Sari la conținut

Fiziflash

Super Membru
  • Număr conținut

    1.226
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Fiziflash

  1. 1 oră în urmă, zo10000 a spus:

    Mi s-a parut interesanta situatia expusa de tine si am cautat si eu.

    Se pare ca legiuitorul poate constata contraventiile si prin mai multe procese verbale:

    https://legeaz.net/regulament-aplicare-oug-195-2002-actualizat/art-214-sanctiuni-contraventionale-complementare-sanctiuni-contraventionale-si-masuri-tehnico-administrative

    Si o discutie de pe forumul de politisti: https://www.politisti.ro/forums/topic/6115-permis-suspendat-de-2-ori-la-o-singura-oprire/#comments

    Asta lamureste complet intrebarile ridicate de mine. Multumesc pentru raspunsul concret si la obiect.

  2. Acum 18 minute, The_Sin_Eater a spus:

    De ce plm nu va asumati bah?

    Nu sunteti voi mari si tari? 

     

    Nush cum dreaq faceti, dar cand va prind astia si v-o trag, veniti aici si va plangeti ca ati fost phootooti.

    Idem si pe topicul ala al tau cu cele 30/60 zile, idem si pe topicul ala cu amenzile din Bg.

     

    Sunteti mari si tari in a va "asuma"  numai din vorbe, dar cand e vorba sa "va asumati" pe bune, va plangeti ca niste fetiscane dezvirginate.

     

     

    Vrei sa stii daca e ok, mergi la judecator. A...crezi ca o sa-ti spuna ca de fapt e ok si nu vrei sa "te risti"?

    ...sau mergi la avocat. A...e scuNp? 

     

    Asta e....asumati-va!

    Daca e sa o dam in panta psihologiei si a fetiscanelor, atunci felul in care ai raspuns e de menopauza sau PMS.

     

    Trecand peste asta daca te irita topicurile de acest gen poti foarte bine sa le eviti.

     

    Trecand si peste asta daca vei citi cu calm ce am scris, vei intelege ca nu se pune problema de asumare. Intrebarea mea era daca dupa parerea voastra, sau din ce s-a mai auzit este corect sa se dea 3 procese verbale pentru aceleasi 2 contraventii din 200 in 200 de metri. Aceasta era intrebarea.

     

    Binenteles ca se va ajunge la contestare si la judecata, insa asta dureaza. Eram curios sa aflu o parere pentru ca acesta este scopul unui forum: dezbaterea ideilor si nu refularile pre sau post menstruale.

    Acum 3 minute, zo10000 a spus:

    Daca a fost oprit o singura data, teoretic ar trebui sa treaca toate contraventiile constatate pe procesul verbal.

    Cel mai simplu mergi la un avocat si te interesezi. Daca nu e legal, faci contestatie si mergi in judecata, daca e legal, suporti consecintele.

    Consecinte e clar ca vor si contravenientul si le asuma in totalitate. 

    Chiar sunt curios de deznodamant. Nu am gasit nicaieri sa precizeze legiuitorul detalii despre cum se intocmesc pv urile in aceste spete.

  3. Un prieten de al meu (si chiar nu e vorba de mine ca am permisul suspendat, vezi topicul: ( https://motociclism.ro/topic/764621-reducere-perioada-suspendare-la-60-in-loc-de-30-zile-pt-permis-luat-acum-un-an-jumatate/ ) a patit o chestie foarte ciudata noaptea trecuta, si sunt curios daca este legal ce i s-a intamplat.

     

    Grabindu-se pe drumul dinspre Iasi spre Suceava noaptea, a fost la un moment dat oprit de politie din spate, acestia fiind intr-o masina neinscriptionata.

    Omul a mers cu viteza intr-o zona cu limitare de 50 la ora si nu avea certificatul de inmatriculare la el. Acum ce este interesant:

     

    I s-au intocmit 3 procese verbale diferite. Toate cele 3 procese verbale insumeaza o distanta parcursa de 600m in care a mers cu viteza peste limita prevazuta de lege si a efectuat o depasire, adica:

    In primul pv i s-a adus la cunosinta ca pe DNx+200m a mers cu viteza si nu avea actele la el.

