Sari la conținut

Animalele noastre


Postări Recomandate

Acum 35 minute, ivan pedala a spus:

Martanu' vecinului...care face serviciu permanent in garajul meu, unde a exterminat soriceii! Este sperios, dar i-am facut un culcus intr-o ladita cu multe zdrente calduroase, intre motociclete, si de atunci il am angajat cu norma intreaga! Il cam vaneaza Sasha...dar vad ca este destul de agil si a ramas intreg pana acum!

IMG_8204.jpg

Soluție eco împotriva rozătoarelor. 

 

Eu dau șpagă la 5 pisici de la garaj să aibă grijă de mașină și motorete. Un deal bun 🤣

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 4,3k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Da, sa stii...inainte, cu otrava si capcane, tot aveam daune materiale! De cand am vecini cu pisici multe si ei nu le prea dau mancare, au scazut spre zero rozatoarele din garaj (nu este un garaj zidit, inchis ermetic, ci unul facut din ceva barne de lemn si placi OSB, iar gradinile sunt la un pas). Mai nou, cand pisicile nu au activitate, le mai dau mancare din ratia lui Sasha sau le las in garaj cate ceva de-ale gurii, si faptul ca pisica cea neagra, un motan tigrat si inca un motan birmanez dorm frecvent unde le-am facut cuibare, au redus mult pagubele facute de rozatoare. In afara de ceva urme de labute pe seile motocicletelor, pe scaune sau mese din garaj...ceva scule rasturnate de pe rafturi, nu am avut probleme!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Celor care detoneaza petarde.....ar suna mai bine,dacă le-ați introduce în k.r. A vostru!!!!!            Semnează....Muștiuk !!!

16409617858738438898340832241016.jpg

Editat de pinnochio
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

După ceea ce s-a întâmplat,cu majoritatea cățeilor,în urma detonărilor de petarde,artificii...etc...cățeii sugerează celor pasionați de pirotehnie,să-și desfășoare pasiunile pirotehnice la nivelulu orificiilor mămicuțelor.  Semnează...Muștiuk 

16409908482317554527907381519451.jpgPS,și la tot neamu

Și Ciucurel semnează Petiția,Și Oly,Prințy,Mișa

16409922485447947613511664418921.jpg

16409923055444302077276238329605.jpg

Editat de pinnochio
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sasha va saluta si la acest inceput de an! A trecut cu bine peste programul poc-poc-bum de Revelion! ;)

IMG_8549.jpg

Editat de ivan pedala
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
Acum 3 ore, pinnochio a spus:

Hop și Olyșca😁

IMG-20220122-WA0002.jpg

Tulai ce misto e. :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Invidia pisiceasca... :)

 

Eu am doua familii de gugustiuci si vreo 4 cete de pitigoi diferiti ca si colorit ce-s abonati la cantina mea.

Nu se pune ca-s animalele mele,ca nu-s domestice.

Astia-s cei de la geam,caci ceilalti vin la balcon:

 

 

Editat de Kristian K
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E ceva fishy cu pitzigoiii aia...ori is contrabandisti si vand graul in alta parte, ori sunt betivani si se duc la vreun morar si schimba graul pe beutura, ori sunt agricultori si il pun deoparte pt insamantarile de primavara.....toti vin iau un bob si pleaca, nu mananca la locul faptei :)) .

Avea cineva un uliu schiop parca...cum se descurca iarna jivina? Are ceva cuib sau e primit prin casa/sopron?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 3 minute, marauder a spus:

E ceva fishy cu pitzigoiii aia...ori is contrabandisti si vand graul in alta parte, ori sunt betivani si se duc la vreun morar si schimba graul pe beutura, ori sunt agricultori si il pun deoparte pt insamantarile de primavara.....toti vin iau un bob si pleaca, nu mananca la locul faptei :)) .

...

Sunt boabe crude decojite de floarea soarelui.Au un ritual al lor,iau o boaba si tusti pe craca unde o ciocanesc.Cand e gata,pac vin inapoi si stau oarecum la rand,civilizat.Iar iau una,iar tusti.Dar au un tril atata de fain in momentul cand deschid geamul si le pun pe pervaz boabe,un tril ca si o avertizare:"la masa".Si incep sa vina si sa ciripeasca fiecare in felul lui.Is deosebit de faini si ma bine dispun instant. :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cand stateam la apartamentul de la parter aveam un copac la un geam..un corcodus destul de marisor....aveam ingropata in pamant o galetusa cu apa si cum dadea caldura era procesiune de animalute la geamul meu, si cu pene (cand era galeata plina) si cu picioare...la un moment dat nu stiu de unde au aparut si 2 broaste care veneau, faceau baie, plecau dupa 1 zi .

