Sari la conținut

ser79ban

Super Membru
  • Număr conținut

    4.040
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de ser79ban

  1. Intru din An in Paste (se poate spune ca azi e Pastele ) si vad aceleasi discutii ca acu 1 an, 2 ani, ...4 ani (acu 5 parca erau mai altfel) si @speedy.k tot in carantina ( :lol: ). Nici eu nu stiu care-i solutia buna dar sigur nu in Romania o sa o gasiti. Romanul e prin definitie puturos si ipocrit (hai recunoasteti, citi ati facut examenul medical PE BUNE nu dind 1milion-doua instructorului sa va rezolve el, desi probabil ca suferiti de vreo boala care daca se declanseaza maine cind sunteti pe 2roti sau la volan radeti vreo 2-3 pietoni si treceti de partea ailalta) si va sta cu mainile in sin, asteptind sa i se faca/organizeze ceva si el numai sa fie masa de manevra. Intotdeauna cind aud de 'hai sa facem ceva' imi aduc aminte de un banc care rezumat e ceva de genul : 'tinerii in noaptea nuntii se dezbraca, se baga in pat si stau, si stau, si stau ....pina cind unu din ei izbucneste "da' pe noi nu ne fute nimeni?!?!". Cam astia suntem, din pacate astia o sa fie si copii nostri si probabil, daca suntem norocosi, nepotii o sa inceapa sa faca CEVA intradevar.

  2. A pornit. O sa fac si filmuletele alea pe care le-am promis. Nu le-am facut acum ca as trisa; am tot frecat-o si inainte sa-i pun capacul pe chiulasa ca sa ma asigur ca se invirte ok, am mai testat si diverse elecronice de pe ea,.... si s-ar putea crede ca e incalzita. O las sa se domoleasca si dupaia o trag pe film.

    In alta ordine de idei, daca imi aduc eu aminte cum suna la pornite motorul inclin sa cred ca fusesera strinse cam tare jocurile alea. Acuma le-am strins eu si daca nu-i bine stiu pe cine sa injur. Din ciclul 'judo-ul nu este un sport dur, doar salteaua e dura', cel mai greu la reglatul de supape e sa indoi lerele alea astfel incit sa intre :lol:

    V-am zis ca mesterica mi-a schimbat bujia iridium cu una normala si de 16?!?! Traiasca service-urile cu patroni nemti si mesteri romani.

  3. Gata, s-au aliniat toate :lol:

    Binenteles ca axul nu poate fi pus gresit in flansa avind un singur LUG. Am aliniat si semnuletele deci maine punem carapacea, facem jocul la tacheti si....stam acasa.

    Acu', ca tot veni vorba de scinteie, cam cit de deasa e (pe automat)? Am dat nitel la automat si nu prea sunt multumit de cit e de deasa. Nu as putea sa zic cite secunde sau zecimi e intre ele dar parca e RARA. In plus, eu tot traiesc cu impresia ca motorul meu se invirte cam molcom. Dupa ce ii pun maine carapacea, o sa fac un filmulet si cu scinteile si cu motorul. Poate mai descopar ceva la ea :)

  4. ....si sa nu uit, cei care v-ati demontat zona aia si eventual ati scos axul cu came, cum ati realiniat semnele de pe roata danturata pe care se invirte lantul cu semnul T de pe volanta?

     

    nu are importanta pozitia in care prinzi roata dintata pe arborele cu came

    oricum scanteie vine ori de cate ori e pistonul sus,,,,,,,,,

    fie compresie, fie evacuare,,,,,,

    restul, cred ca stii

    Ai zis-o ;)

    Pai conteaza. Ca trebuie sincronizate (prin intermediul lantului) pistonul cu axul (si deci supape). Astfel ca atunci cind pe volanta scrie T, trebuie si axul sa fie in asafel incit sa fie supapele inchise (ca altfel iese explozia si nu mai impinge in piston). Cum axul cu came e legat de roata aia zimtata e un punct de sincronizare si intre rotita si volanta. Sincronizarea (conforma manual) se face cind e T-ul de pe volanta sus ca si t-ul de pe rotita (sau cind semnele alea care sunt pe rotita sunt orizontale.

