Sari la conținut

bogdani0405

Membru
  • Număr conținut

    208
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de bogdani0405

  1. fata relativ usurica si tendinta de a capta in ghidon impulsurile date de brate in mers, urmare a efectului de vela.

    Salut,

     

    Elikratos, invata sa mergi pe motocicleta, la toate motocicletele daca stai infipt in ghidon se va transmite catre trenul fata impulsul dat de bratele tale. Fata aia usurica nu depune efort sa vireze motocicleta rapid.

     

    Partea nasoala la Fazere este ca au o ciclistica foarte buna data in jos de o suspensie de rahat. Cine cumpara o astfel de motocicleta sa se gandeasca la schimbat arcurile fata spate si va avea alta motocicleta. Mai stabila pe franare, la intrare in, si iesire din, viraj. Se pot schimba si amortizoarele cu totul dar e deja foarte scump, si merita doar pentru cei ce stau mult timp pe circuit, pentru strada sunt de ajuns niste arcuri bune. Si schimbat uleiul la furca la 2 ani sau 10.000 de kilometri, o chestie pe care nu o face nimeni. Franele sunt mediocre, astea se datoreaza si suspensiilor, rezolvabil cu o pompa de frana de R1, la S2 sunt etrieri in 4 pistonase care-s mai ok decat la S, dar pompa e fix aceeasi.

     

    @darco Daca vrei sa faci plimbari lungi ia-ti S, carena ajuta, si pe carena aia poti pune un parbriz touring cu care n-o sa-ti mai vajaie creierii, poti merge cu un flip relaxat. Fazerul e un all-rounder decent, face foarte bine treaba de oras si ok spre binisor treaba de touring. Pozitia e ok, are destula putere pentru pasager si bagaje iar daca-i faci ce ti-am spus mai sus, ii adaugi o sa Confort de la Yamaha(sau una de la Bagster sau Top Sellerie), pentru banii pe care-i dai pe ea, nu prea mai gasesti ceva asemanator.

     

    Numai bine

  2. eu nu inteleg de unde apare nemultumirea asta cu salonul, si apare an de an la diversi oameni, ce va asteptati sa gasiti acolo?

     

    am fost la mai multe saloane internationale prin europa, da, smaeb-ul e mult mai mic dar e comparabil cu nr de motociclisti si piata, nu se lanseaza modele noi... chiar te asteptai sa se lanseze noutati in Romania?

     

    ai mici, ai bere, intrarea e de 5 ori mai mica decat la un salon de afara, te mai vezi cu un amic vechi, te mai uiti la o pitipoanca... nu inteleg ce vreti voi de la salonul asta....

     

    Cu amicii ma vad de cate ori trebuie, iar la pitipoance nu tin neaparat sa ma uit la un salon moto.

     

    Eu nu ma asteptam sa lanseze modele noi in Romania. Asa ceva nu se va intampla in urmatorii 30-40 de ani, dar macar echipament cu toate marimile sa aiba. Nu o singura marime si pe aia sa o si vanda, si cand ajungi si tu sa vezi, sa simti si sa probezi, sa-mi zica... "Da-ti aducem pe comanda!" Pe ce comanda, cand eu nu stiu cum imi vine pe cap?! Nu-si permit sa tina stocuri minime, sa poata omul vedea, sa se apuce de altceva. Si sa nu-si mute standurile cu stocurile existente, din magazin in salon, si sa ma taxeze pe mine pentru asta. Nu merita!

  3. O tineti sus si tare ca de cati bani dai, atata face. Eu as plati si mai mult daca ar merita. Sau sa nu-l mai faca, daca asta le si va e, scuza. Nu poti pune un pret si apoi sa folosesti asta ca o scuza pentru multele lipsuri. Eu am dat banii pentru ca sa pot proba in acelasi loc, una dupa alta, trei tipuri de casti. Pentru ca la un salon e mediu cel mai propice sa gasesti la un loc si sa poti face diferente, intr-o perioada scurta de timp. Altfel nici nu calcam pe acolo, cum n-am facut-o multi ani. N-am putut sa simt cum imi stau toate pe cap, nu mi-am indeplinit scopul, deci, pentru mine sunt bani aruncati pe fereastra. Si nu, n-am probat ca sa ma duc dupa sa iau de pe net. Si, daca tot am fost acolo, si pentru ca imi plac motocicletele, am vrut sa vad si sa urc pe Multistrada si pe Tracer. Nu s-a putut pe Multi, desi am cerut. Pe Tracer m-am urcat. Tre' sa cumpar Ducati-ul ca sa vad cum ma simt stand pe ea? Ma bucur ca cei de la Yamaha nu gandesc la fel. Echipamentul mi l-am cumparat in proportie de 80% din tara, pentru ca preturile sunt tot pe acolo cu cele de-afara. Doar la ce am gasit vreun chilipir sau vreo ocazie, sau n-am gasit in Romania, am luat de pe net. Iar atitudinea, nu-ti convine mergi in alta parte, e profund distructiva. Daca voi va multumiti cu atata, treaba voastra.

