Jump to content

easy ride on!

Super Membru
 • Content Count

  2,203
 • Joined

 • Last visited

About easy ride on!

 • Rank
  free rider

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  TM - Ro
 • Carnet moto din
  1977
 • Motocicleta
  MZ RT125/2 - 1958 d.i.y.
 • Numar Moto
  4.......

Profile Fields

 • Motociclete detinute
  nu "detinute", libere.
 • Interests
  freedom, rock and roll, ride to live, electric engineering, research, art, poltergeist, fucking police :)

Recent Profile Visitors

828 profile views
 1. Spumă maro cu bule? Şi eu suspectez exact acelaşi lucru. Condensul nu poate fi maro şi nu ar apuca să facă şi bule.. Iar antigelul "ruginit" are un miros specific care nu se poate fotografia şi transmite pe net. Da. Cu avantajul că este un material anticoroziv şi protejează şi baia de ulei a motorului de un eventual îngheţ Unii (cei de la KTM) asigură şi câta "ulei de frână" în motor (prin hidraulica de comandă / ambreiaj).
 2. Ce ai cu lanţul? Nici toate firele electrice nu sunt încă legate pe unde ar trebui (în poza aceea).
 3. Dragă, înclin să cred că aversiunea asta se datorează în primul rând legii (să se scrie şi să se citească ...), lege care însă a fost dată altora. În plus, timp de secole au năvălit diverse hoarde de "miliţieni", dispuse să-i ... "reguleze" după reguli străine lor. Şi ei nu sunt pe (nu e vorba de) propriile maşinării, ci pe maşinăriile altora. Păi ... poate că vin iar turcii, ungurii, nemţii, ruşii sau comuniştii locali să le ia ... aşa că din tată în fiu s-a propagat meteahna asta Da, dar cu piciorul descălţat, ca nu cumva să depăşeşti forţa aplicată, respectiv cuplul maxim de strângere Pe acest principiu funcţionează şi soneria ecologică: un dop de cauciuc sub care se află o pioneză, iar deasupra dopului inscripţia "Apasă tare!",
 4. EMW-ul e fain! Mai ales că e încălţat cu gume autentice româneşti (Danubiana - Floreşti?).
 5. E ca la nebuni! (AC/DC - Avocaţi Contabili / Direct Cimitir) "ART. 68^1 (O.G. 25/2018) Stabilirea impozitului pentru veniturile din activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, potrivit legii ... (2) Plătitorii veniturilor, persoane juridice sau alte entități care au obligația de a conduce evidență contabilă au și obligația de a calcula, de a reține și de a plăti impozitul corespunzător sumelor plătite prin reținere la sursă. ... (5) Plătitorii de venituri prevăzuți la alin. (2) nu au obligația calculării, reținerii la sursă și plății impozitului din veniturile plătite dacă efectuează plăți către asocierile fără personalitate juridică ... - (Legea 30/2019) 12. La articolul 25 alineatul (4), litera i) se modifică și va avea următorul cuprins: ... În cazul sponsorizărilor efectuate către entități persoane juridice fără scop lucrativ, inclusiv unități de cult, sumele aferente acestora se scad din impozitul pe profit datorat, în limitele prevăzute de prezenta literă, doar dacă beneficiarul sponsorizării este înscris, la data încheierii contractului, în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, potrivit alin. (41). ... (41) Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale se organizează de A.N.A.F., astfel cum se stabilește prin ordin al președintelui A.N.A.F. Registrul este public și se afișează pe site-ul A.N.A.F. Înscrierea în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale se realizează pe baza solicitării entității, dacă sunt îndeplinite cumulativ, la data depunerii cererii, următoarele condiții: a) desfășoară activitate în domeniul pentru care a fost constituită, pe baza declarației pe propria răspundere; b) și-a îndeplinit toate obligațiile fiscale declarative prevăzute de lege; c) nu are obligații fiscale restante la bugetul general consolidat, mai vechi de 90 de zile; d) a depus situațiile financiare anuale, prevăzute de lege; e) nu a fost declarată inactivă, potrivit art. 92 din Codul de procedură fiscală. ...
