Sari la conținut

Method

Super Membru
  • Număr conținut

    7.874
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Method

  1. Acum 1 oră, PzKpfW a spus:

     

    Nu se va întâmpla, și nu are legătură cu MotoGP sau Dorna. Circuitul nu are facilitățile necesare pentru echipele de MotoGP. Și pe vremea când era etapă acolo, era doar de GP, Moto2/250cc și Moto3/125cc nu participau. Un alt motiv este că nu le permite legislația locală în ceea ce privește zgomotul.

     

     

    Din punct de vedere spectacol chiar ar fi un lucru pozitiv. Dar atât: motocicletele alea erau mult mai periculoase și, mai ales, nu ar mai investi nimeni într-un motor 2t de capacitate "mare", fără nicio aplicabilitate comercială.

    Laguna Seca e unul din cele mai periculoase circuite pt auto,decum pt moto !

    A murit Salom la Montmelo care e un circuit super safe pt ca deși zidul era departe, nu aveau gravel trap,decum la Laguna unde sunt 5m pana la orice zid.Daca greșești ceva în corkscrew afiș te faci !

     

    2t e...oldies but goldies.

    Nu mai are însă nici o aplicabilitate nici pe strada nici în curse.Sa dai 30 de ani în spate doar pt o nostalgie...

  2. Prima poza cu GP24 dezvelita :

    Whats-App-Image-2024-03-27-at-13-28-05.j  Screenshot-2024-03-27-at-21-03-45-Moto-G

    Acele prinderi motor prelungite zice dl.Oxley (care a si facut poza speculand un moment de neatentie al mecanicilor) ca sunt pt lateral flex.

     

    ...si o vorba grea de la KTM :

    KTM tech: ‘sooner or later everyone will have carbon-fibre frames’

    Pare logic.Avantajele sunt evidente si,ca si cu ride-height samd,odata adoptate de un constructor ceilalti vor fi nevoiti sa le adopte si ei ca sa nu ramana in spate.Cadrul e mai complicat dar...

  3. Mergea decent cu fratii Espargaro si bine cu Zarco - a prins cateva podiumuri.

    Problema cu Zarco a fost faptul ca s-a lansat in cateva depasiri la adresa lui Il Dottore a carui performanta incepuse sa il aduca aproape de locurile 3-5 unde "lucra" Zarco,una la COTA imi aduc aminte foarte clar unde VR s-a urticat masiv desi cred eu ca nu era deloc cazul :

    ...si pe la Assen,printre altele...dar atunci nu te puteai lansa asa sa ataci somitatea sau sa ii iei interiorul,mai ales cand somitatea was lagging behind - din cauza Yamaha was lagging behind desigur nu din cauza lui,nu am vrut sa ii fac vreun afront :D

     

    Ei,cert e ca dl.Zarco nu era agreat absolut deloc de marele maestru emerit,iar Poncharal sa vina si sa mai ceara si motoreta egala cu a lui Rossi era palma suprema pt Rossi,in consecinta a fost tratat cu refuz de japonezi (Rossi zice ca nu a avut nimic de a face in refuzul japonezilor....nu comentam),oricum Poncharal s-a enervat pe buna dreptate,si-a luat echipa si s-a dus la KTM.

     

    Ce e haios e ca imediat dupa ce Tech3 i-a parasit Yamaha, care zisese initial ca nu are de fapt nevoie de echipa satelit si ca le dadea doar in regim de client motorete francezilor si nu erau interesati de telemetrie sau sa le dea o moto spec A,ulterior in 2019 a semnat cu Petronas exact pt ce le refuzase celor de la tech 3 - o moto spec A.Cu  debutantul Q la ghidon si Morbi spec B.

    Se pare ca acum ii ajung blestemele francezilor :P

  4. Acum 9 minute, frigider a spus:

    cat de tare a ajuns echipa satelit yamaha - tech 3 care acum e gas gas cu Acosta..

    Exact aia ma gândeam și eu.

    Privita atunci,decizia luata în pripa de Poncharal căruia i se refuzase la acea ora o Yamaha spec A pt conaționalul Zarco,și în consecință migrarea lui la KTM care se ruga de toată lumea sa colaboreze,a părut ceva impulsiv și...perfect franțuzesc.

    Retrospectiv însă,iată ca Poncharal a avut totuși inspirație : acum are 2 motorete bune și spec A,și pe deasupra și un pilot extraordinar.

  5. Acum 8 ore, B.B. a spus:

    Si tu de unde crezi ca stie Borsoi, a visat noaptea? Nu i-a spus Martin? Nu au discutat?

    Nu e mai simplu sa spui "JM va pleca de la Pramac" in loc sa spui "Borsoi a spus ca Martin pleacă" de parca Borsoi l-ar concedia? Tu nu ai pic de "ureche muzicală" sa faci diferența dintre cele doua afirmații?

    Nu ma intereseaza de unde stie Borsoi nici nu speculez.Tot ce am spus eu e ca "Borsoi a spus ca Martin pleaca" si am dat si quote,nu e nici o nuanta.

    Nu am ureche muzicala,te las pe tine sa sesizezi nuantele sau sa vezi de ce nu mai sta Martin la Pramac si cine e responsabil.Pe mine nu ma intereseaza,ma interseaza doar faptul ca nu mai sta - asta am si constatat si nimic altceva.

    Tu ma tragi de urechi ca l-am citat pe om,la fel ca Pecco si MM cu 0.5s mai slow ai impresia ca sesizezi niste viclenii niste nuante niste insinuari,revino-ti,eu nu am dat nici o implicatie sau nuanta,doar am constatat starea de fapt si anume ca JM nu va mai fi la Pramac in 2025 - asta e lucrul interesant pt mine.

     

    Ti-am mai zis - ai chiulit de la romana in clasele 6-8 si ai reale probleme in a extrage ideea principala dintr-o fraza :

    La Pecco+MM slow era vorba despre gume,iar aici era vorba despre migrarea lui JM la alta echipa (probabil Yamaha speculez eu,in functie si de Q) si in consecinta eliberarea unui loc la next best thing to Ducati factory.

    Acum 8 ore, wolfybv a spus:

    Senzatia mea e ca ei efectiv baga un deget in gura, il umezesc cu saliva si apoi il tin in aer, ca sa aiba o idee incotro o apuca.

    Ahahaha true true.Noi radem dar e trist.Pt ei si pentru Q.Sper sa inteleaga ca nu are viitor acolo.

    Acum 8 ore, adiy32 a spus:

    Japonia este in mare criza financiara si economica.Banca Japoniei a crescut dobanda cand toti asteptau sa o scada.Yenul e in deriva.Se asteapta ca sa fie aruncate multe miliarde de dolari in piata,pentru a calma caderea yenului.La fel ca in toamna lui 2022,cand doar intr-o zi au fost aruncate in piata 4 miliarde de dolari,cash.