    In al doilea pv i s-a adus la cunosinta ca pe DNx+400m a efectuat o depasire trecand peste limita maxima de viteza, si nu avea actele la el.

    In al treilea pv i s-a adus la cunostinta ca pe DNx+600m a mers cu viteza si nu avea actele la el.

    Fiecare pv are puncte penalizare, doua pv uri au amenda iar unul avertisment.

     

    Intrebarea mea este daca e legal modul cum au fost intocmite procesele verbale? Adica daca nu ai actele la tine, teoretic iti poate intocmi o infinitate de pv-uri cu aceiasi contraventie.

    De asemenea pe acest model daca mergi cu viteza peste cea legala iti poate intocmi din metru in metru cate un pv de contraventie pentru depasirea vitezei legale.

     

    Este corect modul cum au procedat? Nu am mai auzit de asa un mod de sanctionare pana acum.

    Sau au vrut sa isi faca "targetul" la pv-uri si amenzi?

  4. Acum 10 ore, boris_zx9r a spus:

    nu are relevanta data certificatului de grefa, data terminarii procesului sau data sustinerii testului. singura raportare se face la momentul (data) savarsirii faptei, care trebuie sa fie anterioara intrarii in vigoare a OG 1/2022, 1 feb 2022. si la brigada rutiera bucuresti fost aceeasi dilema, ce lege sa aplice, dar in urma multor actiuni in instanta au hotarat sa aplice corect legea si au procedat la restituirea permiselor. doar legea penala si contraventionala retroactiveaza in legislatia din RO,cu conditia sa fie MAI FAVORABILA. ceea ce acum evident nu este. bafta!

    Adica vrei sa spui ca pentru permisele luate inainte de data 1 februarie 2022 le scade perioada de suspendare la 30 zile conform legii vechi?

     

  5. Acum 19 minute, l.u.v a spus:

    A scris că nu era în localitate.

     

    Revenind la caz, din ce am înțeles singurul motiv pentru care ai contestat este orgoliul tău cum că radarul nu a fost amplasat "moral", probabil te referi la faptul că polițiștii stăteau la vânătoare de permise în acea zona.

    Nu înțeleg ce are moralitatea cu legea.

    Și pe afară în țările vestice au fost cazuri destule când te pândesc cu pistolul radar.

    Acuma gândește-te cât timp ai pierdut aiurea și cât ai încărcat instanța cu moftul tău și poate data viitoare îți asumi și dai dovadă de mai multă înțelepciune.

     

    Poate ai vreo speță în care îți cauți dreptatea în instanță și atunci când te miri și înjuri de ce durează cu anii îți vei aminti de cazul tău.

     

    Baftă!

    Nu eram in localitate, eram in afara localitatii pe un sector de drum de cateva sute de m in care exista o limitare de viteza la 50km/h.

     

    Motivul contestatiei a fost mai putin din cauza orgoliului si mai mult din considerente practice. M-a interesat si proba radarului pentru ca aveam limitatorul de la masina activat la maxim 100km/h iar pe interogarea gps nu aparea ca as fi depasit suta.

     

    Repet, procesul a fost castigat in prima instanta. In iunie anul trecut s-a facut o modificare de procedura prin care tribunalele si curtile de apel nu mai pot interveni asupra masurilor complementare date de agentul constatator. Practic aceasta modificare a aparut dupa ce am castigat eu procesul. Dupa aceasta politia a depus apelul si in baza acestei modificari l-am pierdut, decizia ramanand definitiva (deci nu am mai avut nici o cale de atac).

     

    In fine, cam asta e povestea pe scurt. 

