Sari la conținut

balauru'

Membru
  • Număr conținut

    80
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de balauru'

  1. Bricolaj de iarna.

    Azi am vizitat Transalpul la garaj. Din plictiseala m-am gandit sa ii refac filtrul de aer. Am achizitonat un filtru de aer de dacie, din ala tubularpost-52668-0-62489300-1421507288_thumb.jpg,

    am scos hartia veche din filtru si am curatat siliconul cu o dalta de lemn ascutita, post-52668-0-91029900-1421507400_thumb.jpg, am scos partea superioara, post-52668-0-34173600-1421507425_thumb.jpg, am taiat filtrul de dacie la dimensiuni putin mai mici decat lungimea filtrului (aprox. 2 mm), post-52668-0-94179600-1421507572_thumb.jpg, am incarcat cu silicon capetele de filtru(partea de jos si partea superioara), post-52668-0-74243800-1421507589_thumb.jpg, post-52668-0-98349800-1421507620_thumb.jpg, am montat partea superioara a filtrului si am lasat la uscat. Voila: post-52668-0-16022700-1421507687_thumb.jpg

     

    Costuri 10 RON filtrul de dacie. Siliconul este universal, am avut prin casa.

    Mentionez ca filtrul de dacie are mai multe pliuri decat cel original. Eu am mai scos 15.

    Spor la treaba :)

  2. Salutare...

    Cateva pareri dupa o utilizare a produselor Lidl aproximativ 3 ani:

    • Husa moto – trebuie schimbata , tin sa mentionez ca am folosit-o zilnic, pe timpul sezonului, martie-decembrie timp de 3 ani.
    • Manusi moto – proasta calitate, nu respira pielea, calduroase la inceput, dupa care iti este frig la maini, clar, nu pot fi purtate pe timp de vara. Calitatea cusaturilor si a croielii este indoielnica.
    • Incarcator auto/moto – isi face treaba cu brio, la motor cat si la masina. Tin sa mentionez ca am monitorizat incarcarea acumulatorilor si cu un aparat de masura conectat in paralel cu incarcatorul.
    • Trusa de chei tubulare – la 170 RON (parca) – de calitate buna, sunt la categoria “hobby +”, nu cred ca pot fi folosite intr-un atelier mecanic specializat, dar pentru uz personal nu ai nevoie de mai mult.
    • Geanta rezervor – calitate foarte buna, rezistent la ploaie, isi poate mari volumul. Arata foarte bine dupa o folosinta la turele mai lungi in afara localitatii. Nu stiu cum s-ar comporta la o utilizare zi de zi .
    • Brau moto – utilizat la fel ca si geanta de rezervor, doar la turele mai lungi, este foarte bun, cert este ca nu am avut altul ca sa fac comparatie.

    Cam atat am folosit eu de la ei, una peste alta sunt multumit.

  3. Salut. Aceeasi problema am avut-o si eu, inclusiv bugetul. Eu am 1,90 m si 107 kg. Am ales un Transalp de 600 ,fara sa stau prea mult pe ganduri, dupa ce m-am urcat pe el. Ce pot sa spun este ca il calaresc de 4 ani si inca nu ma gandesc sa il schimb. Depinde si ce vrei de la motocicleta. Eu unul prefer sa ma plimb, indiferent de drum. M-a dus unde am vrut fara probleme. Cu toate ca nu are putere (doar 50cp) a facut fata plimbarilor in grup cu motoare mai mari. Una peste alta trebuie sa incerci mai multe modele sa te convingi. Pe sportive o sa arati ca o curca pe balega, dar nu conteaza daca tu te simti bine. :)

    Pentru viitor ma gandesc la un v-strom 650, pe care m-am plimbat putin si pe care deasemenea m-am simtit foarte bine... Nu uita, banii sunt la tine, tu decizi ...

  4. Daca ati vrut sa ne faceti in ciuda ati reusit ... Dar nu-i nimic, va veni si randul nostru... Oricum ma bucur pentru voi, si sa stiti ca nici pe la noi nu e rau (pe la mine si pe la Vasile). Acum cateva zile am calarit si eu o chinezarie... motoreta ZARANG... doar ca nu am avut parte de aceleasi peisaje (ale mele au fost mai "frumoase" :D ).

    Va urez plimbari cat mai lungi anul asta ... Si sa ne auzim cu bine ...

  5. Vad ca se deviaza mult de la topic ... Omul a cerut pareri pro si contra, cu argumente, ce sa aleaga intre AT si TA, nu tot felul de grafice, care sincer nu cred ca le studiaza nimeni inainte sa cumpere o motocicleta (cel putin eu nu am facut-o)...

    On topic... AT e mai aratoasa si putin mai puternica, dar cu un consum(+ 1l/100km) si un pret mai mare(aproape dublu pentru acelasi an de fabricatie). Problemele sunt cam aceleasi, oricum amandoua sunt motoare foarte fiabile... Singura problema ar fi banii de care dispui sa ii cheltui la achizitie, si contrar a ce se spune sa stii ca cu cat mai noua cu atat mai buna... parerea mea...

  6. Salutare... Caut sa cumpar Stabilizator de benzina (Fuel/gas stabilizer). Se prezinta in sticlute din alea mici ca orice tratament de combustibil. Daca stie cineva unde gasesc ii multumesc anticipat...

  7. http://www.kaki.ro/2010/produse/cutie-munitie-calibru-50.php

     

    Nu vreau sa fac reclama, sau contrareclama celor care produc cutii, dar eu folosesc asa ceva de cativa ani. E drept ca sunt mai grele decat cele de aluminiu, dar nu se compara deloc la capitolul rezistentza. Cele de aluminiu la prima cazatura se deformeaza si se rup ca o doza de bere.

    Cele militare sunt din otel, rezistente la socuri, perfect etanse, rezistente la compresiune... De exemplu, pe o singura cutie am suspendat total o Africa Twin, si am lasat-o fara roti, fara sa stau cu frica ca o sa cedeze sub greutatea motocicletei, care era incarcata cu restul bagajelor. Capacele detasabile se pot utiliza cu succes si in cazul in care esti ramas in noroi. Le pui in fata rotilor si iesi din cacao.

    Sustin ideea ca nu are rost sa montezi cutii, doar pentru ca arata bine pe motor. Trebuie sa fie utile, altfel nu are rost sa te chinui cu ele prin traficul din oras.

     

     

    Boierule baietii sunt pe fite nu pe utilitate ... Am vazut cutiile tale si sunt "beton" (am fost cam acum o luna pe la tine cu un prieten din bz ca sa ia un crash bar de africana ....). Cam asa ceva am scris si eu pe forumul de transalp si baietii de acolo mi-au sarit in cap ... ca sunt grele ... ca sunt naspa... Eu o sa-mi comand si o sa montez pe transalp la iarna, ca sper sa am timp atunci....

    Bafta ... si distractie placuta la Basca Chiojdului...

×
×
  • Creează nouă...