Sari la conținut

andreim92

Membru
  • Număr conținut

    57
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de andreim92

  1.    Revin si eu ca sutele de alti clienti de-ai lui Marcel si nu pot sa spun decat ca a fost un baiat de nota 10, cu o rabdare cum rar mai vezi in zilele noastre. Am tras aproape o luna jumate la discutii , si eu , si el cu un austriac destul de tacut in comunicare, pentru a aduce acasa, intr un sfarsit, KTM ul 990 de mai sus.

       Mergeti pe mana lui Marcel fara nici un fel de griji !! Veti primi la poarta motocicleta in conditii perfecte!!

  2. Acum 20 minute, Constantin Cirlan a spus:

    Am avut f650 gs dakar, frumos, surprinzator de lin, economic, abs, injectie, dual spark, service greoi, piese scumpe daca ai nevoie, ceva probleme specifice rezolvate prin resoftare, cutie de viteze flescaita, lumini bune, destul de fresh senzatia, bun ptr drumuri rele dar bizar de greu din cauza bateriei si rezervorului de ulei pozitionate dupa ghidon ceea ce nu m a incantat. Am avut Drz, misto, nu am apucat sa ma bucur de el, a fost o chestie de conjunctura, masinarie perfecta dar pe o anumita categorie, daca stateam in zona de deal.. munte nu as fi renuntat la el,  Vstrom 650,  pff.. mamaa- cea mai urata experienta motociclistica, mecanic, ciclistic, echilibristic, s a md. Are cateva calitati ptr mers pe strada si atat. Parerile astea vin de la cineva care nu a avut experiente majore cu motocicleyele, merg de demult, cateva mii in fiecare an, si am exprimat pareri posibil in contradictie cu ale altora mai experimentati. As prefera sa opresc experimentele consuma timp si bani. Tangential am mai testat si modele mai noi. Cu cat sunt mai noi cu atat sunt mai sensibile si nefiabile.  Evident toate experientele au fost incadrate intr un anumit buget

    Sansa de mers pe un KTM 950/990 ai avut ?

  3. Acum 18 minute, Constantin Cirlan a spus:

    Nu mi displace motocicleta insa nu e schema de culori favorita si are aplicate modificari ceva mai multe decat mi as dori. Imi dau seama sansele de a gasi ceva in zona bugetului si preferintelor mele, nu sunt tocmai dese insa astept pana ce,, apare,, ceva mai aproape de ceea ce doresc. Oricum, spor la vanzare. 

    Ps. Am avut pana acum 2 ani africa din 99, senzationala, am utilizat o 5 ani si am crezut ca merita sa mi satisfac curiozitatea de a avea si moto pe injectie, mai moderne..etc, insa acum stiu ca nu exista ptr categoria asta ceva mai bun chiar si cu 7..8 ani mai noua, nici pe departe. 

    Am inteles , bafta la vanatoare, eu o sa vanez KTM uri de la anu.

    Acum 2 ore, Constantin Cirlan a spus:

    Nu mi displace motocicleta insa nu e schema de culori favorita si are aplicate modificari ceva mai multe decat mi as dori. Imi dau seama sansele de a gasi ceva in zona bugetului si preferintelor mele, nu sunt tocmai dese insa astept pana ce,, apare,, ceva mai aproape de ceea ce doresc. Oricum, spor la vanzare. 

    Ps. Am avut pana acum 2 ani africa din 99, senzationala, am utilizat o 5 ani si am crezut ca merita sa mi satisfac curiozitatea de a avea si moto pe injectie, mai moderne..etc, insa acum stiu ca nu exista ptr categoria asta ceva mai bun chiar si cu 7..8 ani mai noua, nici pe departe. 

    Sunt curios sa stiu si eu ce ai incercat dupa africana si nu te a satisfacut , poti sa dai mai multe informatii ca si eu sunt tot in  stadiul asta , si asa forumul asta e mort, poate mai invie un pic. Merci

  4. Vinde cineva o evacuare pentru RD07 93-95? As vrea sa fie plug and play pentru ca nu cunosc sudori buni pe aici, singura data cand am apelat am aruncat banii degeaba. Motocicleta are un Laser Produro Legal pe ea, daca e cineva interesat poate facem un schimb. Eu vreau mai zgomotoasa dar nu nesimtita sub orice critica. 