    Yamaha Motors pe linga Honda Motors sunt mici,pitici.Dar si unii si altii sunt afectati de ce se intampla in Japonia.

    Povestea e mai lunga si mai complicata.

    La ce probleme au ei pe acolo,numai de bani in motogp nu le mai arde.

    Sa nu mire pe nimeni daca nu se retrag in curand.

    Foarte corect insa e mai mult un semnal de recesiune.Recesiunea nu e recunoscuta de fapt de nici un guvern in afara de cel al Germaniei.

    Banca Japoniei a crescut dupa cum bine ai notat dobanda de referinta de la 0.0% (deci practic dadeau bani gratis bancilor),la 0.1% - in continuare gratis dar au dat un semnal.Fata de ce face FED'ul in SUA (si face bine as zice,incearca macar sa repare raul pe care tot ei l-au facut in pandemie),unde dobanda de referinta e de 5.5%,Banca Japoniei e mult mai finuta.

    Dar recesiunea se simte indiferent daca e recunoscuta sau nu,iar dupa cum bine ai zis,marile companii o simt din plin,mai ales pe aceasta ramura care e mai degraba un hobby decat ceva vital.

    Nu "se intampla in Japonia",se intampla peste tot,cred ca va fi mai rau in Europa decat in Japonia sau SUA,pt ca Europa a facut aceleasi prostii ca SUA,dar nu are forta financiara a SUA,ba mai mult - economiile celor 3 mari puteri europene - Germania Franta si UK sunt total zdruncinate de aceasta inflatie post-covid si de razboiul rece cu Rusia si in consecinta lipsirea industiilor de energia ieftina (Germania cel mai rau).

    Dar bine punctat da - si s-ar putea sa ai dreptate si cu retragerea,am emis si un ipoteza asta.Speram totusi sa nu.

     

  6. Chiar acum, B.B. a spus:

    Iar citești ceva si intelegi ad-literam sau doar ce vrei tu.

    Ai mai spus asta intr-o postare si insiști.

    O spui de parca Borsoi il da afară de la Pramac... Când de fapt realitatea este ca Martin i-a anunțat ca va pleca de la Pramac la final de an orice s-ar întâmpla.

    E dorința lui JM nu a lui Borsoi. JM e cel mai bun pilot pe care l-a avut de când există echipa aia.

    si tu iar tragi concluzii si emiti judecati categorice fara sa citesti sau bazandu-te pe feelingul tau.

    Cand si unde am spus eu ca Borsoi il da afara?Asta ai spus tu,nu imi mai pune vorbe in gura.Si nici lui Martin - vezi ca Martin nu a spus deloc ceea ce bombani tu acolo !

    Eu nu am gresit cu nimic in ceea ce am zis - si anume ca Borsoi a afirmat ca Martin nu va mai fi la Pramac la anul - eu nu am implicat nimic,ce visezi tu e treaba ta dar nu mai imi pune tu vorbe in gura si nici nu mai ridica barfele la nivel de informatii sigure - arata-ne si noua unde i-a anuntat Martin ca pleaca,cand si unde a dat el aceasta declaratie?Pune un citat link ceva.

    Iata declaratia lui Borsoi,fiecare sa inteleaga ce vrea din ea :

    "Personally, I believe that Jorge’s time with Pramac, like it or not, has come to an end. He has been with us for several years, he started in the first year in MotoGP, and we are in our fourth year. The next step has to be the factory bike, whether at Ducati or elsewhere"

    Perfect de acord insa ca JM e cel mai bun pilot al lui Pramac - e prima oara cand au atacat titlul,dar asta nu schimba cu nimic faptul ca nu va mai fi la ei la anul.

  7. Acum 34 minute, wolfybv a spus:

    Sunt mai mici... nu intram in detalii, dar in functie de cat dureaza o sedinta de teste si de profilul de testare (simple fan run sau aeromap), ai costuri undeva intre 1.000€ (pt o sesiune simpla de teste cu ventilatorul pornit 10-30 min) si 20.000€ pt full day session (nu-l lasi sa mearga 8 ore, de obicei profilurile aero sunt destul de scurte comparativ cu cele pt shaker test de ex), bani in care bagi si salariile oamenilor implicati in treaba asta (echipa proprie a firmei care opereaza tunelul, inginerii tai si oamenii de pe data analysis). Ca sa ajungi la 5-6 milioane pe an trebuie sa dormi in tunelul ala aerodinamic.

    Tot ce se poate,eu speculam ca sunt cam ca si costurile la auto.Nu contest,nu am date clare.

    Oricum,referitor la subiectul de baza,se vede clar ca Yamaha nu are bani si incearca sa faca catch-up in cel mai prost fel posibil copiind grosolan si fara sa studieze in simulari si apoi in tunel solutiile concurentilor ci facand trial and error - bolt-on piese - test si vazand daca apare ceva imbunatatit pe telemetrie si/sau feedback pilot.Cutting corners nu faci treaba - nu vor ajunge nicicand sa recupereze terenul asa.

    Acum 42 minute, Cavaleru a spus:

    m-am uitat pe rezultate, in sprintul de la Portimao si-a imbunatatit prestatia fata de Qatar sprint, dar in cursa de duminica a terminat-o la aceeasi diferenta fata de castigator 19+ sec

     

    m-am uitat la diferenta de timp, nu la pozitii

    S-a mers foarte tare in cursa,nu mi se pare o cursa "normala" sau reprezentativa.Sa vedem dupa vreo 4-5 eventuri ce face.

    E normal totusi ca Bestia sa mearga peste el - are o motoreta superioara si o echipa muuuult peste VR46 in spate.

    Acum 29 minute, wolfybv a spus:

    conteaza si gura lui mare de anul trecut, a ars multe poduri atunci. Daca tacea si-si vedea de curse, nu de aruncat cu acuze aiurea, acum era aproape sigur ca pe contractul de factory din 2025 sta scris numele lui.

    100%

    Acum 19 minute, Cavaleru a spus:

    Acosta nu e contender pt el la locul de la factory ducati, Bestia, MM si JM sunt pericolele vazute de noi ce scriem aici, desi eu personal cred ca doar Bestia e cel cu care se bate Bezz pt locul 2 la Ducati.

    Same here - cred ca Bestia si Bez sunt in pole-position.Dar Gigi ii va lasa mult sa se perpeleasca,de aia au si zis ca nu se grabesc - sunt 2 piloti care nu vor pleca niciunde,nu ii e frica ca ii pierde in favoarea altor echipe,ii va lasa sa vada ce pot si va lua o decizie dupa jumatatea campionatului.

