Sari la conținut

Shepard

Super Membru
  • Număr conținut

    826
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Shepard

  1. Acum 6 ore, Honda cbr600rr a spus:

    Buna ziua !

    detin o Honda cbr 600rr din 2006 ,iar după ce merg cu ea și se încălzește nu mai pornește pana nu se răcește .dau la automat când este încălzită și nu are putere sa învârta motorul..ca și când ar muri bateria ,iar bordul “pâlpâie”..a mai întâlnit cineva aceasta problema ?

    Starterul, sau electromotorul cum ii mai spune, are un scurt in el care se manifesta doar la cald. Schimba.l si va porni perfect la orice temperatura a motorului.

  2. Acum 5 ore, xt600 a spus:

    O simpla cautare pe YT si gasesti tone de review-uri... :https://www.youtube.com/results?search_query=yamaha+r3+review

     

    la fel, daca dai o cautare simpla pe google: https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Yamaha+r3+review

    Da, ca el nu stie sa caute pe YT. Bine ca i.ai spus tu! Omul cere pareri celor care are modelul si il calareste, celor care sunt activi aici. Ai motocicleta in cauza? Da.i detalii si impartaseste.i impresiile. Nu ai? Vezi.ti de treaba!

  3. Acum 8 ore, XzStefan a spus:

    1) Motocicleta arata ok ...nu e un sv650s cum zice in anunț ci un sv650 n.

    Eu cred ca, daca e SV 650S in acte si el de fapt este un SV650N, moto a fost trosnita in fata si, ca s.o repare, a fost mai simplu (ieftin) sa.i puna un far rotund decat semicarenele cu cele doua faruri. Similar cu un Suzuki Bandit, pe care il cunosc, din GSF 650S  a fost transformat in  N dupa accident.

  4. Acum 15 ore, goe 75 a spus:

    Pompa , daca nu te pricepi sa o testezi prin metoda traditional( deconectat firele , pus la curent pe direct si urmarit debitul)

    Si, cat ar trebui sa fie debitul asta? Asa, la ochi? 

    Cred ca omul are nevoie sa stie, cati litri pe minut ar trebui sa debiteze pompa de benzina, alimentata pe direct?

  5. Acum 23 ore, nordix a spus:

    Initial am observat acest comportament in trafic . Apoi am văzut că se oprea și in garaj , daca de exemplu o acceleram brusc până pe la vreo 4000 ture , apoi lăsam acceleratia . In loc să revină la turația de relanty , motorul se oprea

    ---  Care bec să se aprindă cand pun frână ?  ---

    Comportamentul asta ar putea fi din cauza unei turatii prea mici a motorului la ralanti. Vezi daca este in jur de 1200-1250 RPM. Daca e in jur de 700-800, asa se comporta. Cand reduci acceleratia, se opreste motorul pentru ca, turatia scade pentru un moment sub turatia reglata, dupa care revine. Si, daca pragul ala al turatiei  la care scade este sub nivelul la care trebuie, atunci motorul se opreste, ca o masura de protectie, sa nu fie deteriorat, din cauza neungerii corespunzatoare.

  6. Acum 10 ore, andreiispas79 a spus:

     

     

    Ma puteti ajuta cu niste sfaturi ce sa mai verific sau ce este de facut ?

     

     

    Aceeasi problema am avut-o cu un FZ6 Fazer acu ceva vreme. Ce a fost la mine in neregula? Roata spate!

    Cand ai intins lantul, ai ajustat-o dupa gradatiile alea? Daca verifici de la axul furcii spate pana la axul rotii spate, sigur vei gasi o diferenta stanga fata de dreapta. Eu, cand am verificat, am gasit o mica diferenta, care facea sa traga stanga, la mine. Dupa care am reajustat cu masuratori de la axul basculei la axul rotii spate si, mergea sfoara.

  7. Salutari,

     

    Am sa scriu despre experienta mea cu SC. BARDAK MOTOR SRL din Clinceni, Ilfov.

     

    Pe 27.06.2016 i-am sunat si m-am interesat despre:

    1. service amortizoare;

    2. gresare rulmenti jug.

