Sari la conținut

Ghid de informare pentru incepatori: ce motor sa-mi iau?


demostene
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 3,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

cel putin si acum a inceput sa ploua doar nu ma apuc sa o spal in fiecare zi dupa ce ies cu ea


» Post actualizat in 07 Oct 2016 17:05

promit ca dupa ce ies din schimbul 3 ii fac baitza si o sa ii schimb pozele:)))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

si app de curata acum ar fi mai curata pozele fusesera facute umndeva in septembrie dar nu am mai facut altele decat filmari atat sa se opreasca si ploicica si o sa actualizez

Eu da.el.... lasa ma ca daca nui in stare sa o spele, cum o schimba consumabilele in timp?! Lasal amu...
Io ce pot sa fac...asta e :/


» Post actualizat in 07 Oct 2016 18:14

acum depinde sunt persoane care le tin mult in garaj si nu se dau la mine daca ar fi un calcxul facut e o medie de 3500 km /an

Gsxf-ul a mers undeva la 1500km pe an ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salut. in primul rand ce vrei sa faci cu motorul pe care il vei cumpara? daca il folosesti pentru drumuri lungi, cauta un touring. daca iti place natura si mai iesi pe drumuri ceva mai proasta, cauta spre exemplu un vstrom. daca vrei sa mergi la job cu ea si pe langa asta si la plimbare, poti cauta si un naked, maiales ceva cu semicarena, Bandit S, hornet S, suzuki SV. Eu de exemplu acum ma dau pe un hornet 600 S si este foarte ok pentru cam orice (oras, plimbari si circuit). mai trebuie sa tii cont de gabaritul tau, inaltime si greutate. si nu in iltimul rand de buget. daca vrei sport touring asa cum este f4 ia-ti. este un motor foarte fain. orice ai alege, trebuie sa-ti placa si sa te simti bine pe el.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mulțumesc frumos pentru recomandări și răspunsuri! Ștuatia sta cam asa! Am 32 de ani,înălțimea 175,80 kg și îmi place foarte mult sa merg pe bicicleta. De obicei fac trasee de 50-60 km) și de aici a venit ideea de a trece la motociclism cu toate ca în comun au doar cele doua roti! Locuiesc în București iar în mare parte ma voi descurca tot cu bicicleta în oras! Motorul im iau pt plimbări în afara orașului de max 300 km, poate și pt oraș când ma voi întoarce la job(în aprox 2 ani)! Pana atunci plimbări în afara orașului în mare parte pt acumularea de experienta! Din ce ați observat când este mai bine sa cumperi motocicleta? În iarna mai scad preturile? Cum o pot testa iarna?Trebuie sa utmaresc bursa și când pica o oferta buna sa nu o ratez! Se merita sa achiziționez o motocicleta pe carburație sau sa mai strâng bani sa iau pe injecție? Pt cei 300 de km în afara spre ce sa ma axez având în vedere ca sunt și începător?

Editat de Dinu Marian
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Citeam ce postasem inainte :) mi se pare amuzant acum.

 

Am facut vreo 5000km fara nici un incident in trei luni de zile cu f4i-ul dupa care l-am dat si am trecut pe suspersport, zx6r cu care am mai facut aprox 2000km in 2-3 sapt , comparativ cu cbr-ul cu care mi-era destul de frica sa ma las , cu asta nu am probleme si ma las destul de mult , chiar ating uneori cu lateralele pe jos, dar sunt putine drumuri unde poti face asta. As dori sa ies pe circuit cu ea sezonul urmator.

Tot nu vreau sa renunt la enduro, dar nu cred ca voi putea tine doua motoare + masina , deja e prea mult. Sper sa reusesc pe viitor sa imi iau un drz400 sau un crf450. Imi doresc foarte mult sa fac offroad dar deja am apucat sa o iau pe asta. Comparativ cu cbr-ul care era cam rapciuga, asta e in stare foarte buna, an mai bun , putin km. Si se vede asta la suspensii, la franare... imi ofera alta incredere.

Editat de Hds Sergiu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut tuturor, bun gasit pe acest forum!