    Legat de aglomerarea instantelor nu vreau sa intru in polemica. Din experienta mea redusa cu acest proces si cu un altul (Care nu are treaba cu politia rutiera) iti pot spune ca se trage foarte mult de timp. Se amana foarte mult, se suspenda sedintele din diverse motive, etc.

    Nu sunt jurist de profesie deci nu stiu daca e corect, gresit, normal sau anormal. Iti zic doar ce am constat eu cu experienta mea redusa.

    Legat de modul cum s-a desfasurat procesul jos palaria. Nu am absolut nimic de comentat. S-au adus in instanta toate probele cerute, mi s-a prezentat filmarea cu aparatul radar - culmea ghinionului ca atunci cand au pus radarul pe mine aveam putin peste 70 la ora, si se pare ca am apasat pedala chiar cand eram la "camera ascunsa". S-au discutat toate detaliile, s-au luat in calcul toate probele, faptul ca natura job-ului meu ma face dependent de masina, istoricul impecabil, etc Deci chiar am ramas placut impresionat.

     

    Aaa, si tot legat de moralitate vs legalitate. Fara sa intru in polemica sa iti zic cum am vazut eu lucrurile:

    Era moral sa stea acolo cu radarul cand exista in imediata apropiere zeci de locatii in care ar fi putut sta chiar sa previna evenimente neplacute in zone cu risc real?

    NU!

    A fost legal? DA!

     

    Era moral sa fac contestatie in conditiile in care ma stiam vinovat (cu toate aspectele discutabile care au fost) ?

    NU!

    A fost legal? DA!

     

    Sunt o persoana rezonabila insa obisnuiesc sa raspund in aceiasi maniera in care sunt tratat.

     

     

    Este

  6. Acum 6 ore, boris_zx9r a spus:

    salut! in cazul tau, perioada legala de suspendare este de 30 zile, se aplica legea de la momentul savarsirii faptei, indiferent de numarul de legi ulterioare. pentru mai multe detalii ,PM! bafta 

    Perioada de suspendare este de 90 zile. Pe vechea lege dupa promovarea examenului puteam obtine reducerea perioadei la 30 de zille. Dupa noua lege se reduce la doar 60 zile.

     

    Am fost astazi la Politie. 

    O mica poveste pentru cine are timp sa citeasca.

    Cand am promovat examenul politistul din sala ne-a explicat ca in momentul intocmirii cererii de reducere a perioadei de suspendare, printre alte acte, pentru cei care au avut proces trebuie sa aduca o hartie din care sa reiasa ca hotararea a ramas definitiva.

    Eu aveam comunicarea hotararii de la incheierea procesului initial conform careia castigasem procesul. Prin posta nu am mai primit nimic asa ca m-am dus, desigur, la Tribunal. Dupa ce m-am plimbat pe la cateva camere in spune domnul de acolo ca inca nu e redactata hotararea si sa astept sa imi vina prin Posta.

    Ii explic ca s-a schimbat legilsatia si daca nu depun in termen de 20 de zile cererea nu voi mai beneficia de scurtarea perioadei de suspendare.

    Imi recomanda atunci sa fac o cerere pentru emiterea unui Certificat de grefa. Desigur pentru emiterea acelui certificat a trebuit pe langa cerere sa platesc o taxa de 5 lei, care taxa, evident, trebuia platita la primarie :))

    Rezolv cu taxa, depun cererea, imi spune sa revin a doua zi.

    Revin a doua zi, imi spune sa revin peste o ora.

    Revin peste o ora, ma roaga sa asatept ca se rezolva "acum". Dupa 20 de minute ies triumfator cu certificatul de grefa.

     

    Astazi, dupa ce am stat aproape 2 ore la coada, luasem cu mine absolut tot, inclusiv cererea de reducere in 4 exemplare: 1 completat de mana cu 30 zile, 1 completat de mana cu 60zile, unul tehnoredactat cu 30 zile si unul tehnoredactat cu 60 zile. Aa, si inca unul necomplatat , just in case :)

     

    Se uite reprezentantul, alege cererea cu 60 zile, si imi returneaza certificatul de grefa spunand ca nu e necesar. In ciuda insistentelor mele nu a vrut sa il tina pentru ca "nu are ce face cu el" 

     

    Concluzia: a ramas cu 60 de zile. Adica 47 cate au mai ramas. 

