Sari la conținut

$ilver

Super Membru
  • Număr conținut

    583
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de $ilver

  1. intrarea e tot pe baza de papusa voodoo a surorii mai mici care o sa ma planga o saptamana ca am mintit-o ca la intoarcere o sa-i iau una mai mare si mai frumoasa?

    Poti sa-i iei anul acesta masinuta fratiorului si sa-i promiti ca-i iei una rosie de curse in schimb... Ideea e ca oricum jucaria ramane valabila si anul acesta + brataraaaaa de la camping + noroiul din lac rascolit de crampoane + berea nebotezata si mancarea diversificata + muzica de calitate + concursurile condimentate +... = satisfaction guaranteed :P

  2. Daca bujiile sunt noi incearca sa dai la automat cu bujiile "rezemate" de cilindrii si observa daca aspectul scanteii este acelasi la amandoua ca sa elimini problema aprinderii.

    Avand in vedere faptul ca ai doua carburatore, cel mai probabil este ca cel de la cilindrul cu problema sa fie reglat prea bobat si sa innece in faza de pornire.

    Am patit si eu la fel de vreo doua trei ori dar s-a intamplat iarna, cu socul tras la maxim asa ca din nou ajungem la carburatie. Probabil ca rezolvarea ar fi sa-i dai mai mult aer carburatorului respectiv, chestie care ar fi bine sa o faci corelata cu o sincronizare cu vacuumetre. :peace:

  3. Am inteles ca mai este o alternativa... Compresorul.. Asta ce mai e ? Tot injectie trebuie...

    Supraalimentarea motoarelor se poate face prin doua tipuri de agregate:

    -turbosuflanta - partea de turbina este antrenata (invartita) de gazele de evacuare si prin intermediul unui arbore antreneza suflanta care comprima aerul introdus in admisie - energia utilizata este cea a gazelor de esapament.

    -compresorul - este antrenat mecanic de catre motor si face ecelasi lucru ca si suflanta - sursa de energie o reprezinta o parte din puterea motorului.

    Ambele sisteme au avantaje si dezavantaje unul fata de celalalt insa o pondere mai mare in productia de motoare o au cele cu turbosuflanta.

    Pentru mai multe detalii despre oportunitatea si posibilitatea realizarii din punct de vedere tehnic (iti trebuie injectie cu siguranta) da un search pe google si ai sa te convingi singur ca n-are absolut nici un rost sa te complici decat daca vreo firma specializata a dezvoltat un astfel de kit pentru motocicleta ta sau una foarte asemanatoare.

  4. Cilindrul nu se poate masura cu sublerul decat absolut orientativ. Masurarea acestuia (pentru determinarea uzurii) se face cu comparatorul, stabilindu-se astfel uzura (ovalitatea si conicitatea). Cilindrul in mod normal este perfect "cilindric", pistonul este conic, acesta devenind si el cilindric cand ajunge la tempratura de regim prin faptul ca in partea de sus se dilata mai mult datorita temperaturii mai ridicate in zona camerei de ardere. Uzura maxima a cilindrului este in zona in care "freaca" segmentul de foc (ultimul de sus) in punctul superior.

    Incearca sa faci undeva o masurare adecvata, daca este nevoie si este cazul cauta cotele de raparatie pentru motorul tau si in acest caz du-ti cilindrul la alezat conform indicatiilor si ia-ti piston si segmenti potriviti.

     

    Multa bafta!

  5. Din documentarile pe care le-am facut anii trecuti ar trebui avute in vedere urmatorele aspecte pentru "conservarea" motocicletei peste iarna:

    - intretinerea bateriei - se poate efectua prin: porniri periodice ale motorului (contraindicat din alte motove), efectuare unor cicluri de incarcare-descarcare partiala cu un redresor si un bec sau cea mai buna solutie, pentru cei care isi pot procura, folosirea unui "battery tender", un redresor mai sofisticat care simuleaza utilizarea regulata.

