Sari la conținut

AB-33-MAD

Membru
  • Număr conținut

    204
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de AB-33-MAD

  1. AB-33-MAD

    Cu si despre accidente

    confunzi rolul testului si anume acela de minimum de standard. ca si la crash test euroncap, sunt facute la 60 si ceva la ora, asta inseamna ca peste nu se stie? se stie, se fac teste si pana la cedarea fizica a subiectului testului. este evident ca o casca din rasina n-o sa reziste la fel ca si una din kevlar/carbon sau compozite. ele pot trece testul, ca doar e minim acceptat. si nu, diferenta intre o casca de 150e si alta de 600e nu e doar greutatea. de ex o casca de circuit are si viziera mult mia rezistenta, se fac teste si pentru asta. deci nu, nu e garantat nimic pana la 30. acele teste nu au menirea sa garanteze pana la 30 ci sa impuna un minim acceptabil. asta inseamna ca o casca de top poate suporta si pana la dublu. oricum discutia e aberanta pt ca iti poti rupe gatul la 10km/h.
  2. AB-33-MAD

    Cu si despre accidente

    am inteles ce ai spus, insa referitor la integritatea castilor ai hiperbolizat prea mult. multi nu inteleg de ce o casca ajunge sa sara de 500e . daca citesti testele vezi ca smulte sitiuatii de teste sunt "atat de ipotetice" incat relevanta lor e doar un fel de "studiu de rezistanta a materialelor". una e un impact cu un corp ascutit, alta e un impact cu o suprafata plana. cel mai bun exemplu e cazatura lui carlos checa care a incasat o lovitura cu multe g-uri (nu mai retin cat) si a scapat datorita castii.
  3. AB-33-MAD

    Cu si despre accidente

    daca ai timp si rabdare, citeste asta, apoi iti vei da seama singur cat ai simplificat expunerea vis-a-vis de subiect. http://www.webbikeworld.com/eicma-2010/nolan-helmets/dot-vs-ece-helmet-safety-standards.htm
  4. AB-33-MAD

    Cu si despre accidente

    mai bine nu mai scrie, daca nici nu stii ce vb. nu garanteaza nimeni nimic. certificarile ece sau dot (sunt necesarea pt punearea in comert daca nu ma insel) iti dau o idee despre niste norme de securitate celelalte teste sunt independente si complementare sau necesare in alte regiuni ale globului (pt comert). conditiile testelor sunt f diferite. unde ai gasit tu ca o casca iti garanteaza viata pana la o anumita viteza? inceteaza sa mai afirmi aberatii.
  5. AB-33-MAD

    Cu si despre accidente

    in us e DOT iar in europa ECE. sunt o multime de fundatii non profit sau alte organizatii care testeaza echipamente. viteza e doar o componenta, importanta e suprafata si materialul cu care vine in contact. e ca in bancu ala cu un kil de cuie sau un kil de paie. poti sa dai cu 50km/h in ceva deformabil sau in bordura, nu e la fel. dar asta e alta poveste. nu mai mestecati sferturi de informatii ca speriati lumea aiurea. acum ce sa zica unul care nu stie, ca daca pica la 45 km/h e la noroc? ))
  6. AB-33-MAD

    Cu si despre accidente

    unde ai gasit asta? )))))
  7. AB-33-MAD

    Cu si despre accidente

    interventiile tale nu fac decat sa irite pe cei care inteleg ceva in lumea asta si au fix zero efect asupra celor carora, cica, te adresezi. cel mai probabil stii asta dar de ce o faci? probabil iti place sa iti faci o aura de Gandalf The Grey (ca sa ramanem in zona mistica pe care ai invocat-o). daca o zici o data-de doua ori, lasi impresia de om cu intelect respectabil, daca esti redundant, cazi in patetic. sa fii "ales" e o intamplare, nu o invocare
  8. AB-33-MAD

    Cu si despre accidente

    si totusi, stie cineva daca avea viteza? adica mai toti trecem pe langa coloane. evident nu esti idiot sa stai in coloana de 50-100m....mergi pe linie, bar!-bar! din gaz din cand in cand sa auda lumea ca vi, sa nu faca unu st. sau sa te trezesti cu o usa in bot si mergi....daca mergi linistit, fara zgomot si unu face brusc st. te catapulteaza direct spre stalpi. sunt conjuncturi in care deschizi gazul fara sa intentionezi, mai ales daca esti luat prin surprindere si nu ai suficienta experienta (chiar si cu astfel de situatii). nu stiu cum a fost aici dar se poate.....eu am patit (prea complicat sa expun toata situatia) sa ma catapultez fara sa vreau. nu mergeam tare, chiar stateam cuminte la coloana (mare prostie). nu ai nevoie de un f mare impuls pentru o fractura la cervicala. aia cu selectia naturala.....de mare porc (in contextul asta, in alte situatii....merge). nu cred ca alege pe nice sa viziteze. mor oameni nevinovati, mergand in treaba lor. daca intra unul in tine, sa apara altu sa invoce "selectia naturala"?
  9. AB-33-MAD

