Sari la conținut

ovi_ice

Super Membru
  • Număr conținut

    1.177
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de ovi_ice

  1. salut. interesant topic-ul, dar nu stiu daca tu vrei sa postam aici doar despre cutite EDC sau tot ceea ce inseamna item-uri EDC.

     

    Fiindca la categoria EDC intra: cutit de buzunar, multitool (sau orice alt mini/micro tool), pix/stilou, lanterna, portofel, ceas de mana. Bine, pana la urma e tot ce poarta omul la el zlinic si gaseste util (ochelari de vedere ar intra tot aici).

     

    Cred ca tu fiind cel care l-a creat, poti schimba fie titlul, fie sa adaugi in descrierea lui ce anume vrei (cutite sau toata lista de mai sus).

     

    1 oră în urmă, Krimh a spus:

    iar lama sa nu depaseasca 6 cm, sa nu fie arma alba.

    Nu stiam de chestia asta in legislatia Ro (parca era ceva specificat de lungimea totala, nu cea a lamei).

     

    Una peste alta, am sa revin cu poze cu ce am eu (fie ca e vb doar de cutite, fie si alte "jucarii" EDC). Momentan unul din cutite (as zice cel mai drag mie) e complet demontat si astept sa primesc niste accesorii + ulei pentru mecanisme fine ca sa-l asamblez la loc.

  2. Salut.

     

    SIM-ul il iei de la Magticom, sunt multe magazine in orasele mari (si probabil gasesti unul-doua si in orasele mici/sate). Vezi ca atat la Orange si Vodafone daca vrei net sau sa suni/primesti call-uri vei plati de te ustura (e ca in US, platesti pe minut si daca esti sunat - la Orange era 2 euro/min). Cu netu mi-am facut cost suplimentar de vreo 50 euro doar sa chem un taxi. 

    La Magti platesti 32 GEL pt internet nelimitat (o luna) si mai era ceva maruntis pt SIM (3-4 GEL).

     

    Benzina e 5 ron/l in Georgia, dar asta probabil ca stii deja.

     

    Ce inseamna "Drumul militar" ? E cumva soseaua de ~150km care pleaca din Tbilisi pana in nord, aproape de grantia cu Rusia, langa varful Kazbeghi ? Nu are treaba cu vreun "drum militar", nu-ti imagina ca e Stategica din Ro. E un fost drum militar (istoric) care a fost asfaltat de ceva timp (vezi poza de pe wikipedia). E ok-ish sa zic asa, prima parte e plina de tiruri stationate (ai senzatia ca te duci spre Giurgiu), iar mai apoi in munte sunt niste serpentine, dar drumul e prost (asfaltat, dar cu multe gropi/crapaturi). Gergeti Trinity Church (destinatia finala a acelei sosele) e cea mai renumita excursie de o zi din Tbilisi. Deci multe autocare, asiatici cu DSLR_uri, tot tacamul. Totusi merita daca nu ai mai fost vreodata.

     

    Ti-as mai recomanda Tusheti National Park. Daca pui pe asta traseu din google maps o sa-ti zica ceva de genu: "sorry, we could not find any roads to that destination". Asta pt ca se merge cu masina "normala" pana in apropiere, apoi cu 4WD pe trail-uri (probabil ca te vei descurca cu motorul), iar in apropiere de zona protejata doar pe cai. Deci e the real shit.

     

    La Ushguli n-am ajuns, e pe lista toata zona Mestia, dar pe drum te poti opri la canionul Martvili. E absolut spectaculos si e verde chiar si in decembrie.

     

    Cazare...20 euro/noapte ? Sper sa poti gasi in orasele mici ori sate. In Tbilisi, Batumi, Kutaisi s-au scumpit toate. Un apart de pe Airbnb in Tbilisi in care am stat acum un an cu 4000 ron/luna, era in august 9900 ron/luna. Poate 50euro/noapte ar fi mai realist (vorbesc strict de Georgia).

     

  3. Donez ghete moto Alpinestars Multiair XCR GTX, marimea 43 (true-to-size).

     

    Estetic nu sunt in stare execeptionala, mai au locuri unde pielea este zgariata. Poate din poze nu se vede, fiindca au fost date cu un strat de Daytona Black Refresher (practic o crema de ghete mai fancy). 

