Sari la conținut

Motociclistu' Biciclist


gn77b
 Share

Postări Recomandate

Am un prieten bun la 2,05 si 140 kg si tot merge cu un 29"-er fara greturi :) Dar da, cadrul trebuie sa fie de baza, cele din Hervi's sunt branduri proprii entry-level.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 3,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ca tot romanu` cand mi-am luat bicicleta evident ca am cautat MTB. In vreo 2 ani am mers cu el numai prin Bucuresti si vreo 2 drumuri spre Targoviste. Evident mi-am dat seama ca nu e bun pentru drumuri lungi si la vanzare cu el. Am reusit sa-l dau si acum caut o semicursiera/cursiera mai ieftina pe care sa o pot lasa mai usor legata pe afara sau chiar in fata cladirii unde lucrez. Nu vreau ceva scump de care sa-mi para rau ca o fura cineva. Ca si marime am tot cautat pe net si la 1.88m inaltimea si 90 cm picioarele am gasit ca cea mai buna marime este de 60cm. Aveti idee daca este corect aceasta marime ? De asemenea pe unde as putea sa gasesc niste second handuri aduse de prin Vest la preturi acceptabile ? Am gasit pe OLX cateva cursiere interesante pe la 300-400 ron (hercules, giant, puch), dar sunt din provincie si nu as vrea sa cumpar ceva fara sa probez.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@cosmin tudor 60 e putin cam mare... mai repede vezi in zona 58.

Mergi duminica in targ in Vitan, e acolo un nenea care vine cu duba de bicle de pe la Craiova (parca)... preturi rezonabile si cat de cat ok jucariile. La Foisor de asemenea am vazut in fata unui atelier ceva bicle puse la vanzare... gasesti si in Bucuresti bicle la preturi ok.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ alex.burlacu ms de sfat. O sa incerc sa dau o fuga Duminica asta prin targ desi nu cred ca mai e cineva inainte de sarbatori. Crezi ca are nenea asta biciclete mai vechi pe la 350-400 ron ?

Daca te intereseaza bicicleta,am un mountain bike cu echipare shimano la 250 ron.Are jante duble

Editat de G B V
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca te intereseaza bicicleta,am un mountain bike cu echipare shimano la 250 ron.Are jante duble

salut,

 

ai niste poze. ma intereseaza ceva cu cadru de 21 sau 28. roti de 28 ( am 1,87-104 kg) si buget mic?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asta a mea a fost adusa din italia acum vreo 6 7 ani.

I-am schimbat eu jantele,lantul si cauciucurile de vreo 3 ori.

In rest cam atat.

Cum ajung acasa,pun cateva poze


» Post actualizat in 22 Dec 2014 21:59
Bicicleta Mtb in stare buna.
Are jante duble fata-spate,cauciuc nou spate si lant nou.
Dotari:schimbatoare shimano(lang,foaie si comenzile).
Marime jante 26".
Pret 200 ron

post-66993-0-30455400-1419285572_thumb.jpg

post-66993-0-77568500-1419285579_thumb.jpg

post-66993-0-97352900-1419285587_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Depinde cat vrei sa bagi cu ea. Eu bag f mult oras (sosea) cam 1000+ km/an, plus ca vreau anul asta sa fac tura aia Cu Bicicleta La Mare si sa termin un un triathlon, deci ma voi folosi :)

 

Parere o sa-mi fac dupa primele sute de km. Ideea e ca se va schimba stilul de pedalat de la mtb la asta. Insa o sa revin ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Felicitari Thomas.

Vezi ca rotile Alexrims nu sunt prea stralucite.Acum nu stiu cate kg mai ai dar pe mine la 90kg nu ma tineau.Cam la 2 iesiri rupeam o spita.Orienteaza-te spre Mavic daca mai ai buget.Poate ne vedem cand da soarele la o tura.

Editat de fra'su
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

fra'su, Alexrims are frate-miu (ce coincidenta) si are peste 100kg, inca nu a rupt nici o spita. A rupt pe alte roti,dar pe astea inca nu. Rotile probabil nici nu sunt Alexrims, ci doar jantele, butucii si spitele sunt probabil facuti de altcineva.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Legat de km, avand in vedere ca au fost facuti cu un mtb, e ok :)

Cat despre Merida, avand in vedere ca e un entry-level, este ok. Daca ma impac asa bine, trec la "next level"

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Numai în luna decembrie am pedalat pe un MTB aproape 800 de kilometri, dar asta s-a întîmplat pentru că sînt curier pe bicicletă. Nu mi-a plăcut prea mult să alerg pe MTB, fiind un pasionat de șosea, deși în lunile de iarnă este mai rezonabil pe MTB, dar cum ieșim nițel din perioada cu zăpadă/gheață voi reveni pe bicicletă de șosea. Nu e nici o plăcere să pedalezi pe un MTB pe asfalt. Lucrurile se schimbă dacă asfaltul e praf, dacă e zăpadă, gheață sau macadam.

