Sari la conținut

piggy

Membru
  • Număr conținut

    136
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de piggy

  1. Trans Rarăul e supra-apreciat de mulți, nu-i comparabil cu Trans Alpina sau TF, deși văd că toți le pun la un loc. Dacă ești în trecere pe aici, e ok, fă-l. Pentru puținele priveliști merită să-l urci din Pojorîta spre Chiril și nu invers. În vîrf poți să faci un mic ocol prin zona Pietrelor Doamnei (lași moto la hotel și mergi pînă la pietre pe jos, de exemplu). Aici e drumul http://distanta.ro/pojorata/chiril .

    Ceahlăul nu-i în Bucovina, există acolo un drum „axial” despre care, însă, nu știu nimic acum. Prin zonă ar mai fi interesant Trans Călimani, dar cu băgare de seamă că-i bolovănos (pretabil pentru dual-sport) și probabil înghețat în perioada asta.

  2. Salut! Te notez si cind fac o tura incolo te anunt. Morriss e si el din VD (vezi topicul cu discutia despre drumul VD-Borsec), poate facem niste iesiri impreuna. Deocamdata sint in revizie.

     

    Din cauza ca postarile succesive pe un topic ale aceluiasi user nu se marcheaza ca postare noua (deci noile mesaje sint aproape invizibile pentru cei care au citit deja topicul), hai sa tinem legatura cumva si pe o pagina de FB (sau grup FB). Va invit aici https://www.facebook.com/enduroadv/ sa programam iesirile si ideile de ture.

     

    Pentru cei din Suceava, le propun o tura de relaxare de 40km in apropierea orasului doar pe "dirt roads" agrare, cu peisaje, viteza, iepuri, lebede. Harta aici: http://www.mopedmap.net/ro/route/3463640-fielduro-vulturesti-40/ .

    Film scurt aici:

    Daca vreti sa iesim impreuna cindva intr-o seara pe un traseu de genul asta, anuntati-ma.

  3. @wawessh, mi se pare greut 990-ul tau, in contextul tavalirilor si necesitatea de a-l ridica de pe jos. De exemplu cu XT-ul, la inaltimea mea de 1.65m, o dau cu cracii in sus aproape la fiecare iesire (sincer nu-mi amintesc tura mai lunga pe dirt in care sa nu fi cazut de pe loc sau la viteza mica). Deci am de ridicat ceva, dar e drept ca mai am de lucrat mult si la asa-zisul `skill' (poate as mai reduce din prabusiri). As vrea si eu ktm, dar poate 690 sau chiar 450. In fine, asta e alta discutie, daca e. Cit despre oportunitatile economice din zona asta, ceva decent doar cu mult noroc sau un serviciu care nu depinde de locatie neaparat (programare, grafica, etc). Spor la treburi si reintrarea in forma. :)

     

    @moriss, OK, suna bine si sper sa pot face cit mai multe ture incolo. Cam ce lungimi au traseele? Merci!

  4. Aha... Prin Dirmoxa am fost de mai multe ori, acum drumul e bun (inainte sa refaca tronsonul Paltinis - Dirmoxa, albia riului si drumul ocupau acelasi spatiu, 2in1). Ce nu-mi place e zona mai dinspre Neagra-Brosteni, cu milioanele de gauri si gaurele (devine obositor sa le tot ocolesti). Ruta cu manastirea mi s-a parut cam abrupta, n-am avut curaj s-o fac... De fiecare data am ajuns tirziu in zona aia si nu m-am mai aventurat.

     

    Virfurile de pe traseul cu harta Borca-Glodu nu prea au drum, aia e problema. Se vad niste poteci pe acolo, dar naiba stie cum se prezinta la fata locului. Parca m-as baga... intr-o perioada mai secetoasa. Ne intilnim undeva, cindva, sa incercam (stiu ca nu esti din zona, dar... daca vii)? Poate mai gasim si alte locuri de `treierat' pe acolo.

     

    PS: Cam ce greutate are 990ADV, de curiozitate?

