Sari la conținut

Metal Heart

Super Membru
  • Număr conținut

    8.199
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Metal Heart

  1. Honda Rebel 500. 

    O gasesti in showroom.uri la Honda, te poti urca pe ea ca sa vezi cum stai. E una dintre cele mai joase motociclete. De aici cred ca poti sa incepi calculele - mai inalta, mai joasa, etc... 

    De asemenea, datele problemei se schimba cand incepi scoala. Acolo o sa vezi exact cum te descurci pe moto, daca poti incerca si moto mai inalte putin pt tine. 

  2. 13 minutes ago, legio990 said:

    In specificatiile de pe site oficial, street triple r au franele brembo si invelite (braided), 17,4 litri rezervor, nu stiu garda la sol, ecran mai mare mt09 e de 3.5 inci, cam astea ar fi, dar oricum mai este pana in aprilie mai, ca pe atunci am plan de cumparare

    Kawasaki er5

    Cum spunea bunica-mea, sa-i fie tarana usoara, "cand te indragostesti de un cac*t, mananci si doua palme de pamant de sub el". Asa ca numara-ti matale banii si ia-ti ce motocicleta iti place lu' inima ta. Ca o iei pt tine si cum ai zis, o vrei pt 10 ani. Asa ca baga mare de toti banii. Ca are rezervor de 16L, ca are de 12, ca ecran tft, ca ceasuri clasice analog, ca etireri radiali sau monobloc, ia-ti ce-ti place. Ca sigur nu o sa scoti tu vreodata din motocicleta aia tot ce poate ea ca sa zici ca ai fi avut nevoie de discuri de frana de 320mm si nu de 300mm cati are motocicleta X....  

  3. Ce troll :) Auzi formulare... Street Triple are piese mai bune decat MT09SP. :)))))) Cam ce piese zici tu ca sunt mai bune? Si care versiune de Street Triple o ai in calcul? RS-ul? Si cam compari mere cu pere... 130 de cai de pe GS nu se compara cu 130 de cai de pe R6 sau GSXR, de exemplu. Ai youtube si o groaza de filmulete cu motocicletele insirate de tine acolo ca sa iti dai seama cam cum merge o moto din aia si cat de tare te poti da cu asa ceva

     

    Uite, de ex un film gasit la random cu un SV650 - o moto de vreo 70CP. Crezi ca mergi mult mai tare de atat sa ai nevoie de 100+ CP?

     

     

     

  4. Bravo!

    Inca ceva. Pozitia pe motocicleta: intotdeauna tine genunchii lipiti de rezervor. Nu sta cracanat. Si nu tine bratele incordate, nu.ti lasa greutatea in brate. Odata ce vei avea o pozitie corecta in sa, fara sa stai incordat si rigid, totul va merge mai usor. 

     

  5. Toti ii dati in sus si in jos cu ambreiajul. OK. E un punct de plecare. Daaaaar, ceva ati omis cu totul, si probabil si el. 

    La moto da, ca sa incepi sa mergi, ai nevoie de acceleratie, ambreiaj si frana. Cand incepi sa vrei sa faci chestii, incepi sa lucrezi si cu corpul. Daca stai ca un sac de cartofi pe motocicleta, nu o sa iti iasa mare lucru. Acum e momentul in care intervine counter steering-ul. O sa vezi ca iei curba cand incepi sa impingi in ghidon in directia opusa. Sau cand simti ca nu esti pe trasa corecta, te apesi pe scarita din interiorul virajului si ai sa vezi ca motocicleta se inclina si mai mult si se corecteaza. Sau te joci putin cu frana spate. Astea sunt fineturi, le inveti pe parcurs. Acum, cel mai important, este sa iti dai seama de cum trebuie sa lucrezi si cu corpul ca sa te ajuti in dierctionarea motocicletei. Incepi cu apasatul pe scarita. Apoi arunca si un ochi la couter steering. 

