Sari la conținut

Poze Din Iesirile Oradenilor


aleck
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 1,3k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 4 weeks later...

post-16179-1270148858_thumb.jpgpost-16179-1270148886_thumb.jpg

Sambata 27.03.2010

Tinca-Beliu-Varfurile-Hateg-Targu Jiu-Targul Carbunesti-Filiasi-DrobetaTSeverin-Orșova-Caransebeș-Timișoara-Salonta-Tinca ...850km

Plecare 7.30 revenire ora 21, poze putine povesti .. mai multe :lol:

Povestea Mac-ului :

Dupa lungi economisiri si fortat de situatie m am hotarat sa imi iau un Macbook, zis si facut gasesc unul in Craiova nou nout dar cu vreo 600 iepuroi mai ieftin decat in magazin.Ne vrand sa risc sa primesc rumegușuri și săpunuri pe o căruță de bani iau legatura cu omul si hotarasac sa trag o fuga pan la el , si ca sa nu mai fac drumul Filiasi-Craiova(44km) dus intors il rog sa ne vedem in Filiasi de unde aveam sa plec spre Drobeta T Severin.

Am plecat dimineata la 7.30 frumos afara ,cald nu imi mai iau captusala la geaca si nici la pantaloni, nu mai dau geaca cu șprei pt impermeabilitate....aveam sa regret. Pornesc in regim ,,Scotiș Style,, vrand sa vad cam ce consum scoate Vfr rica la drum intains, adica am adoptat un stil de mers cat mai constant cu accelerari domoale si viteza maxima de croaziera 120 cu mici sprinturi la 140km/h si .....Surpriza am facut Tinca-Deva in 1ora si 45 minute la fel ca și cum aș fi mers in mod normal dar evident nu la fel de constant si cu acceleratii mai brutale. Consumul pana la TgJiu mi a iesit 5,5 in conditiile in care traseul este foarte virajat si cu destule dealuri de urcat si coborat.

Bunn mergand constant cu 120 ...si in localitati fiind sambata dimineata nu era nimeni pe drum uit cat de ,,buna,, e trecerea la nivel de cale ferata din Bocsig Colonie si merg la fel, in momentul respectiv ma gandeam la stilul Omului cu Oaie : cat mai constant ... in timp ce traversez dc se poate numi asa , observ o femeie mai de varsta a 2 oa cu gura cascata ca se uita la mine, abia atunci am realizat ca defapt eram cu ambele roti in aer șșht. urmeaza bucata pană la Vârfurile :superbă !. De la Vârfurile la Brad ...Dumnezăi și draci in fine știe toata lumea și totuși...aveam sa întâlnesc drum și mai rau pe traseu. Bucata de la dr european la Hațeg și până la intrarea in defileul Jiului e în lucru și alternau portiunile f bune cu semafoare unde trebuia să aștepți. Defileul e superb : rar când roata se uzează pe mijloc ...urmeaza Petroșani si ...cu vreo 20 km inainte de Tg Jiu drum care sincer depașește Oradea-BEIUȘ in nr de gropi pe m patrat, ersi obligat sa circuli cu 1 si a 2....20km...

Din Tg Jiu o iau spre Tg Cărbunești pe unde Tudor mi a spus ca e drumul bun si nu prea circulat, mulțumesc ! ai avut dreptate , drum nou si aproape necirculat , pe unde mai pui ca e si mai scurt decat pe european.Cel european E79 e in lucru deocamdată .

Ma intalnesc cu omul in Filiași la ora 1 făcusem 5ore jumate până acolo, testez bijuteria și pornesc spre casa, de astă dată o iau spre Drobeta vrând să vad Dunărea . Drumul e bun din Filiasi pana la Drobeta e nou, ici colo lucraza la cate un pasaj dar nimic deranjant, cu curbe largi . Inainte de Drobeta un deal superb cu curbe ca pe Meseș de unde dintr o parcare poți admira albastrul Dunării.