     

    Asfalt uscat tuturor. Va salut de pe trotuar sau din autobuz :))

  7. Ca sa fiu sincer, in instanta am dus cazierul auto curat 100%. Nu aveam nici o amenda, pentru nici o contraventie. Nici un punct, nimic. Si nici acum dupa un an si jumatate de la eveniment nu am mai avut nici o abatare.

    Ce e drept in zona noastra pe motocicleta nu am fost oprit niciodata chiar daca am trecut pe langa radare cu viteza peste cea reala.

    Cu conserva desi merg mult ma pazesc si sunt destul de prudent. Si uite ca pe o zona de 300m, fara sa fie localitate, in mijlocul unei zone de 90, intr-un moment de neatentie am comis-o.

    Legal ei au avut dreptate. Moral, mai putin. Dar deja asta e istorie. Se fac din pacate abuzuri, sau ca sa nu folosesc cuvant asa de dur, se speculeaza anumite zone si situatii unde, chiar daca pericolul de eveniment in caz de depasire a vitezei e mult mai mic decat in alte zone, sansele ca ei sa "isi faca norma" cresc. I-am zis chestia asta in fata politistului.

  8. Acum 1 oră, l.u.v a spus:

    Astea sunt riscurile când faci contestație.

    Nu mai beneficiezi de înjumătățirea amenzii, pedeapsa va fi întreagă sau cel puțin nu poate scădea mai mult, plus că durează foarte mult și riscul să se schimbe legislația în defavoarea ta este însemnat.

    Baftă!

     

    Amenda am platit la jumatate a doua zi dupa semnarea procesului verbal. Am contestat doar masura complementara a retinerii permisului de conducere. Deci se poate plati fara probleme amenda la jumatate. Singurul inconvenient este daca castigi, pentru ca din ce am inteles e foarte greu de recuperat contravaloarea acesteia.

    Acum 7 ore, AdrianB1 a spus:

    Raspuns: se aplica legislatia de la momentul curent. Doar in cea penala se aplica varianta cea mai favorabila, in cazul tau momentul la care se aplica legislatia e cel la care ai predat permisul si a inceput suspendarea - asta inseamna 60 de zile pe bara.

    Multumesc! Au ramas 48 :))

  9. Neclaritatea venea din cauza faptului ca publicarea in monitorul oficial a fost facuta pe data de 28.01.2022, unele articole din OG scrie ca intra in viguare peste 30 zile - adica in jurul datei de 27.02.2022, eu am pierdut apelul inaintea acestei date, adica 16.02.2022. De asemenea mai scrie ca regulamentul de aplicare va fi modificat in 90 de zile de la publicarea in MO, adica undeva in jurul datei de 26.05.2022.

     

    Cel mai probabil este cum ai spus tu, insa m-ar fi interesat daca stia cineva cu certitudine. Voi sti eu luni si voi reveni cu actualizare.

  10. Nu prea era asta subiectul topicului ci reducerea perioadei de suspendare, insa pentru curiozitatea ta am sa reamintesc ca am castigat procesul initial insa am pierdut apelul pe o schimbare a unei legi de anul trecut din iunie.

    Acuma, daca lucurile erau asa simple cum le vezi tu iti poti imagina ca pierdeam de la primul termen. In fine, era inevitabil sa apara si o postare de genul acesta. Adica off topic, eventual o dojenire din care sa se subcomunice ce corecti suntem noi. Nu am sa dau curs discutiei in aceasta directie. Am dat toate datele relevante cu obiectivitate.

