Sari la conținut

Macintosh

Membru
  • Număr conținut

    192
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Macintosh

  1. Salutare!

     

    Problema cu care ma confrunt e relativ simpla:

     

    Am un leo vince sbk pe un ktm 690 enduro. Cat timp am silencerul pus si motorul rece, nu sta la relanti. Moare pur si simplu. Cand scot silencerul moare si cu motorul cald. Tot de pe net am aflat ca ii trebuie o resoftare. Intrebarea mea este: la cine, unde si cat costa? In ideea in care se poate rezolva problema in tara.

     

    Mai am inca o mica nelamurire si va las: e diferenta mare intre suspensiile de 690 smc si 690 enduro? Adica daca mi-as dori sa pun roti de sumo, s-ar comporta ok enduro-ul?

     

    Atat, multumesc!

  2. salut. banuiesc ca ai enduro-cross sau ceva de genu. pt asa ceva iti recomand sa vorbesti cu baietii de la Stones MC care tepot ajuta sau indruma. vezi ca e userul Johnson de aici care te poate sfatui mai bine. service moto in Piatra nu stiu. daca nu, la Iasi gasesti mai usor.

     

     

    Sau la bacau,Evo Motors .Tipul de la service are chiar un KTM ,baieti faini.

     

    multumesc pentru recomandari!

  3. Salutare.

     

    M-am mutat de curand din Bucuresti in Piatra si trebuie sa-mi fac si eu revizia la motoreta. Problema este ca nu cunosc niciun service pe aici si n-as merge chiar la primul de pe strada.

     

    Imi puteti face ceva recomandari? Motoreta este un KTM daca ajuta la ceva... Ma intereseaza sa fie mecanici cu simtul raspunderii si respect fata de bunul altuia si eventual sa nici nu-mi ia pielea de pe mine.

     

    Multumesc si bafta!

     

    PS: oare cand vine si-n zona asta primavara? :)

  4. Revistele de orice gen au pierdut teren in fata internetului. Practic pe internet ai articole "on-demand" si nu ce stabileste redactia in luna respectiva. Nu mai zic: GRATIS.

     

    am citit o statistica pe un site acum ceva timp, daca ma scarpin bine printre circumvolutiuni cred ca o sa-mi aduc aminte si cum se numea site-ul. in orice caz, conform respectivei surse in 2007 in UK, reclama online a depasit cu aproape 2 milioane de lire sterline reclama tiparita. cu alte cuvinte a inceput sfarsitul printurilor. e greu ca in cateva pagini printate (pot fi si sute, e irelevant) sa te lupti cu cantitatea de informatie ce poate fi stocata online. asta fara sa mai pomenim de actualitatea datelor online vs. print... evolutie? time will tell...

  5. @Freedom,

     

    Iti multumesc pt corectiile gramaticale. Mi-ai amintit de tovarasa invatatoare din clasele primare. :P Poate ca trebuia sa mentionez ca sunt inginer.

    De ce sa nu comparam "Univers Moto" cu "Moto Life"? Nu au oare acelasi target, acelasi domeniu de activitate?! Cred ca atunci cand vom avea cel putin 5 reviste moto cu difuzare natioanla, vom putea vorbi de calitate a jurnalismului moto.

    "Nu avem nevoie de incultura"... Recunosc ca este o exprimare nefericita, dar nu pot sa nu observ apetenta majoritatii romanilor pt (nu am pus punct, nu suntem totusi pe poezie.ro) spectacolul ieftin si de prost gust. Nevoile si gusturile oamenilor se pot educa.

    :)

     

    nu-ti face griji, ti-ai transmis foarte bine mesajul (corect in opinia mea). din experienta mea cine cauta lipsuri in exprimare inseamna ca nu prea poate combate argumentele :blink:

    Mesaj completat

    @ 'Willy' :

     

    vom putea vorbi de calitate cand vom avea cel putin 5 reviste moto.

    ...Dupa principiul comunist "calitate prin cantitate"...

