Sari la conținut

Accident Cu Morti, Plevnei, Bucuresti


Purghy
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 901
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Sambata, 12 septembrie.

Cimitirul Adormirea Maicii Domnului, Calea Giulesti.

Plecare din strada Agnita nr. 18.

Ora 10.45.

Veniti cat mai multi si aduceti mesaje vizuale pentru ca va fi si presa. Pentru cei doi copii. Pentru dreptate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cine ma ia pasager si pe mine ???

te iau dar sa nu muncesc daca dimineatza sambata.....da-mi pm cu nr de tel...si daca pot sa vin iti dau un telefon

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca asta e dosarul, ca are ca obiect uciderea din culpa si s-a judecat pe 9 iunie, iar in ziua respectiva s-au judecat doar 2 cauze de ucidere din culpa. Plus ca partea responsabila civilmente suna a firma de constructii, deci asta e.

 

http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?i...DAwMDAwNzExNjU*

 

 

09/06/2009 În baza art. 29 al. 4 din Lg 47/1992 scoate cauza de pe rol Âşi o trimite la Curtea Constituțională pentru soluționarea excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 337 Cpp invocate de părțile civile Dan Sebastian Mircea, Dan Mariana, Diaconeasa DragoÂş Âşi Diaconeasa Doina. În baza art. 29 al. 5 din Lg 47/1992 suspendă judecarea cauzei pe perioada soluționării excepției de neconstituționalitate.

 

curtea constitutionala s-a pronuntat de mai multe ori cu privire la art. 337 cpp, ultima data in feb. 2009:

Decizie nr. 208 din 17/02/2009 (Decizie 208/2009)

referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 337 din Codul de procedura penala

 

Publicat in Monitorul Oficial nr. 138 din 05/03/2009

 

Examinand exceptia de neconstitutionalitate astfel cum a fost formulata, Curtea constata ca s-a mai pronuntat in jurisprudenta sa asupra constitutionalitatii dispozitiilor art. 337 din Codul de procedura penala, prin raportare la o serie de texte din Constitutie invocate si in prezenta cauza si fata de critici similare.

 

Astfel, prin Decizia nr. 762 din 18 septembrie 2007, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 717 din 23 octombrie 2007, Curtea a respins exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 337 din Codul de procedura penala, retinand ca procedura extinderii procesului penal cu privire la alte persoane este in concordanta cu dispozitiile art. 131 alin. (1) din Constitutie, referitor la rolul Ministerului Public, potrivit caruia, "in activitatea judiciara, Ministerul Public reprezinta interesele generale ale societatii si apara ordinea de drept, precum si drepturile si libertatile cetatenilor". Corespunzator acestor atributii constitutionale, Ministerul Public este singurul indreptatit sa ceara extinderea procesului penal, asa cum este singurul care intocmeste actul de acuzare. Aceasta simetrie juridica respecta accesul liber la justitie si nu contravine prevederilor constitutionale ale art. 16 alin. (1), deoarece se aplica fara nicio discriminare tuturor persoanelor aflate in ipoteza normei.

 

Mai mult, prin Decizia nr. 484 din 29 mai 2007, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 432 din 28 iunie 2007, Curtea, respingand exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 337 din Codul de procedura penala, a retinut ca, in situatia in care procurorul nu formuleaza o cerere de extindere a procesului penal, partea interesata poate sesiza organele de urmarire penala, in temeiul art. 221 "Modurile de sesizare", respectiv art. 279 "Organele carora li se adreseaza plangerea" din Codul de procedura penala. Se asigura, astfel, accesul liber la justitie si, in mod corespunzator, toate garantiile ce caracterizeaza un proces echitabil, inclusiv sub aspectul asigurarii dreptului la aparare si al indeplinirii exigentelor privind infaptuirea justitiei.