     

     

     

     

  6. Jeane, da, cum s-a spus, sunt doua variante de V-Max - una fara vboost, una cu vboost. Cea cu vboost are diferite puteri, functie de anii de fabricatie, intre 130-140CP daca tin eu bine mine. Ideal ar fi sa te orientezi spre una de dupa 2000. Cele mai vechi au franele subdimensioante pt o astfel de motocicleta. Cine lua asa ceva, facea imediat transplant si punea toata fatza de R1 pe ea (roata, discuri, etrieri, frane, tot)

    Eh, acum niste multi ani am mers la o tura cu cineva care avea V-Max. Era varianta fara vboost. Motocicleta stock-stock. Cand am iesit pe autostrada, de abia ma putem tine dupa el - eu aveam atunci un Fazer 600. Basca V-Maxul era si limitat la 190km/h. Cand ajungea la viteza maxima si intra limitarea, scotea flacari pe teava. 

    Daca te uiti pe topicul lui Motologistic ai sa vezi ca a adus recent una. Cred ca am vazut prin Fabrica acum vreo 2 luni. Efectiv imi curgeau balele. De asemenea, sunt multe cu probleme la vboost, cum zicea si Tetea mai sus. 

  7. Am mers si cu 1250GS si cu R1250R. Una dupa alta. Mi-a placut mult GS-ul, singura motocicleta in care parca te urci, nu o incaleci. E misto, dar nu e pentru mine. Asa ca in momentul in care a trebuit sa aleg o moto pentru o tura de 3 zile si vreo 2000 de km, am luat R-ul. As fi vrut RS-ul, dar nu era disponibil. Initial mi s-a parut masiva, cilindrii aia sunt destul de voluminosi si prin trafic te cam incurca putin. Dar motocicleta este supermanevrabila si m-am obisnuit repejor. Ma gandesc ca una cu ceva crashbar si protectii pentru cilindri e si mai lata astfel s-ar putea sa creeze ceva probleme in aglomeratie si la strecurat la limita. Dar nu e un capat de tara. Moto e misto, era cu toate pachetele pamantului pe ea, ESA, Akrapovic, quickshifter, TC si ce mai avea ea. Asa ca da-i bataie. La drum lung nu m-a deranjat ca nu avea protectie la vant, chiar daca era naked fara nimic, nici un parbriz extra, m-am simtit bine. Viteze pe autostrada intre 130-190. Saua destul de confortabila, pozitia, totul. Plecat de la Bucuresti, prima pauza parca la Craiova am facut-o pentru alimentare. Am profitat din plin de pilotul automat, quick shifterul si de sunetul tobei. Quickshifterul nu e ceva musai, as putea merge linistit si fara, pilotul automat mi-a fost util pe niste drumuri destul de libere unde am putut tine vinetze constante. Nu mi-a placut insa acceleratia ride by wire, parca n-aveai raspunsul ala direct. Am testat toate modurile posibile, pe Transalpina incepuse sa ploua asa ca modul Rain a fost la fix. Cand am vrut sa vad ce poate, am trecut-o pe Dynamic si, intradevar, iti livreaza altfel tot ce are ea acolo. In rest, ce sa zic... pe drumuri naspa, suspensia aia face toti banii - si nu era setata in nici un fel, ci lasata doar pe auto. Mi-a intrat si TC-ul pe o portiune cu oarece mazga, franele sunt foarte misto si dozabile. Legat de navigatie, exista o aplicatie BMW, o pui pe telefon si apoi iti afiseaza pe bord detaliile traseului gen inainte, la dreapta, cacamama. Nu am testat-o insa. M-am descurcat bine si fara navi, doar cu telefonul din dotare. Cred ca se poate folosi foarte bine si o navigatie cu ceva ram mount sau alta prindere. E destul loc pe ghidon. 

    Overall mi-a placut mult motocicleta. Daca as fi sa aleg, as alege RS-ul pt acea protectie la vant. In rest nu cred ca sunt mari diferente. Da, si mie mi s-a parut puturoasa si limitata la viteze mari, dar la vitezele unde mergi 90% din timp este foarte faina. Imi place cum livreaza puterea motorul ala. Vibratii si de ce se mai plang altii? Nu m-au deranjat. Aaaaah. Am fost singur pe moto si doar o geanta in spate, pusa pe suportul topcase-ului. 