    Pun o poza cu a mea.

     

     

    Multumesc!

     

    Capture.JPG

  5. La 08.09.2019 la 10:02, Danutzzz a spus:

    Nope, nu scut, nu crashbars. Va trebui să încep să caut. O sa-mi trebuiască si un scut termic pe eșapament, pe țeavă. Mi-a facut o gaură in pantaloni la un moment dat când m-am oprit, e greu de evitat atinsul țevii de eșapament cu piciorul :) 

    Dap, aia chiar e prost gandita...mi am ars pantalonii de ploaie si doua perechi de bocanci

  6. Acum 11 ore, Danutzzz a spus:

    @andreim92 - multumesc tare mult pentru raspuns! Am verificat cam tot ce ai enumerat si tu. Nu-s eu mare mecanic, dar surubaresc ocazional iar asta m-a ajutat putin.

    De la bun început am pornit cu gândul la XRV stiind ca va fi overkill pentru mine. Eu folosesc un cb500 pentru drumul servici-casă si si-a facut treaba cu brio minunăția aia mică. Stiu ca mai adecvat pentru a-mi face damblaua de dualsport mi-ar fi fost un xr600l sau Domi, sau klr650 sau XT600 sau dr600 sau chiar un funduro (recunosc, am eu ceva cu fetele astea mai in varsta).

    Am stat mult pe gânduri daca nu mai bine mi-ar fi cu un transalp de 600 dar pur si simplu am zis nu, vreau xrv-ul si nimic altceva :)

    Ei bine, azi am văzut, am probat, am tras de cam tot ce puteam trage si pana acum pot spune ca am gasit un exemplar acceptabil. Faceti cu conștiința cu vaca! Prima surpriză: an 1.93 înăltime si trebuie să mă implant bine in sa pentru a pune toată talpa pe jos. Băiatul de la care am luat-o era cu o palmă mai mare ca mine, asta explică multe :))

    Singurul minus ce i l-am gasit inca din primele minute e rugină de pe cadru - nu exagerat, dar vizibil. Va trebui să mă ocup de asta la iarnă. Ah.. si cauciucurile cu dot 2010. Am avut aprox. 500km până acasă și m-a prins ploaia pe drum.. doar 2 dintre ieșirile de pe autostrada către parcări si locuri de odihnă am reusit sa le iau fara teamă - celelalte 3 pauze au venit la pachet cu morcovi din cauza că văcuței i-a plăcut să dea din cwr si sa ma forțeze sa opresc in locurile pentru tir in loc sa ma lase sa intru in parcarea de auto :))

    Prima impresie negativă: grea, mi-e teama ca la 1.93 si 110 kg ale mele tot o sa o scap de pe loc si n-o sa o pot tine - faptul că e înălțată accentuează sentimentul asta dar momentan nu am de gand sa o cobor :))

    Prima impresie pozitivă: fir-ar dar bine merge motorul ala in regim de autostradă. 110km/h la 5000rpm se simte parfum!! 

    Un alt aspect surprinzator: fiind atât de înaltă, vad peste masini. N-am mai avut sentimentul asta de pe vremea când mergeam cu ARO acum multi ani  :))

     

    Va fi overkill, stiu. Va fi incomod, sunt convins. Sunt altele mai bune si mai versatile - cu siguranță! Dar azi mi-am îndeplinit un vis din copilărie iar asta ma face sa ma simt excepțional :D

     

    Numai bine!

    20190907_100113.jpg

    received_888758634844524.jpeg

     

    Sa o stapanesti sanatos si fara incidente !!

     

    Intradevar pare inalta rau, si a mea e o mica idee mai inalta ca stock. Nici eu nu sunt mititel la 1.97  dar cateodata pe offroad ma cam testeaza la manevrele pe loc, cu tot cu cracii mei lungi. Dar asta a ta, clar e foarte inalta ! 

    Si legat de autostrada si viteze, da, e alta mancare de peste, fara de transalp 600 care mergea cu nu stiu cate sute de ture mai mult la aceeasi viteza. Scut nu ti a dat? 

  7. La 05.09.2019 la 15:18, Danutzzz a spus:

    Salutări! 