Bucata Drobeta T Severin-Orșova suuuperbăăă mergi mai mult pe pângă munte pe viaducte suspendate la inalțimi amețitoare , însă nu te ia cu dureri de cap din cauza înâlțimi ci din cauza drumului PRAF la propriu, practic toata bucata de aprox 25-30km o parcurgi cam cu aceiași viteza medie . La fiecare viaduct se lucrează si se sta la semafor, iar unde nu stai la semafor tot aceiași viteză o ai din cauza drumului care efectiv se sfărâmă....Păcat. Multi făceau poze : la câte semafoare sunt si la cat trebuie sa stai , ai timb berecnet de așa ceva. Orșova-Caransebeș e nou cu excepția uni deal cu serpentine demne de un motor de cross, jalnic incă o dată.

Caransebeș-Lugoj bun cu mici porțiuni unde încă se lucrează. Lujoj-Timișoara excelent dar cerul incepu sa planga unpic , iar pana in Timisoara sa toarne de dreptul.

La intrare in Timișoara o tai pe centura ,,noua,, bine am facut fiindca in 15 minute eram de partea cealaltă a orașului. Ploaia incepu sa imi intre la piele pe dedesubpt ne avand altceva decat un tricou iar temperatura de 8 C mi se paru ca 0 C regretam acum ca nu mi am pus în rucsac căptușalam .... Inghețat si ud continuam sa merg cam cu 80-100km/ora din cauza ca se înserase ,ploua si viziera mi se aburea, avand pinlocu montat pe viziera cealalta. Orbecaind așa inghetat intre Timișoara și Arad int un varf de panta cu vizibilitate sub 30 m ma trezesc cu 4 faruri in fața mea : 2 pe contarsens și 2 pe sensul meu , noroc ca circulam pe partea draptă aproape de margina drumului , am avut parcă o presimțire la nesimțitul ăla , trece pe langă mine in viteza un ML , dc eram pe axul drumului ma lua in plin ... pulsul imi crește pe loc si ma dezmorțesc imediat. Am vrut sa mă intorc după el să i spun că am un copil care mă așteaptă acasă...mi am continuat insă drumul zicându mi în gând că nu aveam cu cine vorbi oricum.

Mă opresc la ieșire din Arad sa beau un ceai cald , eram ud leoarcă si înghețat, mă mai scăpa si la baie dar era...... DEFECT...aștept cât beau ceaiul dar tot.. DEFECT. Pornesc spre Salonta era deja noapte , ploaua cu galeata iar viziera aburita nu se curața de stropii de ploaie din cauza vitezei prea mici(80km/h) Nu puteam merge mai repede deoarece erau portiuni proaspat peticite si NEMARCATE ....cand imi venea mașină din față nu mai vedeam efectiv NIMIC ! mergeam la nimereala rugându ma sa nu prind vre un crater in plin , nu termin bine de gândit ca zbangg simt cum roata fața o ia în jos, injur în gând si sper ca janta să nu fi avand de suferit. Orbecăind așa cu 70km/h ajung să mă țin de un Matiz, dupa stopurile lui roșii .La un moment dat semnalizez sa il depășesc, ca doar no i sta dp un ,,matiz,, , îmi face însa semn cu avariile si aman depășirea....la 50 m pe contrasens luam in plin o gramadă de cratere ! bunnn mai bine stau după matiz in mintea mea decât sa îmi îndoi ceva la motor. După un timp imi face semn sa il depățesc si o fac , aveam drum bun acum, matizul.... cunoștea drumul, i fac semn de multumire ci semnalizarea si accelerez. Ploaia se oprește și drumul se usuca ....Acum in sfârșit vedeam pe unde merg !!! Ajung din spate o mașină cu nr de BH , BH 09 CPM la care mintea mea hodinită interpreteaza imediat CinePlaMea se plimba pe vremea asta cu motoru....evident ploaia și frigul accentuau oboseala pe care o resimțeam. Imediat ce depațesc mașina de bH incepe din nou ploaia.... sunt la intrare si jud BH și iarăși nu mai vad NIMIC !, imi era teama sa nu fi taiat deștepții margina drumului pt consolidare ți sa o fi lasat așa fară semnalizare , sa aterizez cu motoru direct in șanț.O tin cat mai pe mijloc pt ca drumul fiind drept vedeam mașinile care veneau pe contrasens, pe mijloc insă caneluri lasate de tiruri și umplute cu apă. Obosit și inghețat incep sa clachez nervos : imi spun că trebuie să ajung până in Salonta cumva , de acolo stiu drumul și cu ochii închiși. Ajung in Salonta, rasuflu ușurat , inca ploaua dar măcar acum știam fiecare groapă care urma. M am înșelat însă, peste zi ,,drumarii,, dc i pot numi așa au decupat gropile pentru plombare însă le au lasat așa ,iar umplute cu apă erau un deliciu. Am ajuns cu bine insă asta contează pînă la urmă , acasă am facut un duș fierbinte mi am pupat fetița si am dormit ca un lemn . By