  11. In data de 20.09.2020 mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru depasirea vitezei pe un sector de drum cu viteza limitata la 50km/h eu fiind depistat cu  103km/h .

     

    Avand in vedere anumite detalii si circumstante discutabile in care mi-a fost luat permisul am contestat in instanta. Dupa 2 sedinte am castigat procesul insa politia a facut apel.

     

    In iunie 2021 s-a modificat ceva in legislatie - fara sa intru prea mult in detalii - in data de 16.02.2022 am pierdut apelul solutia ramanand definitiva. Deci la un an si jumatate de la savarsirea faptei si intocmirea pv-ului de contraventie.

     

    Dupa cum stiti, in data de 28.01.2022 s-a publicat in Monitorul Oficial OG 1 din 27/01/2022 a caror prevederi, pe langa altele, include si posibilitatea reducerii perioadei de suspendare de la 90 de zile in cazul meu, la 60 de zile fata de 30 zile cat era pana atunci.

    In data de 15.03.2022 am predat permisul de conducere iar in data de 17.03.2022 am trecut examenul grila cu 15 intrebari corecte din 15.

     

    Am citit OG-ul la urmatoarea adresa: https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/251205 unde se specifica ca " În termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe, Guvernul va modifica în mod corespunzător Regulamentul de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.391/2006, cu modificările și completările ulterioare."

     

    Intrebarea mea este urmatoarea: avand in vedere datele la care mi,a fost suspendat permisul, la care a ramas sentinta definitiva si la care am predat permisul si promovat reexaminarea, pot beneficia de reducerea la 30 de zile sau voi beneficia de cea la 60 de zile? 

     

  12. Acum 50 minute, drujbex a spus:

    am pus si eu o comanda pt 2 d-astea (una pt mine si una pt mandra). cica stocu se reface abia prin aprilie.

    https://www.hitair.com.ro/produs/vesta-moto-cu-airbag-mlv-c/


    stiu ca daca te intalnesti cu un camion sau cu un copac sunt ca si cum n-ar fi, dar imi plac pt ca protejeaza coloana cervicala  si de asemenea poate te scapa de vreo clavicula rupta, coasta, d-astea.

    Am avut in 2019 un mini-incident (am intrat pe un drum acoperit recent cu piatra) si am cazut , echipat fiind cu o vesta din asta. Inafara de injuraturi si zgarieturi pe agregat nu am avut absolut, dar absolut nimic. S-a umflat instantaneu si aia a fost. 

    E clar ca nu te salveaza in orice situatie, dar la fel de clar este ca avand si un combinezon de calitate iti creste sansele sa scapi nevatamat din  ANUMITE situatii. Nu cred ca va exista vreodata echipament care sa te scape din orice situatie, cum nici o masina nu iti garanteaza siguranta la orice viteza/situatie. E un joc al sanselor.

  13. Am sa pun filmul dupa ce se solutioneaza toata treaba. Cel implicat a fost cu filmarea la politia rutiera si l-a redirectionat spre politia de pe raza comunei unde a avut loc accidentul.

    Am inteles ca cei de acolo vor redirectiona dosarul catre politia rutiera si tot asa, se cerceteaza.

     

    Pentru clarificare: tirul nu il depasea prin dreapta. Este un drum cu sens unic cu doua benzi. El circula pe banda din stanga iar tirul pe banda din dreapta. A fost agatat de partea din dreapta si invartit. Filmarea nu este de pe camera de bord, ci de pe camera din fata societatii unde a avut loc accidentul. Masina e dauna totala.

    Daca eram eu implicat puneam filmarea din prima insa asa vreau sa respect dorinta pagubitului. 

    La 19.02.2021 la 15:27, Penetru a spus:

    E posibil ca șoferul TIR-ului să fi declarat ulterior accidentul la destinație, ceva de genul "nu știu de unde sunt urmele, nu am simțit nimic" . 

    Soferul tirului cel putin teoretic nu a declarat nimic pentru ca a fost sunat seful de parc auto si a declarat ca nu stie nimic de nici un accident. Probabil va declara altceva cand va fi contactat de autoritati.