     

    Sper că e acceptabil să scriu aici, nu vreau să deschid topic nou - dacă nu e ok, rog un moderator să mute post-ul unde consideră de cuviință, inclusiv în Recycle Bin :)  (nu va fi cu supărare).

     

    Sunt in "tratative" de cumpărare a unui RD07 din 1994 (mărul mult dorit din care cred că în sfârșit sunt pe cale sa mușc :D ) și aș dori să vă cer câteva sfaturi dacă-mi permiteți.

    Lăsând la o  parte checklist-urile clasice, cum aș putea să-mi dau seama dacă pompa de benzină e pe ducă?

    Mai sunt și alte bube cunoscute la RD07 față de cele enumerate aici si aici?

     

    Știu că la unele modele de moto e recomandată verificarea spline-ului de la axul pinionului de exemplu. Alte chestii de care să țin cont?

     

    Menționez că experiența mea pe dualsport/adv e foaarte limitată, toti  km mei sunt făcuți pe FZS600 si CB500. Am avut ocazia de a face câteva ture mici cu un f650 st, VStrom de 650 si Transalp-ul de 650, dar nu suficient cât să spun că știu cu ce se mănâncă - dimpotrivă. Experiența pe Transalp e foarte proaspătă dar a fost ușor umbrită de un close-call cauzat in mare parte de mine in primele sute de metri. Măcar am invățat o lecție.. uneori e bine să-ți primești una peste nas cănd ți se urcă la cap - dar aia e o poveste pentru altă dată :)

     

    Mulțumesc în avans!

     

    Asa am zis si eu cand am luat, ca marul mult dorit etc etc ,Africana, wow, alta mancare de peste. Acum cu Africana in curte am ajuns la concluzia ca e foarte posibil sa o dau si trec pe ceva dual sport sau chiar enduro. Treaba cu pompa e simpla, bagi un Facet acolo, Posi Flo care s au dovedit a fi foarte misto pentru multa lume,si pt baietii cu KTM 950 ( eu nu am ). Daca crezi ca iei o motocicleta mai finuta si mult mai capabila ca un  TA 650, eh, nu prea e asa, motorul,ca finete,  in nici un caz, cel putin nu pentru mine.

     

    Sa nu fie lovita (stramba), iei rotile la frecat la rulmenti, rulmenti jug, motorul sa traga si sa nu aiba sunete "tampite" (bine, acuma aici depinde de capacitatea ta de a ti da seama ce e bine si ce nu). Ar fi bine sa verifici axul de la pinion sa nu ai surprize neplacute (facut terci sau cu joc). 

    Eu, venind de pe transalp 600, am inceput sa i regret agilitatea si usurinta de a l manevra, dar asta sunt doar eu. Nu stiu ce a fost in capul meu sa iau africana cand eu fac 2500 km pe an trasi de par si aia, am nevoie de dual sport sau enduro ( am crezut ca iau africana pentru offroad  🤣 ), a, si sa nu crezi ca faci cu africana ce nu faci cu transalpul pe offroad. Fac acelasi rahat amandoua pentru 99.5 din oameni. Mi au trebuit 2 anu jumate sa mi dau seama ca imi dorest ceva sub 150 kg si cu singur cilindru. 

    Nu vreau sa te dau inapoi pentru ca sunt motociclete de nota 10 pentru ce au fost ele facute sa faca si pentru ce fac alti nebuni cu ele,  dar tine minte ca iei o baba de 25 ani, trebuie sa ai si asta in cap cand cumperi.

     

     

    Multa bafta !

  8. La 10.05.2019 la 22:44, Honda Cbr F4 a spus:

    Saua de RD03 se potriveste pe RD04?

    Cu ce presiune in telescoape mergeti pe asfalt mixt, mai mult prost? Parca 1 Bar e cam mult, scutura.

    De sa nu stiu ce sa zic, dar pe asfalt eu merg cu 2 si 2 , daca zici ca e asa prost baga 1.5 fata spate, dar mai putin mi se pare aiurea, 1 bar e de offroad, si e periculos si acolo daca nu ai Rimlock....

  9. Acum 3 ore, johny77 a spus:

    Pornirea la rece e buna, la cald buna.

    Sa se opreasca asa din mers din cauza bujiilor se poate?