     

     

    cred ca omul se referea la principiul capitalist "calitate prin concurenta" :moto:

  6. L-am cumparat ieri si aproape ca nu l-am vazut din cauza copertii in rosu-alb-negru :cheers:

     

    stai linistit, daca mai continua in stilul asta (stim noi cine) in curand o sa citesti motociclismo doar in alb-negru :huh: retro style :P

    Mesaj completat

    E si TDM-ul meu la test :moto:

     

    pentru ca meriti, ba! :D

  7. 1. Nu am nimic cu revistele romanesti, sunt dezamagit de calitate si de raportul calitate/pret. As vrea ceva mai bun si vad cat costa o revista straina (doar de 2-3 ori mai mult) si cat ofera in plus (de 10-20 de ori). Tu ce ai alege? Stii care e sentimentul dupa ce ai citit in 30 de minute o revista intreaga si nu ai retinut nimic din ce scria acolo pentru ca nu era nimic folositor? (datele tehnice si 5 poze ale modelului 2010 ale motocicletei X nu merita un articol, se pot gasi la producator)

     

    2. Iar cand eram mic bunicii imi spuneau: decat sa faci ceva prost mai bine faci altceva. Nu sunt sigur ca la asa ceva se refereau, dar mi se pare plauzibil.

     

    3. Da, m-am intrebat cat castiga un redactor si nu cred ca acolo e problema. Un om priceput castiga destul de usor un salariu decent (1000 EUR) in Romania, dar nu in orice domeniu. Daca vrei bani faci ceva care se plateste bine, daca ai o pasiune si in domeniul respectiv banii sunt putini - asta e viata. Rareori poti sa le ai pe toate. Iar salariul mic nu e o scuza pentru articolele de umplutura. Daca ma gandesc bine articolele nu sunt proaste, ci doar sunt de umplutura - continutul e subtire dar reusesc sa umple revista luna de luna. Iar un pic de informatie si o fac gogoasa umflata, nu e neaparat rau (imi plac gogosile) dar nu asta caut intr-o revista de specialitate, caut continut dens. Compendiu ar fi ideal, dar nu e cazul.

     

    4. Ce treaba are circuitul cu revista? Sunt prea multe moto sportive oricum in reviste, mult mai multe decat ar fi normal pentru motociclete proiectate pentru circuit si folosite pe strada intr-o tara cu strazi proaste. Aici ma intreb cum educati pustiul de 12 ani ca R1 nu e motocicleta touring, nu e stradala si nu e o placere sa mergi cu ea prin Romania.

     

     

    5. Nu stiu adresa - de fapt nu stiu cine este "noi" in acea propozitie. Eu sunt un fost cititor, "noi" ar fi colectivul de redactie al unei reviste care se inchide? Cum ar putea sa mai ia in considerare pareri daca tot se inchide? Afterlife?

     

    1. ca sa lamurim misterul: o revista moto nu se intretine din numarul de reviste vandute sau din PRETUL (care oricum nu prea este peste 5-10 euro) ci din RECLAMA platita. acum poate te-ai uitat si tu prin revistele straine pe care spui ca le citesti si ai remarcat numarul reclamelor. acum ia o revista din romania si fa o numaratoare a paginilor intregi de reclama. compara rezultatele. o alta idee de retinut ar fi: reclama este de 10-20 de ori mai scumpa la o revista dintr-o tara civilizata.

     

    2. sunt sigur de asemenea ca bunicii tai ti-au explicat si cum este cu munca si cu lipsa banilor, asta daca nu cumva erau nababi, caz in care inclin sa cred ca nu te-ai mai fi plans de calitatea slaba a printurilor romanesti.

