Sari la conținut

Stanciu Florin

Membru
  • Număr conținut

    41
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Stanciu Florin

  1. Salut, Sao stăpânești sănătos și sa te bucuri de ea, ce an și câți bani a fost? Eu am trecut la BMW 1200 RT și vreau sa o pun pe a mea la vânzare, mi se rupe sufletul ca e pusa la punct cu totul dar nu pot sta cu 2 motoare în curte. As vrea sa știu pe unde se învârte piața.

  2. Pe cea cu mufa am rezolvat-o vara trecuta. Acum am și pedala de frână, de fapt switch-ul blocat, sta stopul de frână tot timpul aprins. Asta ar fi ultuima boala a lor din auzite. Orice ar fi într-adevăr e armăsar, nu as schimba-o decât pe o Hayabusa dar nu ma simt în stare sa o stăpânesc. Și cel mai probabil m-aș da e cu 2 motociclete în garaj ceea ce înseamnă divorț 😂😂😂😂

  3. Space ghost le schimb, mâine duc motocicleta la mecanic. Ideea e ca începe când apa ajunge la 65 de grade și pana la 75 când am oprit motorul nu se oprise nici "bătaia". Am mai întrebat in stânga și dreapta și unii ma speria ca e bolț de piston. Pana mâine dimineață când o duc la mecanic mor și nu știu dacă pot merge 10 kilometri cu ea așa de acasă pana la el. Asa făcea și la mine anul trecut la prima pornire și apoi când și când. Alaltăieri am pornit-o prima data și am ținut-o vreo 10 minute a fost ok,aseară am scos-o din garaj cu gândul ca azi dau o tura și m-am speriat. De ar fi întinzătoare as da banii cu drag. Vedem ce zice mâine mecanicul 

  4. Seara buna, asta seară am montat bateria și i-am dat prima cheie, a pornit "la sfert" însă am momente când lasata la liber sa se încălzească se aude o bătaie spre partea din fata a motorului. Dacă o accelerez puțin dispare și sunt momente când și ne accelerata nu se aude bătaia. Aveți idee ce este? S-a mai întâlnit cineva cu problema asta? 

  5. Și eu la fel, Motul 7100 10w40 si filtru de ulei Hiflo. Cel de aer e sport, se spala si se pune la loc 😉, asa am luat motocicleta. Acum, ca e "noua" la tine te sfătuiesc sa fa i și servisare la furca și schimbul celorlalte fluide (lichide frână și antigel). Eu nu cred în ceea ce spune fiecare vânzător :"recent schimbate". La ce dracu le mai schimba dacă tot o vinde? Apropo, știe cineva  unde se poate servisa amortizorul de spate? Ma bate un gând, mai ales ca și a mea e tot 2004.

  6. Salut, eu stau în Bragadiru, te pot ajuta în week-end. E bateria data jos și ea pe terasă la iernat. Dacă vrei sa vezi doar poziția de mers e 9k, dacă vrei sa dai și o tura nu te pot ajuta. Vezi ca eu am RC46 din 2005 și nu are ABS, asa ca 2002 nici atât 

  7. Eu am banuit ca s-a blocat roata si a fugit spatele, motocicleta culcata pe stanga si eu dupa ea. Am luat crash padurile din Anglia cu vas de expansiune cu tot, a fost in jur de 200 de lire. Daca esti din Bucuresti sau te poti deplasa spre zona Bragadiru/Bucuresti te pot ajuta sa modificam vasul pe care il ai si sa poti monta crashurile.Daca nu iese il avem pe al meu de rezerva si indiferent de rezultat nu se pune problema de costuri, decat benzina ta pana la mine! :)))))

  8. Salut, acum vreo luna si ceva am reusit sa o blochez eu ,rezultatul a fost ca am vazut utilitatea crashpadurilor. Ca s-a blocat total sau nu ,nu-ti pot spune ca a fost fractiune de secunda. Stiu ca am avut atitudine de incepator, franat cu spatele destul de tare ,noroc ca la varsta mea nu merg cu viteza. Model fara ABS si la mine. Si in toamna expira ITP, vedem atunci.Placute noi pe spate,nu sunt dubii ca nu tine frana.

  9. Exista vreo modalitate de a porni ventilatoarele mai devreme de 106 grade de cat pornesc in mod normal la un VFR 800?

    Multumesc.

    La voi la cat porneste? La mine o ia din loc la 105 grade si se opresc pe la 98 sau,ma rog, mai jos nu coboara.Mai tot timpul aoa sta intre 101 si 103 grade, e normal sa stea asa sus? Pana acum n-am iesit din Bucuresti prea mult, azi fac un drum pana la Giurgiu si inapoi,sa vedem daca se schimba ceva.

  10. Am eu ambele sei, daca vrei sa le vezi maine sunt prin Rahova si ne putem vedea. Am una retapitata,asa am cumparat motocicleta anul trecut,arata foarte bine. Apoi am cumparat capacul monopost si am constatat ca nu se mai poate monta pentru ca saua este mai voluminoasa si am luat si saua clasica.Acum merg cu cea clasica si monopostul. In alta ordine de idei stiti pe und epot schimba si eu anvelopele maine prin Bucuresti, am sunat la anvelopemoto.eu ca de acolo le-am luat si maine nu lucreaza.

  11. Acum vad ca esti din Targoviste, de acolo am luat-o si eu in Octombrie pe a mea, posibil sa o stii. Avea numerele DB XX ARS . Daca vrei , dai o fuga sa vezi live cum prelungesc oblonul, sper week-endul asta sa o fac cu un prieten priceput in ale sudurii. O sa incerc sa o pun in diagonala, am calculat si in teorie incape fara probleme, taiatul e a doua optinue.

  12. inca n-am taiat-o, oricum ,revanzare nu cred, o tin,am in gand sa-mi iau un Atv sau o enduro si atunci oricum am la ce sa o folosesc. de urcat am de gand sa maresc oblonul din spate astfel incat cand il las jos sa actioneze pe post de rampa. daca nu,are cel de unde am cumparat remorca o rampa la 200 ron sau bricolez una de lemn. Ai vreo idee, ceva mai bun? :))))

×
×
  • Creează nouă...