Sari la conținut

A Venit Si Randul Meu....


necu2k5
 Share

Postări Recomandate

salut tuturor! :smoke:

primul meu accident s-a desfasurat cam astfel:

ieri, 04.06.2007, venind de la scoala pe scuter am oprit la o terasa impreuna cu niste rude, dupa care m-am suit in sa ca sa plec in continuare sa ma plimb prin oras (bine ca n-am consumat nici un pic de alcool)... pe o strada cu 2 benzi pe sens (dintre care una era ocupata de masini stationate) mergeam aproape paralel cu un opel corsa negru (el mergand pe banda 2, iar eu pe ce-a mai ramas din banda 1, aceasta fiind ocupata, dupa cum spuneam, de masini stationate) pe o distanta de aproximativ 25 metri. in fata era o trecere pentru pietoni, iar inainte de aceasta la 5 metri se facea un mic drumulet care ducea spre o parcare a unui bloc de garsoniere de pe partea dreapta a drumului. in dreptul intrarii in parcare era o groapa pe care de obicei eu o treceam lejer.

la un moment dat nenea din masina semnalizase sa faca dreapta de pe banda a doua pentru a intra in parcarea blocului, iar eu nevazand semnalul, deoarece eram in paralel si semnalizarile laterale abia i se vedeau, acesta cand a franat pentru a vira dreapta, eu am crezut ca franeaza ca sa treaca peste groapa aceea. dar nenea a franat, semnalizat, nu s-a asigurat, nu mi-a acordat prioritate deoarece eu circulam in directia inainte si a facut dreapta, eu acroshandu`l cu partea stanga a scuterului (cu oglinda si cu ghidonul) astfel spargandu`i carcasa oglinzii drepte a lui. inainte de momentul impactului cu cateva fractiuni de secunda inainte am vazut aripa lui dreapta apropiindu-se de fatza mea si am avut instinctul de a ma ridica putin pe podeaua scuterului si cand l-am lovit, scuterului i-am dat drumul, iar eu am ramas in picioare. viteza sa zic ca era cam de 25-30 km. m-a atins putin pe antebratul stang si shold in partea stanga, dar fara sa-mi lase vreo urma... (purtam manushi + casca :moron:)

dupa ce scuterul a cazut la pamant, m-am aplecat putin mai mult ca sa ma oftic ca s-a intamplat ceea ce s-a intamplat, dupa care m-am dus calm la sofer, i-am zis "bagatzi`va masina in parcare, ieshiti, vorbim si rezolvam". a iesit omul si in momentul acela, un alt scuterist, care a vazut clar tot ce se intamplase deoarece ii acorda prioritate opelului voind sa intre pe aceasta strada de pe o straduta alaturata, a tras pe dreapta si l-a luat la rost pe sofer mai rau decat l-am luat eu, nejignindu`l, (ghinionul scuteristului a fost ca si el in aceeasi zi a facut accident, rezultand in zgarierea scuterului <<un peugeot jetforce nou nout>>, deci era foarte pornit pe sofer. soferul i-a dat telefon lui nevsata`sa (avocata de profesie), care a coborat imediat din blocul in a carei parcare el voia sa intre, iar eu i-am sunat pe mama, pe tata si pe cumnata`miu. am sunat si la 112, dar acestia mi-au spus ca daca nu sunt victime, ei nu se deplaseaza la locul accidentului, ci trebuia sa mergem noi la ei pentru constatari. ai mei, soferul si nevasta`sa analizau situatia, in timp ce imi ridicam scuterul si-i verificam furca, vorbind intre timp calm cu scuteristul celalalt. scuterul nu avea absolut nimic, doar e putin putin de tot zgariat sub podea pe partea dreapta, iar cand am incercat sa-l pornesc prima oara nu accelera deloc, dar isi revenise. acesta a fost amabil sa-mi lase numarul sau de telefon, in caz ca aveam nevoie de un martor, dupa care a plecat.