    Mi s-a comunicat totalul de 350 lei.

     

     

    A doua zi, am lasat motocicleta la ei si i-am rugat in plus sa mai faca pe cat posibil:

    3. cand dau jos amortizoarele avand acces la cablurile electrice sa verifice de ce uneori se reseteaza bordul [ fir intrerupt etc ]

    4. sa schimbe becul de stop pe frana

    5. sa puna 2 suruburi la aripa spate

     

    Dupa 4-5 ore am fost sunat ca au rezolvat inclusiv partea electrica si este gata. Totalul comunicat prin telefon de 350 lei pentru service amortizoare+gresat jug a devenit doar subtotal, la acesta trebuind sa se adauge TVA ul care a fost omis prin telefon ... le-am spus ca mi se pare anapoda din moment ce am vorbit de total asa ca s-a gasit solutia taierii unui bon de 125 lei pentru piese desi am platit in total 470 lei [ 350 lei + 120 lei punctele 3,4,5].

     

    Bun... am batzait nitel ghidonul mi s-a parut mai bine, m-am bucurat de partea electrica care parea rezolvata initial si am plecat. Pe drum auzeam uneori o bataie ciudata, necunoscuta pana atunci si am constatat ca rupsesera una dintre prinderile tablei de protectie de pe esapament ... Dupa aproximativ 20 km m-a lovit in picior ceva ce s-a dovedit ulterior a fi unul dintre suruburile superioare ale amortizorului stang. Partea electrica a revenit foarte curand precum era nefiind corect reparata dar atent taxata. Suruburile, cele doua [ punctul 5 ] au fost instalate precum urmeaza:

     

    cel din dreapta strans foarte mult si prea lung asa incat aproape a iesit prin carena spate - partea superioara, stramband plasticul iar cel din dreapta fie nu e suficient strans fie este mai scurt si nu a reusit sa impinga carena.

     

    Acum cand dau ghidonul spre dreapta maxim, se accelereaza automat: au tras cablul de acceleratie precum au efectuat intreaga lucrare: IN SCARBA... altfel chiar nu pot descrie modul lor de lucru.

     

    asadar au rezolvat cu bine : 2+4 si au defectat: protectia esapamentului, acceleratia si o carena acolo ca deh

     

    Poate altii au avut experiente mai bune cu dumnealor "profesionistii", poate lucreaza cu atentie in functie de tipul motocicletei iar amarata mea Yamaha XT 125x merita facuta asa: "lasam surburile de la amortizoare sa falfaie-n drum, dar cele de la aripa spate le-nfigem sa treaca prin carena; trage cablul ala de acceleratie da-l in.... , da-i acolo o picatura de ulei in jug, hai sa miscam nitel firele astea sa scapam si de electrica si gata 470 lei .... din care platim impozit la 125 lei si hai la somn apoi linistiti ca ce ni se rupe noua ca zboara suruburile cu sau fara amortizoare-n drum, am reusit si fiscalu am facut treaba azi, mai departe."

     

    Atentie mare, verificati foarte foarte bine lucrarea si cat de bine sunt stranse: roata, amortizoare etc , ca nu se stie ce poate zbura dinspre Bardak.

     

    Numai bine,

    Radu C

     

    Stiu ca e veche postarea, dar eu acum o vazui. Deci, tu esti suparat ca ai negociat cu ei punctul 1 si 2 dupa care, i-ai rugat sa mai faca 3,4 si 5 moka, iar ei au avut nesimtirea sa te taxeze pentru asta. E si asta un punct de vedere!

    Eu zic ca, inainte sa improscati cu fecale, sa fiti voi corecti. Pentru o perioada, am lucrat intr-un service auto si, clientii astia, care negociau ceva dupa care, mai vroiau altele in plus, doar asa, ca tot erau acolo, erau cei mai enervanti. Eu cred ca te-au taxat corect sau, daca suma aia era doar TVA-ul la cei 350 (pretul pentru 1+2), au avut tot dreptul sa nu se ocupe de 3,4si 5.