    Si nici nu a fost culcata sa putem zice ca de aceea a pornit greu.

    Am un prieten  caruia ii mergea transalpul foarte bine, si dintr o data ii statea numai intr un piston. Cauza au fost bujiile, dar de oprit nu s a oprit, o tinea intr unu si nici de a naiba nu voia sa isi revina.

    Mizerie in carburator? Benzina proasta?.

  10. Dupa doi ani de Transalp trec si eu pe ceva mai pe marimea mea. XRV 750 1994 cu culoarea foarte  faina Tasmanian Green. Dynojet, arcuri fata-spate Ohlins, ceva inaltatoare, mansoane Rally 714, Ghidon Renthal 613-01, Pompa cu vacuum de pe Tenere am inteles. Scut si jante vopsite in camp electrostatic. Daca ajung sa o iubesc sezonul asta ( Nu am mers pe ea) , o sa primeasca capace tot asa, vopsite in camp electrostatic.

     

    Cstelia o stie, haha.

     

     

    9495ce57-4a86-40d6-97b3-858ad7b8f225.jpg

    ede2460c-25e1-4aeb-b386-56f3bc0d1e5c.jpg

    5bee123c-3f47-4ac1-b918-789441192c96.jpg

    b88dcb76-a2ff-4f15-987f-4e2f89aad595.jpg

    3efedb60-55e5-4002-ae74-6186a9d078be.jpg

    b576e654-d72f-47f1-9fab-90d9a2108570.jpg

  11. Acum 17 ore, Doctor X a spus:

    Cadru de BMW F650GS rupt la codiță în Mongolia din cauză de bagaje (și nu foarte grele) se pune? Era chinezesc? 

    Eh, lasa, ca daca e vorba de volum de rahaturi de fabricatie gasite pe internet, BMW e campion. Adevarul e ca gasesti mai multe poze si video uri cu BMW stricate decat orice alta marca, stiu ca e cea mai vanduta, o fi si asta o cauza. Treaba cu stanchion-ul nu trebuie sa o mai aduc in discutie, dupa ce au patit-o cativa au tras de ei prin reclama proasta si prin judecata pana au facut recall, si intradevar au fost multe "peticite". Si de F650 cu furci rupte langa ax e stiuta si aia. Toate au sau au avut probleme, dar unele mai mult ca altele. Cel mai bun lucru pe care BMW ar putea sa faca la R1200 sau R1250 pe viitor e sa pun un brat si pe partea stanga, ca oamenii botezati, am avut discutii cu oameni cu bani care le-au avut si au intampinat probleme din cauza asta, si nu o puteau recomanda pentru mai mult decat un soft offroad.

     

    Acum 16 ore, PzKpfW a spus:

    De când a intrat pe piața americană cu modele de stradă, KTM nu-și permite asemenea defecte grave de fabricație. Americanii (clienții sau National Highway Traffic Safety Administration - NHTSA) dau în judecată fabricanții pentru orice detaliu. Se fac recall-uri pentru un șurub defect sau un furtun crăpat. Dacă un cadru ar avea o problemă de proiectare generală care să-l facă să cedeze în acest fel, austriecii n-ar mai vinde motociclete în SUA. Cel mai probabil a fost un caz izolat, o situație care a apărut dintr-o serie specifică de evenimente.

    Suna logic ce zici tu. 

    Acum 16 ore, PzKpfW a spus:

    Dacă se va produce (asambla) în altă parte decât la Mattighofen, va fi la fabricile Bajaj din India, unde se asamblează deja motocicletele de stradă de cilindree mică

    Dap, ei fac in india doar RC390 ,390 duke ,200 duke si inca una nu stiu care, probabil duke 125.

     

    Legat de 790, sunt convins ca o sa o faca in Austria, e un model foarte important pentru si stiu si ei ca lumea are pareri nasoale despre lucruri fabricate in partea "ailalta".

  12. Otelul mort ca pe Africanele vechi si Transalp,in caz de...se indoaie, si daca in caz mult mai rau se rupe, sudura e mult mai rezistenta ca pe un cadru chrome-molybdenum, , eu de exemplu am codita stramba la transalp cu 3 cm in stanga si nu ma deranjeaza cu nimic. Avantajul la adventure e sa ai un cadru rezistent dar si elastic.Cand ia un soc sa nu crape. La sfarsitul zilei, daca bagi asta in seama nu mai iei KTM niciodata, dar avand in vedere ca la 1190R e foarte foarte rar. iar la 690 au reparat problemele, nu ar trebui sa fie asta o scuza sa nu iei una.