Editat de cicloburu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si mtb-ul poate fi foarte OK in oras, mai ales daca vrei sa mergi agresiv dar conditia e sa-i pui niste slick-uri si eventual sa-i ingustezi ghidonul daca mergi prin trafic aglomerat.

Eu personal pentru oras prefer bicicleta cu roti tip cursiera si neaparat cu aparatori ca sa pot merge pe orice vreme. E foarte util si un portbagaj.

Chiar si cu zapezile astea pana acum m-am deplasat zilnic cu o astfel de bicicleta si n-am simtit nevoia sa scot mtb-ul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mergi de proba o perioada pe sosea si apoi iar pe trotuar . Asa ai sa faci diferenta .

Am mers si mi-au deschis usa in fata de vreo 3 or.Nu am patit nimic,dar nu ma mai risc

» Post actualizat in 10 Jan 2015 08:11

De un an de zile e interzis cu bicicleta pe trotuar.

Sa fie.Crezi ca se ia vreun gabor dupa mine sa ma alerge? :crack:

Debia il astept :love:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cu bicicleta prin trafic???

Eu merg numai si numai pe trotuar.

Nu sti cum te iar vreunu din mers pe capota,mai ales ca n-ai oglinzi(nu ca nu se pot pune).

Am de mers 40 si-un pic de km dus/intors la munca. Ce zici, pe trotuare in cat timp i-as face ? :)

Ca pe sosea scot cam asa

p1YciwH.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@G B V, înțeleg că ești mai tînăr - estimez 23-24 de ani. Hai să-ți explic, și nu doar ție, cam cum merge treaba cu pedalatul prin oraș. Sînt mai multe moduri de a pedala. Le iau pe rînd, fără pretenția că voi acoperi tot...

 

1. Modul „plimbare”. Mergi numai pe vreme bună! Modul ăsta presupune să mergi încet, să nu depășești cu mult viteza pietonilor, să aștepți culoarea verde la semafor, să traversezi pe lîngă bicicletă acolo unde nu e bandă dedicată, adică REGULAMENTAR. Cel mai bun mod de a merge prin oraș dacă nu ai nimic de rezolvat, doar pentru plăcerea de a da din pedale. Dar pentru asta poți folosi parcurile. Trotuarele sînt pentru pietoni, nu pentru bicicliști. Pietonii sînt mult mai imprevizibili față de șoferi. Se opresc cînd vor, schimbă direcția fără să se uite, se întorc cînd vor, merg fără să se uite, fără să-i intereseze c-ai merge tu cu bicicleta p-acolo. Merg cu cărucioare, cu copii - EXTREM DE IMPREVIZIBILI ȘI NEVINOVAȚI, cu cîini (care au lesă retractabilă sau fixă) , cu căștile pe urechi - deci poți să zdrăngăni tu soneria de la bicicletă (dacă o ai) absolut degeaba.

 

2. Modul „sportiv”. Mergi pe carosabil, nu pe trotuar. Mergi mai repede, dar nu urmărești vreo medie orară, nici nu ai oră de ajuns undeva. Ai ieșit să te antrenezi. Cel mai adesea, te îndrepți spre ieșirea din oraș pentru a pedala „la șosea”. Încerci, pe cît posibil, să respecți toate regulile de circulație! Pericolele sînt multe, șoferi neatenți, șoferi atenți, dar care-i ignoră (cu sau fără intenție !!!) pe bicicliști, pietoni care merg pe carosabil (din varii motive), cîini (cu sau fără stăpîni), copii care îți pot ieși brusc în față după vreo jucărie, portiere deschise de șoferii sau pasagerii autoturismelor care nu se asigură - DEȘI SÎNT OBLIGAȚI ȘI VINOVAȚI DE PRODUCEREA VREUNUI ACCIDENT - ETC. Cum eviți toate acestea? În primul rînd cu multă atenție, anticipație, cu „marja de siguranță” pe care ți-o iei. De exemplu, nu te strecori printre mașini, nu depășești fără să te asiguri și nu depășești dacă nu oferi loc să se deschidă portierele (ori prin stînga, ori prin dreapta), claxonezi (sau strigi, în lipsa unui claxon), TE FACI VIZIBIL! Asta e o regulă vitală! Dacă te prinde noaptea fără lumini, ești condamnat! Luminile trebuie să existe și în față și în spate, benzile reflectorizante sînt extrem de utile! De asemenea, recomand să te echipezi măcar cu o cască și cu mănuși.

