Sari la conținut

pachemon

Super Membru
  • Număr conținut

    991
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de pachemon

  1. daca nu e pus pe traiectoria de intrare al cui/surub snurul, in timp va incepe sa scape aer pe acolo. daca e pus corect nu va scapa la incept dar in timp va ceda si snurul. cel mai bine este sa pui un petec. patit si rezolvat in acest mod. spray-ul la fiecare oprire se va aduna in partea de jos a anvelopei si in oras vei simti la fiecare semafor o usoara trepidatie pana la uniformizarea spumei pe interiorul anvelopei la fiecare plecare.

  2. ei trebuie sa dovedeasc ca nu ai purtat echipamentul la momentul respectiv. trebuie "sa ceri" asa spune legea rca. adica in lege spune sa depui o cerere de despagubire cu o suma. ei daca nu vor sa plateasca trebuie sa faca dovada ca tu ceri mai mult decat face echipamentul.

  3. la schimbarea directiei de mers trebuie sa te asiguri continuu pana la terminarea manevrei. initiatorul topicului este vinovat conform regulamentului, chiar daca masina neagra era in depasirea lui. singura lui scapare de 50%(culpa comuna) ar fi ca in dreptul (inainte si dupa intare) intersectiei respective sa fie linie continua cu intreupere pentru virajul la stanga. daca e linie discontinua este vinovat 100%.

  4. Pai in cazul asta ar fi vorba de 2 martori - autorul moral si cel tavalit. De cati martori e nevoie ca sa se dovedeasca ceva?

     

    Politia nu are experti in dinamica accidentelor? Un astfel de expert nu poate fi chemat ca martor?

    Daca expertul stabileste ca motociclistul a cazut in incercarea de a evita un obstacol si nu asa pur si simplu atunci n-ar mai trebui sa se arunce vina in spatele motociclistului, nu? Asta n-ar dovedi care era obstacolul, dar e jumatate din demonstratie. Daca politia reuseste sa stabileasca si care era obstacolul atunci demonstratia ar fi completa.

    sunt trei martori "vinovatul moral" este unul care daca vrea sa recunoasca, motociclistul este al doilea care declara ca l-a evitat pe loganul alb; si al treilea loganul albastru care "nu a acordat prioritate". daca cele trei parti nu dau aceleasi indicii despre eveniment si daca politistul n-are chef de complicatii atunci o taie simplu: vinovat loganul albastru. dar in romania se poate contesta procesul verbal si decizia finala o poate da doar justitia prin judecatori... etc. etc. etc.c

  5. Autorul moral nu se pedepseste in Romania...

    Daca este asa cum s-a explicat mai sus, motociclistul o sa iasa vinovat si Loganul albastru o sa se repare pe RCA-ul motocicletei.

    autorul moral se pedepseste in romania atat timp cat exista martori. in cazul de fata este pagubitul cu loganul de pe partea dreapta. asta numai daca a dat o declaratie corespunzatoare la politie si daca motociclistul ii va sustine declaratia. dar traim in romania si vinovat va fi scos cel cu loganul albastru.

  6. am fost plecat vara asta in doua ture lungi (sf ana si transalpina transfgarasan) si consumul cu pasager si bagaj de cort nu a depasit 4,3% si mers 160 km/h pe autostrada in rest 120-140 pe unde s-a putut si pe curbe de fun. off-road umed nul, asfalt umed n-am simtit ca e apa pe jos. de oras inchipuieti ca am facut naveta zilnic salajan aeroportul otopeni. protectie vant :lol: trebuie schimbat parbrizul cu unul mai inalt neaparat. intreba cinava mai sus de protectie radiator: am facu eu unu si o sa pun o poza doua.

  7. du-o la ce service vrei tu. avizezi dauna telefonic la societatea de asigurari. te vor suna cei de la daune. veti face constatarea daunelor. vei deschide comanda de reparatie la service. se va face reconstatare. se vor aproba sau nu eventuale daune "ascunse". se va face un deviz estimativ de reparatie si trebuie cerut acceptul de intrare in reparatie. in cazul in care valoarea reparatie este mai mare decat valoarea maxima a despagubirii la data evenimentului se considera ca e dauna totala economica si ti se vor da banii care ti se cuvin. atentie! baniii care ti se cuvin nu sunt intotdeauna banii pe care tii ofera asiguratorul! restul pe PM.

  8.  

    am schimbat bujii si fise si cabluri , am schimbat bobinele intre ele. fix pix . pana nu am desfacut carburatorul de pe "1" nu am rezolvat, chit ca pana la desfacerea carburatorului mai lipsea un saman sa faca descantece.

     

    eu de acolo as porni. de la carburator ( bine, pana sa fac asta as pune o bujie in pipa sa vad daca scanteieste ;) )

     

     

     

    of topic pakemoane tata, tu te-ai nascut invatat?? sau e sectiune pe forum dedicata mecanicilor 100%? nu frate. omul posteaza ceva legat de o problema si, daca e cineva care a patit ceva asemanator sau cineva mecanic 100% raspunde.

