Sari la conținut

Trântă UÂşoară, 19.04.2008


skydiver
 Share

Postări Recomandate

Gata, am scăpat de încadrarea la "motocicliÂşti care urmează să cadă"! :hurt:

AÂşadar: sâmbătă 18.04.2008, venind de la Prisma 2, fac stânga după Aeroportul Băneasa, îmi aleg poziția de lângă axul drumului de pe banda doi, nu pe linia de tramvai, ci lângă, pe asfalt. La un momend dat, din spate, flash-uri, claxoane, când am posibilitatea, mă dau spre centrul benzii să fac loc sportivei japoneze care nu avea loc pe linia de tramvai între mine Âşi stâlpii dintre liniile de tramvai. Când trece omul pe lângă mine face niÂşte semne, n-am văzut exact ce... ce-am prins cu coada ochiului. La semaforul de la Romaero Băneasa ajung lângă el: coboară geamul Âşi încer să-i explic că eu mergeam regulamentar Âşi că nu avea motive să mă "pistoneze" de la spate, omul a vrut să-mi explice ceva, nu am înțeles decât "ceva de cinci ori", supărat pe atitudinea lui comit greÂşeala mea: îi arăt un deget (de la mâna stângă...).

El pleacă primul, fuge în fața mea Âşi îmi trage o frână serioasă, reuÂşesc să frânez în timp util, dar numai eu Âştiu cu ce emoții, datorită cărora mă gândesc că ar fi mai bine să mă dau pe prima bandă Âşi să-mi văd de treabă. Asta Âşi fac, până la coborârea de pe podul Băneasa unde, se opreÂşte între benzi (pentru cei ce nu cunosc zona, podul coboară în Y), probabil să vadă pe unde voi merge (în continuare pe linia de tramvai sau pe Caranfil). Aici puteam să fi prevenit ceea ce avea să urmeze dacă mă opream Âşi eu în spatele lui, să îl am la vedere... dar am băgat mâna-n gaz Âşi am trecut pe lângă el. Mă mut pe banda doi, de lângă ax, pun semnal stânga Âşi încep să frânez să intru pe Burileanu.

Mă ajunge din urmă, vine în dreapta mea Âşi trage stânga de volan spre mine Âşi se întâmplă evenimentul: trag puțin mai mult de frână Âşi de ghidon... (în condiții normale nu aÂş fi făcut manevra asta, dar m-am speriat...) rezultatul e evident: cad pe stânga, eu mă rostogolesc de vreo două ori, motoreta alunecă pe aceeaÂşi parte urmând maÂşina lui pentru vreo 10-15 m, cred.

Off-topic: Âşi acum am în minte imaginea Skodei Octavia negre (ultima generație, măcar atât :bigstar: ) care venea spre mine de pe contrasens - din fericire eu am rămas pe sensul meu Âşi în alunecare/rostogolire.

Revenind, mă ridic Âşi alerg după maÂşina lui memorând numărul de înmatriculare, dar nu am avut de făcut prea mult cros pentru că omul opreÂşte pe Burileanu. Polemici, discuții, adrenalina eliberată în sânge... el susținea că am căzut singur, că nu mi-a făcut nimic, că Âşi el e motociclist Âşi Âştie cum stau lucrurile pe motoretă, rămân surprins că un alt mototciclist s-a lăsat antrenat în aÂşa ceva... în sfârÂşit, a apărut în zonă un domn cu un Tico viÂşiniu care mi-a luat apărarea (tată de motociclist :peace:), îi iau repede numărul de telefon, pentru orice eventualitate. Mai apar două motorete: un GSXR din acela cu gurile de admisie în lateralele farurilor Âşi un CBR de 600 super sport, cărora le foarte mulțumesc pe această cale - au stat cu mine până la rezolvarea situației! :finger:

În sfârÂşit, propun omului să chemăm poliția, inițial acceptă, după care revine Âşi-mi propune să rezolvăm situația amiabil, adică să fac un calcul Âşi el să-mi deconteze pierderile. Îmi sun mecanicul Âşi-i cer ajutorul în sensul ăsta, că la momentul respectiv nu prea eram eu în stare să-mi puric baza de date Âşi să fac o evaluare, Âşi ajung la aproximativ 1000 de euro. Îi comunic omului, acceptă Âşi în 20 de minute a apărut cu banii. ÂŞi-a cerut scuze Âşi mi-a spus că-i pare rău (Âşi nu o dată) de toată tărăÂşenia Âşi chiar mi-a părut sincer. Ranchiună nu-i port, chiar dacă e condamnabil ce a făcut, îl înțeleg, Âşi eu m-am enervat în deosebitul trafic bucureÂştean... mă foarte bucur că am învățat o lecție cu urmări minore: sunt întreg!

