Sari la conținut

Dakar 2008


Postări Recomandate

Lisbon, Friday the 4th of January 2008

A.S.O. cancels the 2008 edition of the Dakar rally

 

After different exchanges with the French government - in particular the Ministry for Foreign Affairs - , and based on their firm recommendations, the organisers of the Dakar have taken the decision to cancel the 2008 edition of the rally, scheduled from the 5th to the 20th of January between Lisbon and Senegal’s capital.

 

Based on the current international political tension and the murder of four French tourists last 28th of December linked to a branch of Al-Qaeda in Islamic Maghreb, but also and mainly the direct threats launched directly against the race by terrorist organisations, no other decision but the cancellation of the sporting event could be taken by A.S.O.

 

A.S.O.’s first responsibility is to guarantee the safety of all: that of the populations in the countries visited, of the amateur and professional competitors, of the technical assistance personnel, of the journalists, partners and rally collaborators. A.S.O. therefore reaffirms that the choice of security is not, has never been and will never be a subject of compromise at the heart of the Dakar rally.

 

A.S.O. condemns the terrorist menace that annihilates a year of hard work, engagement and passion for all the participants and the different actors of the world’s biggest off-road rally. Aware of the huge frustration, especially in Portugal, Morocco, Mauritania and Senegal, and beyond the general disappointment and the huge economical consequences in terms of direct and indirect repercussions for the countries visited, A.S.O. will continue to defend the major values of great sporting events and will carry on its engagement for a durable development through the Actions Dakar, started 5 years ago in sub-Saharan Africa with SOS Sahel International.

 

The Dakar is a symbol and nothing can destroy symbols. The cancellation of the 2008 edition does not endanger the future of the Dakar. To offer, for 2009 a new adventure to all the off-road rally passionate is a challenge that A.S.O. will take on in the months to come, faithful to its engagement and its passion for sports.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 259
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pacat, mare pacat; asteptam cu mare interes editia de anul acesta insa responsabilitatea era prea mare pentru organizatori ... poate e mai bine asa ...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ok ............

si.................

toate pregatirile au fost in vant

bani bagati in masini / motoare

drum etc

 

deci niciodata sa nu spui nu

 

de acord cu ionut 73

nu se putea o alta ruta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Astazi la ora 12.00 (ora locala) s-a luat oficial decizia de a se anula concursul.Toti pilotii sunt dezamagiti de aceasta hotarare.Revin cu poze si cateva declaratii la cald.Maine o sa aflam cum se vor recupera (o parte) banii .Este pentru prima data in istoria Dakarului (2008 este a 30-a editie) cand este anulat tot concursul.Pierderile sunt enorme atat din partea organizatorilor cat si din partea concurentilor. Asta este.Poate in 2009 o sa avem mai mult noroc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Incredibil!

As omora toti arabii! Uite asa devin rasist.

 

Pe de alta parte, organizatorii trebuiau sa aiba o varianta de rezerva/ de ocolire

Pe Americani ar trebuii sa ii omori,ca aia saracii nu au nici o vina,nici un stat arab nu a amenintat vreodata vreun stat european,sau pe America.Daca vrei sa devii rasist ne combinam la beretta baiatului de pe forum ca vinde una si plecam la vanatoare in Roma :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

de azi dimineata stau si eu cu ochii pe tv si pe net...

atat pentru Gynes, Butuza, Garbacea si Duicu cat si pentru Gabrez, eforturile de a participa au fost mari si inutile din pacate. e bine ca totusi anul acesta am avut cei mai multi participanti la Dakar. sa speram ca in 2009 vor fi si mai multi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mare porcherie! O sa ajungem sa se reunute la tot : J.O., Mondiale, Raliuri, GP-uri din cauza "amenintarilor teroriste" .

Eu nu m-as aventura sa dau vina pe arabi... Dakarul, cu o mediatizare din ce in ce mai mare, era o carte pe care se putea juca "amenintarea terorista". Si s-a reusit!

Mare pacat.

Celor care sunt "amenintarea terorista" sper sa li se intoarca inzecit inapoi! :crack:

 

Imi pare tare rau de toti participantii. Un an de munca pierdut.