     

     

    mestere din ce spui tu aici ai procedat in mod corespunzator si la tine s-a intamplat ca problema sa fie cea mai grava. nu m-am nascut invata si de aceea incerc sa invat si pe altii ordinea pe care inclusiv tu ai respectat-o. din cate vad am avut dreptate. a schimbat bujia si a mers. ca a curatat si carburatoarele bravo lui are un avantaj. deci ... asfalt uscat. cat despre schimbat uleiul lasa-l fratele meu ca mai ai o luna maxim si il schimbi atunci. mergi cativa km ca sa iti dai seama daca se schimba ceva in rau si apoi schimbi. :rock:

  9. intai de a curata carburatorele verifica alta bujie!. n u are nimic daca merge motorul in 3 in loc de 4 pentru ca segmentii isi fac treaba. doar in cazul in care uzura este mai accentuata la segmenti poate ajunge o cantitate mica de benzina in ulei. mai verifica fisa sa nu fie intrerupta s.a.m.d si intr-un final carburatia. "Vine benzina, invarte, scanteiste? Da! Atunci tre' sa mearga." Ia-o in ordine inversa si vei vedea ca buba este cu mult mai mica decat spun "specialistii si mecanicii de forum".

  10. si cam care ar fi acele motociclete despre care vorbesti? te-as ruga sa dai niste exemple daca nu te dereanjeaza aici sau pe pm. nu de alta dar am muncit niste banuti si as vrea sa ma orientez putin.

     

     

    doar cateva motociclete compatibile cu permis A2:

     

    Aprilia Dorsoduro 750 - cu limitare

    Aprilia NA 850 Mana/Mana GT - cu limitare

    Aprilia Pegaso 650 Strada/Trail - standard

    Aprilia SL 750 Shiver - cu limitare

    Beta Alp 4.0/M4 - standard

    BMW F800R/S/ST/GS - cu limitare

    BMW F650GS - cu limitare

    BMW G650GS/Sertao - standard

    Ducati Hypermotard 796/1100 - cu limitare

    Ducati Monster 696/769 - cu limitare

    Harley-Davidson Forty-Eight - cu limitare

    Harley-Davidson Sportster 1200 Custom/Low - cu limitare

    Harley-Davidson Sportster 883 Low/Superlow/Iron - cu limitare

    Honda CBF600N/S - cu limitare

    Honda CBR250R - standard

    Honda DN01 - cu limitare

    Honda NC700S/X - cu limitare

    Honda NT700V DEAUVILLE - cu limitare

    Honda VT750C Black Spirit/Shadow/Spirit - standard

    Honda VT750S - standard

    Honda VTR250 - standard

    Honda XL700V TRANSALP - cu limitare

    Husqvarna TE 630/SM 630 - cu limitare

    Husaberg FS570 - cu limitare

    Hyosung GT250/GT250R - standard

    Hyosung GT650/GT650R - cu limitare

    Hyosung GV250 - standard

    Hyosung GV650 - cu limitare

    Hyosung ST700 - cu limitare

    Kawasaki ER-6F (NINJA650R)/ER-6N - cu limitare

    Kawasaki KLX250 - standard

    Kawasaki Ninja 250R - standard

    Kawasaki VERSYS 650 - cu limitare

    Kawasaki VN 900 Custom/Classic/Light Tourer - cu limitare

    KTM Duke 690 - cu limitare

    KTM Duke 200 - standard

    KTM 690 Enduro/Enduro R - cu limitare

    KTM 690 SMC R - cu limitare

    KYMCO Venox 250 - standard

    Moto Guzzi V7 Classic/Cafe classic/Racer - cu limitare

    Moto Guzzi Nevada - cu limitare

    Moto Guzzi Bellagio - cu limitare

    Moto Guzzi California - cu limitare

    Moto Guzzi Norge 1200 - cu limitare

    Suzuki GSF 650 N/S - cu limitare

    Suzuki GSX 250 Inazuma - standard

    Suzuki Intruder C 800/M800 - versiune limitata

    Suzuki SV 650 N/S - cu limitare

    Suzuki DL 650 V-Strom - cu limitare

    Triumph Bonneville - cu limitare

    Triumph Thruxton - cu limitare

    Triumph America - cu limitare

    Triumph Speedmaster - cu limitare

    Triumph Tiger 800/800 XC - cu limitare

    Yamaha MT01 - cu limitare

    Yamaha MT03 - standard

    Yamaha TDM 900 - cu limitare

    Yamaha XJ6N/Diversion/Diversion F - cu limitare

    Yamaha XVS950A Midnight Star - cu limitare

    Yamaha XVS1300A Midnight Star - cu limitare

    Yamaha XT660R/X/Z Tenere - standard

    Yamaha YBR250 - standard

    Yamaha WR250X/R - standard

     

     

    de aici: http://www.infomoto.ro/motociclete-compatibile-cu-permisul-a2

×
×
  • Creează nouă...