     

    Primul loc ocupat va fi la Aprilia zic eu - si speculez Q.Si probabil AE,mai ales in urma declaratiilor lui Oli care zicea ca AE are o telemetrie traznet pe ea.

    Si apoi probabil JM la Yamaha in consecinta.

    Marquez...nu as avea totusi tupeu sa spun cu siguranta unde merge....

    Acum 2 minute, Cavaleru a spus:

    reaba unui pilot e sa vorbeasca prin rezultate

    True that,si ma bucur ca Pecco a inteles foarte bine treaba asta pe sfarsit de 2023 si in 2024.Pt ca pe la jumatatea anului se trezea si el vorbind toate prostiile (remember duma ca n-ar trebui sa le dea altor echipe moto la fel de performante ca a lui si altele),dar in ultimele 2 curse a zis ca "i will do my talking on the track" si foarte bine si elegant a facut.Respekt.

  8. Acum 4 ore, tourist1 a spus:

    Dovi il batea pe MM in duel 1-1 cand cel din urma avea uzura prematura sau alte probleme pentru ca in restul timpului lua bataie cu ceasul de la gara.

    Da - doar ca...cei care hai sa spunem ca nu intelegeau circumstantele, nu ca erau doar hateri vedeau doar ca "Dovi il bate in duelurile 1 la 1 de il usuca".A explicat chiar Dovi ca de fapt el nu il batea deloc pe MM,au explicat si rezultatele,dar meh,lumea vroia sa il vada pe MM cum si-o ia in freza iar fazele cu Dovi erau the next best thing :)

    Acum cred ca va fi la fel cu Acosta - people love the underdog,desi Acosta nu e deloc un underdog ci un pilot reputat,doar ca e debutant la aceasta clasa,dar el a fost vazut "venind" inca din RB Rookies.Are parcurs de alien...va fi mai bun sau nu ca MM?Asta vom vedea,va fi interesant oricum o batalie 4real intre ei.Sper doar sa se poata bate Acosta cu MM.

    1 oră în urmă, xt600 a spus:

    Ai tu dreptate intr-un fel, cu un burlan nu se face primavara, insa marea problema a genialului feedback al Margelatului este ca M1 a pierdut si atuurile pe care le avea. Pooowweeerrr!! Poweeerrr! Atat am auzit in toti acesti ani, de cand fericeste cu mintea lui de oaie creata, dezvoltarea de la Yamaha. Dupa ce se retrage din activitate, il astept sa joace intr-un nou film al francizei Star Wars, Intoarcerea lui Palpatine.. :D Si acum vine cu tupeu sa spuna ca Yamaha are "so many problems". Crede-ma, nu este nici o pierdere daca pleaca de la Yamaha. Cum spuneam, putin probabil ca va mai castiga un nou titlu, dar va strica o alta motocicleta, cu talentul lui.. 

     

    Si mie imi place cum lucreaza Honda, iar rezultatele se vad. Sunt mult mai constanti decat Yamaha, in sensul ca ocupa contsant ultimele pozitii. :D 

     

    Important este ca amandoi vrem acelasi lucru. ;) 

    Nu,desi motoreta aceea e facuta de ingineri contrar spuselor tale,si nu de feedback'ul lui Rossi Vinales sau Q, marea problema a Yamaha e ca la echipa sunt bagati 3 lei 30 si asta se traduce in trial and error si copy-paste pe genunchi solutii aero de la europeni,pt ca daca nu ai fonduri nici nu ai cum lucra altfel.Costurile operarii unui tunel de vant sunt de cca 5-6 mil e/an.Aparte dezvoltari de motor teste pe banc samd.Yamaha sunt pe niciunde dpdv al fondurilor,abordare din anii 2000 atat a curselor cat si a testelor si a r&d,totul este depasit.

    Q a zis f bine ce e nevoie - power si grip pe accelerare,tocmai pt ca el e pilot si inevitabil isi compara motoreta cu Ducati care fix asta are -  power si grip pe accelerare peste a lui.Pilotii cer ce le lipseste in cursa,e treaba inginerilor sa transpuna in practica,vrei sa le si spuna cum sa ajunga la acel power si grip ? Pilotul Q e singurul lucru bun ce a mai ramas la Yamaha zic eu.Dar cred ca nu pt multa vreme.

     

    Mi se pare foarte ciudat ca atunci cand se plangea Rossi de Yamaha erai cel care tipa cel mai tare ca la Yamaha nu se lucreaza cum trebuie (desi Q a facut ulterior Yamaha pe care o blama Rossi sa cam zboare si chiar Rossi a recunoscut asta in 2019),iar acum cand absolut nimeni nu poate face Yamaha sa mearga ok spui ca e vina unui pilot.Cam subiectiv nu ?  :)

     

    Nu am zis ca imi place cum lucreaza Honda,dimpotriva tot timpul am zis ca lucreaza haotic si fara cap - nu mai departe de testul de la Valencia 2023 cand i-au dat noului venit Marini o motoreta 2024...ca sa compare telemetria lui cu?ce? - doar ca Honda au bunavointa si baga bani.Si incearca sa invete.Yamaha nu.

    Yamaha pt a progresa trebuie 1.sa recunoasca japonezii ca gresesc 2.sa bage mult mai multi bani.Ori eu nu ii vad sa faca nici unul din lucrurile astea in viitorul apropiat.

    Acum 9 minute, Cavaleru a spus:

    Bez cred ca are probleme mai mari de adaptare la GP23, la fel cum Bestia a spus cand a trecut de la Gp21 la GP23, ca necesita o adaptare a stilului pt ca motocicleta are un alt comportament.

     

    Posibil ca Bezz sa mai aibe nevoie de 1-3 curse de adaptare.

    Tot ce se poate.Pecco si JM insa s-au adaptat si la 23 si la 24 rapid.Vor fi inevitabil comparatii.

    Acum 29 minute, PzKpfW a spus:

    Nu înțeleg de unde Bezzecchi. A refuzat locul de la Pramac

    Martín a fost foarte aproape de a trece la echipa oficială chiar de anul trecut, în ciuda contractului lui Bastianini

    Pt ca a avut un sezon 2023 infinit mai bun decat al lui Basti,pt ca e si el italian,pt ca e un pilot bun solid rapid si elegant si pe circuit si in afara acestuia,pt ca Rossi si parghiile'i inevitabile...

    Te-ai gandit ca Bez a refuzat locul la Pramac tintind mai sus?

     

    Martin a fost a fost dar cu o conditie - campionatul.Care conditie nu s-a indeplinit.Ba dimpotriva - Martin a spurcat mai pe soptite mai in gura mare cam toata echipa Ducati factory dar si pe Michelin in ultimele 2 curse.Ca tot el sa dea cu bata in balta in cursa.Eu as zice ca JM are cea mai mica sansa de venire la Ducati.