  8. Azi, tura de 340 km cu gixxerul. Merge treaba! durerea de incheietruri, e istorie deja.

     

    post-41032-0-77127300-1525502634_thumb.jpg post-41032-0-49940100-1525502659_thumb.jpg


    » Post actualizat in 07 May 2018 06:55

    Si, ca si consum, am alimentat dupa 146 km cu 6,6 litri de benzina, asta la un mers in genul Valea Oltului, Cheia, sau cam asa ceva.


    » Post actualizat in 07 May 2018 06:56

    Dupa ce am vazut consumul, nu am mai alimentat pana acasa, adica restul de 200km. Mi se pare un consum destul de decent.

  9. Te dor incheieturile pentru ca o pilotezi ca pe "fosta".

     

    Sportiva se ghidoneaza altfel, corpul are un rol mult mai mare.

     

    Incearca sa cauti un curs de pilotaj acolo unde esti. Vei afla x lucruri noi.

     

     

    Asta cam asa e! Am mers exact ca pe "fosta". O sa fac un curs de pilotaj aici. Se cheama "Ride forever" si se adreseaza tuturor categoriilor de motociclisti. Multumesc pentru idee!

    » Post actualizat in 31 Mar 2018 19:18

    Pe Gix ca si pe alte supersportive/superibke trebuie sa stai in asa fel incat sa iti folosesti core-ul si picioaerle mai mult pentru sustinere. Doar asa poti sa nu mai pui presiune pe maini. Oricum, fazerul e in alta liga de comfort fata de asta. Niciodata nu vei putea sa fii la fel de okay dupa 600km pe asta cum esti pe fazer, dar cu putin exercitiu poti sa faci sa nu fie un chin :)

     

    Felicitari pentru achizitie. Sa fie intr-un ceas bun si asfalt uscat sa ai :D

    Maine o sa o scot iar si o sa incerc ce imi recomandati voi. Oricum, nici cu fazerul nu faceam 600 km ca, daca te fortezi putin pe aici, ajungi in ocean, ca se termina uscatul. Multumesc de urare! Asfalt uscat si tie!

    » Post actualizat in 07 Apr 2018 02:57

    Tura de 150 km azi. Deja vorbim alta poveste. Incheieturile mainilor sunt mai mult decat ok. Incepe sa mearga treaba! Motocicleta este peste asteptarile mele. Se comporta grozav. Nu a fost nici un moment in care sa nu faca ce vreau eu. Inainte sa o cumpar, ma rodea un gand cu 750 dar, cred ca 600 este exact ce trebuie.

    post-41032-0-56510200-1523069676_thumb.jpg post-41032-0-41530600-1523069699_thumb.jpg post-41032-0-12926900-1523069794_thumb.jpg

  10. O sa o scot sambata la un drum mai lung, sa vad despre ce e vorba.

    Deci, dupa 200 km: o motocicleta excelenta! Sunt convins ca nu am dat banii degeaba. Dar... mor de incheieturi! Cand mergeam cu Fazerul, nu aveam problema asta. Acum, cu gsxr-ul, e alta poveste! Vroiam sa va intreb: durerea asta de incheieturi o sa o am tot timpul, sau doar pana ma obisnuiesc cu noua pozitie de motociclit? Deja studiez Ebay-ul sa caut niste manere touring pentru gsxr.

    » Post actualizat in 31 Mar 2018 02:26

    Azi am profitat de vremea frumoasa si am dezmortit si noi un pic motoarele...

     

    Asa arata 15 ani de evolutie :))

    Super gixxerul de 1000 dar, mie mi se pare cam mult, totusi. A mea de 600 mi se pare racheta. Pe aia de 1000 nici nu am curaj sa ma sui pe ea.

    Evolutia aia, pe afara, nu prea spune totul. Ia sa postezi niste poze cu bordurile ci cu comenzile. Acolo sa vezi evolutie!

  11. Sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea.

    Multumesc frumos! O sa o scot sambata la un drum mai lung, sa vad despre ce e vorba.

     

    Stiu ce pompa ai! :hug: Am spus doar ca, la anumite unitati au fost probleme cu acea pompa.

    Sunt convins ca stii mai bine ca mine unele amanunte. Eu doar ma miram ca pompa de frana e de un fel si etrierele de alt fel. Per ansamblu, daca functioneaza, e bine!