    Invatati-ma si pe mine cum se da citat pe bucati haha.  

    Las un video cu un 1190R cu cadru facut terci, la cata sudura a dat omul dupa, cred ca nu o sa mai aiba probleme haha. Stim cu totii de ce a patit-o, greutatea excesiva pe codita nu se impaca cu subframe urile si in cazul asta, cu cadru principal.

     

  13. Motocicleta asta nu merita cumparata la lansare. Nu am bani de ea, dar si daca as fi avut, m-as abtine sa o iau macar 1-2 ani. Toate motocicletele ADV din ultii 17 ani au fost praf la lansare, cu probleme mai mici si mai mari, cica KTM inca nu e in stare sa faca un filtru calumea care sa nu ti arunce rahat in motor. Se aplica si la 1090R ( Ai fi crezut ca au invatat din 2013 sa faca un filtru etans...nu? ).

    Cadrele astea marca KTM chrome-moly de pe motocicletele mai micute , desi foarte performante, nu ma pot convinge ca sunt mai bune ca un cadru din otel. Am 1.97, 106 kg si sincer mi-ar fi frica sa ma urc pe 790R si sa plec pe drumuri grele cu prietena de 60 + bagaje si sa dau peste 200 kg.

    Motociclete cunoscute pentru cadre rupte sunt KTM 690 urile pana in 2010-2011 parca, un 1190R pe ici pe colo. La 1190R e misto ca daca cazi mai tare pe beton iti impinge crashbarul in cadrul central si iti face o gaura in el si e compromis. E vorba de microfisurile de la socurile cazaturii, si daca nu sunt detectate si tratate ( ceea  ce e greu ) se alege praful, a, si da, cica nici sudura nu te ajuta. Un material foarte performant si usor dar foarte al naiba in cazul in care da ghinionul peste tine. E destul sa o scapi la semafor si sa te caci in el. Nu vreau sa par anti-KTM, din contra, sunt unul dintre cei mai mari fani ai lor. Dar lucrurile astea ma fac sa ma intreb de doua ori dar ar fi sa cumpar una cu bani munciti din greu. Poate am gresit eu ca m-am facut asa mare. Dar stiind ca merg foarte mult singur, 790R ar fi mai mult decat suficient si pentru chestii mai avansate. Doar ca nu o vad ca moto ADV definitiva cu 2up, pentru cazul meu.

  14. Vinde careva o africana in stare buna ?? Eu am un Alp de 600 bun si sincer nu vreau sa iau ceva sub el ( africană batuta cu bâta la betie).

     

    Eu sunt super fan RD03, dar stiu ca sunt rare ca naiba, as merge spre un RD07 /a pentru ca n am de ales. RD04 nu sunt super fan.

    Sper ca intelegeti ca nu vreau sa dau ceva bun pe ceva mai rau si mai vechi (mai nou nu am cum dar macar bun sa fie). Oricum Africana nu e ceva extraordinar din alte dimensiuni peste Alp.

     

    2hely74.jpg

     

     

    Multumesc


    » Post actualizat in 25 Oct 2018 11:20

    Chiar asa ? Nimic nimic?

  15. Imi e lene sa citesc toate paginile. Daca ma repet, ghinion.

     

    Are decompresor automat (cat am citit am vazut ca nu e cu buton, respectiv TT-RE):

    Cand duci pedala in jos se aude un click scurt. De acolo te opresti, aduci pedala inapoi in punctul zero (sus) si ii dai o data si cu simt. Cu socul tras.

    Peace of cake la Yamaha. O pornesti in slapi daca e in mintile ei.

    Daca e bine reglata, dupa o iarna intreaga o ia dupa maxim 5-6 repetari. De pe o zi pe alta o ia la max 2 incercari.

    Merci pt info!!

    » Post actualizat in 16 Nov 2016 09:06

    Baieti , cred ca o renunt la TTR 600, am avut o discutie cu un fost proprietar cu moticicleta perfect functionala si m-a cam dat peste cap,nu pentru ca ar fi probleme cu ea ,ci pentru faptul ca o sa am foarte multe neajunsuri...

