Sari la conținut

Ro-srb-mne-hr-bih-slo-it-de-a-h


Postări Recomandate

Eu unul nu ma mai satur privind si citind... din 5 in 5 minute dau cate un F5 la pagina doar, doar o mai aparea un capitol...:burnout:

 

Baieti, nu dati si niste lectii de "tras in poza"? :hurt:

 

bizoo_n, poate reusesti sa povestesti ziua 6 live...azi...la arc :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 153
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Ziua 6

 

A inceput traditional, cu lene maxima si de cea mai buna calitate. Strange toate alea, cara ditamai lazile de aluminiu pana jos. Asta pentru ca nu stiu cum s-a facut de la fiecare locatie unde-am sfarsit am stat la etaj, de si-acum cand urc scarile acasa prezenta kilogramelor gentilor ma bantuie. In fine, iata-ne pe drumuri din nou. Cauciucurile se hranesc cu asfalt, pana oprim brusc in vama croata. Aici se petrecu' incidentul despre care aminteam umpic mai devreme. Vamesul croat, vazandu-ne de departe ne-a facut un semn ferm sa tragem pe dreapta c-am supt-o. Inca traiesc cu speranta ca a facut asta pentru ca eram motociclisti rockeri, violatori bla-bla, si nu pentru calitatea inocenta de a fi romani. S-a infipt mai intai in Samo, punandu-l sa explice prezenta bucatii suspecte de scotch care-i tinea farul. L-a mai cautat cu oglinda de oo pe sub motocicleta si a trecut la noi. Pe mine mai avea umpic si ma punea sa golesc si lichidul de frana. Am desfacut toate bagajele si-am asteptat cu rabdare sa inspecteze omul medicamente, trusa de scule, ciorapi, chiloti, ace, brice, carice, cam tot. Dup-aia a mai trecut ceva vrema pana le-am inghesuit pe toate la loc si gata, off we go, cu destinatia... Dubrovnik. Alta nebunie de oras. Ne luptam cu gasitul cazarii, Samo iar isi etaleaza valorile multi-lingvistice si gasim de dormit, binenteles, la etaj. Scorul nu-l mai stiu, dar tot p-acolo. Pana a facut micutza Daisy un dus, eu cu Samo eram ca doua baligi in pat, dormind, eu cu o perna in brate. Ne-am trezit molcom si-am apucat spre restaurant. "Cevapcici" (cam asa se scrie, sau ciorapcici, cum a retinut mandra) am mancat eu, un fel de mici, da' nu ca la noi la Romanica. Culinar vorbind, in toata zona aia exista un obicei bucataresc de a goli solnita in mancare, de orice fel ar fi ea. Nu stiu daca e atestat/brevetat, dar noi am beneficiat de extravaganta asta din plin. A urmat o baie in care eu mi-am varsat sangele in marea Adriatica, inotand fara protectii printre stanci, huo. Samo poate ilustra asta la cerere. Si-apoi, normal, orasul vechi. Aici pun [...] ca iara n-am cum sa-l descriu. Ceea ce nu se vede din imagini, cum ar trebui, este ca aici ne-am lovit de cea mai mare concentratie de bucati pe metru patrat din toata aventura. Prin "bucati", dragi baieti, intelegeti ca ma refer la chei de 14. Am mai ascultat niste serenade care rasunau infundat de la o scoala de muzica pe o straduta pustie si-am mai baut bere la un bar unde se statea pe scari si se platea inainte. Atat de la mine. Andreea, spune-i lu' Samo sa bage.

 

1050248490_8d2125acea.jpg 1050248468_ae4387e43f.jpg

 

1050248554_8a871d428e.jpg

 

1050383500_17b27be03d.jpg

 

1050383544_3c6eef9054.jpg 1050383740_063d649805.jpg

 

1050383552_50bffafe58.jpg

 

1050396520_b46f934fac.jpg

 

1050396568_20baa2c1a0.jpg

 

1050396558_955f6d2459.jpg

 

post-3496-1186609143_thumb.jpg post-3496-1186609155_thumb.jpg

 

Noapte buna.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ca sa nu imi iau rosii, oua sau alte proiectile alimentare in cap ca sta topicul pe loc din cauza mea, si nu mai vin pozele odata, o sa completez si sa continui eu povestirea.