ne-am gandit ca daca ne ducem la politie o sa trebuiasca sa scriem tot felul de chestii si numai de asta n-aveam nevoie. ne`am inteles sa mergem la service cu scuterul meu sa vedem daca are ceva deplasat la furca si chiar asa a fost, aveam furca (fierul acela de prinde telescoapele) decalata spre stanga. l-am intrebat pe mecanic cat costa una noua si montajul, iar el mi-a zis ca 210 ron cu totul... i-am zis soferului: "hai facem asa: imi platesti jumate de reparatie, iar cealalta jumatate eu. el s-a zgarcit la 1 milion si a zis sa mergem la politie".

acolo agitatie mare, politisti recalcitranti (cica avusese in aceeasi zi un accident scuter vs bicicleta, niciunul nu avea asigurare, deci imaginati-va ce chef aveau sa ma vada pe mine...). am dat declaratii, scheme etc. iar politistul a zis: "la ce vad eu aici, dumneata esti vinovat (soferul) si i-a dat amenda 170 ron + 3 puncte la permis (deci in avantaj nu a iesit deloc... mai bine negocia cu mine). un politist mi-a zis ca daca mergeam in paralel cu el pe banda a doua si se intampla faza asta, eu ieseam vinovat.

acuma ramane ca maine sa ma duc la asigurari unde are el rca la ardaf (aveam si eu asigurare rca la omniasig), dar buba e ca nu stiu daca ei imi vor plati avaria, cica decat de la o suma anume in sus.. sper sa fie de la 1 mil in sus ca sa-mi repare si mie ala..

oricum 3 saptamani fara scuter, deoarece e first-bike si`l trimit la brasov sa-l faca... asta e pretul pe care-l platesc, dar nu ma deranjeaza. stiu ca se putea intampla ceva mult mai grav (sa dau cu capul de capota aluia sau sa pic sa ma julesc rau + ca puteam sa-mi zgarii casca, ce de-abia mi-a sosit :wave: :joke: ).

mentionez, daca nu am facut-o deja ca am permis A1 de anul trecut, e inmatriculat, am asigurare, am avut casca + manusi si mi-am pastrat calmul, ceea ce m-a ajutat foarte mult in momentul acela.

 

multumesc daca ati stat sa-mi cititi romanul si va doresc sa nu aveti parte nici de cel mai mic accident ca doar pe 2 roti mergem toti si daca nu ne incurajam intre noi, atunci ce-i de facut... :peace: :scratch: :) :)

 

p.s: am atasat o mica poza cu schema aproximativa a momentului

 

:)

post-12091-1181065681_thumb.jpg

Editat de necu2k5
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

3 saptamani ca deh... e first-bike si la cate janghine au aia in service... dureaza o groaza...

am fost si la ardaf (unde isi facuse soferul masinii asigurarea) si au inceput aia sa-i faca poze la scuter... si mi-au spus ca in 2 zile imi trimit raspunsul daca suporta sau nu pagubele (de parca din vina mea s-a produs accidentul). nenea ala de la ardaf avea atatea semne de indoiala de parca platea din buzunarul lui pentru reparatie...

 

acuma... maine il trimit la brasov... si de acolo urmeaza sa fie inlocuita furca (mi-au scris ca imi platesc doar 500 RON pentru paguba)...

 

chestia e ca furca aia nu e atat de avariata incat sa nu pot sa merg cu el (e doar fierul ala de tine telescoapele)... dar omul de la first-bike mi-a zis sa le spun sa-mi inlocuiasca toata furca :thanks:

am mai mers cam 400 km dupa ce-am facut accidentul, sper sa nu comenteze nenea ala de la ardaf ceva in legatura cu asta...

uf... ce-o fi o fi :D

 

 

numai bine :welcome:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Omu'... repara-ti motoreta pe banii tai (pastreaza facturile, inclusiv cele de transport, TOT...).

 

Dupa toate astea, du-te la asigurari (ca dosarul de daune este deschis, daca ti-a facut constatarea...), pune-le facturile pe masa si actele de la politie (in copie xerox!!!) si dupa, au 15 zile lucratoare la dispozitie sa iti dea toti banii (Ord. 3108/2004 al CSA)...