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca tot fu` vreme buna si am promis nevestei ca oi duceo la valea draganului am zis sa`mi incerc norocu , drept urmare dupa o lupta crancena cu denivelarile , pietrisul inca nedisparut de pe asfalt si colegii mai tuciurii la piele care faceau concurs de flegming intre ei de pe scootere in mers am ajuns si noi la destinatie si am ingetzat bine di ncauza vantului al draq de rece :laugh:

post-26055-1270499562_thumb.jpg

post-26055-1270499717_thumb.jpg

post-26055-1270499807_thumb.jpg

post-26055-1270500179_thumb.jpg

post-26055-1270500264_thumb.jpg

Editat de tud0r
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Sambata dupa munca m-am decis sa imi vizitez familia la Caransebes.Si pt. ca numa' ce mi-am terminat motorul am tras o fuga dus-intors 680 km pe ruta Oradea-Beius-Deva-Hateg-Caransebes si retur.Oradea-Beius nu e chiar atat de rau,am calatorit constant cu 80-90;cu moto e usor sa ocolesti gropile.Hateg-Caransebes insa este un drum de vis.Cateva poze:

post-44412-1271691842_thumb.jpg

post-44412-1271691897_thumb.jpg

post-44412-1271691958_thumb.jpg

post-44412-1271691996_thumb.jpg

post-44412-1271692022_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pacat c nu ne am intalnit, la asa distante te sincronizezi cam greu :wacko: . Motorul tau vopsit asa arata ca nou .

 

Gyula Vârfurile pt noi Duminica

post-16179-1271834850_thumb.jpgpost-16179-1271834867_thumb.jpgpost-16179-1271834883_thumb.jpg

post-16179-1271834900_thumb.jpgpost-16179-1271834927_thumb.jpgpost-16179-1271834942_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

initial am vrut sa mergem la salina dar cum nu am reusit sa facem ce ne-am planuit, ne-am trezit sera sa mergem spre Transfagarasan...

ruta nu o mai stiu dar a fost in jur de 800 de km

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ruta de sambata:Oradea-Gilau-autostrada-Turda-AlbaIulia-Sibiu-Transfagarasan(pana unde s-o putut adica la 3-4km mai sus de Balea Cascada)-Sibiu-Copsa Mica-Blaj(cazare si masa)550 km,vit.70-100-(110mai rar)

Ruta de duminica:Blaj-Teius-Turda-Gilau-Oradea cca 240 km,vit.90-60 ca n-am avut io chef azi :) :laugh:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

5 zile pline de soare , aproximativ 1400 km parcursi prin frumoasa noastra tzara si un 1 Mai cu specific oltenes din toate punctele de vedere :cheers: . . . am gasit o portiune de drum care usor poate fi confundata cu un circuit datorita curbelor largi stg,dr care se termina cu ace de par in urcare si coborare si toata distratia se intinde pe 50 km :huh: asta inainte de valcea pe undeva pe drumul de Targu Jiu + altele portiuni si peisaje de pe defileul Dunarii ..