    Cu si despre accidente

    ce legatura are statistica lu cristos cu un caz concret? daca depasa cu un scooter de 700 era altfel? fiabilitatea e o caracteristica ce se refera la altceva, nu la practicabilitate, eventual. ce legatura are unghiul de viraj din ghidon vis-a-vis de un accident? unghiul de vedere e limitat de casca nu de tipul motoretei dezavantaje nu te pot disculpa decat daca te faci vinovat ca ai acel motor, si ma doare mintea incercand sa gasesc o logica in constructia expunerii. asocieri "nescrise" poate face oricine, indiferent de apartenenta la un grup sau mai singuratic, pe baza a "cat il duce capu'".
  10. AB-33-MAD

    Cu si despre accidente

    total de acord ca suntem neam de dobitoci. vorbesc la modul general pentru ca analizant, situatia e covarsitor generala, exceptiile sunt atat de rare incat ele intre ele nici nu se intalnesc. neamu asta de ghiolbani parcheaza , pardon, isi dropeaza masina pe unde are el treaba. indiferent ca e loc pt asa ceva, ca e interzis sau .....pur si simplu e banda de circulatie. ca e giratoriu, ca e trecere de pietoni, ca blocheaza vizibilitatea total, el, ghiolbanu, isi lasa masina oriunde pe principiul "unde vrei sa o las ca nu este loc". ca si cand, posesia de automobil e obligatorie. in situatii de genu', autoritatile gasesc diverse metote pt a le mai stopa apucaturile, unele mai reusite, altele nu. stalpii aia fac parte din una din categorii. era foarte bine daca erau din plastic.....da' ce sa vezi, mai sunt din plastic dar pe care ghiolbanii s-au prins ca pot trece peste ei. asa ca in lupta asta autoritati-ghiolbani, pierd oameni nevinovati. sunt vremuri interesante in care neamu' cica s-a trezit, vrea sa faca revolutie, ca nu se mai poate, ca ....si urla cat poate ca autoritatile sunt vinovate, ca sunt criminale. pe bune? autoritatile? da oameni? pai da, autoritatile, ca trebuie sa faca ceva sa ii OBLIGE pe ghiolbani sa nu mai faca rele.... cata vreme neatia asta se comporta cum se comporta, putem face revolutii in galaxie, putem schimba toate autoritatile mapamondului, din ziua 2, kktaurile vor fi din nou pe strazi. "ce vrei dom'le, unde s-o las!"
  11. AB-33-MAD

    Cu si despre accidente

    ala e un loc ce necesita MAXIMA PRUDENTA....am spus-o cu aprox 2 minute inainte de impact. as fi vrut sa nu mi se confirme. aveti grija mare acolo sau in toate locurile fara vizibilitate si cu popasuri-restaurante pe marginea drumului. liniile continue au fost, sunt si vor fii calcate de autoturisme, atelaje sau tiruri (chiar nu are importanta care din ele, sunt la fel de mortale).
  12. AB-33-MAD