    O sa scot azi iar axa si sa vad daca pot sa corectez ceva la modul in care e prinsa flansa (discul cu gauri filetate pe care se prinde roata dintata) cu axa (defapt sa vad daca acolo poate apare o manarie cum zicea Stulewa sau eroare; da' nu cred ca au lasat japonezii posibilitatea sa pui gresit flansa aia). Si dup-aia trebuie sa verific daca pot (si banuiesc ca pot) sa decalez roata zimtata in lant ca sa dea sincronizarea intre T-uri.

  5. mai e o mica problemutza switch: deformarea asta in general apare pe pertea camei care ataca supapa/culbutorul si iti poate devia varful axei intarziind/prelungind timpul de admisie/evacuare de aici rezulta ca oricat de bine ai pune distributia la punct mobtorul nu va functiona corect. daca uzura este extraordinar de mare se poate optine o functionare oarecum mai buna prin defazarea intentionata a distributiei(s-ar putea sa mearga si fara sa modifici avansul) dar treaba asta necesita cunostinte mecanice avansate(uiti de semnele de pe volanta/axa si masori pozitia pistonului la tms)

    Uite de asta ma tem eu. Si ce ma enerveaza cel mai tare e ca am impresia ca cineva deja s-a jucat nitel cu axa ca nu-mi dau seama de ce nu se mai pupa T-ul de pe volanta cu semnele de pe roata danturata pe care se invirte lantul (m-a pus dracu sa ma uit in 'manual' ;)).

    post-5582-1295519141_thumb.jpg

    post-5582-1295519152_thumb.jpg

     

    Si incepi si explicale la mesteri ca daca s-a deviat virful ala de cama, faci tu reglaj la tachet din parti. Si ca pe linga asta supapa e deschisa mai tirziu si eventual se desincronizeaza si 'decompresorul'. Daca as avea un motor ca-n carte, l-as face dupa carte.

  6. Deci am o portocala. Vreau sa stiu ce diametru are. Ce conteaza citi ani avea copacul din care am luat-o, cine a importat-o,...?!?!?

    Intrebarea era simpla: Cum pot sa masor piesulicile alea 'in-casa' ca sa ma prind daca sunt uzate peste masura. In manual am invatat si eu sa ma uit (chiar si pe tabele, nu numai la poze) si ceva engleza si mecanica, cit sa nu ramin cu droaga in drum, mai stiu si eu.

    Intretimp am facut rost de un subler mai desteptel (ca de un micrometru nu m-am putut lipi, desi ar fi fost taman bun) si sper sa pot masura aproape corect ce-mi trebuie. Dupa asta vad ce am de cumparat. Dupa ce vin/e piesa/ele, esti primul pe care-l anunt cit e compresia.

    Mesaj completat

    Portocala s-a complicat :D

    unde ar trebui sa masor trapezul asta ca sa imi dau seama daca e in limite? Si care-s limitele.

    post-5582-1295380491_thumb.jpg

    post-5582-1295380532_thumb.jpg

    Restu de dimensiuni au iesit acceptabile si linistitoare (ce am putut masura din ce am demontat). Daca nu-i de aici tre sa fie de la supape ;)

    Mesaj completat

    E normal sa fie excentricele nesimetrice?

    post-5582-1295460349_thumb.jpg

    post-5582-1295460397_thumb.jpg

    Mesaj completat

    ....si sa nu uit, cei care v-ati demontat zona aia si eventual ati scos axul cu came, cum ati realiniat semnele de pe roata danturata pe care se invirte lantul cu semnul T de pe volanta?

    Mesaj completat

    Cam asa arata problema la care tot caut un raspuns:

    post-5582-1295505708_thumb.jpg

  7. te referi la reglajul jocului la supape?

    Ceva mai mult. Ma interesau niste cote pe care sa le pot masura usor in casa. Spre exemplu: cit trebuie sa fie de inalta subtierea aia din capul valvei SAU cit de groasa trebuie sa fie limbuta aia (sub-rocker-arm). Sunt toate tocite insa nu pot sa-mi dau seama daca mult sau putin. Astia, pe linga ca dau cote de verificare la toate prostiile (dimetrul axului si gaura in care intra axul), mai dai si cote cu 3 zecimale dupa milimetru.......si astea nu se 'vad' la pipait.