p.s.: pe la Severin ne-am intalnit cu un oradean care mersese pe jos pana acolo doar cu un carucior tras dupa el si merea inspre constanta in semn de protest din cauza bancilor care`i marisera dobanda sau nush exact ( http://www.bihon.ro/stiri/oradea-bihor/art...100419-05164266 )

post-26055-1273040180_thumb.jpg

post-26055-1273040202_thumb.jpg

post-26055-1273040224_thumb.jpg

post-26055-1273040235_thumb.jpg

post-26055-1273040254_thumb.jpg

post-26055-1273040270_thumb.jpg

post-26055-1273040285_thumb.jpg

post-26055-1273040329_thumb.jpg

post-26055-1273040352_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

asta seara ma mana un dooooooooooor de mobra... :agree:

 

nici ploaia nu ne-a stat in cale ;) si tot am facut o tura de oras si o ciuperca cu scumpa mea sotioara

Mesaj completat

poza

Mesaj completat

.

post-40-1273440304_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

asta seara ma mana un dooooooooooor de mobra... :P

 

nici ploaia nu ne-a stat in cale :laugh: si tot am facut o tura de oras si o ciuperca cu scumpa mea sotioara

Mesaj completat

poza

Mesaj completat

.

fiuuuiiii!!!

si pe mine ma minca un dor de surubareala si i-am facut o deschidere pe cord la dinsa ;)

Mesaj completat

5 zile pline de soare , aproximativ 1400 km parcursi prin frumoasa noastra tzara si un 1 Mai cu specific oltenes din toate punctele de vedere :agree: . . . am gasit o portiune de drum care usor poate fi confundata cu un circuit datorita curbelor largi stg,dr care se termina cu ace de par in urcare si coborare si toata distratia se intinde pe 50 km :P asta inainte de valcea pe undeva pe drumul de Targu Jiu + altele portiuni si peisaje de pe defileul Dunarii ..

p.s.: pe la Severin ne-am intalnit cu un oradean care mersese pe jos pana acolo doar cu un carucior tras dupa el si merea inspre constanta in semn de protest din cauza bancilor care`i marisera dobanda sau nush exact ( http://www.bihon.ro/stiri/oradea-bihor/art...100419-05164266 )

imi era cunoscuta mecla omului, nu eram sigur daca e ori nu vatmanaul!

bravo lui! e bine ca uni mai sunt pe mentalitatea " speranta moare ultima"

Mesaj completat

 

iara voua "porumbeilor" va doresc la mai multe si sigure calatori, vad ca sunteti hotariti sa vedeti tara-n lung si-n lat!

sa ne citim cu bine! :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am dat ieri o fuga scurta pe circuitul din ungaria.circuitul e destul de mic dupa parerea mea.dar pt prima data a fost ok.cu frica ca raman fara benzina si fara guma pe spate ne-am jucat putin cum am stiut noi.noroc ca am prins vreme buna acolo , ca inainte ne-a stropit putin un nor.

mai am mult de invat... dar e de preferat sa inveti pe circuit si nu pe strada.

p5110290.jpgp5110280.jpgp5110182.jpgp5110213l.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am dat ieri o fuga scurta pe circuitul din ungaria.circuitul e destul de mic dupa parerea mea.dar pt prima data a fost ok.cu frica ca raman fara benzina si fara guma pe spate ne-am jucat putin cum am stiut noi.noroc ca am prins vreme buna acolo , ca inainte ne-a stropit putin un nor.

mai am mult de invat... dar e de preferat sa inveti pe circuit si nu pe strada.

p5110290.jpgp5110280.jpgp5110182.jpgp5110213l.jpg

fain tovarase! eu unu nu ma vad facind plecaciuni de astea pe asfalt .....ever!

ginduri de bine!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Fost-am ieri cu pretinii la o iesire la barajul din Valea Draganului.

Si daca tot am fost prin zona, am mai trecut si pe la Turda.

La Saline.

Sa ma kak pe desteptul care a decis ca Duminica sa fie deschis pana la ora 15:00.

Asa ca ne-am intors nesatisfacuti.

 

ps. un destept cu un vitezan ne-a depasit pe autostrada cu viteza cu muuuult peste 200 km/h. Io aproape m-am dat jos la 140 cat aveam, ca am crezut ca stau pe loc :)

ps2. totusi bine fu

post-38918-1274695145_thumb.jpg

post-38918-1274695188_thumb.jpg

post-38918-1274695216_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...