Sari la conținut

tzeapa

Membru
  • Număr conținut

    263
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de tzeapa

  1. Noroc ca primul sofer a avut prezenta de spirit si a tras de volan. Ca altfel se impachetau amandoi. Eu nu inteleg de unde moda asta cu trasul drept in curba si evitarea pe contrasens. Probabil ca daca o dadea pe jos inainte de impact, ne-ar fi povestit ca asa a vrut el, s-o culce. Oare de ce e atat de greu sa recunosti atunci cand gresesti? Nu era mai usor sa spuna ca avea viteza prea mare pentru puterile lui si ca a facut point fixation pe cel din fata?

  2. Soferii ca soferii, dar mai nou sunt vanati si de marcajele de pe asfalt si de liniile de tramvai. Acum sunt curios daca cei care ati avut curiozitatea sa gasiti atatea minuni la baiatul ala cu F4i, n-ati gasit si vreo intalnire cu un capac din ala de canalizare neted si frumos?

  3. Ori asta, ori au decolantat masinile si s-au apucat de uber, fiind astfel mai greu de reperat in trafic :D

    si eu vorbeam ieri despre asta cu un coleg. cred ca au boala mai mare pe uber decat pe motociclisti si isi canalizeaza "taximetria" catre ei, devenind civilizati cu restul participantilor la ambuteiaj. pardon, trafic. :D

  4. Daca face educatie civica in mod constant cu taximetristii, are un subscribe de la mine.

     

    Oricum degeaba zic unii ca e lumea rea pe forum. L-a mirosit si fata aia repede ce fel de barbat e.

    Lasand la o parte intoarcerile si opririle pe unde apuca, eu am observat o anomalie in randul taximetristilor anul asta. Cred ca nu este zi in care aproape toti taximetristii intalniti sa nu-mi faca loc. Nu stiu ce-au fumat ..dar s-o tina tot asa :D.

  5. asa-i colegu, fiind vorba de tura, eu am presupus ca o sa mearga cu MT07

    si sa aibe si o marja de siguranta dpdv al durabilitatii, i-am propus Roadtec in dauna Sportecului, mai ales ca a zis ca nu merge in stilul street-rossi

     

     

    PS. M7RR e bun si pe ploaie :peace:

    asa cum am spus si cum spun si cei de la Carlsberg in reclamele lor :))... M7RR este probabil cea mai buna anvelopa din categoria sport pe un carosabil umed

     

    Si @initiator, la completarile pe care le-ai facut ..poti linistit sa mergi pe M7RR, cu siguranta nu va fi nevoie sa le schimbi pe drum.

  6. Colegul care a intrebat are la semnatura S1000RR si MT07, ambele motociclete mai usoare decat Z750-ul de care vorbesc eu ..si evident mai usoare si decat Hayabusa (care cu siguranta la greutatea si cuplul ei consuma mult mai repede multe alte anvelope sport ..nu doar M7RR). De asemenea nu a specificat daca merge cu pasager (lucru destul de important in economia anvelopei spate din punctul meu de vedere). La datele expuse de el si anume motocicletele din dotare si tura de 7000 km ..cred ca recomandarea mea a fost destul de pertinenta. Daca ar fi spus ca vrea sa mearga inca un sezon dupa aia 7000km si sa faca in total 15.. sau 20k km ..ii spuneam si eu ca nu poate sa faca lucrul asta cu M7RR.

    Numai bine!

     

    Si tot din proprie experienta mai pot spune ca am avut ocazia sa testez Roadtec 01 si pe un ZX10 2014 cu TC. Am mers cred vreo 2000 km ..si n-am avut nicio emotie cauzata de anvelope ajutat fiind si de TC (cum este si cazul initiatorului daca le monteaza pe S1000RR). Drumurile parcurse au fost Transalpina, Shipka, Valea Oltului ..asadar conditii diverse.

     

    Deci da ..per total, la un mers normal spre tare sunt foarte bune si Roadtec. Pentru un mers mai sportiv si eventualitatea unui trackday.. M7RR. De altfel, astea sunt in linii mari si recomandarile producatorului.

  7. M7 RR pe Z750 (mai grea decat motocicletele tale din semnatura) tin in jur de 10000 km mers atat cu pasager cat si fara. Desi sunt 2CT, banda mai dura de pe mijloc mi se pare destul de ingusta si la mers foarte mult in linie dreapta o sa se patrateasca destul de repede. Altfel, sunt foarte aderente si-ti ofera incredere chiar si pe ud ..probabil ca din categoria asta de anvelope se comporta cel mai bine pe ud.