Acum, nu-mi ramane decat sa le urez baietilor multa bafta in 2008, pe oriunde or sa se dea!

Mare pacat! :crack:

Editat de maniakz
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:crack: :crack: :) why why why? asteptam cu sufletul la gura avenurile din sezonul 2008, nu pot sa inteleg dc l-au anulat :D FUCKING TERRORISTS :crack: :crack: HOPE YOU FUCKERS DIE :crack: :crack: :crack:

 

si pt totzi romanii care au depus efortul de a se inscrie imi pare rau.... puteau sa demonstreze multe

 

cine a spus ca 2008 va fi un an prost are dreptate :hug: a inceput cu stangul :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:crack:

 

Ma tem ca decizia asta o sa afecteze viitorul raliului. In acelasi timp nu ii poti condamna pe organizatori pentru decizia luata caci in cazul in care Doamne fereste se intampla ceva nu era deloc bine; nu ca acum le e foarte bine, dar au si eu familii, copii etc. Totusi faptul ca deja se iau decizii sub imperiul temerii de atacuri teroriste spune multe despre viitorul raliului daca e sa ne gandim ca amenintarile de genul acesta nu 'or sa dispara prea curand iar o astfel de competitie nu se compara cu un turneul finel de campionat mondial sau chiar si cu o olimpiada care se desfasoara in spatii cat de cat inchise sa le spun asa si mai ales in tari mult mai dezvolatate, ce pot pune la dispozitia organizatorilor masuri de siguranta sporite; in ciuda acestui fapt nu m-ar mira sa avem si competitii de acest gen anulate daca se continua asa.

 

Cred ca decizia asta trebuie sa dea de gandit lumii intregi si sa se faca ceva spre ameliorarea unui conflict care pare inutil si din care nu are nici o tabara de castigat. Dar din pacate cred ca astea sunt vise momentan dat fiind faptul ca interesele economice sunt imense si e suficient sa ne gandim aici doar la cat combustibil consuma SUA, autovehiculele acelea nesimte pe benzina cu motoare de 4-6 litri si la faptul ca refuza cu o nesimtire imensa adoptarea unor masuri strategice in acest sens, iar petrolul stie fiecare din noi de unde vine si cum vine, sau cum se fura pur si simplu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

uite bai nene, cum mor 2-3frantzuzi se de lumea cu curu de pamant... teroristi???sau raliul nu se mai cheama Paris-Dakar si ei nu mai au de mancat o paine....

oare cupa africii la fotbal s-a anulat sau acolo joaca numai negrii si aia nu prezinta interes... sau cati copii mor de foame in africa zilnic???

si ma mai intreb eu teroristi sau dispute politice???

mare pacat pt cei ce s-au pregatit pt rally, pt cei al carora vis de a merge poate pt prima oara acolo s-a spulberat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pe Americani ar trebuii sa ii omori,ca aia saracii nu au nici o vina,nici un stat arab nu a amenintat vreodata vreun stat european,sau pe America.Daca vrei sa devii rasist ne combinam la beretta baiatului de pe forum ca vinde una si plecam la vanatoare in Roma :crack:

:crack:

 

Si daca e sa-i injuri pe teroristi, mai bine-i injuri tot pe retarzii de americani........ca daca nu erau ei nu exista nici Al-Qaeda si nici alte grupari de acest gen. Al-Qaeda e doar riposta lumii arabe impotriva agresiunii americane si a imbecililor de aliati.......printre care ne aflam si noi..........

Editat de Angi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

parca m-a lovit intre picioare aceasta veste...

dar decat sa existe victime sau rapiti si aici, mai bine o asemenea decizie dureroasa, dar responsabila...

vor mai trece ceva ani pana sa poata egala alt constructor performanta celor de la Yamaha..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nici daca era organizat de romani, nu puteau sa dea cu bata in balta in halul asta

Pai fu...le muma-n... i-au lasat pe fraieri sa cheltuiasca zeci sau sute de mii de euroi si azi cu o zi inainte se anuleaza :crack:

Nu se amana, nu se reprogrameaza, SE ANULEAZA!!!

Eu zic ca e lucratura

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...