Sari la conținut

Madalin Pribu

Super Membru
  • Număr conținut

    591
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Madalin Pribu

  1. Salutare! Eu zic sa va mai ganditi putin inainte sa puneti cauciucuri mai late pe moto. Nu e vorba ca nu intra. Si eu, cand aveam BMW F650, mergeam cu 110 fata 150 spate, chiar si cu cele cu crampoane. Nici o problema din punctul asta de vedere. Pana in momentul in care am iesit la o tura cu un director de la o firma de asigurari, motociclist si el, si a vazut din spate ca am cauciucul mai lat. Mi-a explicat omul ca moftul asta estetic ma va costa scump in caz de accident, Doamne fereste! De ce? Pentru ca daca asiguratorul constata ca anvelopele nu au caracteristiticile celor din carte, aici incluzand latimea si inaltimea, nu se despagueste nimic. E fix ca in cazul producerii accidentului cand esti sub influenta bauturilor alcoolice. Indiferent de circumstante, tu esti de vina.
  2. Nu stiu cum e la tine, dar la mine, la Suziki V Strom 1000, gradatiile alea patru sau cinci, se sus, se deplaseaseza daca rotesc surubelel din capul telescopului. Cand se vad toate patru sau cinci, nu stiu cate ai, suspensia e moale. Cand strangi normal, adica insurubezi, toata chestia aia se duce in jos si suspensia se intareste. La mine merge sa le srangi sau slabesti cu o moneda de 50 de bani. Din ce vad eu acolo, ti-ar trebui o surubelnita. In nici un caz nu are legatura cu surubul de jos, de la discul de frana.
  3. Pe week-end se anunta o ieseala la un gratar. Nu stiu unde dar ne strangem si ne dam cu parerea. Cine se mai baga? In afara de Vlad care cred ca nu o sa rateze.?
  4. Poti sa mergi linistit. Pe 650 aveam si eu Karoo 3 cu 110 fata 150 spate.
  5. Foarte tare jucaria. Dar ce dracu faci cu ea? Sari de la una la alta de zici sa esti foca. Neam prost!
  6. Cum sa nu te luam? Aia cu rebrenduita era o gluma. Ca la intalnirea Aprilistilor au fost de toate, Honda, BMW, Suzuki. Si, ca sa fie in ton cu intalnirea, zicem ca sunt tot Aprilii dar facute in Germania, Japonia, UK.
  7. Ziceam ca la Lepsa, ultimul week-end din august. Dar, in mod clar, eu voi ajunge in zona mai devreme ca sa vad cateva pensiuni si sa aranjam pentru atunci. Poate merem impreuna.
  8. O tura de vreo 400 km cu Vlad, Ticu si sotia lui Carmen, pe Triumph Tiger 800 XC (tot Aprilia, dar rebrenduita). Campulung, Berevoiesti, Curtea de Arges. Multumesc si pe aceasta cale pentru grila de faruri!
  9. Ce fel de scut? Daca vrei unul original, am eu. Dar presupun ca vrei scut metalic. In cazul asta ai grija ca garda la sol va fi mai mica. Eu am rezolvat problema inaltand-o din oase 3 cm pe spate. Dar asa, cand sta pe cricul central, roata spate sta pe sol. Ca sa ungi lantul trebuie sa ii pui o scandura sub cric. Cum o dai, nu-i bine. )))
  10. Bai, mai dormiti mult? Unde iesim si noi maine la o plimbare? Vorbesc de astia cu Aprilici facute in Italia, Japonia, Nemtia...
  11. Daca te uiti doua posturi mai sus, o sa vezi ca BMW-ul rosu pus la dezmembrare detine si crash bar, Mic, e adevarat. Mai este crash-ul de la Givi, dar e vreo 169 de euro.
  12. Gata, s-a lamurit cu presiunile din roti. Am descarcat si eu manualul de service si, intr-adevar, e 2,5 cu 2.5 si 2.5 cu 2.8. Vorbind in ATM si presiunea facuta la rece. Asta pentru DL 1000. Inclin totusi sa cre ca si la 650 tot cam aia ar trebui sa fie tinand cont de faptul ca anvelopele au aceleasi dimensiuni si greutatea e similara. Acum, asa cum zicea si Bozoro, presiunea optima difera si de tipul cauciucului, greutatea totala a moto etc. Una e sa mergi cu 100 kg echipat si alta e sa mearga cineva care are 60 kg cu casca cu tot. Plus ca in manual scrie clar ca presiunea e data pentru cauciucurile nu stiu care de la Brigestone. Cert e ca ieri mi-am pus cauciucurile cu crampoane, Mitas e09 Dakar, si, cat am mers cu ele, nu au dat semne ca ar aluneca pe ud. Ceea ce nu e rau. Rau e ca toata noapte a nins si acum, sub zapada asternuta, e polei pe sosele. #@%^&**
  13. Daca vrei tampoane, ma pot interesa in SUA, dar pretul mi se pare ok. La BMW 650 am dat in jur de 130 de euro pe toata coroana.
  14. Pace si Bunastare! Lucian, daca tot desfaci prin spate, scoate si tripodul de la amortizor spate, Are niste rulmenti cu ace pe acolo. Bag mana-n foc ca-s varza. Acum vestea buna: costa doar vreo 1.300 de lei. Enjoy the Club!
  15. Lucian, pe bune, nu stiu ce te-a apucat. In primul rand am spus ca am citit ca ar fi la fel presiunile, dar preferam un sfat de la un posesor de abtibild de 1000 DL. In al doilea rand, nu stiu de unde ai scos-o pe aia cu saracii. Pentru ca 650-ul e mai scump ca 1000DL, cel putin la noi in tara. Nici eu nu inteleg de ce, dar asta-i trendul.
  16. Da, merci mult, deci e bine cum mergeam. Eu facusem presiunea dupa BMW 1200 GS al sotiei, avand in vedere greutatea si caii putere. Intrebam pentru ca maine imi pun crampoane si macar sa stiu ce-i spun baiatului de la vulcanizare. Pentru vremea de acum cred ca o sa merg cu 2,2 fata, 2,5 spate.
  17. Salut! Mai are cineva abtibildul de pe bascula cu valorile la care trebuie umflate rotile? Solo sau sarcina maxima? Ca m-am uitat pe trei site-uri si am dat de trei valori diferite. Si astea erau diferite in aceeasi unitate de masura, indiferent ca vorbim de PSI, BAR, ATM. Eu vara, pe sosea, mergeam cu 2.5 BAR fata, 3 spate. Dar as vrea sa stiu si ce scrie din fabrica. Am inteles ca ar fi la fel la 650 cu 1000. Merci!
  18. Banzay, hai, nu fii trist! Facem o cheta, asa, ca intre posesori de Suzuki, BMW, Aprilia, Honda si iti luam un motor. Spiritul aprilist e mare, nu descuraja! Uite, eu cotizez cu 100 de euro.
×
×
  • Creează nouă...