Urmări: la motoretă - crash pad stânga polizat cam jumătate de cm (m-a salvat de multe altele!), capacul de la alternator polizat, schimbător de viteze îndoit (l-am Âşi îndreptat :baldy:), capătul de ghidon stânga Âşi maneta de ambreiaj polizate uÂşor, oglinda stânga s-a rupt (Âşi, fir-ar să fie nu găsesc alta/altele... :moron: ), carena față, lângă farul stânga, s-a polizat, s-a polizat Âşi codița puțin, dar Slavă Domnului, pusesem un abțipild acolo care a preluat mare parte din zgârieturi, farul dreapta s-a crăpat Âşi puțin găurită aripa roții din față (astea le-am văzut după ce mi-a dat banii... asta e...), Âşi cotumul de piele Alpinestars Octane julit pe ici colo (fără găuri). Eu... sunt întreg, o mică vânătaie la cotul stâng - primul punct de contact cu asfaltul - Âşi degetul mare de la mâna dreaptă luxat uÂşor. Costumul Âşi-a făcut treaba foarte bine, ce-i drept nici nu a avut prea multă :moto:.

Eu mi-am învățat lecția: nu mai arăt degete-n trafic, nu-mi mai pun mintea cu maÂşinile: voi evita orice soi de conflict, chiar dacă va fi nevoie să trag pe dreapta: mai bine întreg Âşi cu orgoliul nesatisfăcut decât... Âştiu eu ce altceva.

Hai salutare! Asfalt uscat Âşi ochii-n "paiÂşpe"!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

'tu-ti norocul tau astazi si maine :finger: ce na-na iti dau... bine ca ai scapat cu atat. si ce noroc ai la recuperarea pagubei... deci ce noroc ai! :moron: :bigstar:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Pacasac: dap, a fost a lui! ÂŞi eu sunt bucuros de final...

 

@Ralucone: Are you gonna spank me? ;:finger: merci de grijă, gagico! ÂŞi crede-mă că reuÂşesc să conÂştientizez... :bigstar:

 

@Pedala: dap, mi-am rezolvat-o, a doua zi, mai nasol e cu oglinda (oglinzile de fapt, că am aflat că sunt de Honda...), hai că vorbim de tură, dar mai după PaÂşti că vreau s-o duc până acasă de sărbători :moron:! Merci încă odată de susținere!

Editat de skydiver
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu mi-am învățat lecția: nu mai arăt degete-n trafic, nu-mi mai pun mintea cu maÂşinile: voi evita orice soi de conflict, chiar dacă va fi nevoie să trag pe dreapta: mai bine întreg Âşi cu orgoliul nesatisfăcut decât... Âştiu eu ce altceva.

 

Cu siguranta, lectia asta trebuie sa o avem toti in cap!!! Orice s-ar intampla, tabla plus 4 roti, ma vor face oricand pilaf. !!!

I rest my case !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cine era ala dom'le, ca a aparut cu 1000 de euro si a pus banii jos??? O fi vreun urmas de-al lui Jiji bkli?

Si eu am cazut acum doua saptamani din cauza unuia care a oprit in mijlocul drumului in mod nejustificat. Am bruscat frana fata si fiind putin inclinat motorul, am cazut. Paguba (aprox 300 euro) mi-am platit-o eu :bigstar: . Bine ca nu m-am dus si la politie ca imi dadeau si amenda si puncte penalizare.

 

Oricum, faza cu degetul pe care il arati la cineva care te enerveaza....nu recomand la nimeni.

Un prieten (era cu masina) a aratat "degetul" la 2 tipi intr-o alta masina care i-a taiat calea. Astia, s-au dat repede jos din masina, au sarit pe el...si aproape l-au nenorocit. A avut noroc baiatul cu o femeie, care trecand pe acolo, a crezut ca tipul facuse accident, deoarece era lesinat in masina improscata de sange. (Scuze de OT)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cine era ala dom'le, ca a aparut cu 1000 de euro si a pus banii jos??? O fi vreun urmas de-al lui Jiji bkli?

 

Prietene, nu prea m-a mai interesat cine e când m-am văzut despăgubit...

 

Asta e... Lecție învățată "the easy way"!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...