 

Asa ca dragii mosului, ceea ce nu stiti despre ziua a 5-a, este ca undeva, in capatul celui mai sudic fiord din Europa, in mijlocul unui orasel cochet, pe terasa unei vile in stil cubist, un motociclist epuizat dupa o zi intreaga de mers prin arsita de iulie, si-a gasit linistea intr-un dus in aer liber. Cum ar veni, in stanga marea, in dreapta muntele si la mijloc el in kooroo gol. Ceva deosebit.

Ca impresie personala, eu fiind alergic la parul de pisica, nu am prea impartasit din entuziasmul lui Mihai legat de viermuiala din cetatea veche, si de faptul ca mandrele patrupede se plimbau pe peste tot, asa ca m-am tinut relativ departe de ele, ceea ce se vede si din poze.

 

dsc_2588.jpg

 

dsc_2602.jpg

 

dsc_2425.jpg

 

ziua 6

Trebuie sa va spun de pe acum, ca neavand "ditamai lazile de aluminiu" cauzatoare de cosmaruri, am fost nevoit ca toata excursia sa imi rezerv cate 10 minute inainte de fiecare plecare, sa prind sandramaua de motocicleta. Din aceasta cauza, cand am vazut ca vamesul croat ma pune sa o desfac, si sa scot toate lucrurile din sac, mi-a cazut fata. Gest care se pare ca a fost inregistrat de vames care s-a mai domolit cu "cercetarile". Acelasi gest pe care il mai facusem acum vreo 8 ani de zile, cand, intr-un tur european mai larg, am fost dat jos din tren la granita croata, din acelasi motiv pentru care si acum am fost controlati la sange. Dar se pare ca imaginea noastra de romani s-a mai imbunatatit de vreme ce nu ne-au intors din drum si de data asta.

Daca la Kotor puteai sa scapi cu un "mda.. misto", la Dubrovnik fara "uau" de zece ori nu plecai. Si cu asta nu ma refer la "bucati"... aaa.. adica la chei de 14... adica stiti voi, ci la orasul vechi in sine. La a carui intrare trona frumos o placa in care se descriau pagubele facute de bombardamentul asupra orasului de catre tara vecina de unde noi tocmai veneam. Lumea insa nu mai parea impresionata de treaba asta, atentia hoardelor de turisti tineri fiind mai degraba orientata spre a gasi un loc fain unde sa se bucure de "cold drinks with the best view". View catre chei, bineinteles. De 14.

 

dsc_2619.jpg

 

dsc_2769.jpg

 

dsc_2765.jpg

 

dsc_2819.jpg

 

dsc_2712.jpg

 

dsc_2657.jpg

 

dsc_2687.jpg

 

dsc_2799.jpg

 

dsc_2888.jpg

 

dsc_2967.jpg

 

Ma mai simt dator sa povestesc aici de modul foarte placut in care am gasit sa ne petrecem seara in dubrovnik, si anume in strada. Nu la cersit, cum s-ar fi asteptat unii, in demna traditie, ci la sortat pozele din timpul zilei pe perne, pe niste scari, acolo unde se afla "terasa" unui bar mic si cochet. Genul de baruri care seara am descoperit ca impanzeau tot orasul vechi.

Si ca sa nu credeti ca peisajele barbulene se obtin altfel decat cu sudoare si sange, si cum sudoare deja fusese depusa destula, Mihai a scos la inaintare ce avea mai bun. Genunchiul si glezna, dupa cum ne-o arata dovada.

 

dsc_2623.jpg

 

 

Si pentru ca povestea mai trebuie si continuata, trec eu la ziua a 7-a , pe care ne-am ocupat-o in mare parte cu mersul pana la Trogir. Recomandat cu caldura de prieteni ca paradis al urbanului medieval, al barcilor de mare clasa, al femeilor, bineinteles, si al preturilor accesibile. Cu preturile cred ca au mai nimerit-o, insa cu restul... probabil ca nu fusesera la Dubrovnik. Cazare am gasit ca boierii la apartament, cu camere separate, frigider, cablu, si la etaj, cum ii placea lui Mihai. 40 euro pentru toti 3. Mancarea a fost buna, dar nu mai tin minte preturi, bautaura, pe masura asteptarilor, la 2,5 euro halba de 1 litru. Consumata toata pe promenada, pentru ca acolo erau ancorate yacht-urile din care am tot asteptat sa coboare alea 30 de fete siliconate si in bikini, asa cum am vazut in filmele alea misto. Nu s-a intamplat acest lucru, de unde am dedus ca fetele probabil erau plecate in concediu, si lasasera partea asta de decor in urma.