 

3. Modul „curier”. Din start, nu mă refer doar la curieri, ci la toți care adoptă acest mod. Au de ajuns undeva, rapid! Dar poți „eluda” cîteva reguli de circulație - NU E CORECT; DAR E INEVITABIl! Treci pe roșu dacă nu deranjezi, te strecori printre benzi, printre coloane în mișcare, depășești tot ce poți, mergi pe carosabil, dar folosești și trotuarul acolo unde se poate, mergi TARE! Cum faci asta? În primul rînd, pentru a ajunge aici, ai nevoie de experiență. Ai nevoie să fi trecut deja de etapa a doua pe care am prezentat-o mai sus. De asemenea, ai nevoie de o „doză de nebunie”, dar nu „inconștiență”! Trebuie să fii foarte atent, să ai o vedere periferică foarte bună, să ai un simț al anticipației foarte bine antrenat, viteză de reacție foarte bună, capacitatea de a nu te enerva atunci cînd greșește altul - MAI ALES CĂ ȘI TU GREȘEȘTI ÎM MOD INTENȚIONAT; NERESPECTÎND REGULILE DE CIRCULAȚIE!!! Ce este important, de asemenea? Să mulțumești cînd ți se face loc (în mers ori la semafor), cînd se pliază cîte o oglindă, cînd rămîne pe loc pietonul de pe traversare ca să treci tu, cînd închide ochii polițistul... Nu mai spun că A TE FACE VĂZUT este o primul lucru de care trebuie să te ocupi! Prin echipament, lumini, claxon (vocal sau altfel), prin semnalizare - e foarte util să-ți arăți intențiile! Dar, în primul rînd, trebuie să fii conștient că CINEVA TE AȘTEAPTĂ ACASĂ ÎNTREG ȘI NEVĂTĂMAT! Deci, nu „sări calul”! Fă totul în limita propriei competențe!

 

4. Modul „nesimțit”. Nu respecți nici o regulă, nici un participant la trafic, strada toată e a ta, de trotuar nu mai vorbim. Ce-i aia asigurare? Să se uită ăia la mine! Ce, nu mă văd ce șmecher îs? Nu mai continui, că știi despre ce vorbesc...

 

 

Cum merg eu? Păi, depinde de ce urmăresc. La „muncă”, evident, în modul „curier”. Sînt atent 110%, anticipez - pe cît posibil - tot ce se poate, nu forțez dacă nu merge, evit proștii și discuțiile cu ei, îmi cer iertare dacă incomodez, semnalizez foarte mult. În primul rînd, mă asigur la toate manevrele. Am oglindă pe cască, dar întorc capul, nu mă bazez numai pe ea. Caut să observ că ceilalți mi-au înțeles intențiile, sînt atent la mașinile oprite aiurea, care au roțile bracate, care au vreun semnalizator pornit sau farurile aprinse, mă uit după pietoni, după „pițipoance” :D ... Recunosc, nu-s„ușă de biserică”! Dar țin la viața mea și fac tot ce pot pentru a rămîne „ÎNTREG ȘI NEVĂTĂMAT” și pentru a mă întoarce după fiecare drum la familia mea!

 

În peste 35 de ani de pedalat prin oraș - la 7 ani am mers prima dată din Tineretului pînă în Berceni de unul singur (pentru cei care nu-s din București, e un traseu de cca 6 kilometri, dar atunci nu era traficul de acum) - am avut doar două accidente, unul din vina mea, minor, altul din vina unui șofer, minor! Ambele s-au soldat cu roata spate îndoită, fără urmări fizice. Nu iau în calcul ca fiind accidente căzăturile pe care le-am luat din cauză de carosabil umed, șine de tramvai sau viteză. Am avut cîteva, de asemenea fără urmări.

 

Cît merg pe an? Cel mai mult am mers peste 10.000 de km. Acum fac măcar 3000, dar de cînd cu munca de curier, sînt șanse să-mi bat recordul

 

 

Toate bune! :cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...