Sari la conținut

nervOptik

Super Membru
  • Număr conținut

    2.401
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de nervOptik

  1. Da ... barbotarea e atunci cand suflii printr-un pai intr-un pahar cu apa. Scuze de confuzia creata.

     

    Pentru petre81, poti sa imi explici te rog de ce era tot motorul praf daca se aprinde becul de ulei la ralanti?

    » Post actualizat in 05 Feb 2018 23:57

    Fara bullshit ca nu era presiune in galerii

  2. [...]

    Fast forward acu o saptamana, motorul la un service, sincronizat de carburatoare, la 5k ture (acum bateria montata pe un transalp 600).

    [...]

     

    Scuze, imi pare rau pt bateria ta si ca era sa-ti ia foc motorul .... dar eu am ramas putin blocat la faza cu sincronizarea ...

    Mecanicul a sincronizat carburatoarele la 5000 ture?

  3.  

    Daca se aprindea becul la ulei la relanti motorul era praf.

    Nu neeaparat. In primul rand vibrochenul balboteaza in ulei la ralanti ... poate fi vinovat chiar presostatul de la ulei. Dealtfel pompa de ulei poate fi vinovata sau alt tip de ulei decat cel recomandat de opel pt motorul ala.

  4.  

    Am cumparat asa ceva si nu stiu ce sa zic ... In carticica ei arata asta ...Treaba e ca am ''testa.o'' cu o cheie mecanica proaspat calibrata la 12nm si mi-a indicat 11.4 nm (desi ea cica indica de la 20 nm ... metoda a fost : ''pus cap in cap") ... O sa vad daca mai fac rost de o cheie mecanica 5-30 nm sa mai fac niste teste :) .. Atata timp cat strange cu o eroare de maxim 5 nm nu cred ca este problema .... Nu fac interventii la motor. Doar sa nu imi cada suruburile de la ertrieri,piulita de la ax, sau sa plece roata fata fara mine (lucruri zic eu ''minore'' :)))))))))) )

    Cat despre pornit vad ca ramane pe nm .. Nu se schimba singura

    Arata identic doar ca a mea e vanduta sub marca Clarke si are iluminarea cu galben. Acum vad ca nu mai au modelul asta.

    Ziceam ca nu ramane in Nm daca nu salvezi macar o setare. Are 10 setari, si dupa ce am salvat una, dupaia a ramas mereu in aceiasi scala Nm, dar am observat relativ tarziu asta. Poate o fi diferenta de "soft".

    In orice caz ... daca la a ta zice ca masoara de la 20Nm in sus ... aia e. Degeaba o compari cu alta sub aceasta valoare.

     

    De aici am luat-o si tot de aici imi iau majoritatea sculelor.

    https://www.machinemart.co.uk/

  5. Despre adaptoarele astea stie cineva ceva ? Cica au precizie de +/-2% (20-200nm) :)

    Eu am d'asta de aproape un an. Nu stiu daca l-am folosit mai mult de 10 ori ca am si antrenoare torq mecanice de 1/4 care merge de la 5 la 20 Nm parca ... si mai am de 1/2 de la 60 la 300 Nm parca.

    Pe asta l-am cumparat cand la un BMW aveam nevoie la suruburile de prindere a cadrului din fata de cel din spate ... era ceva de genul 45 Nm si 55 Nm. Stateam in cumpana daca sa cumpar antrenor mecanic de 3/8 ... si unul bun costa cat dracia asta, asa ca am zis sa incerc.

    Una peste alta foarte bun ... l-am testat cu cel mecanic de la 60 in sus si merg unu la unu.

    E foarte fency, cu beep, indicator luminos si , iti setezi repede valoarea la care trebuie sa ajungi si beepaie in functie de procentajul torqului ca o bomba din ce in ce mai repede pana ajungi la valoare si atunci beepaie continuu.

    Singurul dezavantaj e ca ... tre sa-l scoti din cutiuta, eventual sa schimbi manusile cand il setezi, sa fii atent mereu sa schimbi unitatile pe Nm pt ca mereu porneste pe kg cm ... cand nu ai nicio memorie setata.

    In rest il recomand. Arata bine si pare foarte robust. Singurul minus ar fi lumina lcd-ului galbuie si parca are bule de aer inauntru cand o aprinzi ... nu ca ar fi folositoare la ceva ...