  5. Fain, in starea asta (ca in film) era drumul si in noiembrie, cu ceva noroi ici-colea, in special pe coborirea spre Glodu. Pentru dual-sport eu il consider drum bunicel, dar fiecare cu propriul sistem de "notare". Tocmai ce mi-a facut cu ochiul un alt traseu din zona, Borca-Glodu, harta: http://www.mopedmap.net/en/route/3462259-borca-glodu-connection/ . Semne de intrebare intre km 16-19 si 31-35, adica pe cele doua virfuri. Ati fost in zona? Repede, ca pun steagu'! :P

  6. Luati orice informatie cu oarece rezerve. Conditiile difera mult de la an la an sau chiar intre perioade de citeva luni. Drumurile alea servesc si exploatarile forestiere din zona. Daca ati vazut un film sau poze in care drumul arata ca-n palma, nu mizati ca o sa-l gasiti tot asa. Noi am trecut pe acolo in noiembrie 2015 (Bilbor-Glodu) si drumul a fost chiar OK. ( N-am filmarea ca mi s-a rupt alimentarea la camera in cazaturile pe gheata din Calimani :) )

  7. Unii dintre voi cred ca va si plictisiti destul de mult, toata lumea a inteles despre ce e vorba iar voi rascoliti rahatul in continuare. Aveti pe site informatiile necesare cat si costurile.

    Iar pentru Romani s-a facut si o reducere de 50% din taxa, ca sa nu va mai simtiti marginalizati, acum doriti sa va transportam si benzina in spate pana la punctele de alimentare gratuit, ca sunteti Romani si nu straini.

     

     

    P.S : eram constient de la icneput ca nu o sa veniti nici unul dintre carcotasi la cursa si totusi mi-am pierdut timpul sa va raspund,

    » Post actualizat in 11 Feb 2016 12:38

    Iar Romanii de la bucale deja s-au inscris, cei care chiar vroiau sa vina la cursa si au inteles ideea cursei.

     

    Cred ca asta a fost cea mai sincera si utila informatie pe care ai oferit-o pina acum. Am inteles ca intrebarile care vi se adreseaza sint rascoliri in rahat si ca oricine are tupeul sa va puna intrebari e circotas si plictisit. Voi ii doriti numai pe cei care au suficienti bani sau experienta ca sa nu puna intrebari. Apoi iei niste chestii spuse aici pe care le scoti din context si le folosesti ca pirghii sa arati cit de roman sint eu. Epic. Si nu mai adu in discutie site-ul, afisul, formularul, ca de acolo au plecat intrebarile. Uite ca pina la urma m-am lamurit. :D

  8. Ok, am ales forumul pentru ca astfel nu eram singurul care putea beneficia de informatiile cerute. De ce sa nu fiti transparenti? De aici pleaca toata discutia... si de la faptul ca-s prea sarac ca sa nu fiu cusurgiu. Modelul vostru e cel putin ciudat si sa explic de ce: cei cu masini de asistenta care vor cazare vor plati si ei benzina voastra, desi ei n-au nevoie de ea; cei care au nevoie de benzina, dar n-au nevoie neaparat de cazare, vor plati si cazarea doar pentru a beneficia de benzina. Sa zicem ca oricum toti vor cazare, iar cei cu masini de asistenta nu se uita la 80 de euro in plus pentru o benzina de care n-au nevoie. Imi mentin parerea ca era mai bine sa separati costurile, sa nu vina cazare+benzina la pachet. E posibil sau chiar probabil sa-mi scape niste lucruri si sa n-am dreptate, sau sa am partial. In fine, nu mai insist.

  9. @Alfred

     

    Mi-as fi dorit ca in butoaiele mari sa fie benzina si pentru restul de participanti. Intr-adevar, nu vroiam cazare. Eu nu consum 40 de litri de benzina pe zi si nici ulei de amestec. Termin cele doua zile cu un total de 35 de litri. Datele astea se invirteau in mintea mea si-mi dadea cu virgula. Din cauza ca nu am experienta 1st hand in curse moto probabil nu m-am gindit mai departe, ca unii consuma mai mult si ca lucrurile tre' sa se pastreze simple, omogene. Am inteles ca trebuie toti sa intre in cursa sub aceleasi conditii. Pot sa accept regula asta, chiar daca sint dezavantajat pe alocuri. E o taxa pe inexperienta. Cred ca informatiile ar putea fi mai detaliate si structurate mai bine si pentru cei care n-au mai dat pe la astfel de evenimente. Ati zis ca va putem contacta pentru orice intrebare si nelamurire... si am facut-o. Daca te-am enervat, scuze, vroiam - sincer - doar sa obtin niste raspunsuri care pentru mine erau importante.