  4. Salut,

     

    Am fost si noi si mi s-a parut slabut. Mi se par bani aruncati pe fereastra. La Ducati am vrut sa urc pe Multistrada, sa vad pozitia, nu s-a putut. De vazut o vedeam si-n poze, nu trebuia sa dau bani pentru asta. Daca Ducati e poleit, Yamaha si BMW, nu, pe astea s-a putut urca lumea fara probleme. La Kawasaki nu mai stiu, ca nu am avut nici o curiozitate, dar nu tin minte sa fi avut semne de oprire. La KTM, cred ca se putea urca pe ele, erau toate trei asezate de la stanga la dreapta. Suzuki si Honda, nema. Adica zero barat. Desi nu sunt multi cumparatori de mobre noi in tara noastra, cred ca erau unii care ar fi vrut sa vada toate adventurele la un loc. Ma asteptam ca cei de la Dual sa vina cu ceva echipamente noi pentru salon, dezamagitor, aveau aceleasi echipamente pe care le aveau in showroom pana acum. Am vrut sa testez "back to back" Schuberth C3Pro BMW System 6 Evo si Shoei GT-Air. Shoei n-am avut cum, ca nimeni n-avea un S la probat, dar ma asigurau ca mi-o pot comanda... Merci, voi lua BMW, ca la ei macar nu trebuia sa ma uit peste vreun lant, ca vezi draga doamne, Shoei sunt casti mai speciale. Desi cred ca cel mai bine pe cap mi-ar sta Shoei, daca nimeni nu e in stare sa-mi si ofere niste servicii de multii aia bani pe care mi-i cere, ii directionez si eu catre ailalti care au putut...

     

    Daca a mers cineva la salon sa gaseasc preturi mai bune, n-are nici o sansa, eu nu ma asteptam la asa ceva, dar daca cineva se crede asta, mai bine sta acasa. Mai ok ca acu' doi ani in Romaero, anu' trecut l-am sarit, dar pentru mine a fost dezamagitor. Nici macar Kurtos-ul n-a fost extraordinar.

     

    Numai bine

  5. Adaptorii sunt proiectati de el... E de profesie arhitect... Sunt montati pe motocicleta de vreo 5 ani, si chiar franeaza motocicleta... Am mers si eu cu ea, inainte sa aiba sistemul asta, si dupa, si intr-adevar franeaza muuult mai bine, si frana e mai modulabila... Daca gasiti sa cumparati, faceti upgrade-ul ca merita fiecare banut. Asta presupune sa schimbati si discurile, daca puteti, si mai ales arcurile, sau chiar tot sistemul de amortizare al furcii...

  6. Din pacate cand e pietris/nisip pe jos nu te ajuta nici mama cauciucului :(

     

    Am facut si eu cunostinta cu asfaltul, a alunecat fata pe nisip. Asta e. Ma intreb daca e bun ABS-ul de ceva in astfel de situatii. Pareri?

     

    Salut,

     

    ABS-ul cu siguranta ajuta, am facut eu teste pe nisip, la viteze mici, ce-i drept, si cu morcovul tare infipt, dar nu mi-a blocat fata. Si era stratul de nisip grosut. Habar n-am cum functiona in cazul de fata, dar eu zic ca ABS-ul ajuta.

     

    Numai bine

  7. Salut,

     

    O s-o spun de 1000 de ori. Fz6 nu e motoreta de incepatori. E greuta, si are motor de R6 detunat de la 120 de cai la vreo 100. Pare cuminte jos, si e relativ docila, dar trage ca apucata dupa 8k de ture. Iar scoala romaneasca moto de-abia te invata sa stai pe o motocicleta. Ma rog, pana la urma, sita cerne.

     

    Bafta si numai bine

  8. Recomandri ptr placute de frana ?ca am uitat sa le schimb :D si azi le-am probat si uneori scartaie :D

     

    Salut,

     

    Eu am pus EBC HH(FA199HH), sunt bune, dar le ia multi km pana se aseaza pe discuri. Daca nu vrei HH, poti lua GG(adica varianta FA199), am citit pe forumurile de afara ca franeaza ceva mai bine decat originalele, care nu franeaza rau deloc.

     

    Numai bine,

  9. Salut

     

    Fz6, daca nu ma insel eu, a avut ABS ca optiune incepand cu anul 2005. Pe afara s-ar putea sa gasesti un Fazer cu ABS din anii pre 2007. In Romania nu cumpara nimeni cu ABS decat daca l-a gasit standard pe motoreta din showroom. Asa ca... 2007 cel putin.

     

    Numai bine

  10. Liviule, scuze, dar n-am avut timp de mine, cand am iesii din casa, am facut-o teleghidat... imi pare rau. Cu siguranta vor mai fi ocazii, daca o sa vad ca lumea devine interesata, o sa mai fac o proiectie tot acolo, numai ca deschisa de data asta.