    Sper insa sa ma insel si sa aud ca semneaza cu Ducati.Borsoi a zis clar ca la Pramac nu mai sta - va merge la o echipa de uzina.Sa vedem la care insa...daca pleaca la Yamaha se ingroapa.

     

  9. Acum 5 ore, PzKpfW a spus:

    Posibil. Totuși, cred că în momentul de față Martín are șansa cea mai bună pentru a ajunge coechipier cu Bagnaia. Apoi Márquez, apoi Bastianini.

    Neah - eu cred ca Bezzechi sau Bestia au cele mai mari sanse - l-am si dat pe Bezz prim contender,dar daca Bestia merge in continuare bine,gen ca in 2022 nu ca in 2023,s-ar putea sa il prelungeasca.

    Preconizez ca vor sta destul de mult pt postul 2 - probabil pana in august incolo dupa pauza de vara.

    Oricum JM mi se pare ca are din pacate cele mai putine sanse la un post la factory,MM close second,cred in continuare ca cele mai mari sanse le au cei 2 italieni.Vom vedea.

    Acum 4 ore, frigider a spus:

    a inceput surprinzator de bine, asta o zic.

    (nu ca ma indoiam de talentul sau dar a fost nasol rau anu trecut)

    true true

    Talent a avut intotdeauna.Dar nu a fost niciodata constant - il urmaresc demult nu doar de cand a venit in gp,si la clasele mici era inconstant.2023 eu inteleg accidentare accidentare,dar el era lemn si dupa accidentare.Lasa ca si Bezz a fost accidentat,si Pecco si mai toti au avut probleme fizice etc - Bastianini efectiv era slow.Si inca urat rau printre ultimii - gen cum e Morbidelli iata ca nici nu conteaza motoreta.

    Acum 4 ore, ENEOS a spus:

    Întotdeauna când domină cineva o competiție orice posibil contender va fi luat în brațe de multă lume! Acum nu prea mai domină crashquez, dar reacția e similară.

    exact

  10. Acum 4 ore, apriliacluj a spus:

    n-ai cum sa-i compari, nu stiu ce asemanari ai gasit.....

    Pai normal ca n-ai inteles daca nu ai citit la ce dadeam eu quote.

    Dovi era celalat pilot care "ii dadea mucu" lui MM dupa cum ziceau cativa aici pe forum - il batea in duelurile 1 la 1 de il usca chipurile🤦‍♂️

    (Il batea de il usca" pe 3 circuite favorabile Ducati si de castigat tot MM castiga si cursele si titlurile)

    A plecat Dovi,acum vad ca forumistii (dimpreuna cu presa) incearca sa il ridice pe Acosta preamarindu-l ca pe urmatorul care ii da iar mucu lu Marquez...

     

    Aici era paralela Dovi - Acosta - amandoi il "umileau" pe MM pe depasiri conform forumistilor.

    Acum 2 ore, PzKpfW a spus:

    Pai cum tati ca aveau "a good base" si eu am fost haterit de colegi cand am zis ca bate campii Meregalli,acuma nu mai?Nu mai au good base?Cum e?A,sau baza este nu este restul :D

    Sa treaca peste,sa semneze odata cu Aprilia si sa ii lase cu progresele facute de Meregalli.

    Mi-e teama insa ca pe JM il va paste tehnologia japoneza...

    Acum 1 oră, xt600 a spus:

    Fabio a contribuit si el la "so many problems", cat timp a fost pilotul in jurul caruia s-a construit motoreta. Sincer, abia astept sa il vad plecat. Cu sau fara el problemele sunt aceleasi, ba chiar as spune s-au agravat, cu el in echipa. Hai cu JM la Yamaha!!

    Da,da,Fabio a contribuit masiv.Le-a dat feedback gresit stim stim.

    Tu nu vezi ca aia vin in teste cu cate o tingire de teava pe care o tot pun si o scot sa vada daca castiga 3Nm cuplu pe ture medii?Ce progres sa faca aia poti sa le dai 200 zile de teste pe an...

    Diferenta de stil de lucru intre Yamaha (pt ca Yamaha sunt de departe cei mai zgarciti,Honda nu stie de unde sa inceapa insa macar au bunavointa si bani,se straduiesc,Yamaha nici macar) si tripleta Ducati-Aprilia-KTM e de la cer la pamant.

    Yamaha inca are impresia ca se mai poate lucra cu trial and error.Gen 1996.In ritmul asta...

     

    Si eu abia astepta sa il vad plecat pe Q (probabil motivele noastre difera insa nu conteaza asta :D ).Problema nasoala e ca,dupa cum bine zici,cred ca JM va veni la ei.Si ala nu e ca Q,ala va merge 3 curse dupa aia va face crize prin presa de frustrare.Nu vad un outcome bun in colaborarea JM-Yamaha....dar mi-e teama ca JM la Yamaha va ajunge,altundeva nu prea vad unde...

  11. Acum 2 ore, B.B. a spus:

    A fost tire management, ca nu au mers ca in SPRINT! In SPRINT au mers la adevaratul potential.

    As usual,emiti niste pareri categorice fara sa te documentezi in prealabil.Si ca de obicei,sunt total gresite.

    Te-ai uitat pe timpi inainte sa vorbesti prostiile cu tyre management?Ai facut o comparatie a timpilor din sprint cu cei din cursa?Daca ai fi avut curiozitatea sa te uiti 10s inainte sa vorbesti ai fi observat ca sunt relativi identici la primii 3 - 1.39.0's...1.38.8-9,deci normal ca spui numai prostii daca nu te documentezi...

    Dar naiba,cand am subliniat ca nu s-a facut tyre management si s-a tras tare inca din tururile 4-6,7 pana la sfarsit (am pus accentul pe primii 3 + Acosta care chiar din turul 4 a inceput sa plece tare),(chestie total atipica curselor de duminica si specifica doar sprinturilor),tu in loc sa intelegi ideea de baza cu gumele te-ai cramponat pe faptul ca nush ce timp am zis eu ca a facut Pecco si ca nu l-a lasat pe MM sa se etaleze,ca daca se etala Memelu ii rupea pe micuti - normal ca gandind asa de fanboi,cum sa poti intelege ideea de ansamblu cu gumele?

     

    De aia nici nu ma asteptam sa ai...inteligenta?logica?normalitatea sa consulti niste sheets cu timpii pe tur inainte sa dai verdicte categorice despre ei.

    Meh,pe partea cealalta,de la fanboi nici nu ai ce mari pretentii sa ai sa poata gandi mai departe de taste,sa citeasca un timesheet inainte sa vorbeasca despre el...nu prea poti sa ai nici o pretentie de fapt.