 6. Exageraţi cu miştocăreala, copilul nu are nici o vină. Grădiniţa nu face parte din învăţământul general obligatoriu, este o "instituţie" de stat ca şi multe alte "instituţii" de ..... Iar statul înseamnă odihnă pentru cei obişnuiţi cu statul. Relax!
 7. Foarte bine! Nu, n-am văzut. În schimb, am ridicat eu odată "jucăria" pe o pantă (era cu rotile în sus la 45 de grade), vara, pantaloni scurţi, şlapi (nu mai fac asta). Mi-au trebuit apoi 2 saptamâni pe la Herculane, că mi s-a "blocat" spatele. Al meu, nu al mobrei. Prietenii mi-au spus că ei nu fac d'astea, dau mobra peste cap şi o abordează de sus din deal. nu de jos în sus. Da. Dar ăştia fac motocross, nu enduro. Adică nu au în drum şi copaci pe pante Aşa că e bună şi o cordelină la purtător, pentru ridicat mobra în condiţii critice. Şi de atunci nu mai merg în şlapi. Doar cu cizme solide şi centură bine strânsă pe talie.
 8. Corect. Se numeşte măsurătoare "organoleptică". După principiul modern al buşonului de la rezervorul de benzină auto: se strânge până face "trosc" o dată sau de două ori. Dacă e linişte pe stradă.
 9. Eu am reusit candva sa mai rup cate un prezon, la mână. Si nu aveam cheie dinamometrica in dotare, pe atunci. Nu chiar un prezon de la o roata auto, ci unul din cele 4 de asamblare cilindru-chiulasa moto. Dar, experienta este direct proportionala cu valoarea materialului distrus. P.S. De obicei, cheile din trusa auto sunt dimensionate anti-prost, adica au coada scurta pentru limitarea biologica a cuplului posibil de strangere la mana. Dar exista prelungitoare ... Eu strang cu piciorul la final, prin "trosc" in cheie.. Pana paraie de 1-2 ori. Semn acustic ca este corect stransa piulita. Daca astia o strang cu pistolul pneumatic la vulcanizare, atunci nu o mai pot desface decat cu mare greutate pe drum. Sau deloc.
 10. Cu placere. Intradevar, seaua e putin cam sus (960mm) dar jucaria are doar 108 Kg, foarte manevrabila. In schimb e pretentioasa la piese de schimb, uleiuri si mai ales la carburanti (raport de compresie 12,9/1 fata de altele cu raport de compresie 9,5/1). In rezervor incap doar 7,2 l, deci iti trebuie o canistra in rucsac pentru drumuri mai lungi de enduro. Asta e "jucaria"?
 11. Da. Probabil că ai un carburator Mikuni a cărui clapetă intră în rezonanţă şi prin vibraţii materialul intră în "oboseală". Eu păţeam asta la plăcuţa cu numărul de înmatriculare de pe "coada calului". Crăpa de la vibraţii, în rezonanţă, longitudinal. În problema ta, prietenii cu experienţă zic că: https://thumpertalk.com/forums/topic/835045-2002-cr250r-carb-settings/ Easy way to remember it is if your CR came stock without a TPS on the Mikuni, then you need the long body Keihin. If your CR came stock with a TPS on the Mikuni, then you need a short body Keihin. Se pare că tot Mikuni scrie şi pe cele chinezeşti, de 36$ ...
 12. La Mulţi Ani! Mulţi săgetători, pe jumătate "cai", pe aici
 13. Ţi-e numai bună! Eventual îi pui un "drossel" (de "îmblânzire") până îţi formezi reflexele de începătoare pe ea. Eu aşa am făcut cu un XR 400 (cu set de 440 - Big Bore) care mă cam obosea la început din cauza brutalităţii accelerării şi decelerării cu care muşchii mei încă nu erau obişnuiţi. Cu "drossel"-ul (bucşă de reducere a tirajului de gaze) montat pe evacuare, demontabil.
×
×
 • Create New...