Sari la conținut

PzKpfW

Super Membru
  • Număr conținut

    11.529
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    2

Postări postat de PzKpfW

  1. 3 hours ago, B.B. said:

    Sa bage Laguna Seca la loc!

     

    Nu se va întâmpla, și nu are legătură cu MotoGP sau Dorna. Circuitul nu are facilitățile necesare pentru echipele de MotoGP. Și pe vremea când era etapă acolo, era doar de GP, Moto2/250cc și Moto3/125cc nu participau. Un alt motiv este că nu le permite legislația locală în ceea ce privește zgomotul.

     

    3 hours ago, tourist1 said:

    Mai sunt influensari care zic ca n-ar fi rea intoarcerea la 2T :).

     

    Din punct de vedere spectacol chiar ar fi un lucru pozitiv. Dar atât: motocicletele alea erau mult mai periculoase și, mai ales, nu ar mai investi nimeni într-un motor 2t de capacitate "mare", fără nicio aplicabilitate comercială.

  2. 13 minutes ago, apriliacluj said:

    si Hayden cam de umplutura a fost saracu'.....

     

    vremea lui K. Roberts, Wayne Rainey, E. Lawson, Kevin Schwantz, Freddie Spencer s-au dus, n-o sa mai fie piloti ca ei, max doar chiloti de conjunctura, cum au fost Hayden sau K.Roberts jr

     

    Hayden a avut câțiva ani în care a fost aproape de vârf. Chiar dacă nu o comitea Rossia la Valencia în 2006, ar fi fost vice-campion. Poate nu cel mai talentat din generația lui, dar nu mi se pare că a fost de umplutură.

     

    Piloți ca ceilalți pe care i-ai enumerat nu vor mai fi. Americanii au avut succes în GP pe vremea motoarelor în 2t, violente și agresive, pe care experiența lor din dirt-track era foarte utilă.

  3. Se negociază. Ar trebui să se finalizeze discuțiile până la Mugello.

     

    Cum spuneam mai sus, interesant că nici Pramac nu a semnat încă prelungirea cu Ducati. Ar trebui să fie o formalitate, însă se știe deja că vor primi doar un GP25 la anul, Fermín Aldeguer va concura pe GP24 în 2025. De văzut unde ajunge deci al doilea GP25 de client.

  4. Partea amuzantă este că Pramac nu au semnat încă un nou deal cu Ducati pentru 2025+. Teoretic sunt deschiși pentru a colabora cu un alt producător.

     

    Situație ipotetică: Fabio semnează cu Pramac pentru a scăpa de Yamaha, pentru ca apoi să afle că va concura tot pe Yamaha - de client.

  5. Nu înțeleg de unde Bezzecchi. A refuzat locul de la Pramac, a ales să rămână cu șeful. Pe Bastianini aș vedea de ce să-l păstreze dacă este constant în primii 3-5. Bezzecchi este pe nicăieri sezonul ăsta, în urma lui Di Giannantonio în clasament. Martín a fost foarte aproape de a trece la echipa oficială chiar de anul trecut, în ciuda contractului lui Bastianini. Marketing probabil, dar este clar că Ducati se gândesc foarte serios la asta.

  6. 56 minutes ago, damager said:

    Mai ramane si ktm, ma rog gas-gas, parca se termina ctr lui AF.

     

    Mă refeream la echipe de uzină. În momentul de față este la cea mai bună echipă satelit, pe cea mai bună echipă de client. Nu ar pleca la mai puțin.

     

    La BMW (presupunând prin absurd că intră, și o fac înainte de 2027) nu cred că s-ar duce să fie testrider vreo 2 ani - cel puțin.

  7. 3 hours ago, ilarionciobanu said:

    Depasire cu contact in Sprint. Depasire cu dubla cazatura in cursa mare. Oh, yeah, MM is back, dupa cum a zis ieri @PzKpfW, desi sigur se referea la altceva.

     

    Cum se face ca de multe ori trasa pe care vrea el sa mearga este deja ocupata? Baietii buni n-are noroc

     

    Părerea unanimă este că a fost incident de cursă acolo, cu vină ceva mai mare a lui Bagnaia.

     

    Dar personal mi-a plăcut de italian acolo. S-a băgat la bătaie.

×
×
  • Creează nouă...