie alta tehnologie, cu alti bani: Cardo Packtalk Bold cu tehnologie DMC

    image.thumb.png.f6edaadbdd283bfe8b729f0fb935ab27.png

     

     

    Freecom 2+ este un produs exceptional, comparativ cu Q2 si cu altul dinainte, nu mai stiu cum ii zicea. Insa este un produs gandit in primul rand pentru rider solo sau pentru rider + pasager. Eu nu am cu ce alta motocicleta sa tin legatura, de aceea am ales acest produs. Daca nu ma credeti, n-aveti decat sa va convingeti pe banii vostri. Niciodata criteriul economic nu trebuie sa fie primul reper in alegerea unui produs - asta le spun si clientilor mei, e valabil si aici. Intai iti formulezi cerintele tehnice si abia cand sunt indeplinite 100%, vezi cat costa si de la cine cumperi.

  21. Citește specificațiile, probabil te vei lămuri.

    Este tehnologie Bluetooth, cât vrei să bată? Acest model este gândit pentru rider + pasager. Se poate folosi și între moto diferite, însă trebuie să fie aproape una de cealaltă. Chiar dacă ei spun că bate 500 metri în câmp deschis, din experiență îți zic că nu e adevărat. Pentru distanță mare exista alte produse Cardo, cu altă tehnologie și alt preț. Ai detaliile pe site-ul lor.

×
×
  • Creează nouă...