     

    Important e ca nu au taieturi, talpa nu e desprinsa, nu sunt descusute pe nicaieri, iar membrana de GoreTex functioneaza ca in prima zi (nu intra apa deloc). Si nici nu au mirosuri. Eu le-am gasit abia azi in dulap, uitasem de ele de prin 2109 (si implicit nu au mai fost purtate de atunci). Posibil sa mai am si factura de achizitie.

     

    Se pot ridica doar din zona Militari-Pacii. Din cauza programului incarcat nu am timp de deplasari prin oras sau expediat prin curierat.

    IMG_9939.jpeg

    IMG_9940.jpeg

    IMG_9941.jpeg

    IMG_9942.jpeg

    IMG_9943.jpeg

    La 08.07.2023 la 11:37, ovi_ice a spus:

    Donez ghete moto Alpinestars Multiair XCR GTX...

    Si-au gasit un nou proprietar.

  4. Arata bine dracia. La 10k € e posibil sa si "tina". La 8k cum spera unii ma tem ca se vor face prea multe compromisuri dpdv al calitatii (vezi Benelli).

     

    p.s.: nu pot sa nu remarc ce din topor arata site-ul producatorului. Zici ca abia a fost pusa pe picioare compania intr-un garaj :)). 

     

    p.p.s: 8000-9000 € la cursul actual Yen/Eur. Curios e ca au italian care prezinta modelul si pare a fi angajat Kove. Deci au adus "minti" de unde trebuie pt dezvoltarea modelului.

     

     

  5. De la Ducati, Streetfighterul e meh, restul arata f bine (arta as putea zice). Iar Moto Guzzi da clasa pe tot ce inseamna retro/heritage.

     

    Lasand la o parte designul, faceti o comparatie si a finisajelor si echipamentelor (suspensii, frane) intre ce ofera italienii (de fapt europenii) si japonezii. Astia din urma vad ca incep sa ceara scoruri de motociclete adevarate, cand ei ar fi trebui sa ramana la gama de pret Dacia, fiindca doar la nivel de Dacie stiu/vor sa produca.

    Nu as fi facut asemenea afirmatii daca ne-am fi aflat in 2008-2010, dar sa-mi vii tu in 2023 cu asemenea mizerii, chipurile "modele "noi", da-o in p**...

     

    Si sa nu zica lumea ca-s hater pe japoneze, cred ca mai au unele modele dezirabile. La Honda, AT-ul mi se pare cea mai mare reusit a lor din ultimii 10 ani, probabil modelul care "i-a scos din groapa" pe segmentul touring Adventure. La Yamaha, Trace-urile mi se par f corecte pe segmentul lor, in special cel de 900. Si japo inca stau bine pe scutere - daca ar fi maine sa-mi cumpar scuter, as alege dintre doar dintre X-Max si Forza, ambele de 300.

     

    Ca sa revin la "noutatile" despre care se discuta mai sus, decat Transalp-ul ori V-Strom-ul nou, mai degraba o MTS 950 SH (aceeasi utilitate pe off, dar mult superioara pe asfalt) sau T7/F800GS :) SH, daca se vrea putin mai mult off (cu disclaimer-ul sa nu aveti mari sperante ca veti face pe ele ce vedeti prin reclame). 

  6. Ce uratenii pot sa scoata japonezii zilele astea. SV-ul ala e fix Dacia Spring. V-Strom-ul Sandero Stepway si Transalp-ul Dokker Stepway (si cam la fel de "utile" pe off la cate kg au). Ba chiar Daciile sunt frumoase comparativ cu mobrele astea.

     

    Dar sa va las si ceva sa va clatiti ochii:

     

     

  7. In Romania de astazi, la cate drumuri neasfaltate avem (incepand cu DN66A, apoi judetene, comunale) prin munti si pe care putem circula fara nici o restrictie, un SUV cu garda la sol decenta (nu din alea de mall) si tractiune integrala e cea mai buna alegere.

    Va zic asta dupa ce am facut 2 concedii cu Duster AWD, descoperi o altfel de Romanie, aia pt care care vin evreii ori nemtii, de ne miram ce cauta la noi. Tin minte ca au fost 2 zile legate in care nu dadusem cu ochii de "civilizatie" (adica vreun petic de asfalt sau ceva mai mult de cateva asezari cu case rasfirate). 