 

 

P.S. Eu i-am amenintat un an ca ii dau in judecata si doar cand i-am chemat cu avocatul la intelegere mi-au dat restul de bani!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

man e bine ca nu ai patit tu ceva...e rau ca stai 3 saptamani fara scuter.in ceea ce=l priveste pe conservar,e clar ca e un dobitoc daca a preferat sa mearga la politie,convins fiind ca el are dreptate,in loc sa iti dea tie 1 milion

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

interesant.. si eu am o portine lunga in care folosesc banda 1-a care e ocupata de masini stationate, in timp ce pe banda doua trec alte masini si tot timpul ma simt in pericol. Sper sa rezolvi cu asigurarea si sa reusesti sa il repari! bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De obicei obisnuiesti sa bei alcool?

 

multa bafta la reparatii!

 

nu obisnuiesc sa beau alcool, decat cu ocazii speciale si cand desigur nu conduc :wink:

 

oricum faza sta cam asa: ai mei au zis: daca ne repara aia de la asigurari bine, daca nu reparam pe banii nostri si ii dam in judecata. scurt si la obiect.

 

adica cum vine treaba asta: boul ala din masina (ca altfel nu pot sa-i zic) greseste, eu care mergeam regulamentar am de tras cel mai rau si compania lui de asigurari nu vor sa-mi repare mie scuterul, cu toate ca prostu ala care le da lor bani poarta toata vina ?

pe cuvant ca ma ia cu calduri cand ma gandesc la faza asta si vad ca maicamea e din ce in ce mai pornita pe aia de la asigurari :moto:

 

multumesc pentru sfaturi si va tin la curent cu ce o sa se mai intample.... :rock:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

sal ...ceva asemanator mi`sa intamplat si mie azi... eram pe banda 1... in fata mea pe banda 2 era un taximestris si in fata taxiului o alta masina(neagra).... si acc yo si ajuns aprope de "fundu " taxiului.... pe benzile zise mai devreme... intru in intersectie... cu 30 km/h.... cand sa ies din ea..... vad ca masina neagra incetineste... ca sa treace o baba pe trecere de pietoni.. incetinesc si yo ... cand il vad pe taximestrist care ajunsese paralel cu mine ca face dreapta.. sa se bage`n fata mea ca sa fie el primu la trecere.... cand am vazut ca vireaza brusc am incercat sa fac dreapta sa nu ma atinga..dar de unde.... ma impins putin de ma deviat c`am 20 cm ... atunci am franat si clanxonat brusc si dau sa pun picioarele jos sa nu ma imprastii pe jos.. cand ma calca si cu roata din spate putin pe degetele picioarelor...... dupa claxonat ... se auzea de pe trotuar BAAAAAAAAAAAAAAA DAI PESTE EL dupa ce mi`am revent 2-3 sec am accelerat sper taximetris si am inceput sa`mi bag p....in maicasa... ba tampitu p... mele tu nu ma vezi retardatu.... m... m.... de prost... ma credeti... ca se uita ca vita la mine??? nu avea nici un curaj sa comenteze... atata asteptam sa deschida usa sa`i trag vreo 2 casti in cap....

 

asta este povestea mea.. singur meu "accident" la 2400 km pe scuter....

 

PS: scuteru meu e si galagios (asemanator unu`i chopper) se aude de la mama draq ca iam modificat toba.. are tedinta sa intoarca fetele oamenilor:)) nu inteleg ce mm facea ala de nu ma auzit..sau a vrut sa se bage el in fata mea... ce sa zic..aveti grija.. si daca aveti ocazia sa rupeti piz.... unu`i taximetris nu`i evitati sunt ce`i mai prosti conservari de pe planeta...

Editat de haste
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Man.