    Galerie,atat : hai Steaua mue Dinamo "l-au tinut pe MM ca altfel ii lua pe sus"...Ce sa-i faci,vorba aia,de unde nu e,nici Dumnezeu nu cere...

    Acum 2 ore, Cavaleru a spus:

    uita-te pe timpi si compara timpii de sprint cu aia de duminica si o sa vezi JM a mers intr-un ritm similar, la fel si MV (pana la failul cutiei de viteze) si tinem cont ca a fost medium pe spate in loc de soft ca in sprint

    Eh,uite ca unii se mai si documenteaza inainte sa scrie.Thank you,finally o persoana logica :bow:

    Domnul @BB #93 fanatik se trezeste vorbind fara el,as usual.Si nu ar fi nici o problema daca s-ar trezi vorbind aiurea despre MM si alte subiecte "lirice",dar timpii pe tur nu au nuante,sunt matematici,nu pot fi interpretabili ca subiectul cine a dat jos pe cine.

     

    Dupa cum bine ai zis - in cursa s-a mers timp de....20-21? de ture pe mediums la acelasi nivel la care s-a mers in sprint pe softs.Si mediumurile nu s-au "taiat" pe final din moment ce cei din fata au mers in 1.38.9-1.39.0-2 pana aproape in ultimul tur.Asta a fost marea mea mirare.

    Totul a plecat de la forcing'ul lui Acosta (care repet m-a facut sa pierd 2 beri) pt ca eram convins ca isprava din Qatar se va repeta.Dimpotriva insa - a inceput sa forteze in turul 4 si efectiv nu s-a mai oprit pana in ultimul tur cand l-a depasit pe Vinales.A plecat din turul 4 din spatele lui Miller fortand clar pe frane si probabil si accelerare si s-a oprit in ultimul tur pe 2?Cum l-au putut tine gumele ???Asta nu s-a intamplat niciodata pana acum in era Michelin (sa ma corecteze colegii daca gresesc).Si de asta m-am dus direct la timesheets si mare mi-a fost mirarea cand am vazut ca nu doar Acosta ci TOTI cei din fata au mers in aceeiasi timpi foarte rapizi prin urmare no tyre management.Si asta vorba colegului pe un circuit renumit pt tyre wear.

     

    So?Ce s-a intamplat - de ce au tinut mediumurile asa?Repet - nicicand in era Michelin nu am vazut forcing din turul 4 pana in turul 24 (Acosta este exemplul extrem - 20 de tururi dar si ceilalti au fost destul de aproape).Mindblowing.Cel putin pt mine.Sa nu le fie de deochi vorba aia :P ...si sper sa mai vedem si alte asemenea curse fara tyre management !!!

    1 oră în urmă, nike a spus:

    Si-o ia de la Acosta, a 3a oara!!!

    Acosta asta incepe sa fie pt voi (care probabil sunteti hateri MM in completa antiteza cu maestrul @BB) un nou Dovi.Facepalm.

    Care si Dovi ala tot asa il batea pe MM pe unde il prindea dar castiga 3 curse pe an si zero titluri,dar in rest mare om mare caracter.

     

    In Qatar Acosta a depasit prost aiurea si degeaba si a si recunoscut asta.Nu a fost nici o vitejie ca l-a depasit pe MM sau pe cine a mai depasit el,lumea s-a excitat aiurea.In acel moment toti absolut toti pe care i-a depasit marele Acosta faceau tyre management si mergeau in ritmul dinainte stabilit pt a nu uza gumele...drept dovada a ceea ce zic,Acosta a stat in fata lui MM 2 (doua) ture dupa care s-a taiat ca maioneza cu gumele praf cand toti din fata au inceput sa forteze pt ultima parte a cursei.Acele depasiri au fost o prostie de rookie si a si recunoscut voalat.

     

    Aici in Portimao insa...not the same thing.Aici omul a avut pace de podium,similar cu primii 3.Asta in timp ce Binder (il luam pe Binder etalon pt KTM) nu a avut nici pe departe acelasi ritm.Aici da,jos palaria.Promite maxim :ok:

  12. Acum 39 minute, B.B. a spus:

    Bai omule, intelege ca NU AU Mers ci A MERS. Pecco a mers incet. MM doar a stat dupa el cuminte facand tire management in timp ce Pecco se chinuia. MM putea merge mai tare dar nu a mers pe cand Pecco NU PUTEA Merge mai tare a zis el cu gura lui.

    M-am legat de asta pentru ca tu vrei sa subliniezi CE BINE mergeau cei din fata fata de prostii astia doi.

    I DON'T CARE !! Ma doare undeva care din cei 2 frumosi a mers mai incet si care mai tare.

    Omg nici acum nu ai inteles ce spuneam eu - eu vorbeam despre faptul ca gumele nu s-au degradat desi s-a fortat pe toata durata cursei,esti in stare sa intelegi asta?

     

    Daca iar ma iei cu Pecco si MM fac cu capul.

    NU VROIAM SA SUBLINIEZ NIMIC LEGAT DE CEI 2 in afara de faptul ca erau cu juma sec pe tur mai slow.Amandoi.Ca unul era slow si alalalt mai rapid sau invers si DECE era unul sau altul mai slow ma lasa rece.AU MERS ! - amandoi dimpreuna.Asa zice foaia - daca contrazici si foaia aia....

    "nu sunt buni timpii pt ca Pecco il tinea de mana pe MM" nu?

     

    Dens.Foarte dens.Fuckin'Marquez si tifosii 🤦‍♂️

    Tot timpul am zis ca nu e bine sa ai de-a face cu fanaticii,nu inteleg nimic si nici nu ii intereseaza altceva decat sa isi pupe idolul respectiv sa ii scuipe pe cei care nu il pupa.Mi-e sila.

    1 oră în urmă, damager a spus:

    acosta are un stil asemanator cu JM.  Iese f mult de pe motocicleta si duce viteza mare pe viraj.

    pare a fi noul stil pe care-l vor adapta pilotii.

    acosta chiar mai mult decat JM mi-i se pare ca se intinde. Si trasele sunt f agresive, iar faptul ca duce viteza pe viraj il ajuta cu gumele.

    Memelu a zis la conferinta de presa pre-event referitor la Acosta "toti cei veniti proaspat din moto2 au acest stil curgator si care duce multa viteza pe viraj",dand de inteles oarecum ca se vor suci odata pusi in tema cu problemele motogp....si as adauga eu se vor adapta la particularitatile motoretei pe care sunt respectiv viteza pe curbe sau accelerare.

    Stilul cu extra-lean pe curbe ghici cine l-a inventat? :D ...ar trebui sa il invete MM din nou?

    Cred ca stilul depinde ff mult de motoreta.

    Si nu cred ca ar trebui sa il luam pe Acosta de exemplu si/sau etalon.