    Bine, cei care au mobre adventure/dual sport si au batut in lung si lat tara pe forestiere (eventual traseele din TET sau ACT) stiu la ce ma refer.

    Nu mai zic ca la o zvarlitura de bat avem Bulgaria si Grecia unde iar sunt o gramada de posibilitati...

  8. Pai stai bre, ca atat e si la masinile din grupul VAG (si nu ma refer la Bugatti ori Porsche). La un Seat Ateca, pt schimb placute frana spate (cu tot cu manopera), o reprezentanta a dat 1770 ron, alta vreo 1490 ron. Doar pt asta, nu si revizie.

     

    Eu nu inteleg de ce nu va cumparati placute AM de la Brembo ori EBC, veniti cu ele in service si vi le monteaza. Sau astia de la BMW nu accepta "marfa clientului" ?

     

    Apoi, ce dracu is alea "set microfiltru" ? Se refera la filtru de A/C ? Daca da, este iar o chestie din care producatorul (dar si reprezentantele auto) fac bani frumosi vanzand filtru "oem" (care defapt e un bosch/mann/valeo rebranduit). Caz concret in grupul VAG: pt skoda/seat filtru de habitaclu "original" 180-220 ron (depinde unde intrebi). Luat de pe epiesa.ro, cel original VAG este maxim 120 ron. Iar daca cumperi un Bosch/Mann carbune activ cu polifenol (adica mai scump si mai "dotat" de atat nu exista), vine cam 80-90 ron. Din astea cumpar eu la fiecare 6 luni (deh, aerul "curat" de Bucuresti) si il montez in 3 minute.

     

    Bottom line: folositi consumabile aftermarket acolo unde merita, cele de la branduri de top sunt in multe cazuri mai bune decat cele standard OEM si mult mai ieftine. Ma gandesc ca nu sunteti atehnici sa nu stiti citi niste specificatii (sau sa cautati piesele dupa VIN), mai ziceam daca eram pe forum.mamici.ro, dar asa...

     

    p.s.: manopera e parfum la 500 ron. Doar putin mai mare decat ai da la mobra BMW in service autorizat pt aceleasi operatiuni. Deci e fair dpmdv.

  9. @W00Da, ala e traseul, cu urmatoarele mentiuni:

    • de la Cascada Sapte Izvoare am mers pana la Hidrocentrala Scropoasa (e la 200-300 m), am trecut podul/barajul si am mai zabovit pe acolo. In poiana aceea de dupa pod era plin de rulote (numere de Italia, Franta, Germania).
    • iar apoi m-am intors in DJ714 pe acelasi drum pe care am venit, din cate tin minte. Pur si simplu ori nu am gasit acel drum/bifurcatie ce apare pe harta dupa cascada, ori era de-a dreptul impracticabil. Vezi tu la fata locului.

    Dupa cum ziceam, poti sa adaugi si Podu cu Florile la traseu, cam ala e "cireasa de pe tort" :).

     

  10. Nu-mi dau seama pana unde ajunge drumul din poza, trebuia sa pui un link din google maps. Este DJ714 care urca spre platoul Padina.

     

    Am facut oarecum acelasi traseu, cu F800GS avand anvelope de strada. Vezi un rezumat aici: 

     

     

    Iti recomand sa cobori din DJ714 pana la Lacul Scopoasa, e drum ok si ai ce vedea la final (Cascada Sapte Izvoare).

    Apoi, daca te simti in forma, ti-as sugera ca de la baraj sa faci stanga si sa urci la Podu' cu Florile. Apoi te intorci, continui sa ocolesti lacul de acumulare prin stanga (varianta neasfaltata - practic tii DJ714-le) si te intorci pe asfalt (prin dreapta lacului, intri pe DJ713A, apoi DJ713 si ajungi imediat in Sinaia).

     

    Distractie placuta, e unul dintre cele mai spectaculoase trasee din zona 👍.

  11. Acum 57 minute, RedRat a spus:

    O sa am timp limitat (2 zile) de asta am pus la intamplare ceva pe harta si intreb aici. Am gasit doua zone cu serpentine si o sa vreau sa merg pe acolo.