Dar eu zic ca mai bine ma abtin totusi de la a abera si sa las pozele sa vorbeasca... si mai ales pe Mihai.

 

dsc_2998.jpg

 

dsc_3021.jpg

 

dsc_3033.jpg

 

dsc_3055.jpg

 

dsc_3071.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator _Raul_

Am ramas masca. Nici nu mai stiu ce sa zic.

Ati ridicat stacheta si mai sus. De acum inainte nimic nu va mai fi la fel, cum zicea o veche reclama.

Felicitarile si respectele mele :burnout: !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am ramas masca. Nici nu mai stiu ce sa zic.

Ati ridicat stacheta si mai sus. De acum inainte nimic nu va mai fi la fel, cum zicea o veche reclama.

Felicitarile si respectele mele :hurt: !

 

 

:burnout:

 

Absolut de acord! :)

 

(mda, totusi cam naspa faza cu vamesul ala intepat in fund.. deh, exista si d-astia)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deci acum 2 luni am facut si noi drumul asta in sens invers, dar uitandu-ma acum la pozele si peisajele facute de noi, parca voi ati fost in cu totul si cu totul alta parte :hurt: Deci minunea fotografiei :burnout:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ziua 7

 

Halba de bere la un litru a fost la momentul acela minunea lui Dumnezeu pe pamant. Am savurat-o pana la ultimul strop. Eram de altfel singurul de la terasa impricinata care se ocupa cu chestii de calibrul asta. Mai era o treaba acolo. Daca in timpul zilei ne topeam de caldura, pe-nserat cand vorb-aia, eram in pantaloni scurti si soare nu mai era, curgeau apele pe noi ca berea din halba pe esofagu-mi. Berea asta era doar una din seria de minuni care incepusera sa se intample. Prima fu camerele separate, ditamai apartamentul, a doua si cea mai apreciata – ventilatorul, cea mai mare inventie a umanitatii.

 

1069204251_69e5567941.jpg

 

1069204265_ed1f3cba12.jpg

 

1069220243_456bc04257.jpg

 

1069220301_ec931db65a.jpg

 

 

Ziua 8

 

Conform planului urma sa innoptam in alta statiune numita Starigrad Paklenica. Am ajuns acolo si nu prea ne-a sarit nimic speial in ochi, desi avea vizorul ridicat. Si cum nu prea simteam mare oboseala am zis sa purcedem mai departe, de exemplu spre Senj. Asta nu inainte de a infige motoretele-n plaja pentru a trage o balaceala de revigorare. Am tras la umbra unui copac si-am scaldat-o de zor, intr-o apa limpede si calda rau. Aici Samo, cunoscut in unele cercuri drept si "Blestemul de la Periboina" s-a respectat blazonul si-a dat iama-n oamenii aflati la adoua tinerete pe plaja, pentru o sedinta foto cu motoreta "pe val". Drumul pana la Senj a fost asa: mare-n stanga, munte-n dreapta, niste curbe de se lingeau cauciucurile pe bot, deci ceva de speriat. Ma refer aici la Daisy, care la un moment dat cand am oprit m-a luat la mustrat cum ca eu n-am mers niciodata asa de tare, ca niciodata nu m-am inclinat asa de mult, ce sa mai, daca ma uitam mai atent la rezervor se vedea asa, cum incepuse sa se contureze usor, ca o parere, numarul 46. Si cum tzipa fata mai tare la mine ca sa stau cuminte, ca m-am tembelizat, iaca trec pe langa noi 3 muschetari cu jenunchii pe jos, in zgomot infernal, forjand motoretele de dracu’ le lua, ultimul cu pasager. Si cu asta I made my point. Ajunsi la Senj iarasi nimerim in camere separate, iarasi la etaj. Am iesit la plimbare si-am constatat ca aveam sub picioare un orasel mic si foarte foarte simpatic care avea marele avantaj ca nu era deloc aglomerat. Am servit si pe-aici o bere, doua, am mancat si-am dormit. Cam tare, nu? :burnout:

 

1069274997_4f57c58a9d.jpg

 

1069275055_644fa1ce16.jpg

 

1069204349_e4aebd0cb2.jpg

 

1069220321_a017c211a2.jpg

 

1070127630_00b458c366.jpg

 

1070157518_1bd5961a50.jpg

 

1069220287_b3e2db17e3.jpg

 

1069275015_ec3b197143.jpg

 

1070157490_fa83e60594.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Domnu' bizoo_n, matale ai trecut la un moment dat granita aia subtila dincolo de care incepe lumina sa te-asculte. Felicitari si tot respectul ! Sint p-acilea o gramada de fotografii BUNE. Bafta multa si spor la vinatoare !