    Aici a facut un rezultat magnific.E un fluke?va continua?Pe circuitele unde va fi invariabil necesar tyre management cum se va descurca?Sunt inca multe semne de intrebare in legatura cu Acosta.Dar pana acum,promite maxim.La mai mare.

  13. Brad Binder after losing out to Pedro Acosta :

    When discussing his battle with Acosta, Binder also gave the Spanish teenager huge praise after it became very clear that Acosta was the quickest KTM in the race.Although they’re not teammates, riding the same bike is something Binder feels he can learn from, even with his much greater level of experience over Acosta.Binder said:

    “When he passed me he was rolling. He is really special.

    “When you watch him you can see how good he is. The way he can control the bike, carries a lot of corner speed, he is a real class act.

    “Hats off to him. He really deserved a podium. I’ve always had good teammates and teammates that pushed me.

    “You can look at it as a blessing or a curse, but it’s always been good for me.

    “I think together we can keep pushing and try to get this project going forward.”

     

    Respekt dnu Binder,baiat salon ca de obicei si deloc hater :ok:

    Mai rar comportament asa salon la pilotii de gp.La piloti in general.

  14. Acum 2 ore, damager a spus:

    si pe un circuit recunoscut pt consumul de gume. Intresant.

    Eeexact - e si un circuit care in mod normal cam mananca gumele.

    New medium much better compound tyre, sau?Ce s-o fi schimbat?

    Oricum e de salutat aceasta situatie,si speram sa se repete de cat mai multe ori pe parcursul sezonului.

    Acum 1 oră, B.B. a spus:

    Tu ai spus de MM ca a ramas de căruță ca nu mai putea.. asta ai spus si de asta m-am luat.

    Te citez din nou

    Repet - iarasi nu esti capabil sa extragi ideea de baza dintr-o fraza,uite colegul mai sus a inteles foarte ok despre ce vorbeam eu si la ce atrageam atentia.

    Am si subliniat naibii si tot nu intelegi? Nu era vorba despre Pecco si MM !!

     

    Am constatat faptul ca primii 3+Acosta au mers undeva in jurul a 1.39.0 toata cursa fara sa isi distruga gumele si ca domnii Pecco si MM au mers cu jumatate de secunda pe tur mai slow,nu era vorba DE CE a mers MM mai slow ! Ma citezi "din nou" dar tot nu citesti ce am scris :

    Acum 1 oră, B.B. a spus:

    Te citez din nou

    Citat

    "Memelu si "pretenu" lui Bagnaia (viitorul coleg de echipa nu? :P ) au fost cu 0.5s/tur mai slow decat astia 4.Pecco mai rau,incepuse sa o taraganeze rau la sfarsit se apropia de 1.40's,de asta a si fost atacat ,dar nu are a face,vroiam sa subliniez altceva :"

    O cursa fara tyre management?This is new !!

    Acum ca ti-am bolduit ideea de baza ai inteles despre ce vorbeam? Nu era despre MM,Pecco de ce au mers aia mai incet sau de ce a cazut Pecco peste MM sau viceversa etc. ERA DESPRE GUME !!!

    Omfg...unii chiar au probleme de intelegere a unei fraze simple...si tunnel vision pe deasupra.

    "MM MM ,l-ai atacat pe MM" 🤦‍♂️

     

    Continuati cu Bruzli il bate pe Vandam in rest.Succese.

  15. Acum 11 minute, B.B. a spus:

    Bai iar parca ai ochelari de cal, cel care a mers prost si a recunoscut in interviu a fost PECCO iar MM a stat cu el, cu colegul crezand ca e doar tire management din partea lui. Nu stiu daca MM a vazut că primii trei s-au tot dus.. e clar ca Acosta a văzut si si-a vazut de drum.. MM probabil a zis ca poate recupera in ultimele 4-5 tururi, cum a si declarat, pe final se sintea bine si urma sa ..push!

    Da am zis eu ca Pecco n-a mers prost?Nu inteleg de ce ma certi :D

    Eu am subliniat faptul ca primii 4 piloti nu au facut tyre management in aceasta cursa si totodata au mers ff tare si ca asta e o premiera.

    Si concluzia ta care e? "ba tu iar ai ochelari de cal - Pecco e cel care a mers prost" .Facepalm :crack:

     

    Nu prea ai invatat la limba romana in clasa a6a sa extragi ideea principala dintr-o propozitie sau fraza nu?Vad ca ai lacune mari la capitolul asta.

    Aa,sau nu citesti decat acele pasaje ce tin de MM,restul e doar zgomot de fond?Si ai crezut ca l-am atacat?Nu l-am atacat,stai linistit.

  16. Ce e e interesant insa e faptul ca de ex JM a mers aproape toata cursa in acelasi ritm - low 1.39's high 1.38's,Bestia la fel,Maravilla la fel.

    Acosta a inceput sa forteze treptat din turul 4 si nu s-a mai oprit pana in turul 22 cand a facut personal best 1.38.8 si probabil in turul urmator cand l-a luat pe Maravilla.

    Timpii astia sunt ff competitivi,previous record in cursa era Aleix Espargaró, Aprilia RS-GP23 (2023) - 1:38.872,care a fost batut de Bestia cu 1.38.685.

    Deci primii 3+Acosta au mers absolut toata cursa in 0.1-0.5s de fastest time,ritmul a fost unul incredibil de rapid si mai ales constant pe toata durata cursei.

    Memelu si "pretenu" lui Bagnaia (viitorul coleg de echipa nu? :P ) au fost cu 0.5s/tur mai slow decat astia 4.Pecco mai rau,incepuse sa o taraganeze rau la sfarsit se apropia de 1.40's,de asta a si fost atacat ,dar nu are a face,vroiam sa subliniez altceva :

     

    O cursa fara tyre management?This is new !!

    A scos Michelin vreun new compound pt medium?E total diferit de restul curselor sa nu se faca tyre management - trebuie sa ne amintim de cursa asta - cat mai multe ca ea !!! :ok:

     

  17. Acum 23 minute, frigider a spus:

    Neasteptat de slab Peco in cursa mare.

    isi revine el.

     

    Cum ziceam: urmeaza un an greu.

    Daca Peco nu ia camp anul asta pt mine va fi campion de carton :D 

    (desi cand a scos  96 de pct de la Q...alea cam pe merit au fost, anu ala a fost pe bune, dar tot in lipsa lui MM :)  )

    au zis in cooldown room ca "mediumul a functionat mult mai bine decat softul",poate Pecco a ales specificatia gresita,a zis si MM ca "he was struggling with the tyres".Exista undeva vreo statistica sa vedem si noi care pe ce gume a mers in cursa? De Acosta,Vinales si Pecco sunt curios.

