Sari la conținut

B299JOY

Super Membru
  • Număr conținut

    644
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de B299JOY

  1. Acum 3 ore, AlexDrg a spus:

    Salutare!

    Ce adventure-uri se gasesc pentru A2?

    Am vazut BMW 650GS care pare interesant, Yamaha Tenere 660 si Benelli TRK 502X.

    Care ar merita banii: Benelli cu motor chinezesc cu 10 mii de km, BMW cu 20 mii km la acelasi pret (daca am norocul sa gasesc) sau Tenere 660 din 2008 cu 90 mii de km?

    Care ar fi mai rentabil?


    inteleg ca te ai văzut (oare ai și probat) cele 3 modele ? Cum îți pare calitatea benelli ? Prezenta uzura la acei 10 mii ?Cum stai pe motor la ai tai 1.95 m ? 

  2. Acum 13 minute, Speedy.K a spus:


    Nu, ma, n-am avut chinezarii si nici n-o sa am, sunt prea sarac ca sa-mi permit lucruri ieftine. Ia-tintu si zi-ne cand ajungi la 100.000 km fara reparatii capitale. Eu mi-am spus parerea, daca ai alta spune-o si gata.


    chiar nu cred ca e cazul sa ți permiți sa ma iei cu “ma” .
    Și apoi părerea ta nu e concludenta . Nu e bazată decât pe o convingere “nu China” fără sa folosești macar 100 km un astfel de motor sa ți poți da cu părerea. 

    Eu nu mi dau cu părerea despre ceva ce n am atins macar vreodată și din punctul meu de vedere ceva constructiv (asta e rolul forumului, nu ?) e sa aflam niște păreri de la cineva care a probat astfel de motoare și iti pot da detalii despre ciclistica, consum, rezistența piese, preturi piese și orice altceva relevant 

     

    de exemplu userul Pepsi chiar a argumentat ceva și probabil ca a probat . 

  3. Acum 15 minute, Speedy.K a spus:


    Pentru ca China. Pentru ca ce se mai face cu piese sau asamblare in China dar cu controlul calitatii din lumea cu apa calda e cu totul altceva. De ex o drujba Stihl facuta in china nu are absolut nicio legatura cu o drujba Micul Padurar care o chinezarie autentica.


    tot nu am înțeles dacă ai avut și vorbești in cunoștința de cauza sau doar din auzite și convingere fără justificări “nu China” …

    Și apoi benelli a fost 3 ani la rand nr 1 la vânzări in Italia . Oare aia au fost chiar așa prostii ? Ma gândesc ca așa cum zici tu nu cumpărau Italienii la standarde “de apa rece” .

    Sunt chinezării care rulează in forja maxima in toată Asia . Oare alea nu s bune ? Am prieten cu un chinez de 125 pe care l forjeaza de muuuulti ani si n are nici pe d…u

     

     

    nu înțelege greșit ce spun ci doar ca atat inițiatorul topicului ne ar interesa păreri de la cineva care chiar are habar ce înseamnă benelli si / sau alte chinezării . 

  4. 1 oră în urmă, Speedy.K a spus:

    In niciun caz chinezaria.

    Ce buget ai?

    Ai avut benelli ? De ce crezi ca e de neglijat ? Care s motivele pentru care as scoate de pe lista astfel de motor ? 
    arata foarte, e dotat, pret bun.

    in plus ma gândesc ca toate s făcute cu piese din China si ansamblate in țara de origine a brandului. 

     


     

    intreb asta pentru ca si eu am pus ochii pe un 502 si nu știu ce sa fac . 

  5. Și eu am întrebat de el încă de acum 3-4 luni și săptămânile trecute am fost la sediul lor sa l văd și in realitate . Arată foarte bine și parca mai interesant ca in poze. NU am mers cu el așa ca nu mi pot da cu părerea. 
     

    ca și pret (in România) e cu 500 euro in plus fata de oferta din Grecia, dar oricum sub mult ce oferă concurenta

    sym adx 4050 euro

    honda adv 7350 euro

    aprilia sr gt 4750 euro

     

    Oare le putem compara? 

  6. Acum 48 minute, ENEOS a spus:

    Are cineva experiență recentă cu înmatricularea în București? Am programare joi la 14h și ceva și voiam să știu dacă am șanse să ridic actele vineri, că se anunță vreme de :bike-037:.