     

    P.S. in carticica lui scrie ca modelul cu patrat de 1/2 are valori de la 40 la 200Nm nu de la 20 ...

    » Post actualizat in 03 Feb 2018 21:42

    Uite si o poza cu modelele sa cauti ce iti trebuie.

    Spre exemplu asta nu ti-e bun la suruburile de etrier daca porneste de la 40Nm cum scrie in manual ... insa el poate fi setat de la 1Nm ... doar ca nu cred ca e calibrat ca si un antrenor mic de 1/4

    post-25108-0-42877400-1517694022_thumb.jpg

  6. Scuze ... vin cu o completare si rectificare:

    - Toate mobrele honda cu hiss au scos parking lights de prin 2000 si ceva.

    -suzuki, yamaha(nu toti anii post 2000) si triumph (asta am in hala acum) au toate parking lights (an 2016-17)

    - la kawasaki difera de la model la model si de la an la an ... unele au parking lights comutand la stanga dupa pozitia Off, altele au la dreapta dupa contact pus, altele au hazard lights la dreapta contactului.

  7. Singurele mobre pe care eu personal am vazut sa nu aibe lumini de pozitie sunt cele care vin din fabrica cu far luminat de LED, si aici nu vorbesc de DRL-uri ci faza scurta si faza lunga cu LED. Exemplu honda NC750 my 2017, ducati multistrada 2017, r1 2017, kwak h2 ...

    In rest toate mobrele cu becuri halogen au lumina de pozitie, chiar si fabricatie 2017 ca de exemplu Vstrom 1000 my2017, gsr 750, etc ...

  8. https://m.ebay.co.uk/itm/YAMAHA-YBR-125-FOOTREST-BAR-INC-SIDE-STAND/112766613519?hash=item1a4169f80f:g:WfUAAOSwdTJaY5gX

     

    Aici e tot ce-ti trebuie, ba chiar mai mult ca iti da si footpeg hanger (bara de sub motor care sunt defapt scaritele).

     

    Daca ai rude in UK pot sa te ajut eu gratis cu un cric si switch pt modelul tau. Ca sa trimit in tara nu ma complic ca e £20 curierul.

  9. Interesante aspectele astea ... "la proprietar mergea bine" ... "la mine nu porneste a doua zi" ... cred ca nu-i place noaptea singura.

    E frumoasa mecanica si electrica moto, dar nu sa o inveti de pe forum sau de la mecanicii de tractoare de la tine din sat.

    Eu sunt puternic emotionat si incerc sa-ti dau un sfat dupa ce am citit de firu rosu cu alb care urmeaza sa-l pui direct la plus fara sa ai niciun discernamant referitor la ce vrei sa faci:

    Stai vreo 2 zile pe net si cauta manualul, citeste bine partea de electrica, vezi ca pornirea n-are nicio treaba cu CDI (care defapt e TCI in cazul tau) ... mai este o componenta electronica cu vreo 8-10 pini care contine releul pompei si releul de la starter. In carte gasesti modalitatea de testare a acelui releu.

    Documenteaza-te bine inainte s-o pui pe butuci. Asa cum ti-au scris colegii mai varsnici si mai priceputi aici, sunt mai multe probleme cu mobra aia. Degeaba are 110 cai si 5 supape pe cilindru daca te bagi in ea ca tauru in cearshafu rosu.

    Mai bine suna-l pe fostul proprietar, intreaba-l, acum ca i-ai dat banii, ce jumbusluc facea sa o porneasca, etc ...

    Ia problemele pe rand, in ordinea logica, care dupa mine ar fi:

    1. Pornirea

    2. Curatarea si sincronizarea carburatoarelor

    3. Carcasa filtrului

    4. Test puternic la cutie in toate vitezele dupa ce te asiguri ca ai citit ce ti-a scris tng despre ce sa verifici la componentele exterioare ale cutiei. Daca ai bulan si nu sare dintr-a doua, continua si cu carenele ... daca sare, este foarte costisitoare reparatia si rectificarea componentelor. Piese pt cutie nu mai gasesti, iar cele sh sunt la fel de proaste

    5. Carene daca gasesti ...

    » Post actualizat in 05 Jan 2018 20:07

    Inca ceva ... ca mi-a ramas in cap aia cu "pun plus la cdi" ...

