Sari la conținut

bozoro

Super Membru
  • Număr conținut

    2.383
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de bozoro

  1. La 04.08.2022 la 10:12, ivanp a spus:

    Salut,

     

    Ma refeream la contrapiulita de blocaj - nu cea care apasa direct pe rulment.

    Nu mi-au placut niciodata teoriile bazate pe cum simti - cand schimbi de doua ori in viata motocicletei rulmentii de la jug - este greu sa ii strangi corect bazat pe feeling si experienta.

    De aceea prefer teoriile bazae pe cuplu - strangi la x cuplu si juma/sfert de tura inapoi. Cat timp procedura este data de producatorul motocicletei - nu m-as stresa asa tare ca se strica rulmentii. De procedura pentru vstrom nu am citit niciunde cum ca ar fi gresita si rulmentii au crapat ulterior mult mai repede.

    La modelele anterioare se strangea la 45nm si sfert/juma de tura inapoi in functie de cum simteai apoi ghidon ca misca stanga/dreapta.

    Evident ca poti folosi si varianta de strans la simt dar exista un risc destul de mare sa trebuiasca restranse piulitele cand se aseaza rulmentii dupa ceva vreme si sa dai din nou jugul superior la vstrom jos ... nu a fost niciodata o distractie.

     

    Bafta cu schimbatul, sigur o sa fie ok.

     

    numai bine,

    paul 

    Se strang foarte usor la simt daca stii cat e simtul ala. Orice mecanic care a facut o scoala sau macar cursuri de mecanica moto (apropos de explicatiile stiintifice gasite pe net) stie ca exista si alt mod de a verica cat de corect e stransa piulita de la jugul inferior. E suficient un dinamometru (aparat de masurat forta sau momentul fortei nu cat de mult tii sau nu cu Dinamo :))) ) sa vezi cat de tare e stransa. ;)

  2. 1 oră în urmă, ENEOS a spus:

    Spuneți-i acum că nu astea sunt bune, altul e Sf Graal al VStromului! 😇

     

    1 oră în urmă, Gog a spus:

    Au venit anvelopele, mulțumesc pentru sfaturi și răbdarea pe care a ți avut o cu mine 

    IMG_20220309_101757.jpg

    IMG_20220309_101749.jpg

    Problema e ca sunt cu "G". Adica special pentru bemve f850gs. Au o forma mai diferita fata de alea normale si au si taloanele mai tari. Probabil nu o sa simta el cine stie ce direct cu ele, dar o sa simta daca probeaza cu alea normle.

  3. Acum 3 ore, DiarM a spus:

    20210924_121602.thumb.jpg.311c61bc38771e31ccda8d885b7aac91.jpgCea mai buna cafea (latte) bauta in Buc este la Zissou, la eroilor. Beau numai latte ca idee

    Am mai incercat Meron, Tucano, Origins, Mad Goat, Steam, Bob, Human Coffee, Throwback coffee, Origo, Beans and Dots, First coffee, 2 minutes, Saints roastery, T-zero (doar din ce imi aduc aminte)

    Unele sunt ok, altele au fost aruncate direct in cos.

     

    Am mai primit recomandari dar nu am ajuns la Onest

    Deci nu bei cafea! :D

     

  4. Tinand cont de calitatea cafelei pe care sunt nevoit sa o beau prin calatorii, am gasit solutia de compromis. Imi iau cafeaua cu mine si mi-o prepar singur:

     

    https://www.wacaco.com/pages/nanopresso

     

    Iese o cafea chiar civizilata fata de zeama de ciorapi de prin benzinarii sau diferitele cazari. :D

    Acum 27 minute, 3.14 a spus:

    Asa faceam si eu inainte ...insa dupa ce m-au acuzat ca is cocosu blocului , am incetat sa mai rasnesc la 4-5 dimineata ...si imi fac strictul necesar de seara , pe care il depozitez intr-un borcan special cu garnitura.

    Csf ...ncsf 🙈

    Ai ce sa ii faci, ii tufi in gura. Nu e vina ta ca peretii sunt de rigips. :))))

     

  5. La 06.07.2021 la 12:15, Lucian_M a spus:

    Nu am acces la poze, dar am postat acum câțiva ani poze cu plăcuțele spate arse rău, din roșii erau negre, discul a fost terminat în cca 15000 km. Am pus EBC cu plăcuțe Brembo albastre și nu au mai apărut probleme. Înainte, cu discul original, tot Brembo albastre am folosit, le schimbăm tot cu culoarea originală, nu carbonizată. În prezent am Brembo albastre pe spate, au culoarea din fabrică, nu s-au carbonizat precum alea roșii, nici nu au rupt discul. No, explicație?!