    Cu si despre accidente

    nu a fost nici un alt motor implicat. a lovit un saab care a facut stanga pe linie continua spre cluj. zoly (asa ii spunea un coleg de tura) a intrat cazut in masina, dupa ce a blocat roata fata, cam la 2-3m de masina. impactul a fost extrem de violent, slabe sanse sa scape (ii doresc maxima sanatate si noroc). smurd-ul a ajuns cam la peste 30 min aproape concomitent cu cei din zalau. nu prea erau semne de revenire nici dupa minute bune de resuscitare, am aflat ulterior ca l-ar fi resuscitat in ambulanta apoi a intrat iarasi in stop c-r. spre sa nu fie un...rip.
  13. f dragut, mult timp am cochetat si eu cu ideea 636. cel mai frumos kawa ever.
  14. am kawa la inima de mic copil dar asta e cea mai urata motoreta pe care am vazut-o in ultimul timp. unde mai pui ca seamana izbitor cu o conserva (riju) priviti poza si va minunati. cel mai frumos kawa pt mine ramane 636 2005-2006, cel mai frumos zx precedentul. inca nu-mi revin cat de dezamagit sunt....
  15. se poate vorbi si de organizare deficitara, fara-ndoiala. nu o spun cu rea intentie ci ca un fost comisar de traseu la etapa de cnr. in romania nu exista suport financiar pt a putea tine sub control astfel de manifestari. sa nu uitam ca suntem un popor primitiv iar semenii nostrii trebuie tinuti in lesa. din pacate unii sufera din cauza asta.
  16. fix la asta ma gandeam si eu...ce bine era macar daca o facea acolo!
  17. nu inteleg de ce unii va tot repetati. n-are rost sa incarcati topicul cu aceleasi opinii sau cu altele postate de altii inainte....serios nu cred ca se mai poate spune ceva. concluzia cred ca e simpla "lasati-o mai moale pe segmente de drum periculoase". credeti ca daca scrieti de 10 ori ca mortul e de vina va creste ratingu de safe raider? cine poate trage concluzii dintr-un eveniment tragic o face si pe cale de deductie logica. cel care n-o face aveti impresia ca se schimba daca i se spune " vezi, si-a facut-o cu mana lui, si tu vei pati la fel....!!!"?
  18. sincer imi repugna enorm forma actuala a discutiei. parerea mea e ca trebuie sa ne limitam la observatii generale derivate din concluziile fiecaruia asupra cazului, puse intr-o forma nepersonala. daca blamati mortul la modul la care o faceti unii credeti ca rezultatul e cel scontat? eventual puteti fi considerati ca doritori de opinii separate. nu incerc sa-i gasesc vre-o circuymstanta atenuanta victimei, sunt convins ca mergea mult prea tare pt zona aceea dar totusi, vb despre cineva care din pacate nu mai este.....poti sa nu fi de acord in f multe feluri insa de la vehementa se ajunge de multe ori (cum se citeste in multe cazuri mai sus) la dispret. din pacate disocierea e trasatura dominanta a natiei.....tot timpul unii se desolidarizeaza de altii si in loc sa o faca elegant ii mai scuipa si seminte in cap... inca o data, nu inteleg cum intr-un topic in care se vorbeste despre un decedat se pot spune unele mitocanii incomensurabile. incetati cu atacurile abjecte, n-aveti pic de decenta sa nu cer mai mult... daca eu ma simt asa si nu-l stiam, nici nu vreau sa ma gandesc ce simte un apropiat de-al lui
  19. montecristo, nu e vb de criticat, din pacate pt amicul vostru nu se mai poate face nimic, e vb de altii carora li se poate intampla o tragedie pt ca ii mananca palma, si poate ca daca se mai gandesc o data inainte sa invarta de manson la capat .... oricum eu unul nu m-am lamurit deloc cum s-a intamplat (viteza, cine, ce cum...) deci opinia mea e mai mult generala, nu privitoare la caz. e regretabil pt oricine, observatiile privesc mai mult pe noi, cei ce citim, nu se adreseaza lui mack...
  20. nu cunosc imprejurarile exacte, nici nu vreau sa discut ca cui este vina. probleme pot avea si cei mai experimentati atunci cand hazardul joaca rolul principal. cand abordezi un viraj la 50 grade si nu vezi dincolo iti asumi un risc imens. uneori drama nu te ocoleste si pe tine. din motivul asta personal imi este frica sa ma dau pe zona aia. drumul e superb, topografia si vegetatia din pacate fac echipa perfecta cu moartea! pacat ca sunt oameni ok, poate de valoare (nu doar dpdv moto) si sfarsesc in astfel de imprejurari. sa nu uitam ca sunt momente cand acel "mancat in palma" poate sa ne fie fatal. mersul moderat nu inseamna legal. inseamna in asa fel incat sa poti evita o situatie neprevazuta. daca intri tare (max) intr-un viraj cu vizibilitate 0 in apex sau la iesire si acolo ai ghinionul ca un tir sa fi ramas in pana...... merge-ti tare fratilor ca de-aia ne-am luat motoare dar nu uitati sa si ganditi putin, ajungegi intregi acasa sa ne putem bucura impreuna si de urmatorul weekend... ultima fraza strica din pacate tot ce ai scris pana acolo....
  21. din pacate zona e exact aceea de show.... ce bine ar fi daca ne-am da pt noi si nu pt cei ce ne privesc. condoleante.
  22. AB-33-MAD

    Chat Mecanic

    la praktiker sunt tzevi de aluminiu de diverse diametre, de asemena platbande, profile, etc tot aluminiu. ajuta f mult la diverse improvitzatzii. pe partea drepta in zona shuruburilor, in capatul raftului. cred ca se preteaza la tine.
×
×
  • Creează nouă...