Editat de fuchsia
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru ca va urma un weekend, timp in care imi iau pauza de la calculator, o sa continui povestea acum, repede.

 

ziua 8

In mod suspect pentru noi, au inceput sa ne ceara din ce in ce mai insistent pasapoartele tuturor la cazare. Probabil ca imaginea de motoristi violatori de la granita ne prinsese din urma. Deasemenea cu cat urcam in nord, cu atat parea sa fie mai liber litoralul, si puteam vedea portiuni fara multe lume, in care am fi putut intra direct cu motoarele in apa, ceea ce am si facut. Asta nu fara sa fi pierdut competitita la locul de plaja cu o familie polonezi care si-au trantit prosoapele in fata motoarelor noastre in timp ce noi ne dezbracam cu greu de echipament. Probabil ca faima care ne insotea in croatia nu ajunsese si pe la ei pe acasa.

 

dsc_3213.jpg

 

dsc_32511.jpg

 

Ne-am imbaiat in mod placut si dupa doar 3 ore am luat-o din loc spre destinatia zilei, Senj. De aici incolo, am inceput sa intalnim in mod frecvent motociclisti. Motociclisti de prin alte tari, germani in mod special, localnicii fiind timizi sa se arate in fata noastra probabil. Mi s-a confirmat un lucru pe care il observasem mai demult, si anume ca "la ei" nu prea sunt la moda motoarele supersport, in toata excursia asta daca am vazut doua. Mai degraba se umbla pe naked-uri mari, de 1000, cruisere, si supertouringuri. Si aici la Senj, pe choppere.

 

dsc_32681.jpg

 

dsc_32751.jpg

 

dsc_3282.jpg

 

ziua 9

Si iata ca drumul nostru spre faima si glorie ne-a purtat, nu intamplator, si prin localitatea cu numele pe care noi romanii il folosim si apreciem atat de des. In italiana, Pola. Ne-am pozat cu indicatorul, fiecare incercand sa fie cat mai creativ, am facut glumele clasice celor de acasa cu vederile din oras, ne-am pozat cu zambete largi langa fiecare lucru mai interesant, si cam asta a fost Poola. Scurta... vizita adica.

 

dsc_3361.jpg

 

dsc_3490.jpg

 

dsc_3417.jpg

 

Oprirea a fost orasul Rovinj, care desi fiind plin de familisti suedezi sau alte natii cu bani, care ridicau in mod neplacut pretul cazarii, s-a dovedit in final a fi o alegere foarte buna si mai ales foarte fotogenica. Bineinteles ca prima incercare am facut-o acolo unde scria pensiune motorcycle friendly. 75 euro pe noapte... asa, ca pentru motociclisti. Am stat tot "la 2 camere" la 45 euro. Am prins aici un apus in mare de toata frumusestea, si l-as fi ilustrat in mai multe fotografii daca domnul bizoo_n, aici prezent, din gelozie probabil ca el n-are nikon, m-a ademenit cu un card pe care sa-mi pot pune pozele si pe care apoi mi l-a sters. Sa mai zici ca exista prietenie in breasla... a fotografilor, bineinteles :burnout:.

 

dsc_3498.jpg

 

dsc_3523.jpg

 

dsc_36411.jpg

 

dsc_3680.jpg

Editat de samolapraga
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Extraordinare pozele...La cat mai multe excursii de genu asta!

Spuneti-mi si mie ce filtre ati folosit la obietivele aparatelor voastre, m-am jucat si eu cu un canon eos rebel XTi si nu am reusit sa scot tonul culorilor din pozele voastre.

 

NUmai bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ crazymobra50: Inafara de un filtru UV n-am folosit nimic altceva.