Sunt incepator, mi-as dori o motocicleta decenta de max. 3000 euro, Oscilez intre Suzuki Bandit, Ducati Monster si Honda CBR 600 f4i.

Problema se pune ca nu stiu care din cele 3 modele ar fi mai potrivit pentru 1,85 m / 130 kg ale mele :stuck:

Va multumesc


» Post actualizat in 16 Oct 2016 20:42

Trei accidente de motocicletă, trei poveşti... Trei motociclişti în spital.


» Post actualizat in 16 Oct 2016 21:13

Mda. Scuze! Incepusem sa scriu un banc bun cu motociclisti, am apasat gresit pe ceva, acum nu stiu sa editez propriul post.

Trei accidente de motocicletă, trei poveşti... Trei motociclişti în spital.

Vine televiziunea să le ia interviu:

1) Primul - un picior în ghips.

Reporterul: "Cum s-a întâmplat accidentul, văd că aveţi un picior în ghips, nu aveaţi viteză mare, nu-i aşa?"

Moto nr. 1: "Păi, să vedeţi... eu, Busa, 300 / h, o coajă de banană pe carosabil, am derapat puţin, mi-am recăpătat controlul, dar am intrat până la urmă în şanţ. Am o mică fisură în tibia stângă, trece, nimic grav"

2) Al doilea motociclist - un braţ şi un picior în ghips!

Reporterul - "La dvs. ce s-a întâmplat? Văd că aveţi o mână şi un picior...

Moto nr. 2: "Eu mergeam pe stradă liniştit, 250 km / h, Kawasaki ZX10r, când deodată văd o Hayabusa că mă depăşeşte. Zic, "Nu se poate, nu poate fi mai tare ca mine", şi accelerez după el! Deodată îmi sare pe vizorul căştii o coajă de banană, îmi blochează vederea, am frânat...am derapat.. restul vedeţi, tibie + peroneu, plus cotul luxat, nimic grav, trece!

3) Al treilea motociclist - mumie! Gipsat din cap până în picioare!

Reporterul - "Precis dumneavoastră aveaţi viteză, nu glumă! Cum s-a întâmplat?

Moto nr. 3 - "Nuu... eu cu MObra.. 50 km / h... Trec pe lângă mine doi motociclişti.. aproape nu i-am văzut! Atunci am crezut că stau pe loc, m-am dat jos de pe motoretă, m-am rostogolit puţin..m-am ridicat, când văd doi motociclişti în şanţ. Îmi arunc casca, fug să îi ajut, şi calc pe o coajă de banană, iau o ceafă de asfalt, rezultatul îl vedeţi, traumatism cranio-cerebral cu paralizie temporară...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut, cu siguranta a mai fost un topic cu aceasta intrebare: Suzuki gs500e sau Kawasaki Er-5 ? Am 91 kg si putin peste 1.80, buget max 1000 euro. In curand vreau sa dau pt. A2 dar vreau de pe acum sa imi cumpar sau cel putin sa fiu informat foarte bine. Si care este mai ieftin de intretinut.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sunt modele de ER-5 care se pot conduce cu A2. (adica au pana in/sau egal cu 35kW)

Ca motor este destul de frumusel. Relativ usor, are ceva putere si merge foarte frumos.

 

Daca nu ai mai mers niciodata pe motocicleta vorbeste la scoala sa faci o sedinta, doua, trei pe un 125. Chiar ajuta, si eu fac scoala tot pe un ER-5. Prima data cand am trecut de la YBR-ul de 125 la el m-am simtit destul de ciudat, mi s-a parut greu. Un tanc pe doua roti, comparativ cu un 125. (in realitate el este foarte bine echilibrat, asta erau doar gandurile unui incepator speriat de "monstrulet" )

 

Sigurul lucru care nu imi place la el cu adevarat este frana spate care este pe tambur si poate suspensia spate care arata a "motoreta". (treaba si-o face foarte bine, doar aspectul poate sa nu iti placa)

Editat de Catalin24
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • l.u.v changed the title to Începător, 170 cm, ce motor mi se potrivește?
  • Kristian K changed the title to Ghid de informare pentru incepatori: ce motor sa-mi iau?
  • Kristian K pinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...