    - oxidarea (ruginirea) rezervorului si formarea depunerilor rezultate in urma evaporarii benzinei in carburatoare (exclus motoarele cu injectie) - se preintampina prin umplerea rezervorului inainte de hibernare cu benzina si adaugare unui stabilizator care impiedica evaporarea, urmata de un rulaj scurt care asigura patrunderea benzinei "stabilizate" in carburatoare: umplerea rezervorului se face pentru ca peretii acestuia sa fie acoperiti (nu mai sunt expusi ruginirii) iar daca nu se pune stabilizator se pot goli carburatoare pentru a nu mai avea ce sa se evapore.

    - posibilul efect nociv al uleiului "uzat" asupra componentelor mecanismului motor - se poate inlatura prin folosirea unui ulei ieftin (de preferat moto pentru a avea siguranta ca discurile de ambreiaj nu au de suferit) sau prin folosirea unui "oil flush", un aditiv de curatare care inlatura pelicula cu potential nociv.

    - formarea condensului datorat variatiilor de temperatura (motivul pentru care este contraindicata pornirea motorului periodic pentru regenerarea bateriei) - cel mai bun remediu il constituie gasirea unui garaj (sufragerie, dormitor...) cu tempratura relativ constanta; in lipsa acestuia se poate introduce ulei sau spray lubrifiant prin gaura bujiilor, se pot acoperii admisia filtrului de aer si esapamentul sau se poate acoperi motocicleta un cearsaf (folie) introducand in interior absorbanti de umiditate asemanatori cu cei folositi la geamurile termopane.

     

    PS: acestea fiind zise, eu inca nu am nici o certitudeine ca-mi voi putea conserva motorul in bune conditii peste iarana... :)

  6. Si eu sunt de parare ca tot la carburatoare ar trebui sa umbli (reglat-sincronizat). Faza cu curatatul bujiilor e cam aiurea. Nu prea e recomandat sa le cureti cu peria de sarma, pe aragay sau mai stiu eu cum... . Ca sa-ti iasa din grija aprinderea, ai putea sa inversezi bujiile intre ele.

  7. Daca ai gasit dimensiunile si la magazin ti-au spus ca au cu 7 in coada (asta fiind latimea) fabricat de SKF, de ce nu intrebi la reprezentanta SKF? Chiar daca nu au pe stoc, cred ca iti pot aduce pe comanda la latimea de care ai nevoie...

  8. Dobitocii naibii,baga toate prostiile in benzina.Se simte cand bagi benzina buna,dar prin excursii nu prea stii ce-i in benzina ce o bagi..eu am luat cate un litru de la 2 benzinarii de unde alimentez de obicei si am lasat sticlele peste noapte si nu am gasit apa :cheers:

    S-a fisurat pur si simplu plutitorul. Nu-nteleg de ce va mirati atata si se ajunge chiar la concluzia ca n-ar fi japonezele fiabile. Nu vad de loc ce treaba ar avea calitatea benzinei cu asta... Asta e, se intampla si la case mai mari.

  9. Un pic off-topic, s-a du tata cu Golful la service si cica rola intinzatoare de la curea era dusa. La 40.000 km. De ce? ERA DIN PLASTIC !!! Sa-i fuut in gura cu rahaturile lor de masini(daca si Golful a ajuns masina)

    Amice, fara suparare dar ar trebui sa te abtii de la aprecieri tehnice in zone care nu-ti apartin. In primul rand Golful este MASINA cu siguranta si asta nu ti-o pot spune numai eu. Rola aia intinzatoare nu este facuta din plastic 100%, lagarul de rotatie din interior este metalic si tocmai ala s-a distrus. S-a folosit plastic pentru ca are anumite alte calitati pe care nu le are un metal si anume este mai usor (orice chestie in miscare la un motor consuma din puterea acestuia cu cat este mai grea) si nu uzeaza cureaua din cauciuc pe care o intinde. Pe de alta parte nu inteleg de ce esti indignat, pentru ca un VW la 40.000 de km este in garantie, adica nu platesti reparatia iar o scurta vizita la service este indicat sa se faca si preventiv.

     

    Cat despre Shadow, as fi curios sa stiu si eu cam la ce putere ar trebui sa se invarta un VT 600 de prin '93 fara limitare.

