Jump to content

easy ride on!

Super Membru
 • Content Count

  2,523
 • Joined

 • Last visited

About easy ride on!

 • Rank
  free rider

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  TM - Ro
 • Carnet moto din
  1977
 • Motocicleta
  MZ RT125/2 - 1958 d.i.y.
 • Numar Moto
  4.......

Profile Fields

 • Motociclete detinute
  nu "detinute", libere.
 • Interests
  freedom, rock and roll, ride to live, electric engineering, research, art, poltergeist, fucking police :)

Recent Profile Visitors

1,110 profile views
 1. Da, doar ca nu folosea flex-uri, ca material didactic pentru copii. Iar AKM-urile au intrat in practica "scolara" ceva mai tarziu, dupa 18 ani. Generatiile actuale (necomuniste) sunt considerate incapabile de conducerea unei motociclete inainte de varsta de 24 de ani. Am evoluat?
 2. Da, dar datorita normelor EPA, injectoarele sunt comandate pentru amestec sarac, spre deosebire de un carburator bine reglat (de tine). Daca din benzina veche mai lipsesc si componentele volatile prin evaporare dupa o vreme, amestecul devine si mai sarac, si ECU … nu mai "stie" cam cat sa "traga socul" in conditiile astea. Asta poti face doar tu la un carburator. Cele clasice aveau si buton de crestere a nivelului constant si "soc", actionabile dupa nevoie si experienta. Acum, astea e … complet automate. Adica "vii" sau "moarte"
 3. Aici este problema cu legea "bizantina" sau cu interpretarea rromaneasca. Peretii exteriori ai unui bloc de locuinte reprezinta un bun comun, inscris in cartea funciara. Ca proprietar, ai dreptul de folosinta al bunurilor comune, in cota parte indiviza. Asta inseamna ca nimeni nu iti poate impiedica legal dreptul de folosinta, adica sa te cateri pe pereti sau sa cobori pe ei pe o coarda de alpinist - daca asa vrea muschii tai. Doar ca nu poti schimba destinatia bunului. La abuzul presedintelui (l-ai ales cumva tu?) impotriva dreptului tau de folosinta al bunului comun prin "ingradirea" accesului tau de sus in jos sau de jos in sus - ar trebui sa iti aperi drepturile in principiul armelor egale. In versiunea Contelui de Monte-Cristo sau in versiunea Mioritica (fluierat a paguba). Sugerez ca pentru inceput sa inlocuiesti lacatul presedintelui (la care are el cheie) cu lacatul tau (la care nu are el cheie). De preferinta identic constructiv. Nu poti fi acuzat astfel de niciun fel de distrugere. Si mai ales daca oferi cate o cheie si tuturor proprietarilor carora presedintele a "omis" sa le ofere, prin "neglijenta in (de)serviciu." Bingo? Dupa care ii poti formula si cate o plangere penala, pana se satura de "presedentie".
 4. Si fara sa reincarci periodic bateria? (Timp de 2 ani).
 5. "Marea greseala" consta in confuzia cuiva intre rezervorul de benzina si rezervorul de curent. Ultimul sufera de autodescarcare si poate chiar ingheta peste iarna (daca nu ramane "plin" ci descarcat),, doar ca nu se completeaza cu benzina proaspata primavara. Nici macar cu electrolit proaspat. Chestiune de abordare de rezervoare...
 6. Adica, dupa 3 luni a pornit greu, cu jumatate de minut de electromotor activat, dar fara sa mai stea in relanti. Dupa ce i-a (de)reglat si relanti-ul nu a mai pornit deloc. Probabil ca nu avea benzina iar acum nici curent in baterie.
 7. LED-uri chinezesti proaste, montate in serie si fortate in supracurent. La incalzire, unul dintre ele nu mai face contact (intern in rasina) si devine "resistor". Adica le stinge si pe celelalte inseriate cu el. Bine ca ti-ai dat seama inainte de face o depasire pe … incredere.
 8. Filmul "Hell Ride" (2008) va poate fi de ajutor?
 9. [cel putin 3 persoane fizice sau juridice, fiecare proprietar avand o proprietate individuala si o cota-parte indiviza din proprietatea comuna.]
 10. [L. 196/2018, Articolul 44 (1)Incetarea destinatiei de folosinta comuna pentru partile comune din condominii se poate hotari motivat cu acordul scris al tuturor proprietarilor din condominium.] - Cu alte cuvinte, legal, dorinta ta de incetare a detinatiei de folosinta comuna a peretilor exteriori asupra carora tu doresti sa dispui izolarea fara acordul scris si motivat al tuturor proprietarilor din condominium (inclusiv presedintele) este inadmisibila si ilegala In mod evident, daca trei proprietari de case (nu de apartamente de bloc) detin in folosinta comuna un stalp de la gard, se va constitui o asociatie de proprietari de stalp Cu presedinte, cenzori, administrator si tot tacamul. [cel putin 3 persoane fizice sau juridice, fiecare proprietar avand o proprietate individuala si o cota-parte indiviza din proprietatea comuna.]
 11. Kein stiml. Sa masoare notarul …. cu sublerul la 45 de grade? Suceava?
 12. Daca oamenii (ajunsi judecatori) au mentalitate comunista si sunt refractari la dorintele si libertatile tale si mai sunt si presedinti blocati dinainte de a te fi nascut tu, nu o sa rezolvi decat pe cale ilegala. Conform zicalei: "Cine umbla dupa lege fix cu p*la se alege" Totusi, de ce nu optezi pentru o izolatie pe interior, fara aprobari de la comunisti? Asta suna bine! Presedintele poate convoca asociatia proprietarilor. La prima strigare se prezinta 2 mosi + presedintele, iar la a doua strigare se prezinta doar presedintele care intocmeste procesul-verbal si decizia privind spatiile comune De asta a si fost impuscat presedintele Ceausescu La bloc insa este mai simplu: se poate impiedica "accidental" pe scari. Nu?
 13. "Fast ausnahmslos ist für undichte Zylinderdeckel das falsche Anziehen derselben verantwortlich. Deshalb immer 'über Kreuz' anziehen, d. h. in der Reihenfolge 1 - 3 - 4 - 2. Nicht in einem Arbeitsgang anziehen, sondern etappenweise. Zuletzt mit etwa 5 kpm festziehen." Adica prezoanele se strang in "cruce", 1-3-4-2, la cuplul de strangere de circa 5 kpm. Pe etape. 5 kpm = 49 Nm Totusi, te poti limita la10-15 Nm, cum zice @Papa_Bear, ca prudenta fata de imbatranirea materialului. Doar daca nu este etansa chiulasa mai poti creste cuplul.
×
×
 • Create New...