  14. Acum 2 ore, 3dfx a spus:

    nu conteaza ce interes are firma , politia in urma unei plangeri despre un accident cu fuga de la locul accidentului , merge la firma in cauza si tot gaseste vagonul si oricum atitudinea asta ca nu ne intereseaza dispare , vor pune la dispozitie si pe masa daca politia o cere , dar daca o lasi ca las,o asa va meritati soarta .

    M-am mai interesat si se pare ca asa este. Conform procedurii se va afla cine conducea tirul in acel moment.

     

    Omul nu facea nici o depasire. Pur si simplu este o strada cu doua benzi pe acelasi sens (sens unic), tirul a venit pe banda din partea dreapta si l-a acrosat. L-a intors odata de partea din spate iar apoi din partea din fata.

    Politia a vizionat filmarea si i-a dat autorizatie de reparatie. Au spus ca va primi detalii prin posta legate de nr de dosar. L-am sfatuit sa mearga maine sa intrebe in ce stadiu sunt cercetarile.

  15. Acum 1 minut, Flower-Power a spus:

    Sunt 2 variante: media sau discută cu un avocat care sunt căile legale de acțiune. 

    Trebuia să sune la 112 să anunțe ca a avut accident și starea lui medicală ca urmare a producerii accidentului. Presupun că atunci când te împinge, agață un tir și te azvârle în gard și mai ai și daună totală..are loc ceva impact.. din cauza impactului putea să fie rănit, contuzii..etc care ar fi fost bine să fie evaluate de un dr , trebuia chemată ambulanța.

    Sunt convins ca daca suna imediat problema era rezolvata insa n-a facut-o. Cel a carui gard l-a distrus a sarit la scandal ca daca suna ii ia carnetul :)) si sa ii dea pe loc banii pe gard, omul s-a intimidat si iata ca faptul e consumat. De aceea important e ce poate face din momentul prezent. Am sa ii spun cu avocatul.

     

    Auzisem pe vremuri ca ar fi o asociatie "pentru victimele strazii" sau ceva de genul acesta. Oare il pot ajuta cei de acolo cumva?

  16. El asa sustine. Ma gandeam sa il sfatuiesc sa faca plangere penala.

    Tare mi-e ca l-au luat in ras politistii si vor alegea calea comoditatii. Mai ales ca e comuna unde politistii de acolo sunt cunoscuti pentru performantele profesionale deosebite de care dau dovada.

    Poate sa mearga si la Politia Judeteana, sau toata speta se rezolva procedural la politia de pe raza comunei unde s-a intamplat accidentul.

  17. Ieri un coleg de serviciu (nu este motociclist) mi-a adus in atentie un eveniment pe care l-a patit acum 11 zile, mai exact pe data de 05.02.2021.

    Dupa ce mi-a povestit am zis sa incerc sa va cer voua parerea pentru ca imi pare sincer rau ce i s-a intamplat si vreau sa il ajut.
    El este foarte tanar (putin peste 20 ani) si lipsit de experienta. Din pacate asta l-a facut sa actioneze gresit in momentul eventimentului.

    In data mai sus amintita se deplasa pe raza unei comune de langa Suceava in autoturismul proprietate privata, pe un drum cu sens unic, doua benzi, el fiind pe banda din stanga. La un moment dat un tir al firmei DGH care circula pe banda din dreapta l-a depasit si l-a agatat introcandu-i masina odata de partea din fata apoi de partea din spate. Masina a fost ulterior proiectata intr-un gard al unei firme si din ce mi-a zis colegul e dauna totala.

