Sari la conținut

Scrisoare Catre Generatia Noastra, Inceputul Anilor 70-80


cocosound
 Share

Postări Recomandate

Ne aducem aminte cu atata sentiment de jocurile copilariei pentru ca erau pornite din imaginatia noastra, erau create de noi pentru ca nu existau ca astazi atatea perspective, atatea alegeri ........ va amintiti jocul cu suchele ? cand aplatizam cu o piatra toate capacele metalice de la Pepsi sau bere Azuga si le dadeam o animita valoare, faceam schimburi intre noi folosindu-le exact ca o moneda. Eu plecam dimineata si ma intorceam seara acasa julit, noroit, cu hainele rupte, samd. Acum ma uitam la copilul unui prieten care nici nu iese din casa, e lipit de monitor; cum naiba sa se dezvolte imaginatia unui copil daca el primeste totul de-a gata ?

 

 

Ar fi super sa mai facem cate un joc epocal pe la intalniri, chit ca nu mai sunt in tara dar mi-ar face placere sa citesc pe forum despre asta ca in rest ma dor creierii de ce citesc pe aici ....

 

Intr-adevar, generatia noua este legata de computere de mici, iar relatiile dintre oameni se dezvolta pe internet. Pe deoparte poate atractia pentru jocurile de PC sau console este prea mare sa ii poti rezista, insa nu cred ca reprezinta ceva negativ, numai daca este in exces. Pe de alta parte este plin de parinti cu copii mici la ora 21:45 in mall-uri, zi de zi, weekend de weekend. Cum o sa creasca copiii respectivi daca viata lor se rezuma la shopping in mall?

 

Intr-unul din magazinele firmei la care lucrez este o consola Wii la care se poate juca. Am vazut in cateva luni de zile aceeasi copii care se bateau pe controller, ba chiar parintii/bunicii ieseau cu ei la plimbare special sa ii aduca sa se joace pe Wii :cheers:

 

Acum 20 de ani jucam cartonase si tablite pe asfalt, aveam si FPS-uri (umpleam balcoanele vecinilor de gornete) dar cel mai mult imi lipsesc zapezile de alta data. Eh, nu ma mai gandesc ca ma apuca nostalgia..

 

Ce sa mai, atunci nu am stat pe net pentru ca nu aveam si ce bine a fost, acum stam pe net pentru ca lucram pe calculator si intram de la serviciu. Cum plec din localitate si ma refugiez in munti suna telefonul (acum e semnal peste tot fir-ar).. din pacate libertatea care am cunoscut-o in copilarie se rezuma acum la o tura cu motorul, e bine si asa decat deloc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 10 years later...
  • Răspunsuri 202
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Jucam "Nu te supara frate""dame " "moara " si sah. La toate trebuia sa gandesti numeri etc. La marea majoritate a copiilor de astazi le lipsesta judecata elementara. Banuiesc ca si la parintii lor. Multi stiu sa citeasca dar nu stiu ce citesc . Zicea nebunul de Eistein "Cand tehnologia o va lua inaintea relatiilor interumane vom avea parte de niste generatii de idioti"am ajuns? s-au ne apropiem?

Speranta moare ...

Numai bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...