     

    Faza cu frâna slăbuță pe ploaie am observat-o și eu, singura explicație ar fi că jegul din apă slăbește aderența plăcuțelor. Așa gândesc eu.

    ca ai franat odata pana ai parlit placutele. Si probabil acea situatie nu ai mai avut'o cu astea albastre.

  6. La 07.04.2021 la 14:29, Flanker a spus:

    Va salut! Domnilor, rugaminte, sfat si intrebare va rog, tot gaseam picaturi de ulei in scut, acu iarna fara sa-l pornesc din 2020,

    ca sa schimb uleiul am dat si scutul jos sapt trecuta dar am vazut ca nu de la busonul din baie curge, cum am presupus, ci de la furtunelul

    asta din poza, care nu imi dau seama de ce iese din pompa de apa si curge ulei pe el, era plasat pe deasupra filtrului de ulei si pe acolo pic....pic. Trebuie sa intre indeva asta? La ce foloseste?

     Si a doua chestiune, scuze ca va cer sfatul desi sunt sigur ca s-a scris, intre Metzeler Karoo street si Tourance-ul vechi, mers predominant pe strada, iesiri off ocazional dar sigur.

     

    Multam anticipat!

    Fac cinste!

    20210402_160520.jpg

    Potoliti-va, e furtunul de drenaj de la presetupa.

  7. La 28.03.2021 la 23:05, nolimi904 a spus:

    Salutare,

    Aveti idee ce diametru interior au furtunele de benzina de pe V-strom 2004?

    Mi-a facut cateva figuri anul trecut si as vrea sa le schimb. Inainte sa o duc anul trecut la adapost, prin noiembrie, am pornit-o dupa o luna de stat si mi-a dat benzina pe filtru de ulei si mai departe pe jos. Picura in adevaratul sens benzina. M-am uitat eu pe acolo, si parca venea de la un furtun de la carburator. Nu picura mai mult cand o acceleram. Dupa ce am lasat-o 10 minute cu motorul oprit, nestiind ce sa fac, am incercat o pornire si nu a mai picurat.

    Am mers pana la destinatie, cam 150km. Nu a mai facut probleme.

    Anul asta, tocmai ce am repornit-o pentru prima data, eram pregatit sa ma uit pe unde o sa picure, dar nimic. In afara de 2 picaturi de antigel de pe furtunul ce vine de la vasul de expansiune, nu am gasit nimic sub motocicleta.

    A mai patit cineva asa ceva?

    Am inteles ca furtunele cu armatura textila interioara sunt mai bune.

    Furtunele de benzina sunt din plastic cu o forma specifica si mufe rapide. Singurul de cauciuc este cel dintre injectoare. Nu merg puse integral de cauciuc tocmai ca pierd presiune in timp. Folositi originale ca nu se deteorioreza in timp.

  8. Acum 12 ore, uzit a spus:

    Revin cu o întrebare: maneta de ambreiaj are un joc considerabil pe verticală. Se poate remedia altfel decât prin înlocuire? Așa face toate? Ar trebi înlocuită doar maneta sau și suportul? Ar fi mai ok să le înlocuiesc cu manetele chinezești aftermarket din aluminiu care sunt pe toate gardurile?

     

    Mulțumesc!

    Jocul este din cauza suportului. Poti pune ce manete vrei, jocul ramane. Nu la toate se face joc, tine foarte mult de cine si cum o foloseste.

  9. Acum 11 ore, uzit a spus:

    Bună seara,

     

    Mă alătur și eu comunității cu exemplarul din imagini. Este din 2014 și a fost adusă din Italia prin intermediul fam. Biriș. Până acum i-am adăugat:

    - crashbar sw motech

    - parbriz givi airflow

    - extensie talpa cric givi

    - mansoanele incalzite oxford

    - o priză usb pe ghidon

    - anvelope michelin road 5 trail

     

    Am 32 de ani, este prima mea motocicletă, permisul l-am obținut pe 24 septembrie, iar până în prezent am parcurs cu multă bucurie cam 2000 km.

     

    Cele bune. 