 

Ma bucur ca nu ai patit nimic. si eu am picat astazi din cauza unu`i pieton ce a sarit in strada, am franat brusc si ... puf :bounce:

 

Julituri.... trec ele :baldy:

 

Numai bine si bafta cu reparatiile si asigurarea!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@haste... nasol ce ti s-a intamplat... dar daca voiai sa fii intr-adevar nesimtit, te duceai la politie si le prezentai faza, luai cu tine 1-2 martori si taximetristu` isi lua ceva amenda si puncte de penalizare... doar asa sa se invete si el minte... bine ca n-ai patit tu nimic mai grav :D

 

@anndreii... pietonul ala cred ca merita 2-3 cashti in gura (asta daca nu era pe trecere)... inconstienti si unii pietoni... odata mergeam linistit pe margine si cand vad o duduie tzopaia tup-tup si sa traverseze strada prin loc nepermis... bine ca a constientizat ca mai venea o masina, ca altfel nu mai era asa frumusica... :D

 

si ca sa revin cu povestea mea am luat scuterul de la service acu cateva zile, reparatia a costat 162 RON... pe care i-am platit eu, urmand sa ma duc sa sustrag banii de la ARDAF, compania de asigurari a lu` ala cu masina care m-a lovit. service-ul a durat mai putin decat ma asteptam (aproape 2 saptamani), dar nu stiu de ce Doamne iarta-ma se aude ca un patinat de metal cand accelerez scuterul si pornesc cu el... :lol:

deh... first-bike :bounce: oricum bine ca-i inapoi acasica :lol:

 

numai bine fratilor si cand va mai miroase a putred pe strada, incetiniti si sporiti atentia :lol:

 

ca deh.. calatorului ii sta bine cu drumul :baldy:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

companiile de asigurari fac tot posibilu sa nu plateasca...e naspa dar sint banditi...daca vorbesti cu un avocat sa le trimita scrisoare ai sanse mari in scurt timp sa primesti lozu...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 months later...

sal ...ceva asemanator mi`sa intamplat si mie azi... eram pe banda 1... in fata mea pe banda 2 era un taximestris si in fata taxiului o alta masina(neagra).... si acc yo si ajuns aprope de "fundu " taxiului.... pe benzile zise mai devreme... intru in intersectie... cu 30 km/h.... cand sa ies din ea..... vad ca masina neagra incetineste... ca sa treace o baba pe trecere de pietoni.. incetinesc si yo ... cand il vad pe taximestrist care ajunsese paralel cu mine ca face dreapta.. sa se bage`n fata mea ca sa fie el primu la trecere.... cand am vazut ca vireaza brusc am incercat sa fac dreapta sa nu ma atinga..dar de unde.... ma impins putin de ma deviat c`am 20 cm ... atunci am franat si clanxonat brusc si dau sa pun picioarele jos sa nu ma imprastii pe jos.. cand ma calca si cu roata din spate putin pe degetele picioarelor...... dupa claxonat ... se auzea de pe trotuar BAAAAAAAAAAAAAAA DAI PESTE EL dupa ce mi`am revent 2-3 sec am accelerat sper taximetris si am inceput sa`mi bag p....in maicasa... ba tampitu p... mele tu nu ma vezi retardatu.... m... m.... de prost... ma credeti... ca se uita ca vita la mine??? nu avea nici un curaj sa comenteze... atata asteptam sa deschida usa sa`i trag vreo 2 casti in cap....

 

asta este povestea mea.. singur meu "accident" la 2400 km pe scuter....

 

PS: scuteru meu e si galagios (asemanator unu`i chopper) se aude de la mama draq ca iam modificat toba.. are tedinta sa intoarca fetele oamenilor:)) nu inteleg ce mm facea ala de nu ma auzit..sau a vrut sa se bage el in fata mea... ce sa zic..aveti grija.. si daca aveti ocazia sa rupeti piz.... unu`i taximetris nu`i evitati sunt ce`i mai prosti conservari de pe planeta...

Ai dreptate taximetristii is cei mai prosti soferi...n`au o treaba...si asta se explica...tatal meuy are un service si vin cam toate taxiurile din oras si soferii prosti nu cer salariu mare si la patroni le convine sa le dea 1 mil pe luna :|

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...