Sari la conținut

probleme cu aprinderea


tzo
 Share

Postări Recomandate

:blink: Salut!Am si eu o Aprilia RS 125 si pana acum nu dadea scanteie deloc....am schimbat statorul si cdi-ul acum da scantei bine cand e bujia afara.....cand bag bujia in cap la piston scanteia nu mai e asa mare(a fost verificata cu stroboscopul) si in consecinta nu porneste motorul.bateria e buna,bujia se uda....dar nu porneste motorul....de la ce poate fi?Filtrul de aer e curatat....sa fie vremea de vina?
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

veszi fisa si luleaua, sa nu iti 'fure curent' pe undeva. ii dai la cheie pe intuneric complet si daca vezi ceva scantei pe langa fisa, atunci trebuie schimbata

Deci SCANTEIE nu altceva adica curentul ala de inductie care se vede la orice fisa ordinara. Mai verifica si rezistenta din lulea asta numai daca nu rezultat micsorarea dostantei la electrozi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Scanteia slaba poate fi cauzata (si este in foarte multe cazuri) de izolatia defectuasa a fiselor prin care trece tensiunea inalta. Daca exista probleme in zona asta o parte din sarcina se scurge la masa pe suprafata murdara a izolatorului sau chiar prinntr-un mic arc electric (scanteie) acolo unde trece pe lang muchii de metal. In situatia asta poate exista o diferenta de potential intre electrozii bujiei, suficienta pentru a produce o descarcare in aer curat, dar nu suficienta pentru a avea acelasi efect in aer+benzina. Acelasi efect il are si un izolator crapat la bujie.

Materialul cu care sunt izolate fisele imbatraneste pentru ca sta in zone cu temperatura ridicata si pentru ca asa e normal. Din cauza asta devine mai rigid si crapa cand fisa este indoita (chiar si atunci cand o misti ca sa scoti bujia). Sunt microfisuri invizibile cu ochiul liber, dar suficiente pt a favoriza scurgerile. Treaba asta e greu de masurat cu aparate de masura, dar e usor de observat pe intuneric, prin prezenta unor descarcari de culoare albastruie in lungul fisei sau intre fisa si cadru atunci cand ii dai la cheie

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

fisa e noua (am schimbat totul inclusiv cdi care era busit de un "mecanic").Scanteia e buna afara...dar cand bag bujia in cilindru atunci scande scanteia....oricum pana la primavara nu mai incerc nimic dar trebuie sa stiu

@DCSAN20 o sa incerc si treba asta cu distanta.....dar nu ar trebui sa fie din fabricatie distanta aia?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@DCSAN20  o sa incerc si treba asta cu distanta.....dar nu ar trebui sa fie din fabricatie distanta aia?

Teoretic asa ar tebui sa fie dar stii si tu cum este conteaza si benzina +bujia+reglajul acului de dozaj+etc. Asta cu distanta e cea mai sigura daca nu porneste nici asa inseamna ca nu e de la scanteie ci din reglajul amestecului cand e frig afara aerul face condens si sunt sanse sa stinga scanteia mai incearca sa dai la automat sau pedala ce ai fara bujie poate a ramas benzina in carter si dupa sa incerci cu distanta mica.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si eu am aceeasi problema ! Nu o fi oare de la bobina de curent permanent (aceasta bobina se afla pe statorul cu coroana de bobine a alternatorului ,este putin mai marisoara decit celelalte). Si mie mi-a stricat CDI-ul un ,,mecanic,, si de atunci nu stiu ce sa-i mai fac. Cu un CDI auto porneste si merge binisor dar nu prinde decit 70 km/h din cauza lipsei avansului ! Degeaba le lasam pina la primavara ca nu se repara singure !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si eu am aceeasi problema !  Nu o fi oare de la bobina de curent permanent (aceasta bobina se afla pe statorul cu coroana de bobine a alternatorului ,este putin mai marisoara decit celelalte). Si mie mi-a stricat CDI-ul un ,,mecanic,, si de atunci nu stiu ce sa-i mai fac. Cu un CDI auto porneste si merge binisor dar nu prinde decit 70 km/h din cauza lipsei avansului !  Degeaba le lasam pina la primavara ca nu se repara singure !

Pai nu e de la bobina aia ca am schimbat si statorul si cdi practic aprinderea e noua

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Se pare k toti avem aceasi problema. A mea e noua are 80 de km faqti, dintre care 30 cre`k sunt impinsi :blink: Mi`a mai faqt o data asa knd era inekta, am dus`o la serivgce si mi`a schimbat bujia aqma iara, scot bujia o curat o inclazesc, o bag la loc ii dau porneste 5 sec si se opreste singura, scot bujia, e uda, o sterg o bag la loc si porneste cateva sec si se opreste, c are? ce sa`i fac?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...