     

     

    IMG_1585.jpg

    IMG_1580.jpg

    IMG_1587.jpg

    Uelcam tu da club. Da sa stii ca merita niste cauciucuri mai bune saraca. :)))

     

  10. 1 oră în urmă, joby_toss a spus:

    Si-am revenit...dupa o plimbare mai putin decat lunga, micrometrica as putea spune. Pentru unul ca mine, cu experienta putina, senzatia ca pici de pe motor la cea mai mica manevra este ingrozitoare. Daca eram intreg la cap, nu plecam de pe loc, dar am zis sa-i dau totusi o sansa. Am rezistat doar 7 km, la viteza mica prin localitate de campie, cu curbe largi.

    NEVER AGAIN! Parca eram calare pe un cub de gheata. Nimic nu se va mai pune de acum incolo intre poponeata meu si sa! Pana acum n-am realizat cat de important e controlul mobrei din fund... Nici nu ma intereseaza ca asta era din plastic la fel ca pantalonii, ca aia de oaie e mai aspra, ca aia de camila e mai groasa... Ma batea gandul sa iau o pernita de-aia cu aer de la SW-Motech (Traveller parca ii zice); mi-a trecut si asta. Chiar daca sunt cauciucate, simplul fapt ca se pot misca sub mine imi da fiori. Sunt marcat pe viata, da... :( 

    E si un lucru bun in incercarea asta: mi-am dat seama ca numai o refacere a seii ma va satisface. Si nu oricum, ci invelita cu acelasi material.

    Nu mi-a trecut niciodata prin cap sa iau in calcul aderenta la sa si  acum imi pare rau ca am pus la indoiala alegerile omului ala de la Suzuki care a conceput saua.

    S-auzim de bine si nu faceti ca mine!  :) 

    Data viitoare sa ii asculti pe aia care iti spun sa iei naturala nu de plastic. Acum o sa ai vesnic o problema.

  11. Acum 9 ore, george13 a spus:

    Chiar va rog, deoarece nu toate sunt disponibile cand ai nevoie. Stiu doar de Fabio dar am vazut ca este foarte ocupat. Nu imi este teama sa o fac si singur dar nu pot in curte , nu am garaj. 

    Se face nu e o problema, nu trebuie oricum sa disperi ca pana pe la 50k nu prea am gasit iesite din tolerante. Doar ca e pacat sa opresti mobra acum cat e vreme buna cand putem sa o facem cand se strica vremea. ;)

  12. Acum 14 ore, misionaru a spus:

     

    Hai ca deviem putin de la subiect, dar fiindca nu se discuta mari probleme, revin putin sa mai animam topicul: a nu se face confuzie intre durerile de cwr cauzate de statul in sa cu iritatiile. E adevarata partea cu chilotii si cusaturile, chiar se aplica si la motor in oarece masura. Eu vorbeam, insa, de durerile provocate de presarea celor doua oase din poponeata pe saua de la motor sau bicicleta.  Partea asta e mai des intalnita la motociclisti decat iritatiile provocate prin frecarea pielii de diferite materiale, cum se intampla la biciclisti, care trebuie sa miste picioarele mai tot timpul.

     

    Durerile care vin de la stat prea mult timp pe o sa mai ingusta si mai tare decat confortabilul scaun de birou sau canapeaua de acasa, nu trec schimband mai des chilotii, aici am vrut sa ajung :)) Trec numai dupa ce le mai presezi inca putin, pana se tabacesc oasele si nervii si ignora durerea, apeland la proverbul "cel mai destept cedeaza" dintre ele si cel care le poseda. 

     

    Eu am problema exact invers. Ma dor oasele alea doua si implicit spatele daca saua e prea moale. Asa ca pana la urma tine de fundul fiecaruia.

  13. Oricum am observat diferente foarte mari in functie de reglajul pe inaltime al parbrizului. Cand e totul jos, e perfect pentru mine rau pentru pasagera, ii zgaltaie pur si simplu casca. Ridic parbrizul, e foarte bine la ea, apar la mine ceva turburente pe lateral dar amplificate de comunicator si nu foarte deranjante. Oricum eu merg incet in general asa ca pana la 110/120 nu deranjaza deloc. Mai am probleme cu turbulentele cand pun geanta de rezervor si imi arunca tot curentul sub casca si atunci e mai mare tambalaul. :D

×
×
  • Creează nouă...