  10. Categoria Route66 (Hobby) se poate face si cu motociclete mai mari, fiind nevoie insa de o experienta in off-road cu motocicletele mai mari (Drumuri forestiere in principiu)

     

    Salut, as vrea mai in detaliu informatii despre traseul de la categoria Hobby, explicatii mai clare ale suprafetei pe care se va rula si experienta necesara parcurgerii lui. E cu bolovani mari, saritori, busteni pusi de-a latul, noroaie fara fund? Nu mi-e frica de murdarie, dar nici nu vreau sa plantez motocicleta si sa n-o mai pot scoate. Poze ar fi foarte utile sau chiar filmari. Care e cea mai grea sectiune, o poti descrie un pic? Altfel nu am cum sa-mi dau seama daca e sau nu de mine. Cred ca nu-s singurul in situatia asta. Termenul "drum forestier" e mult prea generic. Exista drumuri forestiere mai bune decit unele drumuri asfaltate si drumuri forestiere aproape ca pretabile pentru hard enduro. E cam larga paleta.

    » Post actualizat in 10 Feb 2016 08:49

    Mai am si alte nelamuriri, daca ai putea sa clarifici, te rog. Pe afisul competitiei scrie "entry fee 200 euro" (e doar pentru straini taxa asta?), iar pe site, in formularul de inregistrare e 100 euro, avind posibilitatea sa platesti inca 150 euro pentru "all inclusive" (total 350) - "You will get accomodation for event, assistance and gas at the tank points." Adica daca nu iau "all inclusive" nu mi se da benzina la tank points? Desi in regulament scrie ca "In Tank Points each competitor will get petrol for refueling, free from the Organizer [...] [the Organizer] will provide fuel in the tank points up to the quantity of 8 liters/competitor/check-point". E usor ambigua treaba.

  11. Mda.. Parca vad ca drumul Talienilor o sa fie modernizat si apoi urmatoarea suta de ani lasat sa se degradeze pina va ajunge mai rau ca in starea de acum. Iar cu latimea lui de o banda... si "gospodarii" care-l vor frecventa, cred ca e mai bine de ocolit.

     

    Revenind la cele doua trasee... nu le-am facut cu pasager decit pe portiuni mici. Dar se pot face, zic eu, in proportie de 80% chiar usor, iar cu ceva mai multa bagare de seama si restul de 20%. Considerind ca vorbim de parcurgerea lor vara, punctele cheie (mai grele) ar fi:

    - la primul traseu - in Calimani e bolovanisul de pe Retitis; apoi, dupa Bilbor spre Glodu, serpentinele un pic abrupte si uneori accidentate; portiunea dintre Glodu si Neagra(Brosteni) care poate sa aiba ceva noroaie;

    - la al doilea traseu - serpentinele de la Argel spre Izvoarele Sucevei (vreo doua mai strinse si cu pietris cam instabil); la portiunea dintre Ilva Mica si Piatra Fintinele ramine un semn de intrebare (n-am fost pe acolo si nici n-am gasit info).

     

    Dupa parerea mea - subiectiva - se pot aborda in totalitate cu pasager, dar avind grija la zonele mentionate. Prin grija inteleg mers incet, calculat, alegind trasa cea mai buna. Astfel, chiar si la o "culcare" a motocicletei, sint sanse mari sa scapati ieftin toti 3. Oricum, pe traseu pot aparea oricind surprize: drum rupt de apa, stricat de exploatari diverse, blocat de copaci cazuti (am patit toamna asta pe linga Paltinoasa, zeci de copaci cazuti pe drum), etc. Adica tre' sa fiti pregatiti si dispusi sa faceti ocol daca o fi nevoie. Spor!