     

    Pt mine a fost campion de carton in 2022 - acel campionat nu a fost castigat in vreun fel de Pecco,care a mers si el execrabil in acel an si a gresit enorm,a fost pierdut in ultimul hal posibil de Q.

    Daaar,dupa 2023,nu mai am ce sa zic.Respekt.

     

    MM nu are a face in 2022 si 2023 - cine l-a pus sa isi rupa mainile?

     

    * Am citit acum - toti absolut toti au fost cu hard spate medium fata.Deci nu se explica nici problemele lui Pecco nici avionul Acosta cu gumele.

  18. Acum 8 ore, PzKpfW a spus:

    Părerea unanimă este că a fost incident de cursă acolo, cu vină ceva mai mare a lui Bagnaia.

     

    Dar personal mi-a plăcut de italian acolo. S-a băgat la bătaie.

    +1

    Acum 2 ore, B.B. a spus:

    Pecco: No, ( inspiră adânc) this is something that unluckily can happen.

    Aaa asa da :)

    Acum 3 ore, B.B. a spus:

    Iar interpretezi mai rau ca tata maria de la piata, auzi tu, i-a trântit usa in nas pt Factory.. bai dar parca MM la factory era exclus din start!! Cum plm sa-i închidă ușa, Pecco!! 

    Bai omule cartile sunt deja jucate de cand MM inca se plimba cu Honda, ti-am mai zis.

    ...si eu interpretez rau :crack:

    Am mai zis - nimic nu e exclus si totodata nimic nu e done deal.Pana nu e.Nu stim nimic.

     

    Nu am exclus niciodata ca MM sa vina la Ducati factory la fel precum e posibil ca orice alt pilot bun sa vina la Ducati factory,insa e o diferenta de la cer la pamant intre ce e posibil si ce e probabil.Eu cred ca e o probabilitate din ce in ce mai mare ca MM nu va veni la Ducati factory - ceea ce am zis (nu stiu daca ai inteles unde bat,se pare ca nu) e faptul ca acum sefii Ducati inclusiv Domenicali care era prezent in geaca'i de piele,au prins un crampei despre cum ar fi treaba la Ducati cu Pecco si MM pe fix aceeiasi motoreta...si nu cred ca au batut din palme :D

    So speculez ca retrospectiv asta va fi un moment de consemnat in the silly season.Vom vedea oricum,deocamdata oricum nu stim nimic.

    Acum 3 ore, B.B. a spus:

    Aaa,pai asta inseamna ca si Laverty "e putin subiectiv" precum am fost si eu acuzat :bounce:

  19. Acum 33 minute, xt600 a spus:

    Pe de alta parte, nush' cum drack face, dar numai unde este el pe circuit se intampla cate una de asta... :D

     

    Dincolo de incidentul asta, trebuie remarcat ca JM a mers perfect astazi si, ceea ce este foarte important, are 60 de puncte, fata de doar 37 ale lui Bag. Are de recuperat italianul... 

    Aaa,clar MM se risca si le cauta.Dar pe de alta parte,MM nu are mare lucru de pierdut,spre deosebire de Pecco,care avea cu totul alte treburi in afara de a-si masura oole cu MM,batalia lui nu era cu MM.

     

    Insa am zis si repet,s-ar putea ca ,cu faza asta,Pecco indirect sa ii fi inchis usa in nas lui MM la Ducati factory.Ceea ce pt Pecco...daca il taie lui MM accesul la o moto Ducati factory...hai sa spunem ca a meritat sa se dea pe jos intr-o cursa.Mai ales ca e inceput de sezon.

     

    Da,JM s-a distantat,a invatat sa priveasca in ansamblu si sa nu se cramponeze aiurea.Insa e lung campionatul...

  20. Acum 26 minute, xt600 a spus:

    Am inteles eu bine engleza lui Pecco? a zis "this is likely gonna happen again"? Ahaahhaha genial.Omul imi e din ce in ce mai simpatic.

     

    Sa inteleg din ce zice Marquez ca au vorbit in particular dupa si Pecco a recunoscut ca a gresit? "he knows which mistake he did?"

    Bagnaia and Marc Marquez' Portimao crash from all angles

    Din unghiul de final,care reda incidentul din perspectiva spaniolului,eu nu il pot gasi pe MM vinovat,imi pare rau.

  21. 1 oră în urmă, damager a spus:

    crede-ma, stiu aia exact unde e. Eu nu te-ai facut nici fan, nici hater acuma ti-ai schimbat parerea, stia unde e, dar nu stia exact unde☺️.  Daca eu, care sunt in nimeni stiu cand e unul un roata mea, crede-ma, aia stiu exact unde e, mai ales cand iesi larg. De aia a si vrut sa inchida rapid, daca eram mai rapid, tinea trasa mai larga si il depasea pe accelerare, teoretic avea mai multa viteza pe viraj.

    Pai implicit daca ma acuzi de subiectivism inseamna voalat ca ma faci fan.Cine e subiectiv? - cineva care are simpatii pt MM in cazul de fata.No biggie oricum,sunt obisnuit sa fiu acuzat.Am tinut doar sa semnalez ca tot eu l-am criticat nu mai departe de azi dimineata pt block-pass'ul nesimtit la JM din sprint...azi dimineata nu mai eram subiectiv?sau mi-am schimbat din nou parerea ahahahha

     

    Nu,nu mi-am schimbat parerea cu privire la ceea ce am zis - am detaliat doar si repet - nu am dat de inteles ca MM nu stia ca ala era in coasta lui - nu avea cum sa nu stie din moment ce in secunda anterioara tocmai ce trecuse de el - insa clar nu stia cand a inchis ca Pecco va fi acolo - altfel nu intra ca talanul cu capul in carena lui nu?

    Pt ca daca tu implici ca MM stia la milimetru unde era Pecco inseamna ca MM - logic - a intrat inadins cu capul in motoreta lui Pecco - iar asta mi se pare aberant.

     

    Eu zic ca MM a fost nitel wide dar nu asa mult incat sa nu incerce sa nu inchida si normal ca intre a alege sa dea inapoi sau sa inchida agresiv a ales agresivitatea...ca asa e nascut.

    Pe mine nu ma mira absolut deloc ce a facut MM - ma mira Pecco.SI ma mira intr-un mod placut.Chiar daca,dupa cum am mai zis,azi a iesit rau pt lupta lui la campionat,cred ca atat dpdv cohones cat si dpdv politic a pus un mare picior in prag.Ma inclin.

    1 oră în urmă, xt600 a spus:

    Bineinteles ca nu, dar daca te uiti pe inregistrare si pe poza postata de colegul @September intre el si vibrator mai erau vreo 3 m de pista, avea loc berechet sa faca  o depasire curata. S-a lacomit si Bag si a iesit si el mai larg decat ar fi trebuit. In ceea ce ma priveste, eu consider ca a fost incident de cursa, dar chiar si asa, in cazul de fata nu i se poate imputa lui MM contactul. Are el bube in cap, dar nu e cazul acum. 