 

Aceeasi solutie de respingere a criticii de neconstitutionalitate a pronuntat Curtea, pentru considerentele de mai sus, si prin Decizia nr. 195 din 27 iunie 2002, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 576 din 5 august 2002, si Decizia nr. 18 din 18 ianuarie 2001, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 149 din 26 martie 2001.

 

Intrucat nu au intervenit elemente noi, de natura sa justifice schimbarea jurisprudentei Curtii, atat considerentele, cat si solutia din deciziile mentionate isi pastreaza valabilitatea si in prezenta cauza.

 

http://www.legestart.ro/Decizie-nr-208-din...-(MzI2Mzg2).htm

 

vreau doar sa observ ca, dupa ce a cerut schimbarea incadrarii juridice din ucidere din culpa in omor (o gafa fara alte consecinte decat caderea in ridicol), avocatul partilor civile mai face o gafa, de data aceasta in dezavantajul net al clientilor. previzibil, exceptia va fi respinsa. consecinta directa este tergiversarea judecatii.

 

exceptiile de neconstitutionalitate au devenit in ultima vreme si in marea majoritate (cu exceptiile de rigoare) doar modalitati de a amana judecarea unui proces penal. este explicabila invocarea unei astfel de exceptii din partea inculpatului.

 

insa in acest caz, suspendarea cauzei nu e in favoarea partilor civile. inculpatul trebuie sa raspunda penal (pedeapsa) si civil (alaturi de firma angajatoare si de societatea de asigurare) cat mai repede. cu cat mai tarziu se intampla asta (= a se face dreptate), cu atat mai dureros pt toti cei care asta asteapta de 2 ani.

 

incompetenta, orgoliu sau prostie - din pacate asta este ceea ce platesc partile civile.

 

imi exprim compasiunea pt parintii copiilor. si admiratia pt ceea ce fac prietenii/motociclistii in memoria lor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sambata, 12 septembrie.

Cimitirul Adormirea Maicii Domnului, Calea Giulesti.

Plecare din strada Agnita nr. 18.

Ora 10.45.

Veniti cat mai multi si aduceti mesaje vizuale pentru ca va fi si presa. Pentru cei doi copii. Pentru dreptate.

 

Mesaj completat

Multumesc tuturor celor care au fost azi prezenti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pacat ca am fost atat de putini.

Nu e bine sa uitam "greseala" acelui sofer fiindca acea "greseala" se poate repeta cu oricare din noi. Sa nu uitam "greseala" acelei firme care in loc sa spele camioanele de noroi, spala asfaltul contribuind cu apa la noroiul pe care Traian nu a vaut nici o sansa sa franeze.

Sa nu uitam usor astfel de "greseli".

 

Ar fi trebuit sa veniti mai multi ca sa vedeti ce ramane in urma voastra daca se produc astfel de "greseli". Sa vedeti doua familii indoliate.

Durerea care a ramas in urma celor doi copii nu trebuie nici ea uitata.

 

Am mers la cimitir si apoi am mers la locul accidentului. Linia dubla continua nu mai exista de mult timp. Este vopsita cu vopsea neagra si intrerupta din loc in loc. In acest fel camioanele ne pot ucide legal acum. Isi pot lasa noroiul dintre roti in liniste fara sa mai incalce regulile de circulatie.

Acea vopsea negra care intrerupe acum linia dubla condinua de pe Calea Plevnei parca ne indeamna la uitare.

Dar noi nu vom uita. A fost prea tragic si prea brutal ca sa putem uita.