  12. Nu sunt probleme dedicate modelului.

    Pompa de frana a fost oarecum implicata la anumite unitati.In rest daca a fost bine intretinuta este o moto ok.

    E proaspata. Adica, in doi ani de garantie, sper sa pice ce e de picat. In rest, obisnuiesc sa intretin motocicletele cam dupa manual. Nu stiu pompa de frana de care e (am impresia ca Nissin), dar am vazut etriere fata Brembo.

  13. Salut.

    Sunt proaspat posesor de GSXR 600, dupa o perioada in care am manevrat, ca sa zic asa, un GSX 650 F si doua Yamaha FZ6S2. Vreau doar sa stiu, de ala alti posesori de gixxer, la ce sa ma astept, din punct de vedere mecanic? Adica, sunt ceva bube din fabricatie cunoscute, probleme frecvente? Eu sper sa nu fie!

    Asta e mobra: post-41032-0-19442700-1522211796_thumb.jpg

  14. Dai te rog mai multe detalii?

    Nu stiu de ce, dar NZ m.a atras intotdeauna.

    Mersi!

     

    Coane, detalii iti dau, ca nu e bai, dar de cand am venit eu aici si pana acum s-au cam schimbat legile, pe motiv de chinezi si indieni. Eu, am venit pur si simplu ca turist, am gasit un job de electrician auto si am obtinut viza de munca pe doi ani. Important: daca gaseai un job si aplicai pentru viza de munca, la Imigrari trebuia sa sustii cu diplome de calificare ca esti in masura sa faci jobul respectiv. Dupa doi ani, in care am schimbat trei companii si am obtinut un job de Automotive Electrical Engineer, am aplicat pentru rezidenta NZ, pe care am obtinut-o dupa cateva luni. Cam asta e povestea mea.

    Dar... pentru ca au venit multi indieni si chinezi pe filiera asta, s-au cam schimbat legile imigrarii destul de drastic. Varianta pe care am aplicat-o eu nu mai merge. Trebuie doar sa aplici oficial la ei pe site https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas

    Nu mai stiu exact care sunt conditiile, ca nu ma mai intereseaza. Dar, am auzit de la cunoscuti care au aplicat recent ca iti trebuie 160 de pincte ca sa incepi "negocierile" cu ei.

    Studiaza cu atentie situl oficial si vei gasi respunsuri acolo.

     

     

    Acum sa trecem la ale noaste: Daca tot crede lumea ca Noua Zeelanda e un judet din Australia (inclusiv Consula din Sydney), o sa postez aici niste poze din zona Auckland.

    post-41032-0-69084800-1517724064_thumb.jpg post-41032-0-37981000-1517724077_thumb.jpg post-41032-0-23629400-1517724099_thumb.jpg post-41032-0-73636700-1517724118_thumb.jpg post-41032-0-43165000-1517724142_thumb.jpg post-41032-0-14377000-1517724214_thumb.jpg post-41032-0-57518000-1517724324_thumb.jpg post-41032-0-75805600-1517724348_thumb.jpg post-41032-0-59526000-1517724387_thumb.jpg post-41032-0-74752000-1517724421_thumb.jpgpost-41032-0-14868400-1517724476_thumb.jpg

  15. Desi a trecut ceva vreme de cand ai postat aici, te intreb: ai mai continuat sapaturile dupa detalii? Eu, in octombrie 2013, am venit sa ma documentez la fata locului, adica in Noua Zeelanda. Am venit, am vazut, mi-a placut si am ramas. Intre timp am adus toata familia iar acum avem deja rezidenta permanenta neozeelandeza. Cam asta e! Daca ai un vis, urmeaza-l!

     

    Mai multe detalii? Si pe mine ma bate gandul sa emigrez in Australia sau in Noua Zeelanda (cu catel si purcel, adica prietena si catel)... de preferat varianta 2, dar nu fac nazuri :P Ma apucasera pandaliile acum cateva luni si incepusem sa sap dupa detalii, dar nu am mai continuat...

×
×
  • Creează nouă...