    Dupa cum zice si colegul ,cred ca Pecco a dat si el nitel drumul la frane,s-a culcat pe interior si a zis "ba pe-a matii bai smechere,oi avea tu 8 da am si eu 4? boabe,and now let me show you my balls" :D

    1 oră în urmă, xt600 a spus:

    Mai, copchilu' piloteaza KTM-ul ala ca pe o motoreta de Moto2. Exact acelasi stil pe care il avea la clasa anterioara. Si cred ca asta este modul corect de a merge cu motociceta KTM. Si Binder o arunca in toate partile. Aici, stilul asta de mers nu l-a penalizat, dar in prima etapa, la Lusail, nu i-a iesit la fel de bine. Alt grip, alte conditii. Daca vrea sa fie, cursa de cursa, la bataie cu baietii din top trebuie sa invete gestiune de pneuri. Dar baiatul prinde repede si, repet, are un stil superb de pilotaj. In plus, spre deosebire de altii, ... stim noi cine... :D pustiul nu are prea mult stres in a face depasiri, inclusiv la pilotii de top si recupereaza frumos. 

    nu,nu nu e asa de simplu pt mine a fost mindblowing - BB daca face la fel ca el (a si facut in multe curse overriding masiv),la sfarsit de cursa il vezi schiopatand pe acceleratie de la 7-8 in jos ca nu mai are guma nimic - asta inca ataca la Vinales in penultumul tur.

    Unde era Binder care e top dog la KTM?Putem sa il luam de etalon clar.Acosta a fost ....mult peste asteptari.Mi-a adus aminte de Marquez 2013 dar mai elegant mai rasat.

     

    Wtf - a fost ceva cu gumele cu track'ul cu idk - nu stiu daca ai observat dar cursa a avut...25?26 de tururi?

    stim povestea - primele 2 tururi blana orbitoare pt a castiga cat mai multe pozitii posibil dupa start,apoi tyre management si iar tyre management pana vedem "5/6 laps remaining".Atunci incep sa mareasca stroke'ul pe rezervor gol si sa se forteze unul pe altul sa isi dea call sa vada care cata guma mai are.Atunci cate unii mai fac fastest lap.

    Ori nu stiu daca ai observat dar prin turul 12 Bagnaia i-a dat un fastest lap si dupa aia la un tur distanta JM i-a intos inapoi moneda cu Vinales cam in aceeiasi timpi - au inceput sa mearga tare de la jumatatea cursei si nu s-au mai oprit pana la final.

    Ceva a fost cu grip'ul - la Acosta s-a vazut cel mai bine,dar si ceilalti au mers ff tare de foarte devreme - circuitul asta e foarte bland cu gumele ? sau idk dar ceva a fost total diferit fata de normal.

    Acum 32 minute, Geologu a spus:

    Numai că Pecco nu s-a uitat de trei ori în ochii lui MM înainte să îl scoată de pe trasă și n-a dat cu copita. 😋

    :lol: Genial.Foarte adevarat insa can't argue that :D

  22.  

    Dacă stau însă bine sa ma gândesc,cred ca Pecco a făcut voit sau nu o mutare fantastica pt ca le.a arătat lui Gigi&Co (era și șeful suprem al Ducati În boxe nu știu dacă ați vazut),le.a dat tuturor șefilor un taste despre cum va fi la echipa Ducati dacă îl coopteaza pe MM.Vor ieși astfel de....scantei for sure.

    Sunt convins ca le.a dat de gândit.

    Aceasta cursa nu cred ca va fi benefica pt șansele lui MM la un ghidon factory :D

    @B.B.

    1 oră în urmă, xt600 a spus:

    Nu a fost ritm fals... atat a putut. 

    True that

    Pe mine Acosta însă m.a dat pe spate.Cum ma sa mergi în drifturi 3 sfert de cursa si totuși sa mai ramai cu gume pana la final?am pus pariu ca la 5 6 tururi de final îl depășește Binder la loc am pierdut 2 beri :)

    Acum 5 minute, Speedy.K a spus:

    La fata aia pe care o are si la vrajitoarele dominatrix care il asteapta in padoc nu ma asteptam de la el la atatea 'oaie.

    Măturile lui Pecco :crack:

    Uitasem de ele,aia clar a făcut atac de panică când l.a văzut pe jos.Moment Mastercard.

  23. Acum 1 oră, damager a spus:


    fine nuante de subiectivism☺️... pilotii stiu exact unde sunt oponentii, ii aud, doar nu crezi ca asculta muzica cand merg. MM a vrut sa-l inchida sperand ca Bag va lua mana din gaz. Doar ca Bag a facut ce facea MM cu honda. Sper sa ramana incident de cursa si sa nu se dea vreo penalizare aiurea.

     

    Intrebarea ramane dc Bag a pierdut fata din cauza lui MM sau a fortarii lui. Este clar ca ii pleaca fatain momentul contactului, intrebarea este ... oare de ce?

    Hahaha iarăși sunt fan Marquez?Măcar dacă spuneai ca sunt fan JM....

    Îmi place ca BB mi.a reproșat chiar azi ca l.am criticat pe MM în sprint acum tu ma faci voalat fan.

    People are funny - vor sa catalogheze : ori ești hater ori ești fan.Nu e voie sa fii nimic :)

     

    Normal ca MM știa ca e Pecco lângă el dar nu știa dacă e la 2m în spate sau la 30cm în spate Normal ca a închis agresiv (cel puțin a vrut sa închidă) negândindu.se la celalalt dar dooh,era ceva de așteptat.

    Cine da înapoi pierde,e lege.

    Nu ieși campion mondial cedând.

     

    Incident de cursa.Asta este.

    Asta a fost First Blood,ca în Rambo :D Episodul 1.Va urma.Nu rămâne asa.

    Era inevitabil de fapt sa se "întâlnească" asa.

    Ma miră totuși Pecco.Sincer,a crescut în ochii mei,mai întâi după ultimele 2 curse din 2023 și acum ca n.a clintit în fața lui MM si ca i.a plătit cu aceeiasi moneda.Din ce în ce mai demn de respect :ok:

    Pleaca cu fruntea sus de aici desi dpdv al campionatului foarte proasta mișcare pt Pecco...

     

    Pecco a căzut pt ca după cum bine a zis colegul la acele viteze pe viraj si înclinații etc sunt clar la limita aderentei și orice bump ii duce peste limita.Desi era la interior.Dar după cum am zis,Pecco a forțat.o,oricum nu ar fi putut sa tina trasa aia interioara.

     

×
×
  • Creează nouă...