     

    3. TOTUL se invarte in jurul bugetului! nu, nu este vorba de 1000 de euro pe luna. este vorba de considerabil mai putin. dar asta nu este principala problema, este doar una dintre ele. ma bucur sa aflu ca tu gasesti atat usor joburi bine platite, poate faci o fapta buna si postezi un tutorial pe forumul asta, cu siguranta vei avea mai multi cititori decat revistele pe care le blamezi (evident, cu singura conditie ca metodele tale sa functioneze:) )

     

    4. incep sa cred ca vorbesti din filme. aparent nu ai mai pus mana pe o revista de la noi de multi, multi, multi ani :laugh: imi pare rau, dar asta e adevarul. te contrazici cu noi, dar argumentele tale sunt din amintiri.... ce treaba are circuitul cu revista? jesus...

     

    5. nu de UM e vorba. dar las-o asa.

     

    intr-un final as fi curios sa ne arati si noua cateva exemple clare de articole care sunt "substandard" :crack:

  8. Se pare ca nu sunt suficienti daca s-au inchis deja 2 reviste. Numarul cititorilor e in scadere, se pare, nu e vorba numai de scaderea volumului din publicitate. Cu o singura revista pe piata poate creste pretul si mari numarul de articole si daca are cititori destui se poate sustine fara publicitate. Din 20 RON pe care ii dadeam inainte pe 3 reviste as da linistit 15 pe una dar buna. Dar sunt destui care ar face asta?

     

    uite, sa incerc sa-ti explic asa: ai 2 persoane. Prima, este un adult de 35 de ani, iar a doua este un minor de 12 ani. In loc sa educi minorul de 12 ani si sa incerci sa-l ajuti sa creasca frumos si sa se dezvolte, tu vrei sa-i dai in cap? vad ca esti pornit impotriva revistelor romanesti. Poate ai motivele tale personale, vendete si asa mai departe. Nu asta e problema. Argumente ai si imi pari un tip inteligent. De ce nu vrei sa vezi adevarul? Piata moto este la inceput in Romania si cu atat mai mult presa moto. Contextul actual a dus la inchiderea a 2 din cele 3 mari si late reviste autohtone. Bune, proaste, cu traduceri, fara traduceri, pupincuristi, nepupincuristi, incet-incet dispare tot. Asta e calea? Sa inchidem tot si sa ne apucam de altceva? Bun! Inchidem... now what? Importam tot in masa? Lasa calitatea superioara a revistelor din strainatate. Te-ai intrebat vreodata cat castiga un redactor? Te-ai intrebat vreodata de parcurile de teste de la dealerii din Romania? Ai simtit vreodata nevoia sa te dai pe un circuit din Romania? Intelegi unde bat? Eu zic ca este de apreciat cand cineva incearca sa faca din (cuvant urat) bici si sa mai si pocneasca. Ca deocamdata nu e bici si e o cravasa mai mica, asta este alta situatie. Dar crede-ma pe cuvant Adrian: chiar NE CHINUIM. E greu, e foarte greu sa iei o motoreta dupa o lunga asteptare si sa ti se zica "pune benzina" sau "vezi ca nu ai asigurare" sau mai stiu eu ce... Avem lipsuri, asta e clar. Dar te rog, ajuta-ne constructiv nu te bucura la disparitia unor colegi, care la randul lor sunt motociclisti pasionati. Nu intru in polemici ale viitorului print vs. www si altele. Nu are rost. Acum print-urile inca se bucura de mare trecere, ce va fi peste 10 ani vom vedea... asta daca nu ne mananca 2012 pe toti. In final, te rog sa iei cele de mai sus ca o explicatie plastica (la ora 21:24 dupa o foarte lunga zi de munca). Daca vrei schimbari... stii adresa de mail :crack: Noi promitem sa-ti luam parerea in considerare.

     

     

    Un pic off topic, cati motociclisti are Romania? Adica persoane cu cat. A in permisul de conducere. 10.000? 20.000? 30.000?

     

    si urmatoarea intrebare cati din acesti motociclisti au fost educati sa se informeze :laugh:

     

    Eu vreau o informare clara din partea UM in care sa ne spuna ei ca se inchid, de ce o fac, nehste cuvinte frumoase acolo de final si abia dupa o jelim

     

    din pacate aceasta nu va veni...