    Steed-ul de 400 ar trebui sa mearga cam cu 140.

  10. Prin micsorarea numarului de segmenti sau a latimii acestuia se obtine intr-adevar o marire a turatiei si a puterii datorata micsorarii pierderilor prin frecarea cu cilindrul. Acuma, piston cu un singur segment io n-am mai vazut si nici nu cred ca e recomandat, pentru ca se pierde compresie prin fanta acestuia. Varianta optima ar fi cu doi segmenti subtiri.

    Bafta la bricolaj si-ti urez totusi sa te saturi mai repede de d-astea, sa vinzi toate agregatele si sa-ti iei ceva cu putere obtinuta de specialisti din fabrica :banana:

  11. fi mai explicit...in parcul bucov vor fi amandoua sau separat?!

    Va fi un camping moto mare (cel de anul trecut pentru cine stie), inconjurat cu gard inalt din plasa sudata, care va fi pazit nonstop in colaborare cu jandarmeria si politia comunitare. Intrarea in camping se va face exclusiv pe baza de bratara. Bratari vor primii numai motociclistii (a nu se interpreta real biker sau chestii de genul asta... B) ).

    Celalalt camping va fi separat, pentru alte categorii de participanti sau pentru motociclistii care, evenual, nu vor incapea in primul. Noi speram sa fie loc pentru toata lumea dar in ideea asta ar fi cazul sa va grabiti... :blink: :lol:

  12. Ajutor!

    Rog posesorii de ETZ 250 care l-au desfacut si isi amintesc... sa imi spuna si mie... ETZ 250 are vreun fel de garnitura langa la pinionul de atac?

    Imi curge ulei din cutia de viteze in capacul din dreapta, pe langa pinion. M-am uitat pe o schema de etz , dar nu am vazut sa aiba acolo decat rulment si pinion, fara nici un semering sau ceva care sa opreasca uleiul sa se scurga. In schimb, un prieten care a avut ETZ spune ca isi aminteste ca ar avea totusi semering.

     

    Imi poate raspunde cineva la aceasta intrebare, fara sa ma ia la suturi de genul "desfa-l si uita-te si nu mai intreba" sau alte chestii?

    Pls, nu vreau sa stresez pe nimeni. Daca stiti si vreti sa spuneti va multumesc pt ajutor.

     

    Acolo este un simering 100%. In spatele pinionului ai un capac cu garnitura care sustine simeringul. Desfa capacul cu grija sa nu rupi garnitura (n-are rost sa faci alta), ia cotele de pe simering si vei gasi destul de usor unul pentru ca nu poate fi ceva deosebit.

     

    PS: Magazin de simeringuri gasesti de la politia de pe Gheorghe Doja, cu 100 de metrii inainte de sensul giratoriu de la Obor, pe dreapta. :moto:

  13. ...jocul la supape il reglam daca ne spune aparatul de sincronizat ca nu inchide vreo supapa sau daca este cazul ...

    Reglajul jocului la distributie se recomanda a se face periodic pentru a se compensa eventuala uzura. Prin aceasta se remediaza deschiderea cu intarziere, respectiv inchiderea cu avans mai mari decat cele prevazute constructiv.

    Daca "nu inchide vreo supapa" deja s-ar putea sa nu mai poti regla (decat daca s-a facut un reglaj defectuos anterior).

  14. Nu-mi dau cu parerea in ceea ce priveste cauza pentru ca sunt altii mai aviyati dupa cum vezi, dar sigur nu icarca cum trebuie.

    La Virago al meu de 535 am avut impresia ca am probleme si dupa ce am masurat tensiunea la borne mi-am dat seama ca de fapt era bateria obosita.

    La mine incarca 13,5 la relanti cu farul aprins si 13,7 la turatie medie cu farul oprit...

     

    P.S. Releul de incarcare este in partea din stanga jos, prin zona seii din fata si este o cutie din aluminiu cu aripioare de racire.