    Daca vrei sa o pornesti, pune contactul si atinge cele 2 fire groase de la releul principal de pornire cu o surubelnita lata. (Alea cu piulite). Nu e normal ce zic, dar e mai normal decat s-o tragi cu masina sau sa pui tu plus pe unde crezi.

  10. (...) Nu zic ca mizeria aia care se formeaza in carburi la unii e poveste dar ma gindesc ca fac ei ceva diferit de li se intimpla.

    Hai sa-ti zic eu ce a facut diferit ... acum 2 ani le-a curatat la un mester. Mesteru asta, un fel de mecanic de locomotive a pus jigloarele in acid sa le curete. Nu stiu daca lenea l-a impins sa faca asta sau prostia, dar cert este ca a facut-o. Jigleoarele par a fi cupru la baza si doar suflate cu bronz sau alama. Evident acidul a corodat si materialul este acum mai rosiatic (de-aia ma gandesc eu ca sunt cupru la baza) dar foarte poros. Desi peste tot in lume benzina are aditivi antioxidanti, dupa 2 ani fara benzina, umiditatea si aerul au dus la acea oxidatie verzuie.

    Morala? Nu fiti mecanici de locomotive ... nu spalati piese importante cu acid.

  11. Salutare,

    Va scriu ca noua posesoare de Triumph, dar mai degraba as vrea sa anunt/avertizez actualii entuziasti/viitori posesori.

    Pe OLX (si autovit) apare un anunt pt un Triumph Tiger 2015 la 8000eur negociabil, un "domn"care si l-a adus din anglia si il da(fiind cu numere rosii acum)intrucat vrea ceva mai mare. Dupa mai multe discutii in reasigura de impecabilitatea motocicletei si de neimplicarea ei in accidente, dupa ceva munca de detectiv am descoperit provenienta din anglia de la o mare firma de dezmembrari/recuperari si o poza cu motocicleta cea impecabila cu partea fata accidentata, fara bord, cu furcile strambe:)

    https://www.autovit.ro/anunt/triumph-tiger-ID7Gm1nz.html#contact_form#xtor=SEC-81

    Ce triumph ti-ai luat mandro? Sa-l stapanesti sanatoasa ...
  12.  

    Am rezolvat problema. Avea prea mult ulei... Am schimbat și pus ulei că în cartea service și e ok acum.

    Super ... te-ai scos. Data viitoare cand o mai lasi 3 ani pune cate 5ml de ulei in fiecare cilindru ;)
  13. mama cum arata carburatoarele alea de cbr... dupa asta iti cam dai seama cat de buna e benzina de la noi din tara..

    Bec are dreptate, nu e benzina de romanica, e de anglica ... in ceea ce priveste benzina de romania, cel putin acum 4-5 ani, facea o depunere alba ca si calcarul.

     

    In ceea ce priveste pompa initiatorului, probabil este blocata de mehlemul provenit din particule de mizerie combinata cu ce a ramas in urma evaporarii benzinei in partea dinspre carburatoare.

    » Post actualizat in 29 Oct 2017 16:26

    Salut. Azi am reușit să îl pornesc. O mare surpriza URÂTĂ... Ulei scuipat pe furtunul de la gaze... Prima pornire.. o grămadă de ulei... Apoi ușor ușor a mai scăzut... La ture peste 3000 scuipa ulei. Tind sa cred că sunt segmenții de vina. Întrebare.. sa îl segmentez sau să iau alt motor? Alte bătăi troncanituri nu se aud. Scoate fum alb-albastru pe eșapament.

    Verifica compresia .. desi e tarziu, dar macar vezi cat de grav este si la care din cilindrii.

     

    Deobicei segmentii se lipesc de pistoane in urma calarii, nu degeaba stand, dar umezeala de peste 3 ani intrata in motor si incercarea de a-l pornii fara sa pui niste ulei in cilindrii, e posibil sa fi stricat mai rau segmentii, daca nu si cilindrii.

  14. NEata

    Multumesc de sfaturi

    (Domnu Mircea, asta cu ambreiaju e fumata de mult; sau poate merge la astia care cumpara RS125 ...)

     

    Mobra este un 1200RT din 2005

    Intre timp am gasit ca a fost Cat D write off la 3 zile dupa achizitie.