     

     

    Asta ar trebui sa se intample daca ex-actuala conducere germana

    ar fi dat vreodata dovada de bun-simt fata de cititorul roman...

     

    Dupa cum se constata... nu a fost cazul niciodata !

     

    La multi kilometri frumosi !

     

    la multi kilometri si tie si felicitari pentru munca depusa la UM, din partea unui coleg si in acelasi timp a unui fan.

  9. este foarte mult.

     

    pana acum, la supermoto imi schimbam singur uleiul si filtrele. lucru pe care l-as face fericit si acum, numai ca nu am un OBD pe care sa-mi resetez calculatorul de bord la fiecare revizie, inca lucrez la asta.

     

    dupa ce elimin problema computerului, imi voi face singur-singurel reviziile la un cost maxim de 250 roni.

  10. am vb eu cu omul si parea foarte entuziast. spunea ca trage tare, pe curbe se tzine foarte bine, consum pana la sighisoara si inapoi 3.8 - 4.2 . pe touring e foarte calm motorul dar puternic pe sport e foarte puternic si orice miscare a acceleratiei se simte din plin. in februarie-martie iau si eu unul sper :lol: din ce m-am interesat pe net nu a avut nimeni probleme cu motorul de nici un fel. oricum cel mai plimbat shiver de care am auzit a fost unu de 10.000 km iar garantia am inteles ca e 5 ani sau 30.000 km care se indeplineste prima.

     

    1. garantia este de 2 ani.

    2. reviziile sunt de la foarte scumpe in sus.

    3. motocicleta se comporta exemplar pe viraje pana in 140 km/h, dupa viteza asta incepe sa piarda din stabilitate, deh, naked.

    4. suspensiile sunt perfecte, destul de rigide pentru a-ti permite sa te dai tare, destul de moi cat sa nu fie incomode la touring.

    5. diferentele de putere intre cele 3 moduri, Rain, Touring si Sport, sunt incredibile. nu numai puterea difera, ci si consumul si sunetul efectiv al motorului.

    6. pe Touring este o motocicleta docila, cu care te poti si distra destul de bine. pe Sport este superba, accelereaza perfect: constant, fara explozii, iar powerul este mai mult decat suficient. pe Rain este lesinata, dar asta ii este si scopul.

    7. consumul este intre 3.9 si 8. Da, 8! Daca o uiti pe modul Sport in oras si incepi sa o alergi, desi nu te va dezamagi, iti va hali benzina fara nici o remuscare.

    8. ca viteze, nu prea stiu ce sa zic. nu i-am dat capat niciodata, asa ca nu stiu daca prinde aia peste 200 de km/h declarati. am mers maxim cu ea, oricum de abia am iesit din revizie, cu 150 km/h. vantul devine destul de greu de suportat peste viteza aia. ca viteza de croaziera, la care motorul sa se simta bine si sa stai si relaxat, apreciez un 130.

     

    Daca ar fi sa am din nou banii in mana, nu i-as da pe altceva. Tot Aprilia, tot Shiver. :laugh:

  11. aaaa tu erai !??? am fost zilele trecute cu un prieten sa-i arat si lui si mi-au spus ca tocmai ce l-au vandut si am inceput sa injur :disappointed: daca ai timp intr'o zi poate stam de vorba sa-mi spui si mie de el si sa-l vad, cum suna and stuff ca si eu sunt interesat.

     

    nici o problema :(

     

    suna interesant.... foarte interesant :(

  12. am cumparat ultimul Shiver din stoc (united motors).

     

    este inca in rodaj, dar am apucat sa ma prind de anumite chestii:

     

    1. ride by wire este foarte precis, nu are delay, lag sau cum vreti sa-i ziceti

     

    2. pe modul sport in oras este destul de greu de plecat de pe loc incet, fara zvacniri ciudate

     

    3. pozitia este superba, combinatie intre naked si supermoto, maximum de control, confort foarte bun

     

    4. consum mediu, desi astia nu stiu cat este de relevant avand in vedere ca am doar 160 de km facuti, 6.5%

     

    5. calculatorul de bord este extraordinar: temperatura ambientala, viteza maxima, viteza medie, consum mediu, consum instantaneu etc.

