Sari la conținut

THE VADER

Super Membru
  • Număr conținut

    1.155
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de THE VADER

  1. Clar e ceva cu ea ,incat sta de atât de mult timp la vânzare. 

    O posibilă explicație ar fi ca 2t se cauta foarte mult pt hard,iar aceasta nu e una care se pretează tocmai cerințelor,fiimd si 250 si cu pornirea aia de cacao, pt ca da,confirm cele spuse in primul post referitor la pornirea pana la modelul 2017. Acum pe time nu ar trebui sa te deranjeze sa dai o pedala la 10-20-30 min,ca pornesc usor . La 4t e beleaua,daca o dai de pamant si se inundă.asadar acolo e musai pornirea electrica. 

    Si o sa te rupa la consum 2t. 

     

     

    Iar prețul nu e asa mic decât daca chiar are piesele enumerate noi, altfel e unul mediu

    Sa întrebi si de locație ,ca e expusă si in Belgia.😏

    Screenshot_20230316-211504.png

    Piston 10 ore
    Biela 10 ore
    Tublis spate
    Pornire buton
    Maneta ambreiaj Midvest.

     

    Descrierea din Belgia 

  2. 20 hours ago, mircea.cazachevici said:

    Ca si idee, 250 4T este perfecta pentru incepatori, inveti multe pe ea. De asemenea, un 250 in 2T ar fi inca relativ OK. Un 300 e deja un pic prea mult, e cam brutala si iti va fi frica sa tragi de acceleratie ca sa nu te dea peste cap.

    Vad ca prima conditie a ta este sa aiba pornire la buton. KTM in 4T are fara probleme pornirea. Insa KTM in 2T au avut multe probleme cu pornirea la buton. Pana in 2017 era un sistem de electromotor la care se tot ducea bendixul. Si nu era scump, 100 euro unul nou. Iti trebuiau vreo 2 per sezon. De-abia din 2017 au facut un electromotor fiabil pentru 2T.

    Eu te-as sfatui sa te uiti la 250 2T sau 250 4T. 

    Ca sa le luam pe rand.

    1. KTM 300 2010 din lonk-ul tau...arata bine, pare ingrijita. Nu stii pana nu o vezi, sa vezi si starea motorului. Insa s-au bagat bani in ea: protectii radiatoare FM Racing, protectie capac ambreiaj, protectie rezonator, handguard-uri Acerbis....se vede ca a fost ingrijita

    2. KTM EXC-F 250: Are upgrade la motor, adica a fost schimbat kitul de cilindru-piston de 250 cu unul de la Athena de 300 (pentru ca cei de la KTM nu fac cilindri de 300, doar Athena). In principiu i-a mai adaugat cativa caluti.

    In rest, cam chel de tot motorul ala. Radiatoarele sunt total expuse, nici macar protectii de plastic impotriva crengilor nu au (si nu vrei ca o creanga sa iti strapunga radiatorul si sa scoti 1000 lei din buzunar). Nicio protectie de capac de ambreiaj, handguard-uri frumoase dar cam atat, spite imbracate in portocaliu ca sa arate frumos. Si spune ca a bagat bani multi in motor, dar enumera numai consumabilele schimbate (placute, rulmenti, etc). Mi se pare mai mult pregatita sa fie vanduta si cam atat. Dar asta e doar parerea mea.

    3. KTM 2014. Nu da omul prea multe detalii, trebuie dat telefon si intrebat. De plastice sa nu-ti faci probleme la enduro, de obicei la vanzare oamenii comanda un kit nou de plstice ca sa o poata vinde.  Iar chestia cu "Acte pentru inmatriculare" e doar de prosteala. In Romania nu mai poti inmatricula un motor din 2014 euro3, oricate acte ai avea, nu te mai lasa legea.

    4. Husqvarna - pare relativ OK. Daca a schimbat omul si cilindrul si pistonul recent, inseamna ca are motor nou. Mi s-a intamplat si mie sa schimb cilindru plus piston, si inntr-adevar merge motorul ca in prima zi dupa schimb, dar si costa o groaza de bani. In rest, dupa cum vezi, omul se lauda cu faptul ca la el pornirea la electric e buna. Adica inca buna, ca dupa cum ti-am spus, la KTM si Husqvarna 2T pornirea nu era deloc fiabila inainte de 2017.

    5. Sherco - nu stiu nimic de Sherco 4T, mai ales din 2015. Stiu ca in ultimii 3-4 ani s-au facut cunoscuti, rivalizeaza cu KTM la capitolul motoare in 2T, dar nu stiu nimi de 4T.

     

     

    Ca si sfaturi suplimentare, mai poti cauta urmatoarele:

    Beta in 2T, fac motoare bune din 2013. Au avut intotdeauna pornirea electrica foarte buna, iar motoarele au un cuplu extraordinar. 