    Pare ca a stat in garaj apoi mai multi ani

    Primul MOT apare 2008 sau 2009 cu 4k mile

    si totusi cum a mers aia 4k???

    Mobra are acum doar 28k mile

    Sunt scotienii zgarciti cum se spune si pun benzina cu pipeta? Sau ...

     

    Litlekriminal - ai PM cu link

    Omul este disponibil in weekend

    Cat D write off este mai nou cat N (non structural repairable damage)

    Cu siguranta mobra a avut accident minor (plastice, ghidon, manete, etc) deobicei componente nestructurale care nu se mai fabrica oem.

    Faptul ca nu a avut mot primii 3 ani de la prima inregistrare e absolut normal pt ca asa e aici. La toate autovehiculele noi primii 3 ani sunt fara mot.

  15.  

    (...) furtune transparente trase din aerisitoare puse in niste sticle de plastic umplute cu lichid proaspat astfel incat sa nu existe aer pe acel furtun. Am pompat pana nu a mai iesit aer pe acele furtunase.

     

    Gresit!

    Aerisitoarele trebuie inchise inainte de eliberarea manetei. Filetul aerisitoarelor nu este etans! Le poti lasa deschise doar cand folosesti pompa de vacuum sau gravitatia (fara sa actionezi maneta).

    Si eu tind sa cred ca aerisirea a fost facuta incorect/incomplet.

     

    Cel mai usor sa faci o aerisire corecta este sa folosesti gravitatia prima data (practic lichidul in cadere libera scoate marea majoritate a aerului. Daca pompezi intr-una nu faci decat sa muti bulele de colo colo)

    Te asiguri ca e plina ochi pompa (sau cineva te ajuta sa toarne lichid in pompa mereu) si deschizi toate aerisitoarele (depinde de etrieri 2 sau 4) si lasi sa curga vreo 2-3 minute completand mereu nivelul in pompa. Apoi inchizi aerisitoarele si te apuci sa faci pompe foarte rapide(bati cu palma in maneta ) (daca ramane aer in pompa o sa vezi bule iesind) apoi faci pompe pana se intareste putin, tii maneta apasata si deschizi un aerisitor, apoi cand maneta e la ghidon, strangi aerisitorul si repeti .... si repeti cu fiecare aerisitor ... si repeti pana se intareste.

    » Post actualizat in 05 Jul 2017 22:04

    (...) Capatul liber al fiecarui furtunas se scufunda intr-un recipient (pahar de cafea de exemplu ) cu lichid de frana . Capacul rezervorului de lichid al pompei de frana demontat . Se pompeaza continuu pana nu mai iasa bule de aer pe aerisitoare . In acest timp se urmareste sa nu ramana pompa de frana fara lichid in rezervor .Cand se considera ca este suficient aerisita instalatia , se strang aerisitoarele . IN acest fel se si schimba lichidul de frana din instalatiile de franare/ambreiaj . (...)

    Nu mai continua cu prostia asta ca filetul aerisitoarelor nu este etans.

    Se face aerisire old school sau daca se deschid aerisitoarele nu se foloseste maneta.

  16. Avem urmatoarele: Cbr900RR '95, releu de incarcare after market, becurile din faruri Philips ceva cu 30% mai multa lumina.

    De vre.o saptamana i-am montat un voltmetru de ala mic, cu afisaj de 2 cifre. Acesta imi indica urmatoarele:

    -la rece ~12.7v

    -in mers pana in 14.7v

    -la relanti ~13.7v

    -la relanti cu low si high beam aprinse ~ 12.7, uneori si ~12.5v

    -la relanti cu low beam, high beam si ventilator pica in 11.2v.

    -la mers de oras, pana in 5-6k rpm cu low beam, high beam si ventilator urca pana ~13.7v.

    Cel mai tare ma deranjeaza ca ventilatorul se invarte slabut cand stau la semafor de ex si sunt nevoit sa sting luminile ca sa-i dea bine, sa se raceasca.

     

    Mentionez urmatoarele:

    -porneste "la sfert"

    -nu cunosc istoricul bateriei

    -bateria e conform cu manualul

     

    Ce suspectez:

    -contacte oxidate

    -baterie in faza terminala (desi nu se descarca si porneste perfect)

     

    Ce vreau sa aflu:

    -daca v-ati intalnit de problema asta

    -cum s-a rezolvat

     

    De ce nu ma apuc se verificat contactele? Pentru ca nu prea am timp liber si atunci prefer sa "dau o tura", vara-i scurta.