  8. Daca vrei sa vezi cum se simte un CBF1000, te astept pe la mine. PM pt detalii. 

     

    Ca si moto noua, Tracer900 rullz. Mai ales un GT. De asemenea, fiind inalt poti arunca un ochi si la Versys 1000. Nici F900XR nu-i de lasat, trebuie vazut cum te simti pe el. Pe asta din urma sigur il gasesti la test. 

    Ca si SH, arunca un ochi la Kawa Z1000SX. Chiar era unul de vanzare pe aici.  

  9. CBR600Fi sunt sanse mici sa gasesti unul calumea, intretinut care sa nu iti de bataie de cap in primul an de motociclit. Cele care sunt la noi pe piata, majoritatea-s vai mama lor, probleme ascunse, carpite si peticite. Cele care sunt in mintile lor, fie nu-s de vanzare, fie costa bani multi. CB600F din 2006 e misto, dar ti-as sugera sa cauti, asa cum a zis si SenorPink, ceva cu ABS. Adica uita-te la modele de dupa 2007 unde ai injectie si optional ABS. Iti va fi mult mai usor. Daca astea nu-s pe placul tau, cauta macar ceva cu injectie si ABS. Iti va fi mai usor la revanzare.

  10. N-are importanta ce cauciucuri avea. Putea sa aiba si roti patrate, la experienta lui trebuia sa isi ajusteze ritmul conform cu ce avea. As putea sa fac pariu ca stia foarte bine ce motocicleta si ce cauciucuri are si cum se comporta astea in diferite situatii. Astea-s doar niste minciuni pe care ni le spunem noua ca sa ne credem ca nu ni se va putea intampla asa ceva. Realitatea e un pic altfel. 

  11. Noi pe noi de noi trebuie sa ne pazim. 

     

    Initial, dupa postul lui Niko, ma gandeam sa zic "ia uite-l frate, pe asta, motociclist de atata amar de vreme si o da acum cu ploaia si cu cele 15 grade". Dar omul are dreptate. Isi recunoaste limitele si zona de confort si nu se teme sa le faca publice. Si de asta nu a avut nici un incident neplacut in ultimii ani. Asta ar trebui sa ne dea tuturor de gandit: care ne sunt limitele, unde atingem pragul critic si ce implica asta. Daca la viteza mare nu te simti confortabil, e cazul sa o lasi mai usor, daca pe curbe nu te poti tine dupa baietii care polizeaza scaritele, nu-i nici o rusine, las-o incet si te asteapta ei mai incolo, pe ploaie iti danseaza spatele - ia o pauza pana trece, asta e, ajungi cu 15 minute mai tarziu, dar ajungi. Cred ca asta putem invata din accidentul asta - ca si mama motocicletei cu toate sistemele de siguranta si echipament full de ultima generatie nu te salveaza cand tu depasesti cu mult limitele tale si ale motocicletei, cand in mintea ta nu ai decat "sa trag mai tare sa ajung mai repede, sa iau curba asta cu o viteza mai mare, sa duc cauciucul pana la capat, sa ii dau blana sa vad cat prinde samd"... Pacat, mare pacat, o gresala pe care cu totii sigur am facut-o pe doua roti, lui i-a fost fatala.  

  12. Futu-i mama ei de soarta... rider cu experienta, motocicleta ultima generatie. O lovitura fix in plex pentru toata lumea moto!

     

    Sa-i fie tarana usoara si multa putere familiei!

  13. Nimic deosebit, chiar nu i-am simtit niciodata greutatea. Eu nu am harnasamente cum au baietii aici, camera e pusa in lateral cu o prindere mica in unghi. Doar cand am avut Shoei XR1000 si AGV a mers cu prinderea sus, in varful castii. Acum, pe Shark si Schuberth, prinderea e ok in laterala si imi place mai mult asa. 


    image.thumb.png.a891feb6821944295e5dfad327701053.png

  14. 23 minutes ago, frigider said:

    E mare lucru că nu vibreaza imaginea.

    Aveam eu o super chinezărie și făcea că naiba :D

    Cu cat scoti mai multi bani din buzunar, cu atat iei chestii mai misto. Daca nu vrei sa te duci la Cannes sa iei premiu cu accidentul tau, filmarea e decenta si suficient de clara cat sa se inteleaga detalii si aspecte. 

×
×
  • Creează nouă...