    Eu anul trecut (prin vara) am schimbat certificatul . Am depus actele înainte de prânz și parca in vreo 3-4 ore era gata . Nu știu însă dacă e aceeași situație pt cei care vor și plăcută cu numarul de înmatriculare .

    am auzit o știre la tv zilele astea ca permisul si certificatul îl trimit prin posta (nu știu dacă e inca in vigoare legea)

  7. Mi se pare foarte bun pret pentru revizii (mai ales la reprezentanta) si consumul incredibil de mic!
    Să-l stăpânești sănătos si fără incidente ! 
     

    Eu mi am luat in toamna un majesty 400 (din2005) și m a surprins costul mare al reviziei si consumul care e cam de 4.5%, dar tot îmi pare rău ca nu l am luat acum mai mulți ani. 

    Mi se pare oricum genial un scuter pentru

    1. timpul la mai putin de jumătate fata de cel cu mașina pentru aceeași distanța 

    2. consumul la sfert fata de mașina (in cazul tău)

    3. timpul câștigat pentru ca nu mai cauți loc de parcare 

    4. Faptul ca nu mai plătești loc de parcare pentru ziua întreaga la munca

    5. Fata de motor nu schimbi mereu vitezele

    6. Nu Strici pantofii de la schimbător :)

    7. ai loc suficient sub sa sa lași laptopul si la birou casca 

     

    Din păcate noi nu i înțelegem pe italieni si suntem prea mândri sa lăsam mașina acasă ( la munca am destui care zic ca ei n ar lasă confortul din mașina pentru nimic sa meargă cu un trocarici + cineva care zicea ca pari sarac dacă mergi cu așa ceva :))))

     

    Și foarte important clima in Italia le permite o perioada mai mare din an pe 2 roti fata de cea din Ro

     

     

  8. 1 oră în urmă, Djenavar a spus:

    Am facut modificarea modificarilor, am comandat PIRELLI CINTURATO ALL SEASON+ 185/65 R15 88H ;D

    Dupa ce le montez si ies la plimbare va tin la curent, sper sa le folosec cat mai tarziu:D


    Am scris in prima pagina ca am avut cinturato și pe zăpada / gheata sunt zero. 

  9. 1 oră în urmă, iulianserban a spus:

    Salutari. Urmează să îmi expire perioada de valabilitate a permisului și mă intrebam dacă știe cineva de aici cât durează să îl primesc pe cel nou din momentul depunerii dosarului. 

    Am găsit info pe net cum că ar dura două ore, dar îmi este cam greu să cred...


    mi se pare ca nu mai poți aștepta sa l ridici tu ci vine prin posta acasă . Eu am fost prin Septembrie sa l schimb și am depus actele intr o zi de luni parca , dimineața la 9 și a 2 zi dimineața tot pe la 9 m a sunat poștașul ca am un plic de la drcpiv 

  10. Tot din comoditate ca sa nu ma mai îngrămădesc de 2 ori pe an sa le schimb + lipsa locului de depozitare + maxim 10 mii km / an am renunțat la 2 seturi și am luat all seasons . Am avut Pirelli cinturato de care abia așteptam sa scap … la cea mai mică urma de zăpada acolo rămânea și intra ESP ul non-stop la plecarea de pe loc.  Fiind și jante pe 17 am luat ceva de buget kumho de care sunt foarte mulțumit . Asta iarna n am avut deloc probleme prin oraș și 2-3 drumuri la Predeal sau Poiana Brasov . Sunt și parca mai silențioase in comparație cu Pirelli. As evita cele care au profil circular si m as duce spre unele all seasons cu un profil in v … nu știu dacă mi se pare mie, dar cele cu profil circular nu înaintează deloc prin zăpada 

  11. On topic : Si eu am cautat acum vreo 2 luni casca open face pentru scuter si am observat ca e importanta marimea vizierei (e doar o parere personala).

     

    Nu as lua casca fara viziera sau cu viziera foarte mica care sa acopere doar ochii (iei toate musculitele \ albinele s.a) direct in fata. As merge pe o casca cu viziera cat mai mare care sa acopere cat mai mult fata \ gura.

    Am vazut la o colega o casca MT helmet si una HJC Exo City . HJC mi-a placut mult si mi-a lasat o impresie de calitate mai buna\sigura . 

     

     

    Off topic : cum se potriveste xmaxul la inaltimea ta ? Ai loc pe el ? Nu te incomodeaza la viraje ghidonul? 

     

  12. Acum 7 minute, Nguyen a spus:

     

    Nu le iau apararea dar cred ca ar fi mai bine sa le faci o vizita, pana la urma o mobra nu o cumperi in fiecare zi.