     

    Asfalt uscat!

    Salut. Am intalnit de multe ori aceasta problema inclusiv sa se arda siguranta la pornirea ventilatorului sau caderea de tensiune mai mult de 0,25V.

    In absolut toate cazurile a fost vina ventilatorului! Problema s-a rezolvat cu inlocuirea ventilatorului cu unul nou.

    In ultima perioada m-am confruntat cu ventilatoare de suzuki gsr 750 si sv 650 ani de fabr 2014-2015 ... deci relativ motoare noi.

    Stiu ca este scump sa te arunci la schimbarea cu unul nou, dar daca ai un prieten cu ventilator cu mufa la fel si e dispus sa te ajute faceti swap si verificati caderea de tensiune.

    Daca vrei sa cumperi SH ar trebui sa-l probezi mai intai si sa ti cont ca nu garanteaza nimeni cat mai tine.

    Dealtfel daca ventilatorul nu e capsulat, nu strica sa-l duci la un electrician sa-l curete.

     

    Poti sa faci un mic test cu amprrmetrul. Daca consuma la pornire mai mult de 7.5 Amp atunci asta e problema. In mod normal siguranta lui e de 10Amp

    Bafta

    » Post actualizat in 05 Jul 2017 21:33

    P.s. un ventilator in mintile lui nu trebuie sa suga mai mult de 5-6 amp la pornire

  17. :)) Mda ... hai sa recapitulam un pic:

    initiatorul intreaba in primul post oarecum oripilat de ce i s-a zis sa bage 1.9 in cauciuc ... iar ddin asta deducem clar ca omu nu e racer.

    Discutam de rulat pe strada. Nici el, cum nici eu, si nici restul de 99.9% dintre motociclistii din Romania nu sunt CRISTOSII racerilor. Vad ca deja o ardeti in balarii de superioritate si aroganta in ceea ce priveste stilul vostru de mers si presiunea din pneurile voastre, insa discutam de mersul pe strada pe restul de 70% din mobre care nu sunt de 100+ cai.

     

    @apriliacluj - Pai aparent este relevant cu ce presiune mergi. Uite, colegu' nervOptik toceste Supercorsa in 5K umflate la 2.9, pe o motoreta care are... cat are Thundercat-ul? 100cp in hartii si 85 la roata? ... deci clar e ceva in neregula acolo. Probabil mai trebuie inca 5 pagini ca sa aflam de ce


    Iti dai seama ca daca dupa faza asta, dezumfla la 2.4 si tine mai mult, doar n-o sa vina aici sa spuna, ca doar nu-si da cu firma-n cap

     

    Revenind la quote-ul tau, am rectificat ca sunt 5000 mile (aprox 7000 km) si ca asfaltul in tara asta e altfel decat in Romania. este mai grunjos si peste 70% din drumurile mele sunt pe autostrada. Dealtfel am specificat clar ca eu schimb cauciucurile cand mai am 2,5 mm thread, din cauza ploii.

     

    In alta ordine de idee, eu ies din subiectul asta pentru ca deja mi-e cam sila de aroganta voastra.

    Unu la mana nu ati venit niciunul cu un argument dovedit despre acest set-up de presiune pentru strada.

    Si doi la mana ... niciunul din voi nu lucrati intr-un dealership si nu aveti pregatire si certificare de producator.

     

    Pana nu aduceti dovezi de pe buletin info de producatori de mobre ... cu riscul de a ma manca de popou, continuati sa macanit. Eu am iesit.

     

    P.S. Nu sutin ca 2,5 si 2,9 sunt presiuni BIBLICE cu care sa mergi, fiecare isi ajusteaza dupa cum simte, eu doar m-am obisnuit asa poate ,... inca nu am cazut si nu am chicken strips pe thundercat ...

     

    P.S.2 Acum o sa trec la Avon Storm 3D ca le am gratis, probabil ca va trebui sa las presiunea mai jos pentru ca sunt gunoaie ... asta ca sa fiti multumiti si nu mi-e rusine sa-mi dau cu firma in cap daca gresesc.

×
×
  • Creează nouă...