Colegii de clasa ai celor doi tineri au refacuut marcajul de la locul accidentului din flori. Linia continua a fost refacuta din flori, lumanari si casti. Poate in felul acesta linia continua va fi observata si de alti soferi pentru care motocicliisti sunt prea mici si prea inofensivi pentru a fi considerati participanti la trafic.

post-3316-1252917985_thumb.jpg

post-3316-1252918005_thumb.jpg

post-3316-1252918035_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

acum am vazut topicul, e ingrozitor ce s-a intamplat. coraborat cu un accident stupid pe care l-am avut duminica,la 20 km/h dar in care era sa raman fara organe genitale, sunt aproape hatarat sa renunt la motocicleta. cum spunea cineva mai inainte, intotdeauna am crezut si am trait cu speranta ca mergand cu viteza mica nu am cum sa sufar un accident cu urmari grave. cat de mult ma puteam insela. imi pare rau sa zic asta, dar cel mai bun lucru pe care il putem face este sa renuntam. cu siguranta ca stand intr-un scaun cu rotile (sau mai rau) oricine dintre noi isi va fi dorit sa renunte la motor inainte de tragedie

 

acum ne credem mari si tari, si ne asumam riscuri, dar dupa un accident grav nu mai ramane decat REGRETUL

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

asa este, este foarte foarte adevarat ce spui. insa nu pot sa nu constat ca la distanta de 2 ani de un accident stupid si tragic nu putem fi putin obiectivi, macar prin a nu emite pareri absurde. se vorbeste de sistemul juridic deficitar, desi avocatii parintilor isi dau singuri cu stangu'n dreptul... nu continui pentru ca sigur cinvea se va considera vizat si lezat si ma va injura. niciodata nu e tardiv sa rationezi fara sa judeci pe cineva, doar ca suntem ipocriti.

 

acel dat cu stângul în dreptul este o speranță ca un Âşofer care a omorât doi copii să primească Âşi o pedeapsă care să nu fie cu suspendare. cât de realistă Âşi căte Âşanse are nu contează atâta vreme când poate un judecător le va da dreptate. Âşi sper să nu o iei nici personal nici ca jignire, dacă l-ai fi văzut pe nesimțit la tribunal, când a venit prima oară, mestecând gumă insolent Âşi fără pic de remuÂşcare Âşi susținând că nu are avocat să-l apere, poate ai fi acord cu mine. poate. Âşi încă ceva, ca sa mai reamintesc. Traian a avut A1, e drept doar un an înainte!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Accidentul e vechi, ce era de discutat s-a discutat aici de mult, singura lui utilitate era ca sa se stabileasca intalnirile la parastase si la tribunal.

 

In rest topicul ia un fel de reset, pentru ca a aparut (si disparut) un nou flame care nu prea are legatura cu subiectul asta sau cu ce se discuta in ultimult timp pe aici.

 

Daca vreti sa mai combateti pe tema cauzelor accidentului va rog sa creati un topic separat, si daca-mi dati de stire si e nevoie se pot recupera si replicile care tocmai au disparut.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

acel dat cu stângul în dreptul este o speranță ca un Âşofer care a omorât doi copii să primească Âşi o pedeapsă care să nu fie cu suspendare. cât de realistă Âşi căte Âşanse are nu contează atâta vreme când poate un judecător le va da dreptate. Âşi sper să nu o iei nici personal nici ca jignire, dacă l-ai fi văzut pe nesimțit la tribunal, când a venit prima oară, mestecând gumă insolent Âşi fără pic de remuÂşcare Âşi susținând că nu are avocat să-l apere, poate ai fi acord cu mine. poate. Âşi încă ceva, ca sa mai reamintesc. Traian a avut A1, e drept doar un an înainte!

nu comentez. orice as raspunde se va interpreta ca e flame. din pacate postul meu e scos acum din context.

 

Accidentul e vechi, ce era de discutat s-a discutat aici de mult, singura lui utilitate era ca sa se stabileasca intalnirile la parastase si la tribunal.

 

In rest topicul ia un fel de reset, pentru ca a aparut (si disparut) un nou flame care nu prea are legatura cu subiectul asta sau cu ce se discuta in ultimult timp pe aici.

 

Daca vreti sa mai combateti pe tema cauzelor accidentului va rog sa creati un topic separat, si daca-mi dati de stire si e nevoie se pot recupera si replicile care tocmai au disparut.

accidentul nu e vechi ca tipar, ci doar ca data. si nu s-a discutat tot ce era de discutat, inca se pot trage invataminte. in continuare raman la parerea ca ipocrizia si marlania e in floare. nu putem sa decelam fara sa jignim, nu se poate privi obiectiv o situatie fara sa se ajunga la replici absurde sau abjecte.

