Sari la conținut

Probleme Motor...


Gotier
 Share

Postări Recomandate

1. Spune si tu despre ce motocicleta e vorba.

 

2. Iesi un pic pe sosea si fa 10-15 km, dupa care scoate bujiile si vezi ce culoare au (cel mai bine pune o poza). Daca sunt albicioase e clar merge sarac. Dupa parerea mea asta e cel mai probabil, rateurile sunt simptomul clasic pentru asa ceva.

 

3. Du motocicleta intr-un loc intunecos, infige bujiile in fise, sprijina-le pe cadru ca sa-si ia masa, si da la automat. Fiecare bujie trebuie sa aiba scantei regulate si stralucitoare, intre electrozi (verifici pe rand, nu e nevoie simultan). Daca da, bujiile si aprinderea sunt OK.

 

4. Daca are scanteie OK si bujiile se dovedesc albe (amestec sarac), as paria pe surubul de amestec. Explica si rateurile la relanti, si scaderea turatiei la relanti, si pornirea grea fara soc. Ori trebuie deschis un sfert sau o jumatate de tura, ori a prins mizerie si trebuie curatat.

 

 

Altele:

Daca ar fi toba infundata ar da sa moara, nu ar da rateuri.

O supapa uzata duce la lipsa compresiei, pierdere de putere, pornire proasta, zgomot in chiulasa, dar nu rateuri. De demontat motorul nici nu te gandi pana nu epuizezi restul cauzelor posibile.

Aprinderea poate fi intr-adevar DC-CDI (direct current capacitive discharge ignition) unde bobinele de inductie sunt alimetate prin descarcarea unui condensator. Totusi e putin probabil sa ai probleme acolo, dar se verifica asa cum am zis.

 

 

Oricum recomandarea mea e sa mergi la service daca motocicleta e in garantie.

Sfaturile fara a vedea motorul nu valoreaza prea mult, si marja de eroare e foarte mare.

Noi putem sa facem aici tot felul de teorii si tu de fapt sa ai capacul de la filtrul de aer un pic desfacut si sa traga aer fals, sau cine stie ce alta chichita, pot fi o gramada de explicatii pentru rateurile alea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multam' de sfaturi pistolarule!

E vorba de un ZXR750 H2 din 1991

Am iesit si ieri si astazi cu ea, zici ca nici au au existat vreodata rateurile alea, am chinuit-o cat am putut si nimic, in schimb daca bag mana-n gaz brusc de pe loc se cam balbaie, nu-mi da putere imediat, ca si cum ar fi prea rece motorul. As zice eu, de la carburatie, posibil sa fie si distributia pe butuci, as putea continua cu ipoteze si despre aprindere (avans) da dracu stie cum e la asta ca eu habar n-am, nu stiu, oricum pana no sa-mi bag mainile-n motor nu ma linistesc! Macar stiu ca am scapat de tinut motoare de masina de sute de kile pe piept sau rupt mainile pana aranjezi o nenorocita de cutie de viteze printre 'jde mii de tevi si lonjeroane. Pana una alta o iau ca pe o necunoscuta, chiar daca motorul in 4 timpi nu mi-e deloc insa vaz ca multi cunoscatori pe aici, sau saritori, ma rog! Poate ca totusi comunitatea moto din romania nu e chiar asa cum ne place sa credem, pacat! Unii capata foarte repede instinctul de a se feri de ceilalti motociclisti in loc sa salute in trafic and such! Am un coleg batran care o viata a reparat dacii, ma-nvatat mai mult decat mecanica, facea cu mana lui pivoti in uzina, pivoti care mergeau garantat 300000-400000 mii de kilometri si astazi mai are un alt coleg pe masina pivotii lui din 1991 si cu toate astea n-am vazut o secunda-n ochii meseriasului expresia tradarii vreunui secret atunci cand am pus vreo intrebare. Cum se face ca pe un forum dedicat automobilelor daca pui o intrebare se arunca toti sa-ti raspunda si pe un alt forum dedicat motociclismului dupa ce ca majoritatea nici nu se sinchiseste sa-ti impartaseasca din experienta, cei care raspund vorbesc din amintiri de la focuri de tabara, oricum, tot respectul celor care au habar de ce vorbesc si inca nu au renuntat sa raspunda intrebarilor celor care chiar vor sa stie cu ce se manca mecanica. Da, bineanteles ca mai sunt si d-astia. In rest.......... nu ma bagati in seama, oi fi si io vreun frustrat or something :bigstar: ! Am avut probleme intr-o seara cu motoru si tras pe dreapta in oglinzi vad o gasca de vitezisti, instinctual am vrut sa ridic mana, sa-i rog sa opreasca, sa-mi de-a un sfat, am renuntat insa cand mi-am adus aminte de entuziasmul de pe forum. :bigstar: ..................................

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...