Sari la conținut

rylalex

Super Membru
  • Număr conținut

    1.147
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de rylalex

  1. Am avut r6 din 99 care prindea 299 in limitare cu a 6a.
    Am avut r6 din 03 care prindea 295 in limitare cu a 6a, trecând pe lângă cel din 99 cu 299 in bord. Deci bordul celui din 99 are o abatere mai mare.
    Acum am r6 07 care prinde tot 295 in limitare cu a 6a și care întrece modelul din 03. Deci bordul de 03 are o abatere mai mare decât la 07.
    Toate motocicletele aveau configurația pinioanelor stock, prima avea doar o finala yoahimura, a doua un full sistem Remus și un filtru k&n, a treia un full sistem two brothers și filtru k&n.
    Top speedurile astea au fost obținute in condiții mai speciale (benzina 99, vânt din spate sau puțin la vale.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  2. Semighidoane de r6 99-02 am montat eu pe al meu 03, si se potrivește perfect. Nu am observat nicio diferenta estetica.

    » Post actualizat in 27 Jul 2017 18:22

    @himura

    Daca esti cine cred eu ca esti si ai verificat pana acum tot ce ti-am spus, nu mai rămâne de facut decat sa verifici jocul la supape. Iti trebuie un set de lere, dai capacul jos si măsori fiecare distanța intre cama si tachet, in poziția "maxim închisă" deci cu vârful camei in sus.

    Notezi fiecare valoare si confrunți cu manualul.

  3. Pentru că e tocmai la capăt, în sarcină pe accelerare sau decelerare pune presiune pe rulment.

    Zgomote mai apar şi dacă tot trenul se deplasează longitudinal în altă poziţie decât cea în care s-a rodat, de regulă în urma unor intervenţii mecanice dar sunetul e mai grav, în genul uruitului de pinioane pe care-l făceau tramvaiele pe vremuri sau cel al autoturismelor în marche arierre.

    Stai sa lamurim ceva... Axul (trenul) invarte rulmentul, asta e clar! Tu incerci sa spui ca pinionul de a 6-a torsioneaza axul? Ca si cand axul ar fi flexibil ?

    Realitatea este cea descrisa de TNG - uzura in pinioane.

  4. Pretul ala include si dificultatea lucrarii nu numai materialele. Gandeste-te ca piesele de motocicleta sunt mici, complexe si migaloase. Cer timp si pricepere atat la pregatire cat si la vopsire. In tot acest timp ar fi putut pregati si vopsi o capota si 2 usi la o masina.

  5. Daca vei simtii lipsa de putere nu-i problema, motoreta are un carburator foarte simplu, in 5 minute scoti cuiul de dozaj din el si muti o siguranta astfel incat sa stea mai ridicat -asta iti va mari debitul. Cu inca un foarte mic si simplu reglaj ajustezi amestecul si gata.


    » Post actualizat in 21 Jan 2017 14:36

    Nici pe motoare mai mari nu e o idee buna, ba chiar proasta!

    Am avut BMW F 650 si i-am pus foaia spate cu doi dinti mai putin. De la 47 la 45. Tine totusi cont ca aveam 50 CP si 652 cmc. Ei bine, cand eram cu bagaje, pe drum in rampa, pe dealuri sau munti, intr-a cincea nu depasea 110 km/h cu acceleratia blana. Consumul era cu aproape juma de litru mai mare, iar in depasiri... nu mai vorbesc. Fiecare mobra e facuta pentru ceva anume. Asta de 125 cmc nu e in nici un caz vreun touring. Las-o asa cum e!

    Cam astea sunt consecintele cand faci astfel de modificari dupa ureche fara sa faci un simplu calcul pe hartie, cu raportul initial vs raport dorit.

    Am auzit baliverne de-alungul timpului cum ca "e simplu dom`le: un dinte pe fata e echivalentul a 3 pe spate" - partial adevarat. Doar in cazul in care ai raport 3:1 (ex 13/39 , 12/36 , 15/45) . E posibil ca acei +2 pe spate ce i-ai pus tu sa influenteze raportul final mai mult decat la alte motociclete.


    » Post actualizat in 21 Jan 2017 14:41

    Consumul e normal sa creasca, dar si sa scada in acelasi timp. De exemplu este normal ca in top speed sa ai consum ridicat, si este normal sa scada in regim touring. Cu alte cuvinte orice motocicleta are o limita de viteza economica care poate creste sau scadea in functie de raportul final despre care vorbim. Producatorul a calculat el ceva... astfel incat motoreta sa mearga ok in orice situatie dar nu exceleaza in niciuna.

  6. Lasati ma fata in pace sa isi bage nasucul in mecanica motocicletei. Mereu mi-au placut genul asta de fete!

    Daca acum mergi cu raport 13/39 adica 3:1 si prinzi 100, ai putea sa maresti undeva la 2.85:1, adica vei avea nevoie de 14/40. O varianta mai putin costisitoare este raportul 13/37 adica 2.84. Asta iti va creste top speedul cu 9,4%. Deci daca in ultima treapta ai 100 la 7500 rpm cu raport stock, cu raportul 13/37 vei avea aproape 110.

  7. Am scos si mufele contactului, se sting doar pozitiile

    » Post actualizat in 30 Jul 2016 10:54

    Am schimbat releul principal, nu s-a rezolvat nimic.

    Aseara am scos pe rand sigurante si am observat ca atunci cand cea de memorie a bordului este scoasa problema dispare. A functionat normal 5 minute fara acea siguranta. Acum face la fel. Nu mai inteleg nimic

  8. In mod normal, cand pui contactul la R6 se aprind pozitiile iar dupa ce motorul porneste se aprind farurile. Cand iei contactul motorul trebuie sa se opreasca simultan cu luminile.

    Problema este ca eu iau contactul, scot si cheia, iar motorul ramane pornit. Se sting becurile de pozitie pe fata si pe spate, farurile si ventilator nu. Il pot opri din kill switch, dar asta taie doar pompa de benzina si aprinderea.

    Am inlocuit starterul de la electromotor, care vine in pereche cu un alt releu conectat la borna + si la o mufa cu 4 pini de pe instalatie - nimic.

    Am scos mufele contactului crezand ca ramane ceva in el cuplat. - nimic. Bordul, pompa de benzina si aproape tot continua sa functioneze in momentul cand cuplez borna la baterie.

    Instalatia electrica nu este deteriorata pe nicaieri.

    Presupun ca problema e legata de lumini.... ceva idei ?

     

     

×
×
  • Creează nouă...