  12. Salut! Urmeaza un nou sezon si va propun doua trasee destul de interesante pentru dualsport. Pe primul l-am facut in toamna asta cu nelluu, iar pe al doilea, doar partial, in 2014. Nu sint ture grele, pot fi parcurse si cu scule "masive" (gen 1200gs). Cine cauta aventura mai hardcore ... poate eventual sa apuce pe forestierele ce se bifurca din traseul de pe harta. N-ar trebui sa fiu nevoit sa zic, dar zic. Mergeti cu tobele montate si fara sa va cacati pe voi - adica fara spectacol ieftin - daca vreti sa evitati si voi, si noi, agresiunile taranului, padurarului, taietorului de lemne si ciobanului roman. Si ar trebui sa vreti. Na, gata.

     

     

    1. Suceava - pasul Stinisoara - Transcalimani - Bilbor - Glodu - Valea Bistritei - Suceava (~420km)

     

    Harta: http://www.mopedmap.net/en/route/3395580-transcalimani-nov-2015/

     

    Film:

     

    Note: Singurele portiuni mai dificile (dar suficient de abordabile) au fost in Calimani: in zona de virf (dupa cariera, pe urcarea spre Retitis si apoi citiva km la coborirea spre Vale-Toplita), drumul a devenit bolovanos; mai grav e ca in sezonul rece drumul poate fi inghetat (sticla!) pe segmente destul de mari (chiar si 50m sau mai mult). In rest... ceva noroaie intre Glodu si Neagra. Din pacate am citit in presa ca drumul Talienilor cunoscut ca si Pasul Stinisoara, cel ce leaga Malini de Sabasa, va fi "modernizat". Probabil asfaltat sau betonat. Pacat, era cel mai apropiat drum de pamint care-mi si placea.

     

     

    2. Suceava - Argel - Izvoarele Sucevei - Tibau - Pasul Rotunda - Ciosa - Dornisoara - rezervatia Tinovul Mare - Poiana Stampei - V. Bistritei - pasul Stinisoara - Suceava (~450km)

     

    Harta: http://www.mopedmap.net/en/route/3393831-keep-on-truckin-test-2016/

     

    Note: Unde n-am reusit sa ajung (si prin urmare nu am vazut starea drumurilor) e zona dintre Brodina si Izvoarele Sucevei (dar stiu din surse sigure ca drumul asta e bun), sectiunea Bobeica - Tibau - Cirlibaba (am fost Bobeica - Iedu - Cirlibaba si e ok) si portiunea Lunca Lesului - Ciosa. In rest drumurile sint bunicele. De obicei am observat ca in zona de munte drumurile de pamint/pietris au gropi mari si dese, dar totusi rotunjite. Oricum, pe mine m-au scos din pepeni sectiunile Iedu - Cirlibaba (nu e cuprinsa in traseul curent, dar e pe aproape) si Paltinis - Brosteni (mai ales in apropiere de Brosteni).

     

  13. Merci!

     

    @Bogdan03, am avut noroc, cind am ajuns noi nu era nici un ciine vizibil. Nici pe traseu nu ne-am intilnit cu ciini. A fost destul de liniste, probabil si pentru ca stinile s-au retras din munti pentru iernat. Din cite stiu XT-ul meu are undeva la 170kg fara bagaj (dar s-ar putea sa ma insel). Oricum, ne-a fost greu sa-l ridicam si din cauza ghetii: ba aluneca el, ba noi.

  14. Salut!

     

    Impreuna cu Nelluu am reusit, dupa citeva luni de nesincronizari, sa iesim la o tura de doua zile in zona montana a Sucevei si judetele apropiate. Am plecat pe 31 octombrie, 1 noiembrie fiind ultima zi de asigurare pentru mine. Dificultatea turei a constat in temperatura scazuta, dar mai ales in zonele acoperite cu gheata din Calimani. Am cazut de citeva ori, insa fara urmari grave.

     

×
×
  • Creează nouă...