    As prefera sa vizitez locuri, pot fi cascade/pesteri, monumente de pe vremea aia etc, unde se poate ajunge cu motorul, eu fiind mai gras nu imi place sa o iau la pas daca nu e musai.

    La asa putin timp pot doar sa-ti zic ce ai putea vedea pe ruta deja stabilita. 

     

    Vad ca ai pus pasurile Troyan si Shipka. La cel din urma te poti opri la monument (se poate ajunge cu moto pana sus), iar daca tot esti in zona ai putea vedea si Buzludzha (atentie la drumul pana acolo, e ca dupa bombardament). As mai adauga si pasul Elena, dar te abati putin de la traseu. Nu-mi dau seama daca ti-ai pus cazarea in Veliko, daca nu, ar trebui sa o faci, vizitezi pe zi cetatea si seara sunt niste restaurante foarte faine in zona veche (recomand Han Hadji Nikoli si Shtastliveca). 

    Apoi, in Shumen ai un monument de vazut pe un deal/munte (la fel, se ajunge cu moto pana sus).

     

    Intoarcerea pe coasta (la zona aia ma refer) e cam trista. Nu-ti imagina ca merge drumul pe buza stancilor si ai apa in dreapta. Eu unul as vizita Sozopol si Nessebar (si as sta o noapte intr-unul din ele), dar pt toate astea cred ca trebuie sa mai adaugi 2 zile (in Nessebar ai multe de vazut, la fel in Old Town din Sozopol). Totusi, sa-ti dau niste sugestii de vazut pe drumul dintre Varna si Vama Veche: castelul din Balchik, capul Kaliakra, plaja Bolata, Tyulenovo, hai poate si farul din Shabla (daca tot te-ai abatut de la durmul principal pt zona cu stanci de la Tyulenovo).

  12. Wow...fara BMW si Yamaha? Aia aveau cele mai mari standuri in anii trecuti.

     

    Culmea e ca importatorii acestor 2 marci au avut vanzari masive in ultimul an. Asa lipsa de respect sa arati potentialilor clienti (dar si actualilor deopotriva) si sa nu te prezinti la salon?  Wtf ?!

  13. Airpods Pro - cele mai "compatibile" cu Macbook-uri (alte casti au multe "glitch-uri" la capitolul asta). Compatibile (si stabile) cu telefoane sunt toate (tot qa-ul acestor produse se face pe telefoane - nu pe pc-uri/mac-uri).

    Sunetul nu cel mai hi-fi (Sony-uri si Sennheiser-urile le depasesc). Calitatea vocii in apeluri este printre cele mai bune (dar iar, la capitolul asta sunt depasite de Jabra-uri). La fel, la baterie...fiindca sunt mici, bateria tine mai putin decat la alte marci. 

     

    Una peste alta, cum zicea colegul, nu exceleaza la nimic (sa nu se inteleaga ca sunt mediocre - probabil la orice capitol se claseaza in top 3), dar ca pachet all-round sunt foarte reusite.

     

    Alternativa mai ieftina sunt Beats Studio Buds (le-am recomandat de multe ori cunoscutilor), firma e detinuta tot de Apple. La aproape jumatate de pret sunt ~80% din nivelul Aipods-urilor Pro (calitate plastice, nc, sound quality, call quality, etc).

     

     

  14. Acum 26 minute, LoveBiciz a spus:

    Din ce zicea băiatul de la 450/h manopera undeva la 700-750/h

    Acum un an, la Mototehnica (service autorizat BMW) manopera era 350 ron/h (ora normata). Acela era tariful impus de BMW si este fix din cate stiu (service-ul nu are voie sa ia mai putin si nici mai mult, altfel isi pierde licenta).

    Sa se duca la 700-750/h in doar un an...nu stiu ce sa zic, pare cam trasa de par povestea.

    Cat despre piese...ne putem uita pe https://www.kfm-motorraeder.de si eventual comparam preturile de acum pentru niste repere pe care l-am comandat in trecut.

     

     

  15. Acum 10 ore, danmihai49 a spus:

    Problema este ca, dupa mult research pe net, inclusiv un topic aici pe forum, nu am gasit nici kitul respectiv in Romania, nici persoana potrivita care sa ma ajute

    Despre ce kit este vorba ? Cu ce ai vrea sa te ajute "persoana potrivita" ? Totul este cam vag in postarea ta.