     

    Niste chestii care m-au facut sa renunt,unele fiind legate si de anuntul respectiv,daca anuntul si motorul era "crisp" era altceva.

     

    -Multa bataie de cap cu actele in cazul acesta

    -Pornirea kick care proprietarul mi-a spus ca poate da de cap pe vreme rece.

    -Folosirea Kick-ului in ipostaze nasoale ,trafic si multe altele pe off.

    -Capabilitati destul de nasoale in touring

    -Discomfortul in a calatori cu pasager (ceea ce o sa fac)

    -Vibratii accentuate

    -Plaja de turatii destul de ciudata.

     

     

    O sa si trec mai departe sau in cazul meu inapoi la Adventure -uri.

     

    O sa ma interesez in cautarea Transalpurilor ,Africa Twin si chiar mono ca XTZ660 si Dominator.

    Momentan o sa trec pe un Adventure sa vad cum este,poate in viitor daca ma tenteaza si vreau mai mult de la Offroad ul de zi cu zi (goluri alpine,forestiere,urcat o panta, niste namoale) o sa caut ceva in genul asta.

     

    Multumesc pentru ajutorul acordat. Banuiesc ca se poate inchide.

    » Post actualizat in 16 Nov 2016 09:09

    Merci pt info!!

    » Post actualizat in 16 Nov 2016 09:06

    Baieti , cred ca o renunt la TTR 600, am avut o discutie cu un fost proprietar cu moticicleta perfect functionala si m-a cam dat peste cap,nu pentru ca ar fi probleme cu ea ,ci pentru faptul ca o sa am foarte multe neajunsuri...

     

    Niste chestii care m-au facut sa renunt,unele fiind legate si de anuntul respectiv,daca anuntul si motorul era "crisp" era altceva.

     

    -Multa bataie de cap cu actele in cazul acesta

    -Pornirea kick care proprietarul mi-a spus ca poate da de cap pe vreme rece.

    -Folosirea Kick-ului in ipostaze nasoale ,trafic si multe altele pe off.

    -Capabilitati destul de nasoale in touring

    -Discomfortul in a calatori cu pasager (ceea ce o sa fac)

    -Vibratii accentuate

    -Plaja de turatii destul de ciudata.

    -Lipsa abundentei la modelul asta,doar 2-3 motocicle de vanzare pe parcursul unui an ,majoritatea fiind fara acte si folosite doar pentru coclauri.

    -Lipsa lor rezulta si in lipsa pieselor la second-hand.

     

    O sa si trec mai departe sau in cazul meu inapoi la Adventure -uri.

     

    O sa ma interesez in cautarea Transalpurilor ,Africa Twin si chiar mono ca XTZ660 si Dominator.

    Momentan o sa trec pe un Adventure sa vad cum este,poate in viitor daca ma tenteaza si vreau mai mult de la Offroad ul de zi cu zi (goluri alpine,forestiere,urcat o panta, niste namoale) o sa caut ceva in genul asta.

     

    Multumesc pentru ajutorul acordat. Banuiesc ca se poate inchide.

    » Post actualizat in 22 Nov 2016 13:42

    Tin sa spun ca inca ma mai uit dupa ele, daca e sa gasesc una buna nu cred ca o sa pot sa ma abtin :))

  16. nu ai zis exact la ce vrei sa o folosesti

    ar trebui sa stii ca un monocilindru mare cu pornire doar la pedala are niste cerinte speciale

    talpa tare, genunchi buni, tibie solida

     

    pentru toate o sa gasesti videoclipuri pe youtube in care o porneste unul cu mana

    asta nu inseamna ca in diminetile alea reci, cand ai bujia cam dusa, cand din greseala il ineci la primele pedale, eventual gresesti si reglajul ralantiului, o sa-ti fie bine

    o sa-ti amintesti urmatoarea jumatate de ora mult si bine dupa aia

     

    in panta e naspa, mai ales daca mai e si noroi, in trafic printre masini e naspa

     

    cu toate te poti obisnui

    Stiu ce implica , il iau pentru 70% off 30% oras.

×
×
  • Creează nouă...