PS iti apreciez efortul de a tine curata aceasta sectiune, ai o sarcina dificila. succes in continuare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Accidentul e vechi, ce era de discutat s-a discutat aici de mult, singura lui utilitate era ca sa se stabileasca intalnirile la parastase si la tribunal.

 

In rest topicul ia un fel de reset, pentru ca a aparut (si disparut) un nou flame care nu prea are legatura cu subiectul asta sau cu ce se discuta in ultimult timp pe aici.

 

Daca vreti sa mai combateti pe tema cauzelor accidentului va rog sa creati un topic separat, si daca-mi dati de stire si e nevoie se pot recupera si replicile care tocmai au disparut.

 

E ok sa cureti un topic de discutii care nu sunt la locul lor dar nu erau toate asa. Dupa cum zicea si gabimaty mai devreme accidentul este vechi doar ca data. Tiparul din pacate zilele astea se arata din ce in ce mai actual zilele astea (cel putin in ultima saptamana in Bucuresti e dezastru). Este normal si este sanatos sa se discute, este normal sa exista oameni care sa puna intrebari si care sa conteste. Atata timp cat se pastreaza un ton decent si argumentat din orice discutie pot aparea idei noi, din orice discutie pot aparea cuvinte care sa salveze undeva in viitor daca nu o viata macar un picior rupt.

 

Si ca o dovada ca invatamintele nu au fost trase, ca mai putem invata ceva sunt chiar accidentele din ultimele zile. De un alt topic nu este nevoie si daca cineva intreaba sau spune ceva argumentat ar trebui sa ramana aici.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E ok sa cureti un topic de discutii care nu sunt la locul lor dar nu erau toate asa. Dupa cum zicea si gabimaty mai devreme accidentul este vechi doar ca data. Tiparul din pacate zilele astea se arata din ce in ce mai actual zilele astea (cel putin in ultima saptamana in Bucuresti e dezastru). Este normal si este sanatos sa se discute, este normal sa exista oameni care sa puna intrebari si care sa conteste. Atata timp cat se pastreaza un ton decent si argumentat din orice discutie pot aparea idei noi, din orice discutie pot aparea cuvinte care sa salveze undeva in viitor daca nu o viata macar un picior rupt.

 

Si ca o dovada ca invatamintele nu au fost trase, ca mai putem invata ceva sunt chiar accidentele din ultimele zile. De un alt topic nu este nevoie si daca cineva intreaba sau spune ceva argumentat ar trebui sa ramana aici.

Pai sa facem split la topic. Daca faci tu asa ceva da-mi de stire sa mut replicile ascunse (asta o fac voluntar in timpul liber), in rest ca sa ma ocup eu de asa ceva ar trebui sa aplic pentru un job platit la motociclism.ro si nu am vazut anunturi pentru joburi din astea...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai sa facem split la topic. Daca faci tu asa ceva da-mi de stire sa mut replicile ascunse (asta o fac voluntar in timpul liber), in rest ca sa ma ocup eu de asa ceva ar trebui sa aplic pentru un job platit la motociclism.ro si nu am vazut anunturi pentru joburi din astea...

 

dupa cum ziceam... nu gasesc oportuna crearea unui alt topic. Lasa-l pe asta si sa speram ca se pastreaza un ton decent in continuare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 6 months later...

Am vorbit cu sora Elei,care spunea ca marti 13.04.2010 o sa fie din nou proces,la ora 8 .

Nu se stie sigur daca se da sentinta sau va mai fii inca o infatisare ,dar cred ca e bine sa fim acolo,(la fel cum am mai fost si in alte dati :love: )

Deci cine vrea si poate , marti la ora 8 ,la Judecatoria sectorului 6.

Editat de alexutzza
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...