  15. Haideti, cine se mai inscrie?! :laugh:

    Nenea Silver Pistons, pe cand cu detalii? ;)

    Curiozitate jurnalistica... :lol: Detaliile vor aparea in premiera in presa de specialitate :laugh:

    Pentru cunoscatori ar trebui sa fie suficienta promisiunea ca va fi mult mai bine decat I si II :cheers:

    Si mai lasati detaliile ca se lucreaza la ele si vor veni curand. :D

  16. O punem de o intalnire in Bucuresti cand se face frumos afara?

    De pus o punem clar, ca deja suntem cativa :crack: .

    Treaba ar fi ca poate "o punem" in afara bucurestiului, la snagov de exemplu.

     

    Felicitari tuturor celor care au intrat in posesia unui virago :blbl:

     

    Cum ai reusit ca noi am fost 3 si nu l'a facut niciunu' ( bine,eu cel mai paralel am incercat cel mai mult,acum faceam si un opt in plus ,dar tot n'am reusit fara picior jos ) ?!?

    Exercitiu stimabile, exercitiu.... :crack:

  17. o fi japonezu hot da` sa moara aia mici shi intunecati.....e acolo sus in stanga o mica discheta.....care inseamna salveaza....

     

    eu am reushit sa fac treaba asta cam in 5 minute....?....maxim 5 da.....shi acuma am manualu` unui virago din 98....pacat ca al meu e din 92.....sa vedem insa ce zice shi daca sunt diferente notabile....:welcome: :ok:

    Discheta aia e pusa acolo pentru a o vedea oricine. Manualul este lasat sa poata fi salvat, dar este protejat pentru imprimare.

    Asa cum am scris si mai sus, am facut rost de un program care rezolva problema asta si face pdf-ul printabil.

  18. Eu sunt inca in refacere dupa ce mi-am rupt piciorul cu viraga :D . Motocicleta n-are nici o vina desigur, ba chiar cred ca daca aveam alt motor puteam sa o patesc mai rau. Singura vina a fost poate faptul ca a prins viteza prea repede (deabea plecasem de la semafor si ajunsesem intr-a cincea) :peace: .

    Una peste alta, pentru un chopper virago are o tinuta de drum foarte buna si e destul de nervoasa pentru cilindreea ei (535 in cazul meu). Se aseaza bine pe curbe, iti permite sa te strecori printre masini si poate face chiar si poligonul pentru scoala de soferi :ok:

    Dezavantajele ar fi ca nu prea este potrivita pentru persoanele mai inalte iar cei care prefera sa circule cu viteze de croaziera mari (peste 120 km/h) vor fi deasemenea nemultumiti pentru ca are cutia "scurta" si se tureaza exagerat.

  19. Nu conteaza daca era inmatriculat mopedul sau nu (decat daca este un scuter si nu e inmatriculat).

    Se considera tot accident rutier, daca lovesti cu masina o caruta si esti vinovat, trebuie sa-i platesti omului si caruta (si eventual si calul :haha: ).

    Daca ai ceva date despre masina anunta la politie. Respectivul se poate alege si cu dosar penal daca nu se prezinta la politie in 48 de ore. Asta daca se considera accidentul fara victima, daca-l considera cu victima, trebuia sa ramana pe loc pana la venirea politiei si e si mai grav...

  20. Imi cer scuze eu am scris instructor dar nu stiu ce a fost in gandul meu pt ca initial era vorba de INSPECTOR (visan)greseala mea.....

    Dupa cum ti-am mai scris, nu te dadea nimeni afara de pe forum daca recunosteai ca ai cazut de "n" ori la sala (s-a intamplat si la case mai mari iar altii au patit-o chiar mai rau). Dar faptul ca incerci sa arunci vina nu-ti face cinste de loc. Politistii nu te pot pica la sala pentru ca fisele se corecteaza de o comisie iar la poligon este greu sa-ti caute nod in papura (mai ales unui maestru al mersului pe cate o roata succesiv ca tine).

    Ca am facut stoppie si wheelie eu nu consider nici o realizare.... :D

    Cuvantul realizare era scris in ghilimele, iar acestea au in general rolul de a-i schimba sensul, uneori char de a-l inversa.

    Daca nu te-ai prins, ori esti "naiv", ori faci pe "desteptul". :haha:

×
×
  • Creează nouă...