Iarna se schimbau musterii..de cand se punea chiciura pe ramurele veneau astia coloratii, sticleti, pitigoi, ce or fi fost dar tin minte ca erau mai multe neamuri...se umplea copacul cu ei ca le puneam intr-o sticla de 2l de Aqua Carpatica taiata mancare de perusi de la petshop. Erau unii colorati de mama mama si guralivi ca pechinezii nevrotici......ca sa nu mai spun ca aveam si o familie de gugustiuci abonati la mine. Cred ca unul era cunostinta veche a noastra.  La un moment dat una dintre pisici a adus un pui de gugustiuc in casa, era inca viu si nu prea sifonat...l-am cazat intr-o colivie, stat pana s-a pus pe picioare...statea liber prin camera pe dulap sus, si mai venea sa ma tropaie cand puneam boabe pe pat...cand s-a simtit in stare a plecat singur pe geam, dar pot sa jur ca s-a stabilit in zona ca vedeam zilnic unul in parcare care facea rondul pe acolo, apoi si-a adus si gagica.

La un moment dat noaptea am auzit ceva racaitura sub pat...a doua zi facut inspectie, era o soparla adusa iarasi de o vanatoreasa blanoasa....apoi am observat vara pe canicula o gramada de soparle cum faceau plaja pe peretele blocului. 

M-a uimit existenta unei faune salbatica "de oras"....sobolanii se exclud.

Blanoasele (aveam 3 bucati) ieseau cand vroiam afara pe geam si copac, si se intorceau la fel prin copac si pe geam...trebuia sa stau cu urechile ciulite ca dupa intonatie imi dadeam seama daca au prins ceva. Cred ca as fi rezistat doar din prazile lor :) . O data mi-au adus file de peste, alta data porumb fiert ...cred ca au dat iama in vreo bucatarie de la cineva de la parter.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 1 minut, pinnochio a spus:

Animalele simt...cine le iubește...și cine nu.Nu-mi explic,dar așa este.

Campul energetic ce-l emiti. :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Legat de pițigoi,ulii și alte zburătoare...întotdeauna mi-au fost dragi. Dar nu am avut norocul pe unde am locuit sa am parte de vreun "cârd" organizat mai mult sau mai puțin. De când stau la casa, mi-am propus sa le pregătesc zone dedicate,păpică,etc. Având căței bezmetici,nu am crezut că or sa se apropie. Dar,ce sa vezi,momentan dispun de următoarele:

-pitigoi(cateva zeci,nu exagerez). Mănâncă disperații de într-o zi n-or mai zbura. Le dau semințe decojite de floarea soarelui de le ies și pe nas. Mănâncă zilnic aproape,indiferent de vreme și temperatura. Au 3 căsuțe pline cu mâncare în permanență,și apă în alte 2 zone. Au momente când îmi intră în gardul viu sau prin ceva copac și apoi își dau drumul toți odată,cred că fac "jogging" după ce se îndoapă. Nebunie,o iau razna și cățeii și fiumio când le vad.

 

-uliu(1 e "de-al casei",cel din poza. Restul vin doar când și când)

 

-2 ciori sau corbi,nu știu sigur(uriașe și gălăgioase),care sunt in stejarul de peste gard. Alea deja "vorbesc" cu noi și ne zboară puțin peste nivelul capului. Uneori coboară în curte la păscut și stat la plaja. Cu ele nu sunt pe faza niciodată să le surprind in poze,nu știu de ce. 

 

-2 bufnite,una sta peste gard spre S cealaltă peste gard spre V. Se cearta intre ele noaptea de ți-e mai mare dragul să le auzi. Una dintre ele,mai curajoasa,sta deseori pe pergola de la fiumio de la camera. 

 

Cat despre "domesticate"(vorba unui vecin),inca se lupta amstafful bătrân de 13 ani aproape sa se imprietenasca cu bezmeticul de Findus(pisoi salvat la 2 săptămâni si adus acasă,acum are 4 luni). 

 

Vorba lui @Kristian K,cred că rezonez cu animalele(de orice soi,forma și fel) mai bine decât cu oamenii. 

IMG20211115144903.jpg

IMG20211124091817.jpg

IMG20211209103326.jpg

IMG_20211129_154256_614.jpg

IMG20211214085127.jpg

Editat de SMF
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hehe,da,zoo în toată regula. Aaaa,cum am putut uita de cele 4 pisici din vecini de care avem grija sa fie sănătoase și grăsane.🤭

 

Mai sunt ceva arici care noaptea își fac de cap prin curte(amstafful când îi vede o ia razna,goldenul se face mic și dispare in ceata😁 ). 

 

Când plouă mult am și câteva broscuțe ce tot țopăie de nebune prin garaj(nu e garaj închis ci mai mult o terasa de ținut mașinile ).

 

Plus câteva familii de căprioare in fiecare dimineață în spatele gardului,plus 2 vulpi care s-au "înrolat" in cartier de ceva vreme.

 

Deci nu mă pot plânge de singurătate,norocul meu e că nu am vecini umani deloc,cel mai apropiat e la aprox 300m🤣🤣

 

Mă gândeam că uliul ar "ciuguli" și el ceva. Că pe camp in spatele casei îl văd la "munca" destul de des... Dar e de-al casei deja de vreo câteva luni bune. Și ce e interesant e că pițigoii stau într-un copac la nici 10m distanta de locul în care aterizează uliul. Nu fug nicăieri. Și nici el nu ii ataca. Fac casa buna.🥳

 

 

 

Și una "calda" de astăzi....

IMG20220123123035.jpg

Și una de buna dimineața....

Editat de SMF
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...