    De asemenea, aici poti sati iei un 300RR sau un 250RR care sunt motoarele lor de competitie. Insa poti sa te orientezi si catre motoarele Beta Xtrainer, care sunt motoare mai de incepatori. Adica un pic mai domoale (chair daca sunt de 300cmc, Xtrainerul se simte mult mai bland decat un 300RR). E chiar un pic mai scund, si un pic mai scurt decat un 300RR.

     

    De asemenea, poti sa te uiti dupa un Freeride 250R de la KTM. Astea sunt motoare foarte scunde, le poti stapani si daca esti scund. Nu prea exceleaza ele la capitolul suspensii si frane, deci cred ca dupa 1 an vei dori alttceva, dar sunt o optiune.

     

    A, si ca sa vezi ce inseamna un anunt al unui om la care se cunoaste ca e pasionat. Fara sa il cunosc sau sa am vreo legatura cu anuntul. Am dat peste anuntul asta si am recunoscut imediat tipul de proprietar care baga bani cu nemiluita in motor, ca dupa 2-3 ani sa isi ia altul nou. Asa trebuie sa arate un anunt, din puctul meu de vedere:

    https://www.olx.ro/d/oferta/vand-beta-xtrainer-300-an-2020-ohlins-configuratie-beta-300-rr-IDgS4VA.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=6

     

     

    O mențiune sau o completare la pct 3 vis a vis de  acea prosteală,ca sa nu informam greșit... Nu se mai pot inmatricula cu excepția celor care au mai fost înmatriculate anterior intr.un alt stat. 

     

    12 hours ago, andone20 said:

    @mircea.cazachevici mulțumesc pentru răspuns, mi-am mai făcut ordine în cap. De notat este: 

    1) să nu caut 300 2t pentru că va fi prea brutală, asta ar însemna un 250 cu pornire la pedală sperând că o voi putea porni;

    2) după spusele tale încep să mă uit și după beta xtrainer, fiind o motocicletă mai joasă;

    3) să mă uit și la un 250 4t dar ceva mai echipat sau să mai discut cu proprietarul la preț (mă refer la KTM-ul 4t din link-ul de mai sus)

     

    Referitor la Freeride 250R: vecinul meu și-a luat așa ceva nou prin 2017 și acum când i-am spus că văzusem așa ceva pe anunțuri a spus să fug de ele. Știu că și el a ținut-o maxim 6 luni după care a dat-o.

    Beta xTrainer: am să mă uit și după acest model, chiar îmi par interesante și îmi place și aspectul, dar mai e nevoie să pun ceva bănuti peste.

     

    Despre husqvarna menționată la pct. 4 ar merita să o văd? Prețul mi se pare totuși unul destul de mic..... O am la favorite de aprox. 2 săptămâni și a ajuns de la 4000 la 3700, îmi dă impresia că ar vrea să scape de ea din nu știu ce motive deși după cum spune vânzătorul a schimbat și servisat la ea necesarele. Pe scurt mi se pare prea pont ca să fie adevărat. Oare așa o fi? 

     

     

    Si da. Husqvarna de la pct 4,sta de mult timp la vânzare,cred ca din toamna. M.am tot lovit întâmplător de ea. Atunci era la peste 4000

  3. On 4/2/2021 at 10:30 PM, AdrianCristea said:

    Salut, am o motocicleta noua, un Daytona, mai exact Zontes zt125u, cand intru sa fac programare la rar si pun Daytona Motors, sai Daytona zice sa aleg dintre DACIA, DAF etc...( deci nu gaseste ).. ce sa fac?

    Seria de caroserie sa fie corectă,in rest poti sa pui si Daihatsu. 

  4. 1 hour ago, Coxandel said:

    Ziua buna, un motociclist din Satu Mare care se plictiseste zilele astea si vrea sa dea o mana de ajutor, ma intereseaza o Honda pusa la vanzare in Satu Mare daca ar putea sa o vada si sa-mi dea cateva detali de la fata locului pana sa fac eu un drum pana acol. Multumesc

    Link cu anuntul?

  5. On 09.03.2020 at 8:21, Bogdanel003 said:

    Buna ziua tuturor!Niste prieteni de ai mei m-au corupt sa imi cumpar si eu o motocicleta de enduro dupa ce am iesit de cateva ori cu ei.Acum m am uitat pe internet dupa motociclete si nu imi dau seama la ce ar trebui sa ma uit cand achizitionez una.Dupa ce am citit mai multe topicuri am ajuns la concluzia ca trebuie sa-mi iau un 2t (250/300).Bugetul este de 3000 de euro.Acum m am orientat spre ktm, dar daca aveti propuneri sau alte pareri le astept cu drag!E bun pentru un incepator unul de 300 in 2t sau sa ma uit dupa 4t.Care e treaba cu pistonul cota a sau b?

    Am un Ktm exc-f 250 ,4timpi,2008,exact ce iti trebuie tie.

×
×
  • Creează nouă...