    Soferul de tir a mers mai departe, nu a oprit , nu l-a interesat. Colegul din pacate nu a avut inspiratia sa sune imediat la 112 pentru ca astfel politia ar fi putut sa urmareasca tirul si sa il traga pe dreapta.
    Baiatul a platit gardul distrus din bzunarul lui si a mers a doua zi dimineata la politie. Acolo i s-a eliberat autorizatie de reparatie.
    Din pacate nu a reusit sa vada numarul tirului si aici incep problemele pentru ca politia a zis ca "vor face cercetari" insa nu au dat nici un semn pana acum.
    Pagubitul a sunat la firma DGH, a vorbit cu seful de parc auto insa acesta refuza efectiv sa se uite pe GPS si pe foile de parcurs pentru a identifica soferul care a fugit de la locul accidentului si a rezolva lucrurile legal.

    Foarte important: exista o filmare (nu stiu daca e ok sa o pun aici) in care se vad exact circumstantele si momentul producerii accidentului, insa nu se distinge numarul de inmatriculare al camionului.

    Spune-ti-mi va rog ce ma sfatuiti sa ii spun sa faca. Este un om foarte ok si de aceea ma si implic sa il ajut. Mi se pare o mare nedreptate ce s-a intamplat si m-as bucura sa aflu ca a primit asigurarea de la cel care a produs accidentul, iar nesimtitul a ramas fara permis 30 de zile si a fost amendat.

  18. Insanatosire grabnica.

    Acum sa fiu sincer chiar daca vor fi replici rautacioase. Am bine peste 500.000 de km cu conserva, cu motorul mult mai putin.

     

    Saptamana trecuta intru intr-o intersectie cu stop. Ma uit stanga dreapta, nu vad nimic din stanga. Opresc ca aveam stop. Cand ma mai uit odata motocicleta venind din stanga pe care NU AM VAZUT-O prima data cand m-am uitat. Chiar daca nu l-am pus in pericol pentru ca oricum oprisem la stop, sincer iti zic m-a strans in spate faptul ca prima data nu l-am vazut. Ori a fost in dreptul stalpului ori unul din fenomenele explicate in clipul de mai jos.

     

    Mai pune peste astea faptul ca multi nu se asigura cum trebuie, mai sunt cei cu carnetul luat pe spaga, in Congo s.a.m.d.

     

    Totusi ca ai avut viteza mica a facut ca daunele (ale tale in primul rand si a motocicletei in al doilea rand) sa fie atenuate.

     

     

     

  19. Ti-as spune unde e cu adevarat problema dar o sa zici ca-s hater si alte clisee de gen.

    Asa ca sa ramanem la fapte: 1. Ai luat o motoreta care consuma ulei pentru ca te-ai zgarcit sa iei ceva putin mai scump si/sau sa iei un mecanic cu tine. La un test de compresie probabil s-ar fi vazut problema. Dar tu ai stiut mai bine ce sa cumperi

     

    2. In ciuda tuturor recomandarilor pe care le-ai primit aici te-ai zgarcit sa schimbi uleiul pentru ca tu stii mai bine, si stiai bine ca uleiul e bun.

     

    3. Ti-a fost lene sa descarci un manual de pe internet, sa il citesti si sa faci verificarile minimale

     

    4. Ai frecat propulsorul motoruli si acum o arzi cu mistouri ieftine

     

    Ar fi interesant de aflat care e starea motocicletei din celelalte puncte de vedere (frane, suspensii, filtre) si ce echipament folosesti.

     

    Totusi nu pot sa inteleg cu toata mandria ta si atitudinea aroganta care da bine, de ce te incapatanezi sa ceri in continuare sfaturi pe care sa nu le pui in practica. Ti s-a spus clar SA INLOCUIESTI FILTRUL DE ULEI care costa 30 de lei , iar pe cel vechi sa il tai cu grija, sa speli cu motorina, diluant, etc si sa vezi ce resturi metalice sunt prinse in el (Daca sunt). De ce nu faci ce ti se spune? De ce mai ceri sfaturi daca ai senzatia ca le stii pe toate si oricum nu le pui in practica. De ce te-ai apucat de motociclism?

×
×
  • Creează nouă...