Sari la conținut

Motociclete Razboi


mihai_prd
 Share

Postări Recomandate

  • 2 months later...

Zundapp KS 750 de la Muzeul Militar a disparut cica: la proprietar. Mi-e greu sa cred ca motocicleta avea un proprietar, intrucat orice exponat din muzeele romanesti nu se pot afla in gestiune decat daca sunt proprietatea muzeului. Exponatele se doneaza! Presupunand ca motocicleta a fost revendicata, asta ar fi insemnat ca MMN(muzeul Militar National) sau armata sa fi rechizitionat aceasta motocicleta de la un fost proprietar (nu am auzit de asa ceva). Intrucat motocicleta era militara cu toate accesoriile de campanie, un vehicul militar, se pune problema cum de era a respectivului in primul rand.

Tot la MMN este o poza in sectiuna interbelica cu o unitate de mecanizate la Sibiu in poza apar 2 autoblindate (Austin?Pulitov) si 2 motociclete cu atas si mitraliera racita cu apa (Maxim sau Schwarzlose). Motocicletele pot fi FN-uri.

Editat de Aleko
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Orice obiect se poate expune in muzee in baza unui contract de custodie cu clauze (pe perioada determinata sau nedeterminata) incheiat intre proprietar si institutie. Exemplu : Muzeul Chihlimbarului din localitatea Colti, judetul Buzau a avut in custodie un anumit numar de ani o bucata de chihlimbar incare se afla o furnica (care s-a dovedit a fi "inchisa" acolo de cateva zeci de mii de ani). Acum 3 ani proprietarul a venit si si-a ridicat obiectul din muzeu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Muzeul Militar National are respectiva motocicleta de cand eram prunc. A tot invartit-o, vopsit-o, i-a scos atasul, i l-a pus. KS750 cand se fabrica nu s-a vandut spre civili. Dupa '44 unii de la divizia de tancuri cu Renaulturi si Skode au capturat pe front niste limuzine ofiteresti germane si rusii i-au lasat sa le pastreze. Altii putini si-au pastrat vreun NSU senilat. Poate si vreun KS- sau BMW a avut aceasta soarta. Dar restul KS-urilor si BMW-urilor 750 au ramas in armata republicii populare. Crezi ca le-a vandut armata la populatie la scoaterea din uz? Presupunem ca un individ (dintre ei :lol:) ) a avut pile si si-o fi tras KS-ul si l-a inmatriculat. nNu o fi avut ce face cu el , l-a bagat la muzeu. Eh ala nu merita sa vina acum in 2011 sa isi revendice KS-ul, singurul expus intr-un muzeu romanesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

o ia si asta pe drumul ims-ului! cei de la muzeu trebuie sa stie sigur ceva de soarta lui.poate il vopsesc iar.abia astept detaliile ce urmeaza.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...

KS750 o sa intre in restaurare, l-ai pipait la Retromotor. Tinand cont insa de fondurile muzeului, o sa dureze ceva. Noi ne-am oferit sprijinul tehnologic, vineri ma duc la muzeu sa vb sa demaram o actiune de strangere de fonduri.

Ca tot postez aici, o foto de la dl prof Serbanescu, de la Muzeu, un KS600. (se vede ce muncit era).

post-263-1304401247_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...