    Am si eu un prieten care încerca sa ia un cb500x cu rabla si dupa multe telefoane fără prea multe informații a ales sa dea o tura pana la cei de la Câmpina și era închis  așa-zisul show-room :) 

     

    A încercat zilele următoare la telefon și i au zis ca nu vor sa i vândă motorul prin rabla ca cică n au încasat banii din 2021 și îl vand doar Cash (asta deși au pe site oferta prin rabla) 

    In plus ziceau ca au unul la Constanța, dar ca i facturează transport ca sa l aducă .

  13. Acum 38 minute, florinelu07 a spus:

    Pentru ce motorizare sunt simularile?

    Eu la 1.6l am 650lei/6luni (b6 si zona ok de varsta).

    Acum 2 ani, avem 165 lei...

     

    Plm

     

     

     

    Dupa 24 septembrie au revizuit tarifele de referinta si au explodat tarifele pe 6 luni.


    In August am făcut la Grawe cu 319 lei pe 6 luni (motor 1.9, BM8)

     

    acum am făcut o simulare de curiozitate și tot pe 6 luni am aproape 900 lei la Grawe

  14. Acum 2 ore, XaeL a spus:

    Aveti idee cat costa transportul pe platforma Germania - Romania? Sau Italia - România?  Pe net găsesc doar "contactați-ne pentru pret". Stiu ca e la numărul de kilometri dar imi trebuie o valoare macar aproximativa.


    Eu am primit oferte de 550-600 Euro pentru o mașina < 1500 kg de la München la Bucuresti. 

  15. Salutare tuturor ! Am încercat sa caut înainte pe forum despre subiect, dar nu am găsit nimic recent așa ca încerc și aici și va întreb dacă este cineva care a înmatriculat in ultimele luni un scuter / motor achiziționat de la o persoana fizica și înmatriculat in Italia ? Ce acte trebuie sa primesc de la vânzător ? 

  16. Am cumpărat 4 cauciucuri all season pireli cinturato 205/50/17 acum vreo 3 ani și am parcurs cam 30 și ceva de mii km. 
    Am ales all season ca sa evit statul la vulcanizările de 2 ori pe an , găsirea unui depozit de anvelope sau achiziționarea unui nou set de jante . Și ... pentru ca nu mi plăcea deloc cum arată mașina cu jante de tabla...

     

    Fata de cele de vara nu am observat mari diferențe la frânare (nici nu merg agresiv / sportiv / la limita), dar am observat parca ca s mai zgomotoase la viteze mari , pe autostrada. 


    Fata de cele de iarna am observat ca

    pe serpentine , la munte, întră ESP imediat

    la frânare pe ud am o distanța considerabil mai mare 

    Și am întâmpinat 2 probleme iarna asta :

    o data la valea Doftanei nu am mai reușit sa ies dintr o parcare fără ajutorul prietenilor (in schimb un logan cu cauciucuri sh de iarna a ieșit instant) 

    zilele trecută nu am reușit sa ies din parcarea blocului fără sa curat zăpada , iar un vecin cu un Volvo ai cauciucuri iarna sh nici n a schițat vreo problema .

     

    Eu ma tot gândesc ca e importantă și forma cauciucului . Astea efectiv nu au cum sa prindă zăpada.  N au deloc V URI, nici striații  și singura diferența fata de cele de vara pe care le aveam înainte (tot Pirelli cinturato) e Semnificația m+s :). M ar tenta niște all season cu profil V(poate ajuta profilu)


    Dacă as avea unde depozita un al doilea set de jante, as merge mai mult de 10 mii / an  și mai des la munte sigur as alege cauciucuri pentru fiecare sezon. 

     

     

     

    BFE18D08-F8A5-4FE4-B92E-D3AD88C67DB9.png

  17. Acum 2 ore, Bigfoot a spus:

    Probabil ca vei avea un consum mai mare la aia cu 2 axe mai ales daca ai multe viraje.

    Mie de ex la 100-110km/h B- Câmpulung masina imi consuma fara remorca 5,5% iar cu 2 motociclete pe remorca (1sg axa) tot asa 100-110km/h imi consuma 7,4% la un motor de 3.0. 


    Foarte putin consuma un motor de 3.0 5.5% ...

     

    Eu nu reușesc nici cu un logan de 1.4 și mergând cu maxim 90kmh așa ceva 

×
×
  • Creează nouă...