    Acum am pus Roadtec 01. Am mers doar vreo 800-1000km. Fiind si inceput de sezon si anvelope necunoscute nu pot sa spun ca am mers la fel de agresiv precum o faceam cu M7RR, insa am apucat sa fac o tura de Cheia-Siriu si s-au comportat foarte bine. Nu am avut absolut nicio emotie cu ele. Mi-a alunecat o singura data spatele la un viraj luat mai rapid, insa foarte putin si total controlabil.

     

    Chestia observata la anvelopele Metzeler este ca fata de alte firme au un profil mai rotund, care se traduce printr-o aplecare mai lina si mai graduala in viraje (asta poate sa-ti placa sau nu ..depinde cu ce ai mai mers). Spre exemplu am vazut la cineva Pilot Road 5 si sunt vizibil mai ascutite fata de Roadtec.

     

    Concluzia mea este ca daca mergi fara pasager si fara multe bagaje ..poti opta pentru M7RR si vor tine cu brio in jur de 10k km. Pentru pasager, bagaje si multa autostrada mergi pe Roadtec 01

  8. Da. Pe majoritatea exponatelor te puteai urca fara sa intrebi pe nimeni (Honda, BMW, Yamaha si asa mai departe). Altfel, nu vad ce-i asa mare lucru sa ceri permsiunea cuiva de la stand daca iti doresti atat de tare sa incerci. Cu siguranta nu te refuza nimeni.

    Mie mi-au placut noul CB 1000 R si Z1000 SX.

     

    Per total ..salonul destul de modest (mult mai modest decat anul trecut). Daca merita? Asa si asa ...dar este singurul pe care il avem. Cand n-o sa mai fie nici asta sa vezi atunci doliu pe forum.

  9. Trebuie neaparat sa convingi politistul sa mentioneze pe dovada de reparatie ca in accidentul respectiv a fost avariat si echipamentul. Altfel ai sanse destul de mici sa primesti ceva. Si depinde foarte mult de politist. Eu unul am adresa oficiala de la IJP Giurgiu care spune ca nu poate sa mentioneze daunele echipamentului pe acea doavada de reparatie intrucat titlul acelei fituici este "Dovada de reparatie vehicul" ..cu accent pe vehicul. Si asta pentru ca in tara lui Papura Voda politistii aleg sa-i ajute tot pe vinovati sau pe cei care trebuie sa despagubeasca.

  10. Salut! Nu stiu ce sa zic... depinde cu ce compari. E mai lesinata decat un miar ..insa are mai mult cuplu decat un fazer de 600 spre exemplu (asta daca vorbim de 4L). Dar a mea nu livreaza puterea brusc. Mi se pare ca trage destul de liniar. Si desi se intampla foarte rar s-o utilizez intr-o plaja de turatii atat de mica (>3500) nu mi se pare chiar lesinata.

  11. Momentan eu am EBC. Sunt multumit... si nu prea :). Adica e loc de mai bine. Nu scartie deloc dar nici nu franeaza senzational (bine ..nu sunt ajutate nici de vreun sistem de franare cu cine stie ce performante). Cele mai bune pareri le-am vazut despre CL XBK5. singurul dezavantaj pare a fi pretul (sensibil mai mare). Insa, cu siguranta astea vor fi placutele pe care le voi monta atunci cand va trebui sa le schimb pe cele pe care le am acum.

  12. +1. Da. Ai facut ce trebuia. Dar sa conectezi inapoi furtunul la airbox... sau sa nu ramana gaura aceea goala.

    si @unaetnumitsirc. Raman si rateuri pe frana de motor insa daca nu anulezi/obturezi acel sistem motorul merge foarte prost la turatii mici si nici sunetul nu este cel mai placut pentru ca se aud niste "pacanituri" deranjante chiar si la accelerari nu foarte brutale (posibil sa nu fie valabila treaba pentru toate evacuarile insa sunt convins ca pentru majoritatea este mai bine fara pair-valve).

  13.  

    să schimbi instalatie electrică nu trebuie sa scoti nici o mufa de la locul ei,toata instalația este prinsă cu niste soricei pe cadru pe interior

    WTF? Va dati seama cat chin ar fi sa faci asa ceva (asta daca ar fi posibil..pt. ca eu am mari indoieli).... sa muti instalatia electrica de pe un cadru pe altul fara sa deconectezi macar bujiile, injectoarele ..si asa mai departe.

    Daca nu e "la misto" topicul ..e si mai grav :)).

  14. Pai asta e una dintre probleme.. ca cei 200 de lei platiti nu sunt putini deloc. Si cam toate intrebarile de pe forum isi gasesc raspunsuri si intreband-ul pe gogu`. Dar sunt de acord ca discutia ar fi fost mai placuta la 'o bere :cheers: . Oricum, ma opresc aici, ca deja mi-am stricat media postarilor :)).

×
×
  • Creează nouă...