     

    Numai bine

     

    Salut,

     

    Pentru cei interesati, pe data de 15 decembrie, orele 18:00. la Cinemateca Eforie(Str. Eforie nr.2) va mai fi o proiectie a filmului.

     

    Numai bine

  11. Salut,

     

    Trebuia sa fie un eveniment privat, pentru a ne feri de fripturisti in primul rand, si-n al doilea rand pentru ca prima vizionare era facuta pentru critici, producatori, si apropiati, dar domnisoara de la Jurnalul National n-a priceput asta, si, a folosit datele pe care le-am dat, ca sa le publice dupa premiera, inainte. In principiu, se vine pe baza de invitatie, pentru public doresc sa fac o alta proiectie. Sper sa se inteleaga chestia asta.

     

    Numai bine

  12. Pentru urmatorii kilometrici,(restul kilometricilor au acelasi mesaj dar pe mail).

     

    fanfane

    - russiantiger

    - costin_hammer

    - motorola

    - vis-a-vis

    - Bec

    - Ser79ban

    - mircealeschian

    - Scabron

    - Guyana

    - Asilindean

    - Melciu

    - thomas

    - gunix

    - kidrock

     

     

    Pe data de 10 noiembrie, ora 18:30, la Cinemateca Eforie(Str. Eforie nr. 2), va asteptam la premiera filmului documentar "Un gand, un vis, Doyle... si-un pix", un film despre povestea calatoriei prin lume a lui Mihai Barbu si a tovarasului sau de incredere, Doyle. Un om, o motocicleta, 4 luni, 26.000 de km.

     

    Numai bine.

     

    P.S. Mesajul este adresat, doar kilometricilor.

  13. asa este. daca vrei sa fie mai citibil schimba fontul si eventual fundalul. si poti pune si pozele la 650 px sa nu fie nevoie sa dai click pe fiecare in parte. :cheers:

     

    Bob

     

    Stiu ca nu e tocmai cel mai placut font, dar te poti obisnui cu el, cat despre poze... le-am pus si eu cat sa nu ocupe mult din pagina si sa nu se incarce greu.

     

    Numai bine

  14. ai dreptate,mersi...eu doar am cerut parerea si nu ma grabesc sa-mi iau unul inca,astept pareri si ma gandesc ca ar fi bine sa incep cu un 125,ca de la 50 la 600 e diferenta foarte mare

     

    Nu cred ca e necesar sa o iei cu 125. Dupa un an o sa te saturi de ea, o sa vrei sa mergi poate cu pasager, o sa vrei sa mergi la drum lung. Poti invata pe ceva care sa aiba pana in 60 de cai. Nu imi amintesc exact acum ce varsta ai, sau daca ai spus, dar, daca ai o minima experienta, poti incepe lejer pe ceva de 400, sau un enduro de 650, un Dr sau un F650. Desi astea au cuplu ceva mai mare mare, sunt mai putin periculoase decat un Fazer. Daca o sa te manance palma pe un F650, o sa te manance degeaba, pe cand pe Fazer... Nu stiu exact XJ6-le cum e, are motor de FZ6 detunat la 75 de cai, si cadru asemanator cu FZ8. Cauta, vezi, testeaza... pe cat se poate.

     

    Numai bine

  15. vreau sa-mi iau un fz6 fazer sau naked...e bun pentru un incepator?am 1.83

     

    Salut,

     

    Am vazut colegi cu fazere care ti-au recomandat, eu nu ti-as recomanda FZ6 la inceput. E destul de feroce dupa 7k si un monstru incepand cu 10k de ture. Trage ca apucata. Evident nu facem comparatie cu un R6, CBR 600. Fata de astea e mai docila putin, da' putin, nu prea mult, daca te incanta cu ceva. Eu am inceput pe 400cc cu 56 de cai, si nici aia nu era tocmai cuminte. Am mers doi ani, si in momentul in care m-am urcat pe asta, mi s-a parut diferenta zi-noapte. Ia-ti ceva mai mic si invata sa stai pe ea, sa iei o curba, sa franezi. Nu suna incurajator dar, mai mult ca sigur o sa cazi. Mai bine o faci la viteza mica si cu ceva de care nu o sa-ti para asa rau ca o dai de pamant.

     

    Sunt oameni care au inceput pe 600 si au supravietuit, sunt muult mai multi care nu au facut-o. Multi iti vor spune ca e un fier si se controleaza, ca pana la urma depinde de tine. Au dreptate, partial. Unde n-au dreptate, apare neprevazutul, oboseala, si o motocicleta corecta pentru nivelul tau iti va fi de ajutor. Si-ti vorbesc din proprie experienta.

     

    Numai bine

  16. Salut,

     

    Va deranjez si eu cu o intrebare. Are cineva o maneta de frana de Yamaha R1 2004-2006, de imprumutat? As avea nevoie de ea doua saptamani, pana vine cealalta, si promit sa o inapoiez intacta, cu berile de rigoare.

     

    Multumesc frumos si scuze de deranj

×
×
  • Creează nouă...