     

    Ai cam 2 optiuni "onorabile" (sa le zic asa) pt ce vrei tu (presupun ca vei sta pe asfalt + forestiere mai light):

    1. Modificari facute de Bartfactory. Pt AT kit-ul e posibil sa fie similar (ca si continut) ca cele pt T7, F800GS. Adica iti vor aplica o banda (e mai degraba un polimer turnat) pt janta spate, iar pt cea fata se schimba janta cu una Excel (plus banda aplicata si pe aceea). https://www.bartubeless.it/?lang=en , https://www.bartfactory.it. Ai acolo catalog cu preturi, "how it works", procedura de expediere, etc. E optiunea cea mai scumpa, DAR pe care as alege-o (avand in vedere ca e o mobra de peste 10k Euro). Daca vrei sa vinzi AT-ul intr-un an atunci nu merita. Daca vrei sa-l tii 3-5 ani, atunci da.
    2. Kit outex tubeless. E practic o banda pe care o aplici tu sau orice atelier moto care a mai lucrat cu asa ceva. Asta vine din Japonia si il gasesti pe ebay. Ultima oara cand ma uitasem pt mobra mea era vreo 500-550 RON. Si ma interesasem si de un atelier unde sa mi-l monteze...din vorba in vorba, mi-a zis cineva sa incerc la RAM's in Otopeni. Nu pot confirma ca ar face asta fiindca am vandut motocicleta si n-am mai apucat sa-i contactez.
  16. Acum 2 ore, Adrian M. a spus:

    Daca ar fi sa alegi intre norden si tiger rally pro, ce ai alege, de curiozitate? :)

    Pai n-am mers cu niciuna :) 

    Dar am mers cu 790R-ul unui coleg de forum cand iesiseram mai multi intr-o tura pe coclauri. Asa ca am facut schimb (eu i-am dat F800GS-ul) si am parcurs vreo 20-30 km de autostrada (pana la Pitesti), apoi inca ~20km spre TF de drum putin virajat. A fost inclusiv si ceva crawling printre masini (era coada la trecerea cu calea ferata la intrare in Pitesti + bariera pusa la cea de dupa Merisani). Am mai scris pe alt topic, dar sumarizez acel "test-ride" si aici:

    - suspensie rigida si sa foarte tare. Pe autostrada simteai toate crapaturile in asfalt. Cica pe 901 ar suspensia ar fi reglata putin mai "forgiving" , iar saua e mai moale si lata(vezi review-ul celui de le BigRockMoto).

    - vibra pe majoritatea plajei de turatii. GS-ul meu incepea sa vibreze de la o anumita turatie in sus, turatie in care esti undeva la 150-160km/h in treapta 6. Deci rar ajungi pe acolo. 790R-ul e ciudat rau din punctul asta de vedere...aduce a mono.

    - cu Shoei GT-Air pe cap si dopuri in urechi ziceai ca-i discoteca in casca. Foarte mult wind buffeting...incepand de la 100-110 km/h in sus. Asta a fost si motivul pt care m-am "dezumflat" in ceea ce priveste achizitia, iar ulterior, zecile de incercari esuate ale baietilor de pe advrider de a rezolva problema, m-au facut sa renunt de tot la achizitie. Deci dpdv confort la touring e mult sub F800GS.

    - la viteze mici (strecurat printre masini) avea un jerkiness, in sensul ca la turatii mici nu avea mai deloc suflu, iar daca accelerai oricat de putin parca era un "on switch" si se ducea prea tare in fata. Am avut ocazia sa incerc de 2 ori aceste manevre si sincer nu mi-a placut. Oricum, asta nu ar trebui sa se intample pe 890.

    + marele plus in schimb este centrul de greutate jos, se simtea ca un scuter la manevre pe loc si cand o luai de pe cric. Desi saua era inalta, la 1.78 ai mei nu am avut nici o emotie. Zici ca e jucarie.

    + faptul ca e o moto scurta (si avantajul de la punctul anterior) ii da o manevrabilitate de naked pe viraje. Si, evident, in off.