 

Ziua 9 (si cu sergentul 10)

 

Drumul spre (cuvant urat cum ar veni, dar oras frumos) a fost presarat cu bune intentii, asta e cert. Cel putin din partea noastra. Mica dezamagire a fost ca ne asteptam la un indicator mult mai generos, cu care sa te poti fi creativ in voie. Am sunat toti cunoscutii, sa le spun ce frumoasa-i pola.jpg vara si s-au bucurat romaneste pentru mine. Am trimis vederi. A, si-am mai vazut ceva mishto. In tura asta mi-a fost revelat, pe langa multe alte chestii, si multitudinea de variante in care se poate practica turismul asta, bata-l vina. Am vazut de la caravane, rulote, motociclete si biciclete, pana la back-packers care marsaluiau prin arsita pe marginea drumului. Sincer sa fiu, dintre toti, de biciclisti imi era cea mai mare jena. Adica tragea motoreata pe niste drumuri cu rampe de-i fierbea motorul, poluand mica planeta cu emisii, iar eu inafara de urechi infundate n-aveam nimic. Iar baietii si fetele astea isi dadeau sufletul pe aceleasi rampe, cu propria energie, fara polutii. Si de-asta, de fiecare data cand depaseam unul imi venea sa-mi pun mana la ochi. Am vazut aici un cuplu, fiecare pe bicicleta lui, incarcata de bagaje, si fiecare ducand in spate cate un copil care nu avea mai mult de trei ani. Asta m-a spart. Deh, traficanti, am zis si-am plecat mai departe.

 

1097685560_ee1fd6cc96.jpg

 

1097685604_7365f45842.jpg

 

1097685608_31ee62a977.jpg

 

La Rovinj e frumos rau de tot. Mai scump, ce-i drept, ca te cam apropii de civilizatie. Gelozia pe Nikon-ul lui Samo poate fi extinsa mult mai mult. Ea este general valabila, pentru ca personal nu detin niciun aparat de fotografiat. De-asta cand prind cate un card strain ii dau un “format” just in case. Samo a luat-o ca pe o provocare, si din momentul ala a inceput sa faca poze mult mai mishto.

 

1097685674_ac4d63f533.jpg

 

1097710658_6e14bac5c3.jpg

 

1097710604_93ae25d270.jpg

 

1097710684_44b1296b06.jpg

 

1097710700_b960b4bce4.jpg

 

1097733300_fd620c0796.jpg

 

1096876671_35f1fcf1dc.jpg

 

 

Ziua 10 cu felicitari

 

Am intins-o spre Ventetia, dupa ce carand bagajele am avut grija sa-mi infig capul in niste scari ce treceau pe deasupra mea. Nu exagerez daca spun ca acum stiu ce inseamna sa “vezi stele verzi”. Am trecut prin Slovenia, fu tare. Aici am intarziat o caruta de timp, in cautarea unor abtibilde. Intarziere care ne-a facut sa ne calcam pe promisiune si sa bagam o autostrada. Am ajuns la Venetia si cu asta s-a incheiat si scurta serie de cazare la pensiune. Venetia Camping Village ne astepta cu bratele deschise. Am campat repede, si pt. ca ne ajungea noaptea din urma am tulit-o spre minunata Venetie. Am urmat puhoiul de turisti si indicatoarele spre P-ta San Marco si Podul Rialto. Am ajuns in piata, pe-nserat, am dat de mancare la porumbaci si-am baut doua cola la sfert si-o apa cu 10 euro, la super-oferta. Campingul se inchidea la 23:00. Ca sa putem ajunge am pornit din timp, dar asta nu ne-a scutit de o rataceala pe cinste pe stradute, ce a durat nu mai stiu cat, dar destul. GPS-ul, culmea, desi avea harta cu toate stradutele alea nu putea functiona, pt. ca erau stradutele prea inguste si cladirile prea inalte si-asta micu’ nu gasea satelitu’. In fine, am scos-o la capat si-am tulit-o inapoi, bagat bere langa cort si nani cu gandul la Alpii pe care aveam sa ne catzaram a doua zi.

 

1096873503_a9d09c6a61.jpg

 

1096867837_3e086dc592.jpg

 

1097727656_5c52188565.jpg

 

1096872761_fc1aebaa13.jpg

 

1096875065_991b8b2fbe.jpg

 

1096868277_be96c825aa.jpg

 

1096871023_3c7a556be6.jpg

 

1097728674_45577ba3f0.jpg

 

1097729322_5a4043a557.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fotograf din pasiune, sa lucrat cu un DSLR lentila intre 16-20mm si transfocator de 200mm posibil 70-210mm de la canon Si luminozitate 1:2.8 sau ai prelucrat excesiv in fotoshop, oricum tot respectul :) ochi mina de "profeionist"poti posta pe galeriafoto.ro linistit.nu de alta da sa moara si cei de acolo de invidie :lol:

La mai multe!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...