Sari la conținut

Bombitza

Membru
  • Număr conținut

    109
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Bombitza

  1. salutare!

     

    Eu si cu Aneka_ro, am ajuns la locul accidentului in momentul in care politistul incerca sa fac rost de transport, sa ia motocicleta de acolo.

     

    Faza este in felul urmator: tipul cu motocicleta venea dinspre Cernavoda, urmeaza o curba spre dreapta si dupa curba o trecere de pietoni. Cu 50 de metrii inainte si dupa trecerea de pietoni este linie continua. Imediat dupa trecerea de pietoni se face o strada in stanga.

    Aia cu Polo sau ce masa era, a facut stanga pe linia continua, iar tipul cu motocicleta era in depasire tot pe linia continua si trecerea de pietoni, asa ziceau aia de pe acolo.

     

    Problema este cu politistul care era la faza locului, ca a cugetat el spre mine:

    Domne` nu mai face scandal ca este 10% vina aleia d la volan si 90%, vina motociclistului.

    Cand mi-a zis faza asta am turbat, daca era civil ma luam de gat cu el pe acolo, omu` face lege cu procente.

     

    Cat ne-am certat noi cu el pe acolo au mai venit niste baieti destepti si au facut stanga tot ca aia, trecand peste linia continua, imi venea sa le dau cu casca in gura. S-au uitat la ei si nici macar nu au schitat ceva.

     

    Atentie mare la Politia locala, se cunosc cu bastinasii si isi permit cam multe.

     

    Insanatosire rapida baiatului si il asteptam cu adevarata poveste.

  2. intrebare...are careva pe undeva acea siguranta de etrier de care vorbeste bombita? eu am pierdut una si momentan am una oarecum improvizata,as vrea sa gasesc una buna. Etrierele sunt Tokiko. si daca tot sunt la sectorul cautari, caut si un intinzator de lant, adica unul din cele 2 suruburi de pe bascula spate, poate are careva din vreo dezmembrare,ceva !

     

     

    Salut omule!!!

    Uite aici are cineva de vanzare 1 pereche de intinzatoare de lant pentru mobra ta. Au dat drumu` si la Pay Pal pentru Romania. http://cgi.ebay.co.uk/KAWASAKI-ZZR600-C-D-...bayphotohosting

     

     

    Siguranta asemanatoare cu aia de care spui tu, am vazut in catalog la Louis, pe site este mai complicat cu maruntisurile astea.

     

    Bafta!

     

    Later edit: am gasit si pe site Louis

  3. Salutare,poate cineva sa imi dea s mie cateva detalii despre cum as putea sa schimb placutele de frana pe roata fata?si daca aveti idee cam cat ar costa!,ce spuneti e usor sa le schimb sau trebuie sa merg la un mecanic ceva?

     

     

    Salut!

     

    Eu am luat setul de placute pt fata si spate la 192 lei de la Moto Adventure, Sos Cotroceni, marca Ferodo, nu stiu cat de grozave sunt.

     

    Schimbrea este destul de simpla, daca este ca la 600: dai etrierul jos, desfaci tablita care se afla deasupra etrierului si este prinsa cu doua suruburi, apoi scoti siguranta de pe axul care tine cele doua placute, scoti axul, cad placutele si apoi o iei in sens invers pt montaj.

    Pentru spate: dai etrierul jos, cade placuta libera, bagi o surubelnita mai mare ceva si departezi placuta de corpul etrierului, iese un pic mai greu dar mere, si apoi in sens invers pt montaj.

     

    Bafta la mesterit!!!

     

    salutare, cred ca am mai ridicat aceasta problema insa sunt nevoit sa mai intreb inca o data.Pe unde gasesc si eu un semnal dreapta fata pt un zzr 400?

     

     

     

    Uite incearca pe acest SITE, si vezi cum poti comanda.

    Am inteles ca trimit si in Romania daca ai posibilitatea sa platesti cu un card.

     

    Bafta!

  4. Eu am ajuns la locul accidentului exact in momentul in care il lua pe baiat cu salvarea

    Este vorba de o Aprilia Caponord de culoare rosie.

     

    Motocicleta venea dinspre Dristor spre statia de metrou Mihai Bravu. Dupa intersectia cu Calea Vitan( parca asa ii zice la strada care duce la Mall) exista un magazin nou, Mr. Bricolaje, de unde a iesit unu cu un Logan fara sa se asigure si a vrut sa faca stanga. Impactul s-a produs pe banda a-2-a de mers.