     

    cam atat deocamdata.... va mai scriu pe masura ce mai descopar noi lucruri

  13. expun aici 2 poze care prezinta cele 2 modalitati de a lua o curba ..

    1- cu genunchiul pe jos

    2- cu talpa

     

     

    chief mentioneaza si tu ca in prima poza e Nicky Hayden. nu de alta, dar o sa creada toti ca e floare la ureche si dai de munca service-urilor.

  14. sal vreau si eu sa imi dau moto sa imi iau sm cred ca un drz ar fi cea mai buna alegere am condus unul dar cu roti enduro...sunt f curios cum este cu rotile lui de sm pe asfalt...

     

    ma bucur si eu ca aparatul topic cu super moto era de mult asteptata categoria

    Sper ca si pe bike shop sa apara categoria super moto sa nu mai posteze anunturi cu putinele super moto-uri de vanzare cand la enduro cand la suport touring ...ele sunt dual sport :D deci ambele parti au dreptate dar cam greu de cautat cand vrei sa iti cumperi:P

     

    cautarea ta s-a terminat. al meu este de vanzare :). pm daca te intereseaza :)

  15. Ca sa fie bucataria completa ar trebui si chiuloasa (ghiduri, supape, etc), dar totusi mi se pare un pic cam mult pentru el.

     

    Si mai merge si kit-ul de 450cc :)

     

    balaurul meu: DR-Z 400 SM

     

    din cate am inteles eu, si pe mine ma interesa, este mai recomandat kit-ul de 434 cc, diferentele de output intre el si cel de 450 nefiind mari, dar cele de fiabilitate fiind enorme.

     

    modificari la al meu:

     

    1. evacuare GPR

    2. furtunase frana race

    3. pompa radiala nissin

    4. ghidon acerbis

    5. handguards acerbis

    6. leviere custom

    7. masca far acerbis

    8. semnale barracuda

     

     

    modificari planificate:

     

    1. fcr de 39

    2. o evacuare mai potenta

    3. trailtech vapor

     

    intrebare: mi-am schimbat gumele (battlax 090), trecand de la 140 spate la 150 (pirelli diablo) si parca e ceva in neregula, am simtit-o si pe amckart, ca urmare am dat si cu tartita de pamant. e ceva in neregula, parca fata se apleaca mai usor ca spatele, acesta ramanand un pic in urma... cu vechile cauciucuri imi permiteam cam orice si in relativa siguranta, cu astea parca nu prea mai e aceeasi mobra. a mai intampinat cineva problema asta ?

  16. si eu ma gandesc la Dorsoduro. doar pretul ma cam da inapoi.

     

    despre fiabilitate este cam devreme sa vorbim, dar pot sa va spun ca pilotul Andrea Padovani a luat locul 5 la cursa Pykes Peak 2008, concurand pe Dorsoduro stock.

     

    uitati dovezi si mai multe info:

    :)

     

    LE: ce am uitat sa mentionez, singurul lucru negativ, evidentiat pana acum la dorsoduro, este rezervorul foarte mic, ergo autonomie infima.... pe unele forumuri se plangeau ca dupa 100 de km ajungi pe rezerva, in unele cazuri (forja) si mai putin. acum, pentru mine asta nu conteaza prea mult, ca nu mi-am propus sa traversez desertul Sahara cu ea.

  17. Hypermotard ul nu e in clasa cu B -king MT 01 etc.

     

    nici nu am zis ca ar fi... ma refeream la motoare mari in general. hypermotardul nici nu are ce cauta cu b-king. de exemplu cei de la mcn au comparat hypermotardul cu 990 smr si cu dorsoduro.

     

    oricum, cel putin pentru mine, atat hyper cat si 990 smr sunt mult peste buget. poate doar dorsoduro este tangibil in viitorul apropiat.

×
×
  • Creează nouă...