Sari la conținut

RaduI

Super Membru
  • Număr conținut

    592
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de RaduI

  1. La un capat are un geam opac, il indrepti spre subiect. Capacul ala alb din poza acopera o oglinda, privesti in fanta si citesti o serie de valori, unele cu cifre albe, altele gri. Ele sunt albe sau gri functie de intensitatea luminii. Banuiesc ca o iei ca buna pe ultima alba, inainte de cele gri. Apoi valoarea aia citita o corelezi cu discul de deasupra. Nu stiu cum pentru ca nu stiu ruseste si nu pot citi ce reprezinta fiecare segment de cerc.


    » Post actualizat in 02 Feb 2015 20:54

    Interesant.

    Sunt curios cum functioneaza, neavand senzorii care se utilizeaza in ziua de azi.

  2.  

    Sovietic 6x30, copiat dupa Karl Zeiss Jena si fabricat la mai multe uzine - probabil transfer de tehnologie germano-sovietica cu putin timp inainte de "Babarossa" :rolleyes:

    Cauta atent inscriptii ca ar trebui sa fie la ocularul stang, Daca incriptiile au fost indepartate mecanic atunci binoclu e de captura, si mai interesant. Daca nu sunt urme de niciun fel am gasit acum pe net poze cu un sovietic 6x30 tot fara nicio urma de gravura.

    Cum se vede cu el? Țais?

     

     

    Nu, nu are gravuri, m-am uitat atent cu o lupa puternica peste tot. Doar vopsea neagra, foarte veche.

    A fost al bunicului meu care a murit curand dupa razboi si pastrat de catre bunica-mea, deci n-a fost vopsit ulterior.

    Da, se vede excelent, l-am folosit pana acum cativa ani cand mi-am luat ceva modern

  3. Identificat de cineva pe alt forum: PAVEL BURE , iar pe capacul dinauntru . "Pavel Bure, furnizor al casei imperiale"

    Din ce vad in poza acul pentru ora nu este cel original. M-ar interesa textul de pe cadran cu marca ceasului si mesajul de pe spate in interiorul carcasei. Poate reușesc sa identific ce model e si sa gasesc mai multe detalii despre el.


    » Post actualizat in 30 Nov 2014 17:10

    Ceas de buzunar Hebdomas 8 jours cca. 1910
    Capace argint
    Lipsa geam, fisuri/lovituri pe cadran, balamaua de la capacul frontal rupta. Ace schimbate.
    Functional

    Hebdomas

    tn_2d877874e2af456d3a8c02b855f39d39.jpg tn_3d158a6b626320c3c17caaf1443c4c54.jpg tn_5b2ebd6ca9ac1c232f22898468ff5703.jpg

  4. am sa fac poza mai detaliata cu textul de pe cadran, nu pot sa-l transcriu, e cu caractere chirilice. Am marit o zona din poza, pana fac alta.

    jj8b5z.jpg

    Textul din spate... e cu caractere de scris de mana, incerc dar nu stiu daca pot face fotografie mai clara din cauza luciului

  5. castroane de-alea am cumparat prin 91-92 dintr-un magazin cu articole de camping, deci nu-s musai comuniste. De fapt as zice ca nu-s deloc, le stiu pe cele comuniste, ca le-am prins "la lucru" in armata, erau din otel cromat, nu aluminiu (aluminiul era prohibit pe atunci)

  6.  

    Nea Petcu si tine bine sudura aia de la cric? Se pare ca acolo au 125-urile probleme ca si al meu era facut praf, dar nu a fost nevoie sa il tai, am sudat doar teava aia.

     

    si ES-ul, cel putin al meu avea praf teava aia

×
×
  • Creează nouă...