     

    Dupa cate mi-am dat seama Cristin, motociclistul, a culcat motocicleta inainte de impact ceea ce a dus la raniri minime asupra motocilistului.

     

    Faza tare: dupa cercetarie preliminare soferul Loganului este de vina, dar daca se constata ca urma de franare a motocicletei este mai mare de X metri, inseamna ca a avut viteza mare si atunci o sa fie culpa comuna, asa cugeta domnu` organ de politie.

    Atentie: ala cu Loganul avea semn de obligatoriu la dreapta la iesirea din parcare, si sustinea tare si mare ca nu a vazut motocicleta ca avea viteza.

     

    Alta faza tare: pe carosabil existau o multime de urme de la diferite masini si eu am impresia ca se urmareau o dara falsa in momentul masuratorii, ma refer la o urma( nici nu stiu daca era de cauciuc) pe o distanta de 20m care s-a considerat a fi frana motocicletei. O moto nu se comporta ca si o masina, trebuiesc instruiti si astia de la Politie in sensul asta.

     

    Am vorbit cu Cristi la telefon si este ok, mi-a spus ca nu are nimic rupt, numai julituri.

     

    Fiti prudenti! :crack:

  5. Salutare ZZR-istilor!!! :baldy:

    Cine poate sa imi dea un sfat: mi-am cumparat motocicleta in noiembrie si acum ii fac o revizie generala. Am luat-o cu pompa frana fata schimbata (Yamaha). Frana tinea "jos", aproape de maner, si am vrut sa-i schimb lichidul de frana[/b]. Acum nu mai tine deloc frana, nici macar ca la inceput :banana: Sa fie de vina oare pompa, sa nu faca presiune suficient? Urmeaza sa desfac si etrierele sa ma uit in ce stare se afla placutele...

     

    Salut!

     

    Ai vrut sa il schimbi sau l-ai si schimbat?

    Daca l-ai schimbat, trebuie sa ii faci aerisire.

    Daca de la inceput tinea maneta jos, trebuie sa verifici si starea placutelor de frana.

    Daca nu mai tine deloc, vezi sa nu pierzi pe undeva lichid.

     

    Bafta!

  6. "Prietene" nu sunt deranjat catusi de putin. Ce ma deranjeaza este repetitia.

    Daca ai fi citit posturile de pana aici, ai fi vazut ca s-a raspuns la intrebarea ta de vreo 4 sau 5 ori....dar...nu te-ai deranjat sa citesti posturile din topic...e drept sunt si multe discutii aiurea, dar totusi ar fi trebuit sa citesti topicul inainte sa intrebi ceva pe el.

     

    In alta ordine de idei....poti schimba uleiul (repet, nu stiu cat de puternic e zgomotul).

    Intradevar nu ai spus ca te deranjeaza.Ar trebui sa te deranjeze.Cum am spus si mai devreme, lasa motorul sa se incalzeasca mai mult timp.

     

    :bigstar:

     

     

    Eu cred ca nu are legatura cu incalzirea motorului.

    In mod normal daca se incalzeste uleiul o sa aiba o vascozitate mai mica, deci ungerea o sa fie mai putin eficienta.

    La rece ar trebui sa intre in viteze cu mai putin zgomot.

     

    Parerea mea! :grinbandit:

  7. Parerea mea este ca @babolat este de vina in producerea accidentului si nu are rost sa faca atata caz.

    Trebuie si el sa declare accidentul, indiferent cine este vinovatul. Dupa noul cod rutier cred ca trebuie declarat accidentul in max. 24h, nu sunt sigur de chestia asta.

     

    Parerea mea!!!! :peace:

  8. la anvelope second hand conteaza mult data fabricatiei, in schimb la anvelope noi mai ales la moto se aplica un strat de protectie, care are rolul de a conserva si pt mentinerea formei in timpul transportului. deci o anvelopa de 1 an "nou" se poate monta fara risc. de altfel pe orice anvelopa apare luna si anul de fabricatie, trebuie sa cautati o sectiune cu 4 cifre, de obicei primele 2 cifre reprezinta luna urmatoarele anul de fabricatie. "0695= iunie 1995" . bafta.

     

    Eu stiam ca este saptamana 6 din anul 1995. :burnout:

×
×
  • Creează nouă...