     

    Una peste alta, as fi foarte curios sa iau Norden pt cate ore, pe traseu care sa includa neaparat si autostrada, ca sa-mi dau seama daca au rezolvat partea de "touring" + plangerile care le aveam referitor la motor. N-am efectiv ce sa testez pe off, oricare mobra din categoria adv e mult mai capabila decat sunt eu.

    Dar intre cele 2 modele mentionate de tine, clar inclin spre Norden, stiu ce efect are acel rezevor amplasat pe laterale, e pur si simplu "game changer".
    Sfatul meu e sa le iei la test pe ambele, cum ziceam, cu autostrada/DNCB inclusa. Sa nu patesti ca mine si sa te intorci dezamagit :D.

     

    @ERU Prin "purposefull" am vrut sa zic ca spre acel gen de modificari ar trebui sa se indrepte cineva care isi ia 790R, fiindca mobra aia a fost gandita de KTM pt fun in off-road, nu pt touring. Adica iti iei 790R, iti asumi ca e ce e (daca are sens ce spun).

  17. Mi-a luat ceva timp sa le gasesc, dar cam asa arata un 790R...purposeful sa-i zicem :D. Fix asa mi l-as fi facut (mai putin rotile tubed) daca il cumparam.

     

    img_1966-jpg.2551240

     

    img_1664-jpg.2537008

     

    Orice incercare de a transforma R-ul intr-o mobra de touring va fi un fel de fata Morgana.

    Pe advrider exista un thread de 100 pagini numit "KTM 790 Adventure - Replacement windshield" (de unde am luat si pozele). Am urmarit acel thread inca din 2019 cand abia aparuse modelul, sunt oameni acolo care au incercat pe mobra lor toate solutiile care apareau, inclusiv Aurora kit (deci $$$). Pe la paginile 70 incep sa apara primele "I ended selling my 790R" de la cei care au crezut ca au pus mana pe unicorn, dar uite ca dupa o gramada de bani cheltuiti pe "imbunatatiri" dpdv al parbrizului si-au dat seama ca s-au inselat. 790R nu e mobra de adventure-touring, e de enduro-adventure. Si marea problema la capitolul touring (calcaiul lui Ahile pt acest model) e protectia la vant/turbulentele care nu se rezolva oricate solutii de tip "frankenstein" ai incerca. Restul pare perfect, cel putin ce mai era de rezolvat au facut-o pe noul 890R (o alta chestie care nu mi-a placut pe 790 era "jerkiness-ul" motorul la turatii joase - aparent fixat pe 890).

    Daca ce-am descris mai sus s-a rezolvat pe 901 (din ce zicea nenea de la BigRockMoto se pare ca da), atunci e no-brainer in segmentul asta mid-adventure (pt cine doreste ceva fun si cu capabilitati in off-road cu 2 clase peste ce ofera competitita).

  18. Acum 2 ore, GoodKat a spus:

    Nu doar la marcile astea. Peste tot este la fel. Am vazut la Harley niste fire aruncate de zici ca erau puse cu furca. La Ducati la fel. 

    Ducati facea chestia asta mai demult (ex: Monsterele 695, 696). Nu tin minte sa fi vazut asa ceva la MTS950 cand am inspectat-o in showroom (si ma dusesem cu vreo 50% ganduri de a o cumpara).

     

    La BMW de exemplu e(ra) totul bine ascuns, daca ai nevoie sa urmaresti vreun fir greu il reperezi in prima faza si apoi ai de dat jos plastice ca sa-i vezi traseul.

    Nici la KTM ori Triumph nu stau firele atarnate pe afara. Idem la ce japoneze am mai clarit in ultimul timp.

    E tipic italian (si american daca zici tu - n-am mai vazut Harley nou de mult timp) si presimt ca nici peste inca 10 ani nu o sa se schimbe.

  19. Acum 14 ore, Speedy.K a spus:

    atarna un manunchide vreo 2-3 fire matisate!

    Foarte tare. Exact asta vedeam la Aprilia si MV Agusta cand eram student si mergeam sa casc ochii la SMAEB-uri :D. De atunci a trecut mai bine de un deceniu si vad ca nu si-au schimbat "obiceiurile".

    Zici ca asambleaza complet tot ce tine de mecanica/sasiu in fabrica si apoi vine nea Gelu electronistu' sa le faca instalatia electrica.

×
×
  • Creează nouă...