     

    post-5582-1295023665_thumb.jpg P-asta o remarc si incerc sa-i gasesc un motiv

    post-5582-1295023726_thumb.jpg de piesulicile astea as vrea sa stiu cum le masor. Sunt f.f. putin tocite dupa parerea mea.

    Mesaj completat

    au prietene ne-ai ucis , zi pe intelesul tuturor, si al nostru cei din popor ... eventual cu poze

    promit ca nu mai fac ;)

  8. Pai e suparat pe noi - sau considera ca noi, "pacalicii de internet", nu meritam sa ne povesteasca EL cum a fost in Expeditie.

     

    Am facut o analiza pe mess dimineata cu un user "care nu vrea sa iasa in fata, ca de obicei" (nu, nu e DP, lol) si am descoperit ceva:

     

    Deci .. a plecat pe 22 iulie, da? A ajuns la Magadan pe 30 august. Cate zile sunt?

     

    22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6.. ...30 - 40 de zile, da?

     

    Pe 21 august a inceput efectiv drumul oaselor - pe care l-a parcurs in 9 zile - bucata de 1750km fara asfalt.

     

    Am facut traseul Bucuresti - Magadan aproximativ cu http://www.routes.tomtom.com/ si da aproximativ 8184km ca distanta... Sa zicem ca DP a mers mai serpuit - sa-i zicem 9000km, sa-i zicem hai 10.000.

     

    10.000 - 1750 = 8250km

     

    Nelamurirea mea e asa: cum de i-au trebuit 31 zile sa parcurga 8250km de asfalt si doar 9 zile pentru a parcurge 1750 de drum.. fara drum? Din care 2 zile a stat impotmolit? Deci.. 7 zile de mers efectiv..pe drumul fara drum.

    Ies mediile cam asa.. 266km de drum de asfalt parcursi zilnic si 250km de macadam zilnic..

     

    Deci el abia s-a tarait cu 266 de km pe zi in sectiunea asfaltata a calatoriei si in sectiunea fara drum a facut 250km pe zi..

    Si am vazut toti ce veleitati off-road are din clipul cu ridicatul.

    Intelegeti unde bat? Ceva nu se leaga..

     

    Si cheia ecuatiei este - KAMAZ! :laugh:

     

    (de ce insist? asa, ca nu am ce face si vreau sa-l demasc pe mincinosul mincinosilor. :P)

    Nu ai luat in calcul "eroarea" de 700 de kilometri in plus pina la Sevastopol :D

  9. Ideea a fost stralucita si sustinuta de oamenicu idei si porniri frumoase(Sorin Avram,Tano,Sensei ,samd) oameni care au pus suflet si pe care i-ati calcat in picioare si asta tot de la bani!
    Aici da-mi voie sa te contrazic ca vad ca ai trecut in paranteza niste nume. La sedintele AMR la care eu am participat, frecatul de menta de catre niste unii din paranteza ta era sport national. Inafara de Sorin care nu prea a participat din motivele lui, restu de paranteza inafara de comanda de ciorba, felul doi si ceva lichid, nu aveau cine stie ce activitate in sedinta. Eu ce mai veneam cu lista de probleme si le stricam pofta de mincare. Din pacate EI erau consiliul director si aveau puterea de decizie; si decideau sa nu faca nimic, nu se intelegeau, se razgindeau. De asta au fost schimbati atunci, pentru inactivitate. Iar cu banii.....daca te apuci sa scoti bani din contul asociatiei ca din overdraft taman in mijlocul scandalului bate la ochi. Probabil tu stii doar varianta lor.
  10. Omu ,serban are un mare record de o zi.Valea Doftanei.
    Gresit, recordul e ~700km (cam eroarea de nimerire a Sevastopolului avuta de corpul expeditionar condus de sfintia-sa ghidata de GPS) in 12 ore, Bucuresti, Focsani, Bacau, Onesti, Poiana Sarata, si inapoi pe Valea Prahovei. Se pare ca tovarasul colonel e prost informat.

    Cum e totusi cu MenFest-ul ala? Hai, fii transparent ca asa va laudati.

×
×
  • Creează nouă...